Yapılan haksızlıklar;eşim,ben ve ailesi

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
Merhaba arkadaşlar eşimin ailesiyle, özellikle de bundan dolayı eşimle, yine bir sorunum var kafama takılan; sizlerin de fikirlerini almak istiyorum.Geçen gün eşimin ailesine ziyarete gittik yaklaşık 1.5 aydır görüşmüyorduk eşim bugün geliriz,yarın geliriz diye erteliyordu onlarda pek düşkün olmadığı için aslında eşime,bir de daha önce yazmıştım oğlumun ilk doğum günü gergin geçtiği için de görüşmek bile istemiyordum tabi bunu sadece ben ve eşimle ettiğim kavgalardan sonra eşim biliyordu.Baştan beri çok haksızlıklsr oldu,yinede saygıda kusur etmedim hiç bir zaman k.validemin çenesi hiç durmasa da..Geçen gün gittiğimiz de bir de askere giderken görürüz diye laf soktu oğlumuz için daha bismillah kapıdan girer girmez,eşim de nasıl olduysa cevabını yapıştırdı:'' çok ilgili babaanneymiş gibi de laf sokuyorsun daha gelir gelmez,geldiğimize geleceğimize de pişman ediyorsun'' dedi.Eee o öyle diyince de bir şey demeye gerek kalmıyor haliyle.Şimdi benim eltim geçen sene k.p,k.validenin yanına taşındı ev alabilmek için 2 çocuğuna k.valide bakıyor oda çalışıyor kocasıyla para biriktirip ev alıcaklar,oturdukları ev de onların üzerine zamanın da eşim ve abisi çalışarak almışlar büyük pay abisininmiş bütün aile katkıda bulunmuş ama ne hikmetse abisinin üzerine olmuş,her neyse geçen gün bir konuşmada k.validem,eşim,k.pederim ve de bir de komşuları konuşuyorlar ben bir kısmında kahve yapıyordum konuşmanın,k.pederim bıktığından bahsediyor çocukların özellikle büyük kızın yaramazlığından bahsediyor birde kaynımların ev alıcaklar ama boşuna para harcıyorlar her şeye diye şikayetçi oluyordu,komşu kadında k.validem için işte x abla ben karışmak istemem ama sen onlardan daha çok parçalanıyorsun ev alsınlar diye onlar işte istediği gibi yaşıyor k.pederimin dediği gibi konuştu,k.validemde k.pedere kızıyor işte bakıcam çocuğa tabi onlar benim için düzenini bozdular geldiler yanıma,sende çalış yardım et ev alsınlar demeye getirdi eşimse 30 yaşını geçmiş çocuğuna evli barklı olmuş çocuğa artık kimse bakmak zorunda değil babam yaşlandı artık çalışamaz canım gitsin köye dinlesin kafasını dedi.Eşime kızgınım şöyleki burda o ev alsında beni hiç düşünmüyorsun demedi hala annemin evinde otururuz buda benim için büyük bir eziklik oldu onların hiç umrunda değil hatta tam tersine evimiz varmış gibi görüyorlar,k.validem hala göz göre göre haksızlık yapmaya devam ediyor konuşma arasında her şeyde onların iki çocuğunu özellikle küçük çocuğunu överler,severler k.pederim bile küçüğü kursa göndereceğim diyor.Kimse de benim çocuğum sözde soylarını yürütecek tek erkek torun ama bir şeye tutan yok.Eşimse yapılan haksızlıklara rağmen hakkını arayacak tarz da davranmıyor,daha önceleri biz gitseydik biz ev almak için otursaydık onlar gibi olurduk tarzında konuşuyor,annesiyle arası bir iyi bir kötüdür ama babasına laf söyletmiyor tamam tatlı dillidir ama o da haksızlık çok yapıyor.Var sa yoksa kaynım eltim onlara istediği gibi davranıyor,şimdi işten arta kalanlar da hizmetçi gibi birlikte yaşadıkları için 9 yıldır iyice onlar gibi görümcelerime ağzının payını da güzel veriri sırf abilerine saygıdan zıtlaşsalarda hep hoş görülür.Eşime o saygı duyulmuyor evin küçük oğlu,dolayısıyla ben de küçük gelin kırk yılda bir araya gelsekte bir lafları,bir iğnelemelerine maruz kalırım. Geçenki görüşmemiz de komşu bir adamdan bahsediyor karısı uzaklaştırmış da ailesinden yalnız kalmış,k.valide de hemen eşime mesaj yolluyor iyi mi yaptı işte başına bir şey gelse kim koşar diye eşim orda da diyemedi benim karım herkesten önce yanım da diye o herkes için geçerli değil diye. Ben şimdi bu haksızlıkları dile getirmek istiyorum kendimi enayi gibi hissediyorum,eşimle annemin evinde oturuyorum,annem eşimi hiç istemiyor,ailesi hiç oralı olmuyor,çok geniş eşimse yinede annem babamdır diyor bense hep arada hep kötü hissediyorum. Eşimle konuşucam bu akşam sizce haksızmıyım ve nasıl anlatmalıyım??:18:

