Kızlar güya bu akşam bebeğimi uyutup yanına kıvrılıp mışıl mışıl uyuyacaktım ama beni uyutmayan bir derdim var. Daha doğrusu dertmi bilmiyorum. Mesele şu cuma günü eşimle araçta yolculuk yapıyorduk bir numara eşimi üst üste 10 kere aradı. Eşimde nefret ettiği bir halası var bazen başka numaralardan arıyor diye açmadı. Neyse en son dayanamadı açtı bir kadın şiveli bir konuşmayla hanifeyi aramıştım yanlış oldu dedi. Bende madem hanife bu kadar yakının sürekli konuşuyorsun tel numarası nasıl kayıtlı olmaz ezbere ararsın dedim çünkü kadın orta yaşlıydı. Göz tansiyonum var yanlış kaydetmişim dedi Oky dedik kapattık. Bu günde daha doğrusu cumartesi akşamı beni bir numara aradı. Yine aynı yörenin şivesiyle bir genç kız daha ben alo der demez ayyy ben yanlış aradım berfini aramıştım dedi ama sesi heyecandan titriyor çok belli. O kutsal soruyu bu kez ona sordum berfinin numarası sende kayıtlı değilmiydi diye. Oda yengesi verdi yanlış kaydetmişim dedi. Kızlar benim aklıma takılan şu benim bir teyzem var düşman başına utanarak söylüyorum hayat kadını bunu belirtmemin nedeni şu bu kadın anneme ve çocuklarına yani bize takık sebepsiz yani geçenlerde annemle tartışıyordu ben fazla muhattap değilim ama olayın üstüne denk geldim anneme hakeret edince bende baş baş bağırdım. Bana dedıkı senin yuvanı öyle bir yıkarım ki ve öyle bir yıkacağımki benim ysptığımı bile anlamayacaksın eşimde biraz pimpirikli bir insan onuda biliyor diyorumki acaba omu aratıyor beni başkalarına hayat kadını dememin sebebi bu işte etrafında pis işler yapacak çok kadın ve erkek var. Yoksa sadece bir tesadüfmü acaba