Yaramaz ikiz cocukları olan anneler gelin dertleselim.

biscuitt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
107
2
96
43
İstanbul
3 yasında ikiz erkek sahibi bir anneyim bebişlerim cok yaramz ve birbirleriyle sürekli kavga ediyorlar ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilemedim

canım benim üçüzlerde başladı çok zarar veriyorlar birbirlerine kime sorsam normal dedi ne yapmamız gerektiği konusunda bende çok tecrübeli değilim ama birbirlerine vurdukları zaman çabuk cici yap özür dile diyorum yavaştan ceza vermeye başlıcam işin kötüsü gözümün önünde yapmıyorlar ben odadan çıkınca yapıyorlar

Çocukların gelişimi süresince bazı şeylerin çok normal ve geçici olduğu dışarıdan bize acaip gelen kızdığımız,üzüldüğümüz çok davranışlar var,
bunları uzun zamandır okuduğum bir kitapta çok daha fazla kafama yattı,
geçici davranışlar hususunda da önemli olan bizim onlara karşı doğru davranışı sergileyebilmemiz,
bu da bahsettiğim kitapta ayrıntılı ve çok hoş bir dille yazılmış,
Kitabın adı "Çocuğunuz büyürken sizi neler bekler",
tavsiye ederim..

ay canım Allah yardımcın olsun,inan benim şimdilik ikizim yok ama yaramaz 3 tane çocuk büyüttüm ve hala da büyütmeye devam ediyorum,neler çektiğini tahmin edebiliyorum..bende sana bir kitap tavsiye edeyim,okumayı seviyorsan,inan okumak iyi geliyor..
kitabın adı bir anneye mektuplar ...ben kitap okumayı çok severim,fırsat buldukça okurum,bu önerdiğim kitap çok güzel,eğer okursan anlarsın canım,hatta daha başka kitap istersen ben sana çok tavsiyede bulunurum ama bu dediğim kitabı imkanım olsa alır ve herkese hediye ederdim..o denli güzel yani..

Allah yardımcın olsun canım ben iki taneyle başedemiyorum valla 3 tane cok daha zor olmalı, gerci cocuklada alakalı bu hepsi bir değil. benimkilerin birde karıstırma huyları var Allah ım evde kırmadıkları sey kalmadı kafayı yemek üzereyim inan. Sürekli kavga ediyolar kızsamda kızmasamda aynı her tepkiyi denedim ama sonus hep aynı valla cok zor. Benim eşim de ikiz, ikiz kız kardesi var ama onlar hiç kavga etmezlermiş küçükken kayınvalidem söylüyor, Eşimin ablasının da ikizleri var onlarda bir kız bir erkek onlar ederlerdi kavga ben evlenirken 6 yasındaydılar şimdi 15 hala bile ara ara takısıyolar ama kucukken cok kavga ederlerdi yani anlayacağım hepsi bir olmuyor. Senin üçüzler hepsi erkek mi?

Tesekkür ederim canım en yakın zamanda alıp okuyacağım İnsallah.

Tesekkür ederim bu iki kitabı da en yakın zamanda okumaya calısacağım insallah, evet kitap okumayı cok severim daha doğrusu severdim artık malesef pek fırsat bulamıyorum ama inan okumayı cok özledim , değil kitap kendime doğru dürüst hiç zaman ayıramıyorum, Anne olmak dünyanın en güzel duygusu ama aynı zamanda da en zor işi bence helede cocukların laf dinlemiyor ve sürekli yaramazlık yapıyorlarsa cok cok zor. Tesellim ikisi aynı zamanda büyüyecekler insallah.

benimde 19 aylık ikizlerim var sizleri çok iyi anlıyorum çünkü yaramazlığın üst sınırlarını zorluyorlar her gün yeni bir kaza yaşamadan durmuoyrlar bende ne yapacağımı şaşırdım birine bakarken öbürü bir yerlerde yaramazlık yapıyor oğlum bugün alt mutfak çekmecesini boşaltıp üstüne çıkıp basamak yapmış tezgahdan bıçak alıp saçını tarar gibi yapıyor elinden nasıl aldım bilemezsiniz Allah yardımcımız olsun başkada birşey demiyorum

Allah yardımcımız olsun evet canım, benimkiler de aynen neler yapıyorlar inanamazsın cıkmadıkları yer kırmadıkları sey kalmadı artık. Birde benim en büyük sıkıntım biri diğerini sürekli ama sürekli dövüyo Allah ım artık başedemiyorum. Dolapların üzerinde geziyolar, oturma odamdaki koltuğu kırdılar, mutfak masamın camını belki 5- 6 kere kırdılar daha neler neler anlatamam. Bire yere gidemiyorum onlarla annem yakın Allah a cok sukur en büyük sansım o zaten ona bırakıp ancak gidebiliyorum ne bilim cok zor.

bu yazdıklarınızı okuyunca gözüm korktu vallaaa...siz neler anlatıyosunuz kızlar öylee...
bende 5 aylık ikiz erkek annesiyim...şu anda bişey yok gibi..

Benimkilerde erkek ve 2 yasindalar çok ama çok yaramazlar iki dakika yerlerinde durmazlar,birbirine vurma,masa üstlerinde ziplama daha neler tam bir canavar ikiside ama sevimli canavarlarım onlar benim...

hakkatten bu kadar mı sorunlu oluyorlarr desenize yandık bizzz bunlarla ne yapcaz yahuu gözüm korktu valla

merhablar benimde 2,5 yaşında ikiz erkek çocuklarım var...yaramaz denemez aslında ...tek tek çocuğumuz olsaydıda başka bir yere gittiğimizde nasıl kuduruyolarsa...bizimkilerde o hesap....

