Yardım Bekleyen Okullarımız

Sulak İlköğretim Okulu Adresimiz ise Sulak Köyü Merkez /Mardin.. Öncelikle anasınıfımız için bol bol oyuncak ve kırtasiye malzemeleri ihtiyacımız var bu ihtiyacımızı giderebilrsek çok iyi olacak.

sanırırm konu güncelliğini yitirmiş,yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı şu dönemde ihtiyacı olan okullara yardım etmeyi herkes istiyordur..ama konuda kimsecikler yok???

sanırırm konu güncelliğini yitirmiş,yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı şu dönemde ihtiyacı olan okullara yardım etmeyi herkes istiyordur..ama konuda kimsecikler yok???

Haklısınız..ama daha çok okullar açıldıktan sonra artıyor..sanırım ihtiyaçlar..eksikler belirlenmiş oluyor.

merhaba...
bu konu 2009da açılmış ama merak ettiğim bişey var ki bu okullarda hala sıkıntı mevcut mu? sonucta 2 yıl geçmiş olsa da eksikler giderilmemiş olabilir.
bir de baska yardım bekleyen okullar var mı?
bu konularda güncelleme yaparsanız cok iyi olur...
tesekkurler...
iyi geceler diliyorum...
sevgiler...

bizim okulumuzda eksik çooooooook fazla eğitim seviyesi çok düşük ve öğrencilerimin hepsi tarım işçisi.lben öğrencilerim için en önemli şeyin kitap olduğunu düşünüyorum ve sadece evinizde kullanmadığınız,okuyup rafları beklettiğiniz,tozlanmasını istemediğim ilköğretim düzeyi kitaplarınızı istiyorum.çocuklarınızın yarım çözdüğü yada hiç çözmediği test kitaplarıda olabilir.lütfen duyarlı olalım ve bu çocukların hayatında bir fark yaratalım

Dileyen ihtiyaç durumunda paylaşımını tekrarlayabilir..yardım yapmak isteyen arkadaşlarımızda iletişim numaralarından ulaşabilirler..

Son düzenleme:
arkadaşlar ben afyonun bir ilçesinde görev yapıyorum anasınıfı öğretmeniyim. yapılan yardımların çoğu belirli bölgelere gidiyor. sanki batı çok gelişmiş her imkan varmış gibi görülüyr önceden de sakaryanın kocaali ilçesinde görev yaptım koskoca ilçede lise yoktu millet ilköğretimi bitirip eve kapanıyordu şimdi çalıştıpğım afyonun ilçesindede sınıfımda tamamen kırık eski oyuncaklar kırk parçaya ayrılan yapbozlar legolar bebekler milattamn önceden kalma hikaye kitapları yerde kıl gibi ince bir halı ve daha neler neler. ama yardım istediğimizde kimse bizi anlamıyor sakıjn bölgesel ayrım yaptığımı düşünmeyin ama geçen aylarda arkadaşım vana atandı depremden sonra bile gitti anaokulunda lcd tv bir yığın çizgi film süper masalar ve imakanlar vartdı sınıf resimlerini görünce ağzım açık kaldı benim yavruların çizik cd den yarım yamalak çizgi film izlemeye kokan sınıfta ders işlemeye çalışıyorlar. bu yardım konusunda lütfen adil olalım bende sizden kendi sınıfıma elinizden ne gelirse yardım istiyorum kırık dökük eski işe yaramaz malzemelerle yarım dönem zor geçti bu çocuklaın hakkı değilmi güzel şeyler görmek buradın doğudan farkı ne hiç bir şey lütfen bana bu konuda yardım edin size fotoda eklerim inş.

bazı anaokulları kardeş anaokulu seççiyormuş ve heryıl malzemeleri yenilenen anaokulları eskileri bunlara veriyormuş böylede yapabilirsiniz bazı hemşire arkadaşlar çocuklarının oyuncaklarını verdi çok işe yaradı. geçenlerde sulu boyayla çalışma yapıyorduk çocuklardan biri öğretmenim sarı renk yok dedi nasıl olmuyo diye baktım imkanlarımız doğrultusunda aldığımız kalitesi düşük boya o kadar kötü ki sarı renk çıkmıyo ben utandım halimizden çocuklar deneney deneye renk çıksın dediler olmadı su vardı kağıtta renk yoktu. düşünün halimizi hiç duygu sömürüsü yapmıyorum. inanın bana