boşver sallama bile eşinle iyi geçinip kendine iiyice çekmeye bak bırak evleride barklarıda kendilerin olsun yeterki karışmasınlar size

boşver sallama bile eşinle iyi geçinip kendine iiyice çekmeye bak bırak evleride barklarıda kendilerin olsun yeterki karışmasınlar size

Doğru söylüyorsun aslında canım ama sonunda bütün çocukları da aynı oluyor ya insan dayanamıyor işte evlat ayırımı ya ötesi varmı..

ben pek sorun göremedim ama anlatım tarzından mı acaba?

Erkeklerden çok büyük beklentilere girilmemesi gerektiğini düşünürüm ben...Onlar biz gibi her haksızlığı dile getiremezler. Eşiniz size hak veriyor,annesinin babasının peşine takılıp size eziyet etmiyor sizi yok saymıyor daha fazla mucize beklememek gerek...Artık kız aileleri kızım ezilmesin yokluk görmesin diye daha çok çabalıyor ellerinde avuçların da ne varsa kızları için harcıyorlar :KK50::KK50::KK50: Eşinize istediğiniz kadar dil dökün istediğiniz gibi davranın size hak vermekten daha öteye geçmeyecektir...O da söylemiş onlar annesi babası ne olursa olsun arasının bozulmasını istemez...Eğer ailenizden yardım istemiyorsanız kendinizi ya bir miktar kira ödeyen ya da başka yere taşının

boş ver canım eşini söylersen yine sen kötü olursun o zamanla kendi görür yapılan haksızlığı o zaman sana hak verir sen eşinle iyi geçinmeye bak eşinle kötü olup kimseyi sevindirme.:KK34::KK34::KK34:

Eltin 2 cocuğu olduğu halde çalışıyor sırf kayınvalide baksın diye düzenlerini bozup gelmişler çabalıyorlar birşeylerde icin siz de annenizin evinde oturuyormussunuz yabancı yer değil sonuçta sunu anlamadım annenin evi olunca ne oluyor kiz annelerinin evinde oturulmuyor mu o zaman kiraya cikabilirsiniz bana gore ortada ayrımcılık yok belki sizde para biriktirip ev alıcaz deseniz size de yardım ederler ama sizimde çabalamanız gerekiyor

sorununuz ne anlamadım.
kayınvalidenizden hoşlanmadığınız için onunla ayda bir görüşüyorsunuz.
eşiniz bile sizin onu sevmediğinizi biliyor.
onlarda sizin istediğinizi yapıp uzak duruyorlar.
kendilerin yanına taşınan gelinle bir tutulmayı beklemiyorsunuz değil mi?
eğer derdiniz o gelin kadar sevilmekse bunun için çabalaması gereken kişi sizsiniz,onlar değil.

ama bence sizin derdiniz buda değil,
çünkü onlarla çok sıkıfıkı olmayı kaldıramazsınız galiba.
eşinizi de onlardan kopartmaya çalışıyorsunuz doldurarak.

üzgünüm ama yanlış yoldasınız.

Erkeklerden çok büyük beklentilere girilmemesi gerektiğini düşünürüm ben...Onlar biz gibi her haksızlığı dile getiremezler. Eşiniz size hak veriyor,annesinin babasının peşine takılıp size eziyet etmiyor sizi yok saymıyor daha fazla mucize beklememek gerek...Artık kız aileleri kızım ezilmesin yokluk görmesin diye daha çok çabalıyor ellerinde avuçların da ne varsa kızları için harcıyorlar :KK50::KK50::KK50: Eşinize istediğiniz kadar dil dökün istediğiniz gibi davranın size hak vermekten daha öteye geçmeyecektir...O da söylemiş onlar annesi babası ne olursa olsun arasının bozulmasını istemez...Eğer ailenizden yardım istemiyorsanız kendinizi ya bir miktar kira ödeyen ya da başka yere taşının

