- Konu Sahibi hayatbanaguzel34
Annemde yıllardır anlayamadım bir davranışı var onu yalnız kaldığı odada mutfakta kendi kendine söylenirken konuşurken farkediyorum,kendiyle fısıltı halinde sanki karşısında birileri varmış gibi gayet ciddi ciddi konuşuyor , dertleşiyor,kızıyor sanki karşısında biri ona soru sormuşta birşeylere cevap veriyor, hatta konuşurken yüz ve el hareketleri bile değişiyor.Yanına geldiğimde ise hemen kendine gelip gayet normalmiş gibi davranıyor.Ayrıca hareketleri çok yavaştır,yıllardır hep yorgun yüz ifadesi var.Bu durum yaklaşık 15 yıldır var ama son zamanlarda daha fazla ağırlaştı gibi.Ona bu durumu sorduğumda ise utanıyor ve kesinlikle kabul etmiyor.Psikiyatrise götürmek istiyorum ama kendisi bu durumu kabul etmediği için gelmeyide kabul etmiyor.Bazen onunla başbaşa kalmaya korkuyorum.Geceleri çok kabus görüyor,herşeye sinirleniyor.Yaşadığı bir sorunda olmadı bu zamana kadar kendisi hemşire emeklisi ve 59 yaşında.Bunun neden yapıyor olabilir sorunu gizli şizofreni olabilirmi onu nasıl tedaviye ikna edebilirim arkadaşlar yardım edin