Smyc ben elimden geldigi kadar yardim etmek istiyorum.Bireysel olarak cok buyuk bir yardimim olamayabilir ama 1 cocuga bile yardimim dokunsa mutlu olurum.Ayrica oturdugum semtteki anaokullari ile konusabilirim.Ozelden msj atarsan adresini cok sevinirim

merhaba arkadaşlar ben muş ili bulanık ilçesine bağlı bir köyde öğretmenim. ilk okul ve ortaokul öğrencilerinin okuyabileceği kitaplara çok ihtiyacımız var. köyümüzdeki öğrencilerin maddi durumları iyi değil. okulumuzun birçok eksiği var. inanın çok zor şartlarda eğitim öğretim yapıyoruz. yardımcı olup çorbada tuzu olsun isteyenler bir tane kitap bile olsa gönderebilirseniz çok seviniriz. adres : Muş Bulanık Adıvar Köyü İlkÖğretim Okulu...
Yurtiçi Kargo
Aras Kargo
PTT Kargo

ben ancak bayramda memlekete gittiğimde bakabilirim memleketteki evde kitap çok ama onların seviyelerine göre var mı emin değilim, geçen sene birçok kitabı bir köy okulunda çalışan kuzenime vermiştim kalan varsa inşallah toplar gönderirim tabii 15 gün sonra falan olur...

canım benim çok teşekkür ederiz. inan bana bizi çok mutlu ettin. bekliyorum ne zaman olursa.

canım benim çok teşekkür ederiz. inan bana bizi çok mutlu ettin. bekliyorum ne zaman olursa.
dediğim gibi memlekete gidip bakarım senle irtibata geçerim inşallah
hem şu an bu iş moda, kitap veya kıyafet değişimi yapıyor sosyete bile doğayı korumak ve israfı önlemek adına böyle şeyler moda oldu
niyetimiz iyi bir gelecek için tohumlarını şimdiden atmak, onlar hepimizin çocukları banane dememek lazım

bu yıl sınıfımıza laminant yaptırıyoruz ve kk den de yardım aldım. sira oyuncak ve eğitici oyuncak temininde sizden yine bu konuda yardımlarınızı bekliyorum bayanlar. özelden mesaj atarakta iletişim halinde olabiliriz. evde olan oyuncaklarınız, legolarınız bloklar ve kırtasiye malzemeleriniz varsa bunlara talibiz yada elinizden imkanlarınız ölçüsünde ne geliyorsa bekliyoruz.. şimdiden teşekkürler...

sende çok haklısın hocam.aslında tüm türkiyedeki okulların yardıma ihtiyacı var.önce okulların sonra öğrencilerin...

Merhaba,
Şanlıurfa’nın merkezine bağlı olmakla birlikte kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde yurdumun yeni nesline Türkçe öğretiyorum. Dört yıl boyunca eğitimini aldığım öğretmenlik mesleğinin şanına yakışacak şekilde, yeni nesli kendi eserim olarak topluma kazandırmanın gayesi ile mesleğimi icra ediyorum.
Türkiye’de eğitim seviyesinin yüksek olduğu, hatta okuma yazma bilenlerin oranının %100 olduğu bir şehirde büyüyüp de bin bir türlü zorluğun bulunduğu bir yerde öğretmenlik yapmak insanın başından aşağı kaynar su dökülmesi ile eş değer. Kimilerinin sahip olduklarını kimileri var, hayal dahi edemiyorlar.
Öyle öğrencilerim var ki… Ayağında ayakkabısı bile olmadan okul yoluna düşeninden tutun da sekiz yıllık eğitimini dahi tamamlayamadan başlık parası karşılığı evlendirilenine kadar… Özellikle kız öğrencilerin ikinci sınıf insan gibi görülmesi kanıma dokunuyor. Oysa çok değil, azıcık destekle yepyeni kardelenlerin tomurcuklanması işten bile değil. Bir tanesini daha öz iradesi ile karar verebilen bir birey olarak mezun edebilirsek ne mutlu bizlere!
Okulum 19 Mart 2012’de eğitim-öğretime başladı. Daha boyası bile kurumadı diyebilirim. Okulun sıralarını ellerimizle taşıdık, tahtalarını, panolarını el birliği ile duvarlara astık. Biz bir avuç öğretmen, okulun bir eğitim yuvasına dönüşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Fakat öyle eksiklerimiz var ki artık bizlerin de gücü yetmiyor. Öğrencilerin araştırma yapmalarını istesek kütüphane yok, hatta kütüphaneyi geçtim okumaları için tek bir kitap dahi yok. Deney yapılacak laboratuvar yok. Sunum yapılacak projeksiyon cihazı yok, hatta bilgisayar yok. Sınav yapmak istesek yazıcı yok. Sular kesik, elektrikler ise bir gün var bir gün yok. Var olan bir şey var: Öğrenciler! Öğrenme uğruna zorluklara göğüs geren; yarının doktoru, mühendisi, öğretmeni, belki başbakanı, cumhurbaşkanı olabilecek öğrenciler…
Bunca şeyi yazmaya ihtiyacım olmasaydı keşke! Keşke bu yazıya hiç ihtiyaç olmadan tüm olanaklardan yararlanabilen öğrencilerim olsaydı. Doğu, batı, kuzey, güney fark etmeksizin….
Bu minik cevherlere yardımlarınızı esirgemeyin, lütfen!
Hani derler ya, çorbada bizim de tuzumuz bulunsun, diye? Bunu bir kere de siz söylesenize! Çok bir şey değil istediğim, bir kitap dahi olsa yardım edin. Çoban armağanı, çam sakızı… Bir kitap, bir tomurcuk… Bir tomurcuk, bir fidan… Yeni bir fidanı ellerinizle ekmeye ne dersiniz?
Yusuf Arslan
Türkçe Öğretmeni
Sarnıç Ortaokulu
Sarnıç Mezrası/Özlü Köyü/Merkez/Şanlıurfa