Teşekkürler,evet eşim bana hak veriyor,haksızlıkları görüyor ama benim kadar umursamıyor daha doğrusu karşı tarafa da az da olsa hak veriyor:KK43:Gerçekten de kız ailelere artık daha fedakar davranıyor,annem çok yardım etti,lafa gelince herkes bir aman ne bilim en iyisi taşınmak

boş ver canım eşini söylersen yine sen kötü olursun o zamanla kendi görür yapılan haksızlığı o zaman sana hak verir sen eşinle iyi geçinmeye bak eşinle kötü olup kimseyi sevindirme.:KK34::KK34::KK34:[/QUOTE]

Evet canım çok konuşmanın kavgadan başka bir faydası olmadı en iyisi dozunda arada lafını etmek sohbet arasında:KK66:

Eltin 2 cocuğu olduğu halde çalışıyor sırf kayınvalide baksın diye düzenlerini bozup gelmişler çabalıyorlar birşeylerde icin siz de annenizin evinde oturuyormussunuz yabancı yer değil sonuçta sunu anlamadım annenin evi olunca ne oluyor kiz annelerinin evinde oturulmuyor mu o zaman kiraya cikabilirsiniz bana gore ortada ayrımcılık yok belki sizde para biriktirip ev alıcaz deseniz size de yardım ederler ama sizimde çabalamanız gerekiyor

Evet,düzenini bozdular ve çabalıyorlar haklısınız da bozmadan öncede hep kayırdıkları oğlu kaynımdı.Bu zaten çok tuhaf geliyor ya insana,annemin evinde oturya gelince 2 yıl diye geldik çocuk oldu, maddi sıkıntılar oturduk kaldık bir türlüde cesaret edemiyorum açıkcası tek maaş kiraya çıkmaya ama böyle oluncada anneme yük oluyoruz işte, kira almaz kesinlikle,çıkın da demiyor ama çıkmayında demez arada kalan benim anlayacağınız.Aynı şekilde bizede taa evlenmeden önce oturun falan filan dediler zaten birlikte oturma meraklılarıydı eşimin ailesi ben yapamam dedim kesinlikle pek öyle eltim gibi cevap veren bir insan değilim o yüzden de ne ev için ne de başka bir şey için katlanamam çünkü sadece k.valide ve pederle bitmiyorlar 4 görümce var annesini dolduran yoksa k.validem iyidir aslında ama ben onlarla pek ağız dalaşına giremem.

Doğru söylüyorsun aslında canım ama sonunda bütün çocukları da aynı oluyor ya insan dayanamıyor işte evlat ayırımı ya ötesi varmı..

Evlat ayrimi, her ne kadar biz kabullenemesekte, malesef ki bir cok ailede mevcut, benim nisanlimin ailesinde de mevcut.
O konuya hic girmeyeyim zaten, farkli bir topik acmak lazim ona...

Senin konuna gelince, haklisin davanda. Hem de cok.
Fakat esinle bunu bu sekilde konusma sakin, aranizda problem olusturacak gibi.
Annenin yaninda oturmaniz cok enteresan, genelde bunu hic bir erkek kabul etmez (ya da ben oyle dusunuyorum).
Ama bazi erkekler hazir kira derdiniz yoksa, bunu kabullenebilir. Belki bu sayede siz de bir ev edinebilirsiniz?
Annenin bu durumu kabullenmemesi ve damadi evinde istememesi cok dogal. Hep soylerim bu lafi yine soyleyecegim, bizim adetlerimizde DAMAT alinmaz GELIN alinir! Bir turlu erkek aileleri bunu anlayamiyorlar (soz meclisten disari tabii).
Sinir bozucu ve insani hakikaten iki arada bir derede birakan durum.

Sahsen bende haksizliklara gelemeyen, ama insanlari da kirmamak icin cok fazla dir dir etmeyen, fakat icinde buyutupte cikilmaz hale getiren bir insanim.
Tahminim sende bu bocalama icindesin, kendin bir cozum aramaya calisiyorsun, nasil yapsam da hem kendi istediklerim olsa, hem esim biraz daha sahiplenici olsa diye dusunuyorsundur. Bence senin yapman gereken elbetteki esinle konusmak ama tartismadan. Aranizdaki diyalogu tabii ki bilemem. Ama durumun ne kadar rahatsiz edici oldugunu ve ozellikle onun acisindan ne kadar rahatsiz bir durum oldugunu aciklayabilirsin (annenin yaninda oturma mevzusunda).

