adetimin ortasında kaşıntı vardı.adetim bittiği gün ilişkiye girdik biraz zorlama ve yeni bitmiş olduğu için.kan gelmişti. ayrıca yanma ve ağrı hissetmiştim.bugün yine ilişkiye girdik yine yanma oldu. kaşıntım oldu.yanma özellikle idrar yaparken cayır cayır oluyor. trivacort sürdüm.biraz iyi geldi. bunun dışında sadece iç dudaklar kaşınıyordu.idrarla daha fazla yanma oldu.bir saat sonra normale döndü gibi ara ara kaşıntı oluyor.mantar mıdır bu?
sisit nedir bilmiyorum ilk defa başıma geldi. 2 kez banyo yapmış oldum ikisindede idrar yaptığımda cayır cayır yandım. ilişki sırasında hafif sert hareketlerde yanma hissettim.temizlik yaptım.geçen sefer mantarda kullanmam için verilen zannedersem antibakteriyel sabunla yıkadım her tarafını.dediğim gibi,ara ara kaşıntı,ilişki sırasında yanma ağrı ilişki sonrasında idrar yapınca yanma.Korkma canim mantar degilsindir her kadinda
zaman zaman olur bu anlattiklarin ilk defa oluyorsa da korkma rahim iltihabi ya da idrat yollari iltihabidir ikisi de kadinlarin senede 20 kere yasadigi bisey.. Genelde usutmeye bagli oldugu gibi bakteri ve mikroplardan da olur.. Adetinin bittigine emin olmadan iliskiye girmeyin bir daha enfeksiyon riski yuksek oluyor. Bol bol su ic mikrobu idrar yolundan atman icin ayagini sicak suya koy cok iyi gelir eger devam ederse doktora git bi antibiyotik biseyin kalmaz ama tekrarlamasin istiyosan hergun ic camasirini degistir ve utule iliskiden hemen sonra idrarini yap. Iliskiden sonra hemen su tut bakteri olusmamasi icn ve gunluk ped kullaniyorsan kullanma. Ayrica naylon yerine pamuklu ic camasiri kullan ve bi sure tanga giyme giyiyorsanda pamuklu giy..
çok teşekkür ederim deneyeceğim grip için içtiğim antibiyotikler baya azalttı kaşıntımı.Mantar ve idrar yolu enfeksiyonu mantar icin mavi kapakli trosdy enfeksiyon icindr maydonuzu kaynat suyunu ic 3 gun devam et kesin gecer