Yardım anneler inek sütü!!!!

iremim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
189
1
96
arkadaşlar bebeğim bu ay 1 yaşına girecek ve bizim kabızlık problemimiz var genelde bende inek sütü alınca kabızlık yaşarım ve kızımda öylebenneyaptımkive inek sütü vermek istiyorum ama tereddüt içerisindeyim siz nasıl veriyorsunuz sütü sizce vermelimiyim nasıl vermeliyimyerimseniben değerli önerileriniz için şimdiden teşekkürler sevgilerimle (bu arada bayramınız kutlu olsun)

canim birden cok cok verme deneyerek ver bakalim yapiyormu ben ilk basta bi sabah bi aksam vermistim yada öglen uykusundan hemen önce bide tatlansin diyede bir cay kasigi bal katiyordum hem yararli olur diye öyle alisti iste kizim 2.5 yasinda hala her aksam balli sütünü icer kolay gelsin sana

çok teşekkür ederim tavsiyen için bunu yapacağıma emin olabilirsin tekrar tekra teşekkürler meleğini öp annesi teyzesi içina.s.

canim yardimci olabildiysem ne mutlu bana . sende senin bicirigini öp benim yerime sevgiler.:1hug:

canim 2 yasindan once inek sutu verilmesine karsiyim ben. onun yerine peynir ve yogurt yedirilmeli. bu konuyla ilgili uzunca bir arastirma yapmistim, doktorumuz da sut konusunda aceleci olmamamizi soylemiti. biz 18 ayliktan itibaren denemelere basladik, su anda 23 aylik ve gunde yarim bardak iciriyorum, bu miktari 2 yasinda 1 bardaga cikaracagim. okudugum yazilardan birini de buraya yapistiririm istersen.

bir de biliyorsundur, butun doktorlar "2 bardaktan fazla kesinlikle vermeyin" diyor. cok tuketmemek lazim, bunu da unutmayalim.
yaziyi kopyaliyorum.
Bir not: Yazilanlar sadece sut icin gecerli, inek sutuyle yapilmis
yogurt ve peynir icin bu zararlar sozkonusu degil.

Bebek beslenmesinde inek sütü en az 1 yaş sonuna kadar
kullanılmamalıdır. Fakat yapılan araştırmalar annelerin zamanından
önce inek sütü vermeye başladıklarını göstermektedir. Dünya Sağlık
Örgütü (WHO), ilk bir yıl inek sütünün kesinlikle kullanılmamasını
önermektedir. Avrupa ülkelerinde 2-3 yaşına kadar inek sütü
kullanılmamaktadır.

Bebeğin ilk bir yılda; hatta ilk 24 ayda kesinlikle almaması gereken
inek sütü (pastörize süt veya UHT sütler) hakkında kısaca bilgi
vermek istiyoruz.

İnek Sütünün Sakıncaları

İnek sütünün yüksek protein ve mineral içeriği, bebeğin henüz
olgunlaşmamış böbreklerine aşırı yük bindirir.

İnek sütü kullanımı, barsak içi kanamalara yol açacaktır. Bu da
bebeğin kansız kalmasına (anemi) neden olur.

İnek sütündeki demir, anne sütündekinden farklıdır. Bu iyi emilen bir
demir değildir. Bunun sonucunda, demir eksikliği anemisi (kansızlık)
ve gelişme geriliği olur.

İnek sütündeki iyot ve çinko miktarları çok az olduğu için, bebeğin
zihinsel gelişmesi olumsuz etkilenir.

İnek sütünde D vitamini çok azdır. Bu da raşitizm (kemiklerin düzgün
gelişememesi) denilen hastalığa neden olur.

İnek sütü, bebeğin vitamin ihtiyacını karşılayamaz. Bu da büyümede
yavaşlamaya neden olur.

Esansiyel yağ asitleri açısından çok fakir olduğu için beyin ve göz
gelişimi geri kalır.

İnek sütü alan bebekler, daha fazla mineral almalarından
dolayı, "susuz kalma" diye tabir edilen dehidratasyona yatkın
olmaktadır.

En önemli sakıncalardan biri de, inek sütü ile beslenen bebeklerde
allerji riskinin çok daha fazla olmasıdır.

Benim bebeğim henüz küçük vermiyorum.Ancak ben de yaptığım araştırmalarda hep sütle ilgili negatif yazılar okudum ama hiçte inanmıyorum.Yıllarca insanlar bebeklerine çocuklarına süt verdiler ve sütü seven süt içen çocuklar yaşıtlarından daha uzun boylu ve güçlü oldular.Bundan 10 yıl sonra bakalım şuan kullandığımız mamalar için bakalım ne negatif yazılar okuyacağız.Süt sorun yaratıyorsa peynirde yoğurtta vs...sorun yaratması gerekir süt olmazsa olmayak yiyecekler bunlar.Ben süt içmedim sütten nefret ettim çocukken kuzenim ise çok sevdi o 175 cm boyunda bense 160 cm.ve benim kemiklerim incecik onun ise kuvetli.Bir çok mamanın üzerindede sütlü diye yazıyor.Benim kafam karışık bu konuda oğlum hala emiyor uzun zaman daha emer sütten kestiğim zaman inek sütüne başlıcam.yatmadan önce mutlaka içecek hatta ne kadar fazla içerse o kadar mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…