Arada kardes kayiriyorlar gibi bir muhabbete kesinlikle ama kesinlikle girme.
Sen kotu olursun. Birak o bunu boyle kabullenmisse boyle kalsin. Her ne kadar olmasa onlar kendi ailesi.
Bunu ne kabullenmek ne gormek ne de duymak ister bi halde (yazdiklarindan anladigim kadariyla), yoksa zaten kendisi de birseyler yapardi.
Kendi ailelerimizden pay bicmek gerek, her ne kadar oyle sartlar altinda olmasakta, yeri geldimi bizde kabullenmiyoruz, distan gozlem her zaman icindekinden farklidir. Biz yasarken bunu anlayamayabiliyoruz ama disardan kisi bunu gayet net gorebiliyor. Sende de bu durum mevcut. Zaten herkes ne yaptiginin *k.v ve k.p* farkindadir, orasini hic merak etme, yillar sonra dank eder kafalarina da cok gec olur. Eden bulur hesabi, bosver gitsin onlari.

Tavsiyem yuvanda baska huzursuzluk yoksa, siz kendi acinizdan birseyler yapmaya calisin, maddi - manevi.
Bir birinize kenetlendiginiz surece zaten kimse size birsey yapamaz.
Laf sokmayan kayinvalide var mi ki? (istisnalar kaideyi bozmaz)
O yuzden ona da cok takilma derim... Gun gelir kimin kime muhtac olacagi hic belli olmaz, keske birazda bunlari hesap etseler.

Kisaca Allah yardimcin olsun, ama icinde buyutme bu kadar.
Problemsiz cati yok, o yuzden insallah bu problemleriniz en kisa surede olumlu yonde gelisir.
:KK34:

mokoko o kadar konu açtın ordaki neredeyse herkes şu konuda hemfikirdi.
3.kişiler yüzünden huzurunu bozma.
eşin ailesiyle kavga etse ne olacak.
elinize ne geçecek.
kayınpeder demek öyle hadi size de bir ev mi vereyim diyecek.
aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz.
ne diye bozsun adam ailesiyle arasını.
kaldıki eşinin ailesi size ev vermek zorunda değil.
ama senin eşin size geçindirecek işi bulmak zorunda.
zaten sık görüşmüyorsunuz.
sende he de geç dediklerine.
diğer gelinle bir olamazsın.
o onlarla oturuyor hergün yüz göz oluyor.
paylaşımları farklı.
devamlı birlikte yaşanan torun farklıdır ayda bir görülen torun farklı.
sen istemişsin uzak olmalarını.
canım gelinim diye bağırlarına basmalarını bekleme.
boşver onların evindekiler onlara senin evindekiler sana.

Evlat ayrimi, her ne kadar biz kabullenemesekte, malesef ki bir cok ailede mevcut, benim nisanlimin ailesinde de mevcut.
O konuya hic girmeyeyim zaten, farkli bir topik acmak lazim ona...

Senin konuna gelince, haklisin davanda. Hem de cok.
Fakat esinle bunu bu sekilde konusma sakin, aranizda problem olusturacak gibi.
Annenin yaninda oturmaniz cok enteresan, genelde bunu hic bir erkek kabul etmez (ya da ben oyle dusunuyorum).
Ama bazi erkekler hazir kira derdiniz yoksa, bunu kabullenebilir. Belki bu sayede siz de bir ev edinebilirsiniz?
Annenin bu durumu kabullenmemesi ve damadi evinde istememesi cok dogal. Hep soylerim bu lafi yine soyleyecegim, bizim adetlerimizde DAMAT alinmaz GELIN alinir! Bir turlu erkek aileleri bunu anlayamiyorlar (soz meclisten disari tabii).
Sinir bozucu ve insani hakikaten iki arada bir derede birakan durum.

Sahsen bende haksizliklara gelemeyen, ama insanlari da kirmamak icin cok fazla dir dir etmeyen, fakat icinde buyutupte cikilmaz hale getiren bir insanim.
Tahminim sende bu bocalama icindesin, kendin bir cozum aramaya calisiyorsun, nasil yapsam da hem kendi istediklerim olsa, hem esim biraz daha sahiplenici olsa diye dusunuyorsundur. Bence senin yapman gereken elbetteki esinle konusmak ama tartismadan. Aranizdaki diyalogu tabii ki bilemem. Ama durumun ne kadar rahatsiz edici oldugunu ve ozellikle onun acisindan ne kadar rahatsiz bir durum oldugunu aciklayabilirsin (annenin yaninda oturma mevzusunda).

