• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yaratıcı anneler&ek gıdalar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
E

EU1

Ziyaretçi
a.s. yaratıcı ağustos anneleri hepimiz yavaş yavaş ek gıdalara geçtik yada geçiyoruz. :emir_bebek:bebeklerimize özel hazırladığımız kahvaltı, sebze karışımları meyve karışımları gibi tarifleri ayrıntılı paylaşırsak iyi olur dimii.

başlık attım kaçıyorum gibi olacak ama mama yedirip geliceem:1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:
hadi ilk tarif benden olsun
2kaşık yoğurt içine 1 tatlı kaşığı un iice çırpılıp azıcık sulandırarak pişiriiraz zeytin yagı az datuz çorba hazır

sefa yoğurt çorbası di mi cnm?
ben kabak patates havuş haşlayıp suyu ile püre yapıp veriyordum.önceden yiyodu ama şimdi sıkıldı zillim.
kahvaltıda 60 ml mamasına 4-5 bebe bisküvi ve 1 çay kaşığı pekmez katın,afiyet olsun kuzularıma

işte bizim günlük beslenme düzenimiz
sabah kahvaktısı. 4 adet bisküvi(cici bebe ada petibör)+1 tatlı kaşığı labne peynir+yarım ceviz içi+3 ölçek mama
sebze saati: 2 çeşit sebze(havuç,ıspanak,brokoli,taze fasulye,domates kabak,kereviz ,prasa gibi)+patates ,pirinç,makarna+yoğurt(çoğunlukla)
meyve saati:2 çeşit meyve(elma,muz,armut,mandalina,anans,şeftali,avakado+tahıl yada bisküvi ekliyorum bazen
yoğurt saati:bazen meyveli yada pekmezli veriyorum sade yemiyorlar.
gece maması: milupanın gece tahılı+meyveye karıştırmadıysam pekmez ekliyorum

sizlerde yazarsanız bana da fikir olur teşekkürlerrr

sefacıım teşekkürler ben de duydum bu çorbayı tarifini bilmiyordum deniyceem

canım cım bu çorbaya daha sonra yumurta ekleniyo 1 yaşından sonra yani ayrıca bide şöle bi çorba var 2 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı zeytin yağıla kavurup 1 kavanoza koyuyorum daha sonya ara ara yani bunu yapmak istediğim kadar soğuk suyla karıştırarak kaynatıp içine rendelenmiş peynir birazda süt ekliyerek yediriyorum

ben herşeyi kendim yapmaya gayret ediyorum canım muhallebiyide şöle yapıyorum 250 ğr pirinç ununa 150 ğr buğday ve mısır nişastasını karıştırdım bi kavanozda bu karışımı kullanıyorum yarı süt ve yarı suyla hazırlıyorum kıslar ama artık sadece süte başlıcam
bunu yapıp soğuyuns-ca içine muzda ekleniyo

şimdi şu süt olayına gelince kıslar süt vermeyin diyo ya bazıları ben buna tamamen karşıyım sonuçta aynı süt mamaların içindede var ben im sütüm bile organik babaannemizin inekinden
n güvenilir bence sonuçta bu sütler de kendi piyasaları için uğraşıyılaqr

ben daha yeni başaldım ek gıdayaa sabahları anne sütü öglen sebzeçorbası ( klasik bilmeyen yoktur patates havuç pirinç haşalyım blendırdan geçiriyorum) gönülsüz yiyor ikindi zamanı yogurt veriyorum sonra sebzepüresi meyve püresi iikisinden biri akşamda muhallebi veriyorum bazen içine pekmez katıyorum şimdilik menümüz bu bizim.büyüdügü için doymak bilmiyor bende mama ya geçecem ama biberonu almıyo kızlar ne yapmalıyım

lk bir yıl inek sütü ile beslemenin sakıncaları nelerdir?

• İnek sütü, C ve E vitaminleri açısından yetersizdir ve içindeki demirin emilimi azdır. Ayrıca bağırsaklarda gözle görülmeyen gizli kanamalara neden olabilir, bu da demir eksikliği anemisine (kansızlığa) yol açabilir.
• İlk bir yıl inek sütü ile beslenen bebeklerde alerjik hastalıklara yakalanma oranı, anne sütü ile beslenenlere göre daha yüksektir.
• İnek sütü ile beslenen bebekler daha fazla mineral, özellikle de sodyumi potasyum ve klor alırlar. Bu da bebeğin henüz tam gelişmemiş böbrek işlevlerini ve su-elektrolit dengesini olumsuz etkiler .
• İnek sütü, anne sütünde ve bazı hazır mamalarda bulunan, bebeğin retina tabakası ve beyin hücrelerinin gelişiminde rol oynayan Omega 3, Omega 6 gibi maddeler yönünden yetersizdir.
• İnek sütünün hazmı, anne sütüne göre oldukça güçtür.
• İnek sütünün D vitamini içeriği düşüktür. İnek sütü verilen bebeklere vitamin desteği yapılmazsa, normal bir kemik ve iskelet gelişimini sağlanamaz.
• İnek sütündeki protein ve tuz oranı, anne sütüne oranla üç kat fazladır.