Aslında hepimiz kişisel olarak birşeyler yapmayı çok istiyoruzdur eminim. Ben de şimdi en azından bir koli test kitabı, yine bir okadar okuma kitabı gibi bir şey çıkarabilirim ancak kendi emvimizdekilerden.

Zaman zaman karınca kararınca biraz yeni alarak veya bir kaç arkadaşımdan da destek isteyerek belki çok küçük çaplı da olsa bu anlamda birşeyler yapmaya çalışanlardanım ben de pek çoğunuz gibi.

KK da bazen farklı yerlerde de kitap yardımlarına rastlıyorum.

Ben özellikle şu ana okulu için düşündüm aslında.

Sadece KK daki annelerin kullanımdan kaldırmak durumunda olduğu oyuncak veya bilgilendirme amaçlı eşyalardan bile, herkesten birer katkıyla aslında ana okulu için epey iyi bir yardım ortaya çıkar diye düşünüyorum. Ama belki de bu annelerin bir çoğunun bu durumdan haberi olmadığı veya olamayacağı için aslında gerçekleşebilecek bu durum da ne yazık ki gerçekleşmeyecek veya çok daha sınırlı bir yardım halinde gerçekleşebilecektir.

Hani acaba diyorum, sürekli aktif olan başlıklarda ve sürekli takip halinde olan üyelerin bir kısmının bu durumdan haberdar edilmesi sağlanamaz mı?

Tabi nasıl yapılabilir böyle birşey? ya da en azından sadece bir duyuru amacıyla acaba yönetim birşeyler yapabilir mi? işte bu noktada hiçbir fikrim yok tabi ki.

Ama eğer bir şekilde aktif başlık veya aktif üyelerden bir kaçının bile haberdar olması durumunda, çok kısa bir sürede sayıca pek çok üyenin haberdar olabileceği kesin. Ve eminim ki çok güzel bir sonuca da ulaşılabilir ama nasıl olacak işte orasını bilemiyorum.

Neyse, ben en azından küçük çaplı da olsa hemen en kısa sürede kendi çevrem ve arkadaşlarımın da katkılarıyla çam sakızı çoban armağanı bir katkıyı gerçekleştirmek için birşeyler yapmaya çalışayım bari.

Ayvalık, Alibey Adası çocuk yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımızın banyo havlusuna ihtiyaçları varmış... Bu nedenle düzenlenen yemeğe katılım sayısı da yeterli olamamış...Yardım etmek isteyen varsa, Fatma Çavlu Alibey Adası Çocuk Yetiştirme Yurdu Ayvalık/Balıkesir adresine alacağınız banyo havlusu/havluları gönderebilirsiniz...

Ayvalık, Alibey Adası çocuk yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımızın banyo havlusuna ihtiyaçları varmış... Bu nedenle düzenlenen yemeğe katılım sayısı da yeterli olamamış...Ayrıca 7-12 yaş için beyaz külotlu çorap ve iç çamaşırı gerekiyor, 40 çocuk için ihtiyaç var...
Yardım etmek isteyen varsa, Fatma Çavlu Alibey Adası Çocuk Yetiştirme Yurdu Ayvalık/Balıkesir adresine alacağınız banyo havlusu/havluları gönderebilirsiniz...

Bolulu öğretmen Şükriye Aksoy Bahşi Eylül ayından bu yana Muş’un Bulanık ilçesinde görev yapıyor.
Okulda yaklaşık 800 öğrencinin olduğunu ve bir çoğunun ayaklarında kışın giyilebilecek doğru düzgün bir ayakkabının bile olmadığını vurgulayan Şükriye Öğretmen facebook üzerinden duvarına; “Okulumuzda kırılmadık cam yok..hava gitgide soğuyor sınıflar buz gibi oldu ben 17 Eylülde göreve başladım ve bir öğretmen sandalyem dahi yoktu... Öğrencilerim tam 3 hafta yerde oturarak ders dinlediler.." "800 öğrencimiz var ve belki 8 tanesinin doğru dürüst ayakkabısı var ayağında." diyor.
Giyecek, ders malzemeleri, kitap, defter, kalem, gibi malzemeler için yardım ve destek çağrısı yapıyor.
İlgilenen arkadaşlar için :

Adres :
Fatih İlköğretim Okulu Şehitlik Mahallesi 49500 Bulanık/MUŞ
OKUL TEL : 0 436 311 23 50

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…