- 10 Aralık 2011
- 414
- 0
Merhaba arkadaşlar eşimin ailesiyle, özellikle de bundan dolayı eşimle, yine bir sorunum var kafama takılan; sizlerin de fikirlerini almak istiyorum.Geçen gün eşimin ailesine ziyarete gittik yaklaşık 1.5 aydır görüşmüyorduk eşim bugün geliriz,yarın geliriz diye erteliyordu onlarda pek düşkün olmadığı için aslında eşime,bir de daha önce yazmıştım oğlumun ilk doğum günü gergin geçtiği için de görüşmek bile istemiyordum tabi bunu sadece ben ve eşimle ettiğim kavgalardan sonra eşim biliyordu.Baştan beri çok haksızlıklsr oldu,yinede saygıda kusur etmedim hiç bir zaman k.validemin çenesi hiç durmasa da..Geçen gün gittiğimiz de bir de askere giderken görürüz diye laf soktu oğlumuz için daha bismillah kapıdan girer girmez,eşim de nasıl olduysa cevabını yapıştırdı:'' çok ilgili babaanneymiş gibi de laf sokuyorsun daha gelir gelmez,geldiğimize geleceğimize de pişman ediyorsun'' dedi.Eee o öyle diyince de bir şey demeye gerek kalmıyor haliyle.Şimdi benim eltim geçen sene k.p,k.validenin yanına taşındı ev alabilmek için 2 çocuğuna k.valide bakıyor oda çalışıyor kocasıyla para biriktirip ev alıcaklar,oturdukları ev de onların üzerine zamanın da eşim ve abisi çalışarak almışlar büyük pay abisininmiş bütün aile katkıda bulunmuş ama ne hikmetse abisinin üzerine olmuş,her neyse geçen gün bir konuşmada k.validem,eşim,k.pederim ve de bir de komşuları konuşuyorlar ben bir kısmında kahve yapıyordum konuşmanın,k.pederim bıktığından bahsediyor çocukların özellikle büyük kızın yaramazlığından bahsediyor birde kaynımların ev alıcaklar ama boşuna para harcıyorlar her şeye diye şikayetçi oluyordu,komşu kadında k.validem için işte x abla ben karışmak istemem ama sen onlardan daha çok parçalanıyorsun ev alsınlar diye onlar işte istediği gibi yaşıyor k.pederimin dediği gibi konuştu,k.validemde k.pedere kızıyor işte bakıcam çocuğa tabi onlar benim için düzenini bozdular geldiler yanıma,sende çalış yardım et ev alsınlar demeye getirdi eşimse 30 yaşını geçmiş çocuğuna evli barklı olmuş çocuğa artık kimse bakmak zorunda değil babam yaşlandı artık çalışamaz canım gitsin köye dinlesin kafasını dedi.Eşime kızgınım şöyleki burda o ev alsında beni hiç düşünmüyorsun demedi hala annemin evinde otururuz buda benim için büyük bir eziklik oldu onların hiç umrunda değil hatta tam tersine evimiz varmış gibi görüyorlar,k.validem hala göz göre göre haksızlık yapmaya devam ediyor konuşma arasında her şeyde onların iki çocuğunu özellikle küçük çocuğunu överler,severler k.pederim bile küçüğü kursa göndereceğim diyor.Kimse de benim çocuğum sözde soylarını yürütecek tek erkek torun ama bir şeye tutan yok.Eşimse yapılan haksızlıklara rağmen hakkını arayacak tarz da davranmıyor,daha önceleri biz gitseydik biz ev almak için otursaydık onlar gibi olurduk tarzında konuşuyor,annesiyle arası bir iyi bir kötüdür ama babasına laf söyletmiyor tamam tatlı dillidir ama o da haksızlık çok yapıyor.Var sa yoksa kaynım eltim onlara istediği gibi davranıyor,şimdi işten arta kalanlar da hizmetçi gibi birlikte yaşadıkları için 9 yıldır iyice onlar gibi görümcelerime ağzının payını da güzel veriri sırf abilerine saygıdan zıtlaşsalarda hep hoş görülür.Eşime o saygı duyulmuyor evin küçük oğlu,dolayısıyla ben de küçük gelin kırk yılda bir araya gelsekte bir lafları,bir iğnelemelerine maruz kalırım. Geçenki görüşmemiz de komşu bir adamdan bahsediyor karısı uzaklaştırmış da ailesinden yalnız kalmış,k.valide de hemen eşime mesaj yolluyor iyi mi yaptı işte başına bir şey gelse kim koşar diye eşim orda da diyemedi benim karım herkesten önce yanım da diye o herkes için geçerli değil diye. Ben şimdi bu haksızlıkları dile getirmek istiyorum kendimi enayi gibi hissediyorum,eşimle annemin evinde oturuyorum,annem eşimi hiç istemiyor,ailesi hiç oralı olmuyor,çok geniş eşimse yinede annem babamdır diyor bense hep arada hep kötü hissediyorum. Eşimle konuşucam bu akşam sizce haksızmıyım ve nasıl anlatmalıyım??:18: