• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Yanmışım sönmüşü ben :(

irmz

adım adım mutluluğa...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
331
0
66
İstanbul
İstanbul da yaşıyoruz ve burda oturucaz ama damat bey diyo ki belki nikah benim memleketimde olur yani antalyada. Ben zaten istemeyi nişanı kınayı burda yapıyomuşum nikahta orda olabilirmiş, o tarafa yakışırmış vs vs. tam karar vermemiş ama olabilme ihtimali varmış. Ailem azcık ucundan çıtlattım da, bu konu yoruma açık değil deyip kestirip attılar. Şuan o konuya öyle bi yoğunlaştım ki, ocaktaki nişanımın hevesini yaşayamıyorum doğru düzgün :59:

Söz Nişan Kız tarafının
Düğün Erkek tarafınındır canım ...

Bu işler bide ilk baştan konuşulur eminim sizde böyle bi konuşma yapmışsınızdır. Eğer arkadaşının ailesi memleketinde ise böyle bişey istemesi çok normal.
Sende Kına geceni burada daha lüks yaparsın yada burada nikah antalya da düğün gibi bi ortak yol bulabilirsiniz :32:

Söz Nişan Kız tarafının
Düğün Erkek tarafınındır canım ...

Bu işler bide ilk baştan konuşulur eminim sizde böyle bi konuşma yapmışsınızdır. Eğer arkadaşının ailesi memleketinde ise böyle bişey istemesi çok normal.
Sende Kına geceni burada daha lüks yaparsın yada burada nikah antalya da düğün gibi bi ortak yol bulabilirsiniz :32:

Normalinde öyledir biliyorum yani. Daha aileler bir araya gelmedikleri için konuşma olmadı biz şu an sadece kendi aramızda konusuyoruz hersey askıda aslında ama düşüncesi bile gerdi beni. babam diyo ben onu ikna ederim, benim ki diyo ben babanı ikna ederim içimden de ...... ikna olursunuz siz diyorum.

Ailesi memleketinde ama çok bağlı değilller birbirlerine oraya geliceklerde aynı ekip buraya geliceklerde.

Düğün yapmıcaz bide sorun o zaten. Kaldı ki düğün olsa bile babam hayatta antalyaya nikah yapılmadan göndermez. bizimkilerinde tek isteği bu. tek çocuğum başka şansları yok, hani öteki çocuğumuzda böyle yaparız diyemicekler de.

ooooooooooooooof offf

yatıp kalkıp dua ediyorum öyle bişey istemesin diye. isterse sonuçları iyi olmayabilr yani korkuyorum resmen

sizin söz yada nişan oldu yada ne biliyim istemeye geldiler mi ? hiç aileler bi araya gelmedi dedin ?
Ozaman hiç düşünme onlar kendi aralarında halletsin :40:

ocak da olucak işte. yok bir araya gelmediler daha, ama bizim damat biraz başına buyrukçana...

eğer erkek tarafı antalyadaysa orda yapmaları bence de daha uygun hatta babanların burda olmasını istemesi tuhaf olabilir

eğer erkek tarafı antalyadaysa orda yapmaları bence de daha uygun hatta babanların burda olmasını istemesi tuhaf olabilir

yarısı izmir de yarısı antalya da erkek tarafı... ya bizde gelin baba evinden çıkar aslında bildiğim kadarıyla heryerde bu böyle. yani benim antalyada hiç tanıdığım insan yok, başkalarının evinden nasıl çıkarım. çok önemlidir bizde böyle şeyler.:14:

nişanı kınayı kız yapar istediği yerde

düğünü erkek yapar istedigi yerde...

Düğünü kendi memleketinde yapabilirler onların bileceği iş...

Eger düğün sana uzak oluyosa kız napar kınayı düğün gibi yapar ve 2 düğün olmuş olur...

nişanı kınayı kız yapar istediği yerde

düğünü erkek yapar istedigi yerde...

Düğünü kendi memleketinde yapabilirler onların bileceği iş...

Eger düğün sana uzak oluyosa kız napar kınayı düğün gibi yapar ve 2 düğün olmuş olur...

tamam bunların hepsiğne eyvallah lafım yok kesinlikle dediğiniz gibi olur..

zaten kına düğün gibi olucak onda da problem yok

ama ben evimden çıkmak istiyorum çok bişey mi bu.

bir evin bir kızıyım annemin babamın hevesini nasıl kırarım, ezemem ki onları :59:

Sanırım sen nikahın nerde yapılacağından çok baba evinden gelinliğinde çıkma olayında hassassın.
Bu konuda da haklısın.
Artık eskisi gibi kalmalı öyle erkek tarafı istediği yerde yapar vs gibi saçmalıklar.
Artık iki tarafından ortak kararı önemli. En azından öyle olmalı.
Erkek arkadaşına bunu empoze et. Gelinliğimde duvağımla babamın evinden çıkmak istiyorum de.
Baktın ikna olmuyor bırak aileler halletsin.
Birde en baştan bu kdr müsama gösterme derim.
Ortak bir hayatı paylaşacaksınız. Yok öyle başına buyruk davranmak, kendi hakimiyetini kurmak.
Bir karar verilecekse her zaman birlikte verilmeli.

Sanırım sen nikahın nerde yapılacağından çok baba evinden gelinliğinde çıkma olayında hassassın.
Bu konuda da haklısın.
Artık eskisi gibi kalmalı öyle erkek tarafı istediği yerde yapar vs gibi saçmalıklar.
Artık iki tarafından ortak kararı önemli. En azından öyle olmalı.
Erkek arkadaşına bunu empoze et. Gelinliğimde duvağımla babamın evinden çıkmak istiyorum de.
Baktın ikna olmuyor bırak aileler halletsin.
Birde en baştan bu kdr müsama gösterme derim.
Ortak bir hayatı paylaşacaksınız. Yok öyle başına buyruk davranmak, kendi hakimiyetini kurmak.
Bir karar verilecekse her zaman birlikte verilmeli.

aynen, fazla hassasım bu konuda...

kesinlikle iki tarafın ortak kararı önemli. konuştuk bu konuyu ama kendimizcee ortak bi karara varamadık, isteginde haklısın ama bak böle böle dediğimde neyse o zaman konusuruz dedi kapandı konu. hayır net de değil. hani tamam kesin orda olcak deyip kapatmıyo konuyu, yada tamam istanbulda olsun demiyo orta yolda kaldı bende şuan ki hazırlığımı aklımda hep bu tedirginlikle yapıyorum...

müsama göstermiyorum ama onuda anlamaya çalışıyorum hevesi var istiyo vs.. ama olcak bişi istesin canımı alsın...

madem ıstanbulda oturucaksınız taaaaa oraalra gıdıp dugun yapmanın anlamı ne ben anlamıyorum...tamam dugun erkek tarafının olabılır ama yazık degılmı genclere bunca gergınlık yaratmanın anlaı ne??? bence allah yardımcın olsun canım.zaten kım dort dortluk dugun yapmıs kı ??? elbette hersey ıstedıgı gıbı olmuyor ınsanın o gunlerde daha hassas oldugu ıcın her olmaza takılıyor.bence hıc kafana takma nasıl olucaksa sende kendını ona hazırla cunku gerı gelmıcekbır gun yasıcaksınız.Sımdıden mutluluklar dılerım umarım hersey gonlunce olur

farklı şehirde kına-nikah yapılsa da kız babasının evinden gelinliği ile çıkar ki buna ne engel olur anlamadım ben. gelinliğinizi giyer kız almaya geldiklerinde babanızın evinden çıkarsınız ordan da ister anyalya ister istanbul nerede düğün/nikah yapılacaksa yaparsınız

her yerin kendisine göre adetleri var
ama evinden gelinlikle cikmandan kimsenin seni mahrum etmeye hakki yok,
care olarakta o gün istanbulda hazirlanip kendi evinden gelinliginle v.s cikip antalyaya ic hatlar ile ucabilirsin :)
Dügüne gelecek akrabalariniz icinde bir otobüs tutabilirler..
sen canini üzme nikahi konusmak icin elbette damadin ailesi gelecektir size
aile büyüklerinde fikirlerini söyler ortak bir yolu bulunur Allahin izni ile insallah.

Son düzenleme:
güzelim bunlar anlasmaya bagli seyler.Mesela benim kardesimin nikahi bizim orda oldu.Erkek tarafi almaya geldi. ama biz yalovadaydik.istanbulla yakindi yani.Ama onlarada hak vermek gerek belki onlarinda cevresi orada diye istiyorlardir.Sonucta kinan dügün gibi olacakmis .Ben bir cok yere kinada gelinlik giyen kizlar gördüm hemde az degil yani..

MÜJDEMİ İSTERİİİİM :92:

Nikahı istanbul da yapıyoruz, eğer damat tarafı antalya da da bi seramoni istiyoruz derse, orda da düğünü yapıyoruz :)

Nasssıl rahatladım bilemezsiniz bayanlar :21::21:

Back