• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yaptığınız çorbaları günlük mü tüketiyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

specialx

Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
662
3
96
Diğer
kızlar bugün bebişime ilk defa sebze çorbası yaptım birazdan tadacak.ilk başladığım için içine havuç patates pirinç bulgur ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koydum.pişirip tel süzgeçten geçirdim. ama bu çorbayı her nekadar en az ölçüde de yapsam yine çok oldu.bebeğime bugünlük en fazla 2-3 çay kaşığı vermeyi düşünüyorum.şimdi geri kalan çorbayı ne yapayım? yarına kullanabilir miyim ? yoksa yarın tekrardan mı yapmam lazım ? siz ne yapıyorsunuz? benim bir arkadaşım buzdolabı poşetlerine az az koyup dondurucuda saklıyordu.yedirmeden 1 saat öncesinden alıp eritip ısıtıp veriyoru.ama o da ne kadar sağlıklı olur bilemedim bilmiyorumkismile.

cnm ne kadar az olsa da bebek yiyemiyor ben bir gün veriyorum sadece yemediğini de ya ben yiyorum öğlende ya da akşama krema veya süt ekleyip bize çorba yapıyorum napiim:)

ben yaptığım gün ve ertesi gün öğlen veriyorum o kadar.sonra ondan vermiyorum. ben yarım patates,yarım havuç,yarım kabak şeklinde yapıyorum, o bile çok geliyor.sevmiyor fazla bakalım diğer çorbalara geçince belki sever :)

teşekkür edrim kızlar cevaplarınız için.peki bu dondurucuda saklama işine ne diyorsunuz öyle de sağlıklı olur mu acaba bilmiyorumkismile

Hani etleri filan saklıyoruz da dondurucuda , o da mecburen, çorbayı taze taze yapmak varken gerek yok bence dondurucuda saklamaya. O gün acelem varsa, yapamazsam çorba içirmiyorum... Diğer yedirdiklerimle idare ediyorum artık...

bende .çorbalara yeşil yapraklı sebzelerden koymadıysam ertesi gun veriyorum. çorbayı sıcakken kavanoza koyup kapatıyorum soğuncada dolaba koyuyorum. ertesi gunde kavonozu sıcak suya koyup oyle ısıtıyorum çorbayı.buzlukta saklanabileceğini okumuştum ama ben koymuyorum buzluğa.çalışsaydım sanırım koyardım.

bende .çorbalara yeşil yapraklı sebzelerden koymadıysam ertesi gun veriyorum. çorbayı sıcakken kavanoza koyup kapatıyorum soğuncada dolaba koyuyorum. ertesi gunde kavonozu sıcak suya koyup oyle ısıtıyorum çorbayı.buzlukta saklanabileceğini okumuştum ama ben koymuyorum buzluğa.çalışsaydım sanırım koyardım.

iyi fikir canım ben de kavanoza koyayım zaten benimki daha yeni yeni tadıyor yediği en fazla 3-4 çay kaşığı. :1:

Hani etleri filan saklıyoruz da dondurucuda , o da mecburen, çorbayı taze taze yapmak varken gerek yok bence dondurucuda saklamaya. O gün acelem varsa, yapamazsam çorba içirmiyorum... Diğer yedirdiklerimle idare ediyorum artık...

ya aslında ben de taze yapmak taraftarıyım ama ne kadar az yapsakta yine bebeğe çok oluyor.eh ona yaptığımız çorbayı da biz içmek istemiyoruz bize yavan geiyor tabi tadı.çalışmaya başlayınca hergün yenisini yapmak nasılolur bilemiyorum.o yüzden sordum.yapılanı dökmek israf geliyor bana. ben bu dondurucu olayını bi doktoruma sorayım bakalım. bilmiyorumkismile

artık buzdolapları çok iyi, çok taze tutuyor. ertesi güne kalabilir. ama dondurucuya koyma bence. çorba bu nihayetinde, yeniden yapılabilir.

ben bugun kabak patates pırınc ıspanak yaptım ama yemedı uyudu vaktı gectı veremedım pıstıgı gıbı kaldı tekrar ısıtmadımda acaba bunu yarın verebılırmıyım dokeyımmı pişirdigimle kaldı

ben bugun kabak patates pırınc ıspanak yaptım ama yemedı uyudu vaktı gectı veremedım pıstıgı gıbı kaldı tekrar ısıtmadımda acaba bunu yarın verebılırmıyım dokeyımmı pişirdigimle kaldı

canım verme çünkü içinde ıspanak var biliyorsun ıspanak pişmiş olarak ertesi güne bekletilirse yarardan çok zararı oluyor.içinde ıspanak olmasaydı yarına verirdin bence onu bir şekilde değerlendirip siz yiyin bugün olmazsa.

canım verme çünkü içinde ıspanak var biliyorsun ıspanak pişmiş olarak ertesi güne bekletilirse yarardan çok zararı oluyor.içinde ıspanak olmasaydı yarına verirdin bence onu bir şekilde değerlendirip siz yiyin bugün olmazsa.

canım vermedım ıçıme sınmedı zaten kendımde yemedım sebze corbası sevmem-tatlicadiarzu- doktum gıttı

Back