İnek sütü ile Devam Mamaları Arasındaki Farklar
Demir kan oluşumu ve beyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle 4.aydan sonra demir ihtiyacı hızla artar. Yetersiz alımında demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülür. 500 ml. inek sütü ile demir ihtiyacının ancak %4'ü karşılanabilirken, 500 ml devam formülü ile ihtiyacın %83'ü karşılanır.

İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken, devam mamaları gerektiği kadar protein içerir ve gerekli tüm amino asitleri sağlar.

Bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen, aşılarına cevabı arttıran prebiyotik liflerden yoksundur.

Çinko bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin çinko ihtiyacının ancak %35'ini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %70'ini karşılar.

İyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük ihtiyacının ancak %22'sini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %110'unu karşılar.

Esansiyel yağ asitleri bebeğin sinir sistemi ve beyin hücrelerinin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşırlar. Devam formüllerinin içeriklerinde inek sütüne kıyasla esansiyel yağ asitleri çok daha fazla miktarda mevcuttur.

D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük D vitamini ihtiyacının ancak %43'ünü karşılarken, 500 ml. devam maması ihtiyacın %90'ını karşılamaktadır.

İnek sütü, C vitamini açısından çok yetersizdir. Devam Biberon Mamalarına bebeğin ihtiyacı olan oranlarda C vitamini ilavesi yapılmıştır.

sefacıım süpersin pratik anne tabi tecrübe konuşuyo diyosun dimiii.muhallebiyi yatarken mi veriyosun? süttede böyle ikilemde kalıyorum işte

ah yeşilözen benimki de biberon almıyo ben de yeni geçtim ek gıdaya senin verdiklerini veriyorum şimdilik
kezman iyi olmuş bu topiği açtığın

bunları kaç kaşık veriosunuz arkdaşlar?
mesela muhallebiyi kaç kaşık y da püreleri ben korkumdn az veriorum ama çoğaltayım mı

Arkadaşlar sebze çorbasına tereyağ ya da zeytinyağı koyuyormusunuz? Tuzsuz yapıyorum çorbayı ama yağ ne zaman koyulacak? Biliyorsanız benimle paylaşırsanız sevinirim. Benim kızım 5. ayına yeni girecek.

canım benim kızım zaten anne sütü alıyor inek sütünüde direk vermiyorum zaten yinede biligilerin için saol amazatendışardanda vitamin veriyoruz meyve ve sbbzede verdiğimize göre birbirini dengelemiyomu tabi mamalarda güzel dir ama hiçbiri yerli malı deil ben şahış olrak buna karşıyım ama khiç mi vermedim bende mecburen şimdiye kadar mam kullandım beblac ve hero baby le bu zamana geldi kızım ama artık mecbur olduğumu düşünmüyorum ve bu zamandan sonra herşeyi kendim yapıyorum
miktarı zaten onlar belirliyo lar kıs istemesinlerde bak bi kaşık bile almıyolar ayrıca çay kaşığı kadar yağ danda hiç bişey olmuyo sonuçta kabız oluncada z yağı vermiyomuyuz tşk.

ben yaptığım muhallebiye az şeker koyuyorum şeker ve tuz miktarını abartmayalım kıslar

çanım zeytin yağı koyabilirsin 1 çay kaşığı

papatyam korkma canım onlar doydukları zaman bi ağzını kapatıyolar valla o zaman zorlasan da almazlar

rezzan cnm sebzesine 1 çay kaşığı z.yağı koyabilirsin cnm ama pişip püre haline getirdikten sonra.
elvin de kalkınca m.suyunu içiyor biraz 1 saate yakın oyalandıktan sonra 60 ml mamasına 5 bebe bisküvi ve 1 çay kaşığı pekmez katıp kahvatısını hazırlıyorum onu yiyor.2.5 saat sonra sebze püresini yiyor yemezse sulandırıp biberonla veriyorum.patates havuç kabak varsa semizotu kereviz vs. de katıp pişiriyorum püreyi hazırlarken.akşam üzeri yoğurt yada m.püresi yiyor.akşam devam mamasından veriyorum gece yatmadan önce de bbelac'ın tahıllı mamasını aldım(kezbanım senin dediğn gibi)onu veriyorum yada milupanın sütlacını.gece uyandığında da kendi mamasını içiyor zaten biberonla.bugün meyvesi kalmamıştı sabah direk kahvaltısını verdim.2ye doğru sebzesini içti biberonla biraz şimdi uyuyor 4.5 gibi de yoğurdunu vericem.yediğini bıraktığında ısrar etmiyorum.siz de etmeyin kızlar,ısrar edince daha iterlermiş o yemeği istemezlermiş.kendi nasıl istiyorsa o kadar yiyor hanımefendi :)

Back