Yaramaz ikiz cocukları olan anneler gelin dertleselim.

Benimde 21 aylık ikiz kızlarım var.Çok yaramaz değiller ama her çocuğun yaptığı taşkınlıkları yapmaktan geri kalmıyorlar..ikisi çok iyi anlaşmakla birlikte biri oynarken diğeri onun oynadığı oyunu bozup unu ağlatmaya bayılıyor.gel seninle oynayalım desemde kabul etmiyor büyük bir zevkle kardeşinin yaptığı ne varsa bozuyor..İkiside Birşey yerken hemen diğeri içinde istiyor paylaşmayı seviyorlar..Birbirlerine sarılmayı öğrettim sarılıp öpüyorlar birbirlerini..Yaramazlığa gelince her çocuk gibi şımarmak istiyor ve yapıyorlarda özellikle eve biri geldiğinde herşey alt üst oluyor yemek yemiyorlar uyumuyorlar sürekli peşimde dolaşıyorlar...o yüzden misafir falan gelmesini hiç istemiyorum.bende annem dışında kimseye gidemiyorum..zaten çocuklar rahat durmuyor kimseyi rahatsız etmenin anlamıda yok..

Yani tek çocuk bakarken de bu yaramazlıklar oluyor,
hele bulmuş birbirini iki akran,kavga da olur,kıskançlık da,paylaşamamazlık da,
napıcaz,sabırlı olmak lazım,napalım,
yani ben şahsen ortalığı ben arkamı döndüğümde dağıtan çocuğuma bağırıp çağırsam tutsam kolundan fırlatsam daha çok bağırıp ağlıyor,
benim daha çok başım ağrıyor,
evet insan içine toplanıp gitmek yada misafir kabul etmek zaten zor,
bazen benim gitmeye halim olmuyor,
ama insanların da akıl vermekten çok yorum yapmaktan çok yardımcı olmaları gerek ama işte...
Allah yardımcımız olsun..

benim ikizlerim varken benim üst komşum hergün kızını bana bırakıordu, bizimkiler onu görünce ne uyuyor nede duıruorlardı, sırf oyuncaklarla oynamak için bebekleri görcem diye geliodu ee oda 5 yaşında, ikide bir tualete götür paçamdan tutup canan abba canan abba deli oluyodum, biçok kezde kadın saatler sonra gelip kusura kalma geciktim diordu, herkes beni uyarınca patlak verdim.. yine geciktiği bigün, sen benim durumumu bilmiormusun birdaha kabul etmioruym asıl sen kusura bakma dedim. o gun bugün rahatım.. şikayetçi olan bayan arkadaşada Rabbim inş. dördüz nasip eder.

hakikaten bazı insanlar çok tuhaf...tuhaf diyorum bi tarifi yok...kendi bir çocuğa bakamayıp kendi keyfi için gezerken çocuğunu bırakabilmesi,üstüne geç gelmesi hiç hoş değil...bazen insanları kırmamak için kendimizden çok fedakarlık veriyoruz....ama uzun vadede bizleri çok yıpratıyor..süper yapmışsın söyleyerek...sana çok faydası olacak...

Yani tek çocuk bakarken de bu yaramazlıklar oluyor,
hele bulmuş birbirini iki akran,kavga da olur,kıskançlık da,paylaşamamazlık da,
napıcaz,sabırlı olmak lazım,napalım,
yani ben şahsen ortalığı ben arkamı döndüğümde dağıtan çocuğuma bağırıp çağırsam tutsam kolundan fırlatsam daha çok bağırıp ağlıyor,
benim daha çok başım ağrıyor,
evet insan içine toplanıp gitmek yada misafir kabul etmek zaten zor,
bazen benim gitmeye halim olmuyor,
ama insanların da akıl vermekten çok yorum yapmaktan çok yardımcı olmaları gerek ama işte...
Allah yardımcımız olsun..

çok doğru söylüyosun..en nihayetinde onlar çocuk,oyun onların hakkı...baezn kavgayla,bazen kırarak öğrenecekler bazı şeyleri...onlara kızmak,bağırmak çözüm değil...
Daha bebişlerim olmadı ama inşallah sabırlı olabilirim...

çok doğru söylüyosun..en nihayetinde onlar çocuk,oyun onların hakkı...baezn kavgayla,bazen kırarak öğrenecekler bazı şeyleri...onlara kızmak,bağırmak çözüm değil...

siz karnınızda taşırken biz bakarken sabırlı ve sakin olabiliriz inşallah..

hakikaten bazı insanlar çok tuhaf...tuhaf diyorum bi tarifi yok...kendi bir çocuğa bakamayıp kendi keyfi için gezerken çocuğunu bırakabilmesi,üstüne geç gelmesi hiç hoş değil...bazen insanları kırmamak için kendimizden çok fedakarlık veriyoruz....ama uzun vadede bizleri çok yıpratıyor..süper yapmışsın söyleyerek...sana çok faydası olacak...

canım sağlıcakla al kucağına....sabır daha onlar senin bedenine konduğunda ....işliyor ruhuna...ben bazen kendime şaşıyorum...

3 yasında ikiz erkek sahibi bir anneyim bebişlerim cok yaramz ve birbirleriyle sürekli kavga ediyorlar ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilemedim
Ay siz bunu yazalı yıllar olmuş bense şuan sizinle aynı yoldan geçiyorum :) 2 yaşında iki tatlı canavarı büyütmeye çalışıyorum.. Sizinkiler koca delikanlı olmuşlardır :) Sırf bunu sorabilmek için üye oldum umarım görürsünüz😄 Tünelin sonunda ışık var mı, varsa o ışığı ne zaman görürüm tahminen😄

Back