Arkadaşlar merhaba . Size bir soru soracağım. Ben 10. sınıfa yeni geçim şuan normal ticaret meslek lisesi okuyorum. Anadolu kazandım ama gidemedim. Sağlık okullarınıda tercihe yazmıştım çıkmadı. Hala hemşire olmak istiyorum. Bişr kaç kişiye sordum lise 2 den devam edemezsin konu kaçırırsın bir den başlaman lazım diyor. Bende sırf 4 ders için 1. sınıfı tekrar okumak istemiyorum. Araştırma yaptım 4 dersden geri kalıyorum bunlar; pskoloji, tıbbi etik ve meslek tanıtımı, anatomi fizyoloji, meslek esasları ve tekniği. Bunların kitabını alsam ve çalışsam herhalde sözel ders youtubede felan eğer inceleme felan yaptılarsda biliyorsunizki youtubede ders anlatıp atıyorlar oradan takip etsem yaz boyunca çalışsam bu 4 derse lise 2 den başlama şansım
Sanırım ismin Kübra.Kübracım Ortöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 37 maddesine göre Anadolu Sağlık Meslek liselerine nakil yapılamaz.liselerde üniversitelerde olduğu gibi ders seçilemez.yani dışarıdan şu dersleri alayım,öyle devam edeyim olmuyor açık lise hariç.
sana tavsiyem,okuldaki derslerini iyi takip edip,üniversite sınavı ile hemşirelik bölümü okuman.Hemşirelik sayısal bir bölümdür.ama dğer meslekler gibi çok sayısal istemez(tıp,mühendislik vs gibi)derslerini çok iyi çalışıp,sınava yakında ders takviyesi alırsan kazanmaman için sebep yok.
başarılar dilerim.