Arada kardes kayiriyorlar gibi bir muhabbete kesinlikle ama kesinlikle girme.
Sen kotu olursun. Birak o bunu boyle kabullenmisse boyle kalsin. Her ne kadar olmasa onlar kendi ailesi.
Bunu ne kabullenmek ne gormek ne de duymak ister bi halde (yazdiklarindan anladigim kadariyla), yoksa zaten kendisi de birseyler yapardi.
Kendi ailelerimizden pay bicmek gerek, her ne kadar oyle sartlar altinda olmasakta, yeri geldimi bizde kabullenmiyoruz, distan gozlem her zaman icindekinden farklidir. Biz yasarken bunu anlayamayabiliyoruz ama disardan kisi bunu gayet net gorebiliyor. Sende de bu durum mevcut. Zaten herkes ne yaptiginin *k.v ve k.p* farkindadir, orasini hic merak etme, yillar sonra dank eder kafalarina da cok gec olur. Eden bulur hesabi, bosver gitsin onlari.

Tavsiyem yuvanda baska huzursuzluk yoksa, siz kendi acinizdan birseyler yapmaya calisin, maddi - manevi.
Bir birinize kenetlendiginiz surece zaten kimse size birsey yapamaz.
Laf sokmayan kayinvalide var mi ki? (istisnalar kaideyi bozmaz)
O yuzden ona da cok takilma derim... Gun gelir kimin kime muhtac olacagi hic belli olmaz, keske birazda bunlari hesap etseler.

Kisaca Allah yardimcin olsun, ama icinde buyutme bu kadar.
Problemsiz cati yok, o yuzden insallah bu problemleriniz en kisa surede olumlu yonde gelisir.
:KK34:

Öncelikle teşekkür ederim çok iyi anlamışsınız beni ama annemin yanın da oturmuyoruz yanlış aktardım sanırım annemin babadan miras evinde oturuyoruz her iki aileye de uzak semtte.Benim de en büyük isteyim iki aileden de uzak yani muhtaç olmadan birşeyler sahibi olmak buda çok zor.En çok da huzursuz eden bu haksızlıklar oluyor,annem eşimden pek memnun değil eşime laf sokmaları mevcut biz anneme muhtaç bu tavırlar da onun ailesinin yaptıklarını hafifletiyor anlıyacağınız hep arada dere kalan ben oluyorum:KK43:

mokoko o kadar konu açtın ordaki neredeyse herkes şu konuda hemfikirdi.
3.kişiler yüzünden huzurunu bozma.
eşin ailesiyle kavga etse ne olacak.
elinize ne geçecek.
kayınpeder demek öyle hadi size de bir ev mi vereyim diyecek.
aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz.
ne diye bozsun adam ailesiyle arasını.
kaldıki eşinin ailesi size ev vermek zorunda değil.
ama senin eşin size geçindirecek işi bulmak zorunda.
zaten sık görüşmüyorsunuz.
sende he de geç dediklerine.
diğer gelinle bir olamazsın.
o onlarla oturuyor hergün yüz göz oluyor.
paylaşımları farklı.
devamlı birlikte yaşanan torun farklıdır ayda bir görülen torun farklı.
sen istemişsin uzak olmalarını.
canım gelinim diye bağırlarına basmalarını bekleme.
boşver onların evindekiler onlara senin evindekiler sana.

doğru söylüyorsunuz allah biliyor her şeyi,görüyor fazla umursamamam gerek biliyorum ama işte aklıma geldikçe de sinir oluyorum

sorununuz ne anlamadım.
kayınvalidenizden hoşlanmadığınız için onunla ayda bir görüşüyorsunuz.
eşiniz bile sizin onu sevmediğinizi biliyor.
onlarda sizin istediğinizi yapıp uzak duruyorlar.
kendilerin yanına taşınan gelinle bir tutulmayı beklemiyorsunuz değil mi?
eğer derdiniz o gelin kadar sevilmekse bunun için çabalaması gereken kişi sizsiniz,onlar değil.

ama bence sizin derdiniz buda değil,
çünkü onlarla çok sıkıfıkı olmayı kaldıramazsınız galiba.
eşinizi de onlardan kopartmaya çalışıyorsunuz doldurarak.

üzgünüm ama yanlış yoldasınız.