çok şükür uyku ve yemek konusunda sıkıntımız yok...ama hareketlilik konusunda malesef...çok hareketliler...bütün evin altı üstüne geliyor....oturma odasındaki yastıkların hepsi yerde..gazete ,kağıt ne bulurlarsa parça pincik ediyolar...gardolaplarını boşaltıyolar....sehpaların üzerine çıkıp uzandıkları heryeri talan ediyolar....

ama evim hem küçük olduğundan hemde çocuklardan ötürü öyle vitrin konsol tarzı şeylerim yok...alan onların...

aama yinede dağnıklık hiç bitmiyor...ayakkabıları yere atmalar portmantoyu boşaltmalar..

bide sürekliiiiiiiiiii koltuk kanepe üzerinde zıplıyolar hiç durmadan nefes almadan .....kaç kere kornişi tepemize attılar...

bana gelince ben bazen susuyorum bazen bağrıyorum ruh halime göre ama genelde sakin olmaya çalışıyorum ...sonuçta anlamıyoar ilk dağnıklığı hep beraber topluyoruz ...ama bu birkere..sonrası bana bakr...artık çizgi filim izlediğimiz için bir kaç saat rahatım...bide çocuklarımla aramda hep birazda olsa mesafe var benden korkarlar ama bu şu korku yanlış yaptıklarını bilmesinin korkusu ...anne geliyo diyorlar aralarında ...yada biri yaramazlık yparken diğeri geliğ şikayet ediyor.....

bugün oğlumun biri ikikere çırıl çıplak soyundu...birincinde uyardım...ikincisinde kızdım ..3 olmadı...

genelde birbirlerinden ayrı olamıyorlar...kavgada çok var ama zarar verici değil.....böyle olunca ben kardeşinden hemen özür dile öp diyorum....kardeş sevgimiz çok yüksek o yüzden sık kavga yok..artık büyüdüklerindenmi bilmem ama daha rahatım..az kudurmaları bişey değil.................artık gece gündüz yanlız bakıyorum..eşim seyhatte olduğunda hep beraber onların odasında yatıyoruz...
sallamıyorum benle yada baba ile uyucakları zaman hemen yatarız....

şimdi canlı taze bişey daha paylaşayım ..boya kalemi ile duvarı boyamışlar biride portmanto içinde ..duvarı kim yaptı dedim..elinde boya kalemi olana kardeşini söyledi..kardşeine sordm ben ypatım dedi..öptüm içeri girdik..

benim de komşumu 3 yaşlarında ikizleri vardı,evde yaramazlar durmuyorlar diye haftanın en 3 günü bize getiriyordu..evde ne duvar kaldı nede çoçukların kitabı...birde birisi neyle oynuyorsa diğeride aynı rengini istiyordu...her şeyden iki tane aynı şeylerden olmayınca saatlerse kafamız şişiyordu...evleri karıştırmalar...şükür oradan taşındık kurtulduk...siz siz olun ne olur yaramaz çoçuklarınızla komşuya götürmeyin...sonuçta dur dahi diyemiyoruz..

ben yineliyorum ikiz çocuklar yaramaz değil...iki çocuk bir arada olması dezavantajı....

senin komşunun düşüncesizliği bu ....ben yeni taşındım ve hiç komşuma çıkmadım direk söyledim tanımadığım yani evinde rahat edemediğim kimsenin evine gidemiyorum çocukları kntrl etmekten sohbet edemiyorum buyrun siz gelin ama ben gelemem dedim..kimseyede gitmeme halam ve annem dışında ....gittiklerimde ikiz annesi olur...

ama benim avantajım çocuklarım gittiğim yerde oyuncak varsa oynarlar evdeki gibi kudurmazlar 3. bir çocuk yoksa

sen de çocukların olunca gitme kimseye ama...

Son düzenleme:
benimde ikizlerim aylık bir erkek bir kız, bukadar anlaşamayan iki çocuk bilmiorum, biri parmaklarını gözüne sokarken diğeri eline ne geçirdiye kafasına fırlatıor, saçlarını yoluyor, birbirlerini morartana dek ısırıorlar, biri başka bi yerde diğeri başka yerde, Allah üçüz dördüzlere sabır versin, canları sağolsun napim.

benim ikizlerim varken benim üst komşum hergün kızını bana bırakıordu, bizimkiler onu görünce ne uyuyor nede duıruorlardı, sırf oyuncaklarla oynamak için bebekleri görcem diye geliodu ee oda 5 yaşında, ikide bir tualete götür paçamdan tutup canan abba canan abba deli oluyodum, biçok kezde kadın saatler sonra gelip kusura kalma geciktim diordu, herkes beni uyarınca patlak verdim.. yine geciktiği bigün, sen benim durumumu bilmiormusun birdaha kabul etmioruym asıl sen kusura bakma dedim. o gun bugün rahatım.. şikayetçi olan bayan arkadaşada Rabbim inş. dördüz nasip eder.

kimsenin çocuklarını bu kadar kınamayalım lütfen kimi kınarsan daha fazlası başına gelirmiş ben buna her zaman inanırım

aslında komşunun düşünmesi lazım millet tek çocuğa bakamazken siz ikiz çocuğa bakıyosunuz bide başka bi çocuk gelince 3 oluyo gerçekten çok zor ben olsam bende o şekilde söylerdim hatta daha önceden söylerdim tek çocuğun bile olsa komşunun çocuğunada bakmak zor oluyo zaten kendi çocuğunla ilgilenirken yoruluyosun temizlik yemek ütü bulaşık çocuk durmaz tam durucak dersin bi çocuk daha eklenir hiç bişey yapamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…