• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YARDIM !!ANNEM KENDİ KENDİNE KONUŞUYOR (gizli şizofreni olabilirmi?)

hayatbanaguzel34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
14
0
36
41
İstanbul
Annemde yıllardır anlayamadım bir davranışı var onu yalnız kaldığı odada mutfakta kendi kendine söylenirken konuşurken farkediyorum,kendiyle fısıltı halinde sanki karşısında birileri varmış gibi gayet ciddi ciddi konuşuyor , dertleşiyor,kızıyor sanki karşısında biri ona soru sormuşta birşeylere cevap veriyor, hatta konuşurken yüz ve el hareketleri bile değişiyor.Yanına geldiğimde ise hemen kendine gelip gayet normalmiş gibi davranıyor.Ayrıca hareketleri çok yavaştır,yıllardır hep yorgun yüz ifadesi var.Bu durum yaklaşık 15 yıldır var ama son zamanlarda daha fazla ağırlaştı gibi.Ona bu durumu sorduğumda ise utanıyor ve kesinlikle kabul etmiyor.Psikiyatrise götürmek istiyorum ama kendisi bu durumu kabul etmediği için gelmeyide kabul etmiyor.Bazen onunla başbaşa kalmaya korkuyorum.Geceleri çok kabus görüyor,herşeye sinirleniyor.Yaşadığı bir sorunda olmadı bu zamana kadar kendisi hemşire emeklisi ve 59 yaşında.Bunun neden yapıyor olabilir sorunu gizli şizofreni olabilirmi onu nasıl tedaviye ikna edebilirim arkadaşlar yardım edin

konu aslında yanlış yerde ama bir evladın annesine böylesine yardımcı olma çabası gerçekten çok güzel öncelikle seni kutlarım canım. ayrıca sorun hakkında tam bir şey söyleyebilmek herhangi biri zor fakat doktor için sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. önce bu konuda uzman bir doktor bulup kendin gidip görüş ve doktorla anlaş. sonrasındaysa sanki senin bir sorunun varmış gibi annene empoze ederek ve yanlız gitmek istemediğini dile getirerek annenden sana arkadaş olmasını rica et. sonra gerekirse doktorun yanına önce sen gir ve annenide çağrıtmasını sağla zaten gerisini uzman halledecektir.

çok teşekkür ederim canım inşallah buna ikna edebilirim.Gerçekten doğru söylüyorsun ilk önce benim bir psikiyatrise gidip konuşup anlaşmam lazım, ailesindede bana benzer sorunu olanlar ilk önce kendisinin bir psikiyatrise danışması gerekir.

ben de çocukluğumdan beri yalnız kaldığımda sanki kaarşımda biri varmış gibi, davranırım bazen. Bu kişi bazen bir yakınım, arkadaşım, yada eski sevgilim olabilir. Ama ben bunu bir rahatsızlık olarak görmüyorum..Hoşuma gidiyor çünkü :26:Fakat konu sahibi arkadaş annesinden bahsedince endişelenmeye başladım, acaba benim durumum yaşlanınca ciddi boyutlara ulaşıp, hastalıkk durumuna dönüşür mü? yani şu anda ne yaptığımın farkındayım. Fakat ileride farkında olmadan kendi kendime konuşup, dozunu ayarlayamazsam:30::30:

Annemde yıllardır anlayamadım bir davranışı var onu yalnız kaldığı odada mutfakta kendi kendine söylenirken konuşurken farkediyorum,kendiyle fısıltı halinde sanki karşısında birileri varmış gibi gayet ciddi ciddi konuşuyor , dertleşiyor,kızıyor sanki karşısında biri ona soru sormuşta birşeylere cevap veriyor, hatta konuşurken yüz ve el hareketleri bile değişiyor.Yanına geldiğimde ise hemen kendine gelip gayet normalmiş gibi davranıyor.Ayrıca hareketleri çok yavaştır,yıllardır hep yorgun yüz ifadesi var.Bu durum yaklaşık 15 yıldır var ama son zamanlarda daha fazla ağırlaştı gibi.Ona bu durumu sorduğumda ise utanıyor ve kesinlikle kabul etmiyor.Psikiyatrise götürmek istiyorum ama kendisi bu durumu kabul etmediği için gelmeyide kabul etmiyor.Bazen onunla başbaşa kalmaya korkuyorum.Geceleri çok kabus görüyor,herşeye sinirleniyor.Yaşadığı bir sorunda olmadı bu zamana kadar kendisi hemşire emeklisi ve 59 yaşında.Bunun neden yapıyor olabilir sorunu gizli şizofreni olabilirmi onu nasıl tedaviye ikna edebilirim arkadaşlar yardım edin

Korkulacak büyük bir şey yok. Fakat yinede uzman bir psikiyatriste götürsenizde iyi olmaz diye düşünüyorum. Kadına şimdi ilaç falan kullandırır.

Merhaba son durum nedir, ben de birebir aynısını yaşıyorum annemle. Gizli ses kaydı yapmaya çalıştım beceremedim. Her gün konuşuyo.
Bu konu nereye taşındı yeniyim de

Back