Evlenmeden önce de ayırım vardı,evlendim herşeyimizi kendimiz yaptık,yine ayırım vardı.Diğer gelin lafını sözünü esirgemez en iyisi olur ben asla saygısızlık etmedim uzaktayım diye çok içim de kalan söylemediğim şeyler oldu aman deyip geçtim.kendi aileme muhtaç olmak ayrı eşimin ailesine çok düşkün olmamakla birlikte yapılanları da çok hafife alması ayrı bilmiyorum ben miyim yanlış anlamadım:44:

Öncelikle teşekkür ederim çok iyi anlamışsınız beni ama annemin yanın da oturmuyoruz yanlış aktardım sanırım annemin babadan miras evinde oturuyoruz her iki aileye de uzak semtte.Benim de en büyük isteyim iki aileden de uzak yani muhtaç olmadan birşeyler sahibi olmak buda çok zor.En çok da huzursuz eden bu haksızlıklar oluyor,annem eşimden pek memnun değil eşime laf sokmaları mevcut biz anneme muhtaç bu tavırlar da onun ailesinin yaptıklarını hafifletiyor anlıyacağınız hep arada dere kalan ben oluyorum:KK43:

Simdi durum biraz daha netlesti kafamda...
ama sen o zaman annenle konusacaksin canim... Tamam da sonucta sen onun evladisin.
Eger o daire bossa, onunla birlikte yasamiyorsaniz (her ne kadar gelin aliniyor olsa da) zor bir donem gecirdiginiz surece anne-babalar, kiz-erkek tarafi gozetmeksizin evlatlarina yardim etmeliler, tabii bu benim gorusum... Niyetim seni kirmak degil veya elestirmek...
Annen ile bu durumu konusarak cozebilirsin, en azindan siz kendinizi rahat hissedip bir kiraya cikana kadar veya belki birikip yapmaya baslayip ev alana kadar sizi idare etmesini rica edin. Esinize bu sekilde davranmasi hos degil, sen nasil kayinvalidenden birsey duymak istemezsen, esin de ayni sekilde kayinvalideden laf duymak istemez. Her ne kadar yeri geldiginde hakli olsalarda, kayinvalide lafi agir gelir...

Bu tabii benim gorusum, belki farkli cozum noktalari da bulunabilir.
Senin tek hatan kafanda buyutmen herseyi ve fazla ince dusunuyor olman. Bu kadar SIKMAMALISIN canini.
Bir onceki yorumunda da yazdigim gibi, esinle de konusman gerek, buna bir hal yol bulunmasi gerek.
En azindan huzurunuz icin, sen ne kadar huzursuz olursan aile huzuru da bir o kadar kacacaktir...
Insallah hayirlisi olur...

Simdi durum biraz daha netlesti kafamda...
ama sen o zaman annenle konusacaksin canim... Tamam da sonucta sen onun evladisin.
Eger o daire bossa, onunla birlikte yasamiyorsaniz (her ne kadar gelin aliniyor olsa da) zor bir donem gecirdiginiz surece anne-babalar, kiz-erkek tarafi gozetmeksizin evlatlarina yardim etmeliler, tabii bu benim gorusum... Niyetim seni kirmak degil veya elestirmek...
Annen ile bu durumu konusarak cozebilirsin, en azindan siz kendinizi rahat hissedip bir kiraya cikana kadar veya belki birikip yapmaya baslayip ev alana kadar sizi idare etmesini rica edin. Esinize bu sekilde davranmasi hos degil, sen nasil kayinvalidenden birsey duymak istemezsen, esin de ayni sekilde kayinvalideden laf duymak istemez. Her ne kadar yeri geldiginde hakli olsalarda, kayinvalide lafi agir gelir...

Bu tabii benim gorusum, belki farkli cozum noktalari da bulunabilir.
Senin tek hatan kafanda buyutmen herseyi ve fazla ince dusunuyor olman. Bu kadar SIKMAMALISIN canini.
Bir onceki yorumunda da yazdigim gibi, esinle de konusman gerek, buna bir hal yol bulunmasi gerek.
En azindan huzurunuz icin, sen ne kadar huzursuz olursan aile huzuru da bir o kadar kacacaktir...
Insallah hayirlisi olur...

Teşekkürler canım,evlendiğimizden beri sıkıntı maddi manevi yaşıyoruz,yaşadık biz de çok istiyoruz birikim yapmayı ama inan canım borçlar üstüne çocuk bir türlü düze çıkamadık.Eşime kredi vermedikleri içinde bankalar evde hayal gözüküyor ancak ben çalışıcam da ozaman düşündükçe huzursuzluklar oluyor,söylediğiniz gibi sanırım fazla ince düşünmemek lazım:KK43:

X