Yapay kalp destek cihazı gerçekten yaşam kalitesini artırır mı?

BenGandi

Guru
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2011
61
47
288
Merhaba sevgili hanımlar,
Babam bir süredir kalp yetmezliği yaşıyor, kan pompalama hacmi %15lere kadar düşmüş, geçen yıl bu değer %25'ler civarındaydı, yani hızla düşüyor. Kalp nakli için başvurmak istedik ama yapılan tetkikler ve yaşın da etkisiyle (şu anda 61 yaşında) yapay kalp cihazı takılmasına karar verildi. Yapay kalp cihazı kalbe takılıyor, ancak aküsünü her zaman bir çanta ile taşımak zorunda, cihazla çanta arasında da tabii bir kablo olacak. Biz de ilk başta biraz araştırdık, benim izlediğim videolarda hastalar genellikle çok büyük bir fark yaşamışlar gibi görünmüyordu ama diğer kardeşlerimin de önerisiyle yapılmasına onay verdik. Şimdi babam bir kaç gündür hastanede, ameliyat öncesi bazı tetkikler yapılıyor. Ancak bir kaç yapay kalp cihazı takılmış hasta ile muhabbet etme fırsatı bulmuş, cihazın takılmasından sonra sonrasındaki komplikasyonların çok olduğunu duymuş, yaşam kalitesinin çok da fark etmeyeceğini düşünmeye başlamış, şimdi yine bizim fikrimizi soruyor. Gerçi buna elbette kendisi karar verecek ancak yine de başka örnekleri duymaya ihtiyacımız var. Çevrenizde bu tür bir kalp cihazı kullananlar var mı? Gerçekten yaşadıkları sorunlara biz çözüm olmuş mu, kalp performansını artırmış mı? Enfeksiyon gibi ameliyat sonrası sorunları sık yaşıyorlar mı? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Tıbbi yeterliliğim yok ama %15 sanıyorum ki çok düşük bir oran. Önlem alınmazsa daha da düşmesi kaçınılmaz olmalı. Başka bir tedavi şansı yoksa yapay kalp cihazı seçeneğe tabi olmamalı. Yani sizi üzmek istemem ama ölümle yapay kalp araısnda seçim yapıyormuşsunuz gibi geldi bana.

Enfeksiyon riski en küçük cerrahi operasyonlarda bile var.

Bir bilgim yok ama Allah şifa versin, uzun ve hayırlı ömürler nasip etsin inşallah demek istedim.

Merhaba benim anneminde ayni sorunu var. Babaniza yapay kalp takildi mi ne durumda acaba yardimci olursaniz çok sevinirim lutfen

Vakit kaybetmeyin bence

Arkadaşlar ben 25 yaşındayım bende 3yıldır yapay kalp takılı bir kaç sorunumlar oluyor tabiki de her hafta INR verilcek kanama pıhtılaşma bu durumlar oluyor dis kanaması vücutta morluklar bunları önlemek için kanama gibi bir durum olduğu zaman hemen INR verceksn önemli olan yarayı da temiz tutmak pansuman çok önemli normal insanlar gibi hareket hızlı edemiyoruz herşey normal gibi hareketlerimizi devam ettirebiliriz sadece merdiven çıkamıyorum çıktım zaman makinenin ayarlari yükseliyor ama düz yolda yürüyorum hiç bir sorunum yok

Babama kalp pili takmışlardı. Dediğiniz cihazı duymadım. Kalp pili taksalar aslında fayda sağlar.

Soru sormak isteyen soru sorabilir

Bizim komsumuzun kizi 10 yildir o sekilde yasiyor.Onlarda nakil bekliyor 10 yildir.Kiz cocuktu koca genc kiz oldu.Cok bilgim yok ama bazen enfeksiyon kapiyor hastanede yatip cikiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…