Yanlis mi yapiyorum? Oglumu sutten kesme ve oda ayirma

Doğru yoldasiniz bence çocukta sizdeki kararlılığı görüp fazla ısrar etmeyecektir.ben oğlumu 2.5 yaşına kadar emzirdim.sonuç süt curukleri oldu.aşırı düşkündü herkes dalga geciyodu benle sonunda cesaretimi toplayıp direndim.sana kolaylıklar dilerim

yorumları okumadım ne denildi bilmiyorum da ben annelerin çocuklarını sütten kesmelerini kusura bakmayın ama anlamıyorum. ne kadar büyük bir nimek farkındamısınız. iki yaşından sonra yaramaz diyenlere inat emzirdim kızımı. hiçbirşey yemiyodu yine emzirdim. kes yer dediler. nane yağı sür dediler emerek uyuyo bıraktıramazsın dediler. herkese inat ilkokula başlayana kadar emzircem dedim. sonuç kızım 33 ay emdi. kendi isteğiyle kendisi bıraktı. şu an uyku namına ve yemek namına hiçbir sıkıntımız yok. ve kreşe başladı yeni başlayan bütün çocuklar hastalıktan kırıldığı halde benim kızım hepsini ayakta atlattı kreşin hemşiresi bile hayret ediyorum der her defasında. bence lütfen kesmeyin bırakın doya doya emsin oysho nun çocuk kitabını da okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız sevgiler...

benimde 24 aylık kızım var bende bu hafta kestim, bugün beşinci günümüz çok şükür bu geceyi ağlamadan atlattık çok nazlıyız ama ben sabır taşı sürdüm, görüntüde değişiklik yok, sadece tat buruk kekremsi yavrum benim kötü olmuş kötü olmuş diyor, bebek olmasa kesmezdim ama artık çok zorlanır oldum, sürekli emiyor o şekilde uyuyordu, hafta sonu zaten elinin altındayım hiç yemeğe bakmıyor sürekli emeyim modunda gece de çok uykusuz bırakıyordu canım benim sürekli yıka bıcı bıcı yap diyor geçecek zannediyor ama artık istemiyor kabullendi... gece de su dışında bişey vermiyorum gece beslenme alışkanlığı olmasın diye, biraz alışsın yatağını daha sonra ayıracağım biliyorum ki hepsi üst üste ağır gelecek...
gece uyandığında da ninni söylüyorum, sırtına masaj yapıyorum, saçlarıyla oynuyorum rahatlıyor uyuması kolaylaşıyor kuzumun

Son düzenleme:
Nasil uyutuyorsunuz peki ben 45 dakikadir oglen uykusu icin ugrasiyorum. En son hic tasvip etmedigim halde telefonu actim kendi resimlerine baka baka uyudu

Basladim artik birkere 1 aydir kendi yatagimizda yatmiyorduk zaten eve gelir gelmez tekrar yatagimiza alismadan degistim odayi ama bende yaninda yatiyorum tamamen alistigina ikna olana kadar onunla yaticam

Himm camdan baktirmam yanlis oldu evet susturamayinca aklima ilk o geldi bu gece daha fazla direnicem. Dun gece 3 defa uyandi ilki cok kotuydi yarim saat surdu camdan baktirdigim 2.si kucagima alir almaz uyudu 3.de pispisladim ise yaradi. Umarim bu gecemiz daha rahat gecer. Gece beslenmesi konusunda soze katiliyorum. Sadece su vermeyi dusunuyorum[/QUOTE]

Son düzenleme:
benim kızla konuştum ama olmadı.
ben de her istediğinde sirke sürdüm. acı acı diye bıraktı.

Evet nimetin farkindayim ve 2 yil boyumca aktif olarak yararlandik. Ama artik benim psikolojim kaldirmiyor emzirmeyi sizin ne guzel sabriniz varmis emzirmissiniz.

Hastalik konusunda esimde sizin bebeginiz gibi cok uzun emmis ama hastaliklara karsi hic direnci yok. Ben ve 6 kardesim 1.5 yasina kadar emmisiz ve ben evde ne grip ilaci ne ates dusurucu bulundugunu hatirlamiyorum.
Hatta kucukken arkadaslarim hep hasta olur doktora giderlerdi birgun merakimdan 3 gun oturup gozum agriyo diye agladim ki gidip hastane nasil biryermis goreyim diye dusunun o kadar uzagiz ailecek hastaneden(cok sukur)
Edit: ben ve 5 kardesim olucak toplamda 6 kardesiz

Benim oglum da memeyle uyuyor ama odasi 20 gunlukten beridir ayri, uyuyunca alip yatagina koyuyorum. Gece uyaninca da sadece memeyle uyuyor,yine alip yatagina goturuyorum. 17,5 aylik. Bir sure daha kesmeyecegim. Konunuzu takipteyim

Oje niye sürdünüz anlamadım? Genelde salça falan sürerler, oje nereden geldi aklınıza??

Kaldı ki birşey sürüp de çoçuğa uf olmuş demek ya da tadından iğrendirmek gayet yanlış bi yöntem deniliyor sürekli...

Çoçuğunuz da küçük değil, 2 yaşında ve anlar artık herşeyi... Benim oğlum gece gündüz çok sık emdiği ve emerek uyuduğu halde, 22-23 aylıkken bıraktım emzirmeyi...

Bir hafta kadar önceden ara ara söyledim, artık büyüdün sütü bardaktan içebilirsin diye. Sonra da memede süt kalmamış, bardakta verebilirim dedim. Gün içinde her meme istediğinde tekrarladım ve alıştı hemen 2 günde...

Hem memeden kesip hem yatağını ayırmak çocuk için bir anda zor olabilir. Önce memeden kesip birkaç hafta veya 1-2 ay sonra yatağını ayırmak daha kolay olabilir.

Salcayi denemistim oglum cok sevimli yaklasip emmeye devam etti. Oje nerden geldi aklima 1.si rengi pembe cok hosuma gitti hani birsey surulmemiste kendiliginden kizarmis gibi durdu 2.si kendi iradem icin oje surdum hemen cikabilecek bisey olsa dayanamam veririm diye korktum ki korktugum basima geliyordu dun gece ilk uyanmasinda cok agladi minigim eger kolay cikabmalesefbisey sursem vericektim memeyi

Sizin yonteminiz acikcasi tartismasiz en iyi yontem bende cok isterdim ama bizimki sut gelsigi icin yada sut icmek icin emmiyodu malesef uyumak icin aliskanlikti sadece

Hem memeden kesip hem yatağını ayırmak çocuk için bir anda zor olabilir. Önce memeden kesip birkaç hafta veya 1-2 ay sonra yatağını ayırmak daha kolay olabilir.
Orda aciklayici yazmamisim galiba olay soyle, aslinda ayri degiliz farkli bir odada yine birlikte kaliyoruz. Ve 1 2 ay burda kalmayi dusunuyorum acikcasi

Bizim de öyleydi ama dediğim gibi, birşey sürerek uzaklaştırmanın onu etkileyebilir. Sizin kararlı olup memeyi açmayarak, artık süt bitti, büyüdün vs demeniz lazım...

Ben de emzirmeyi kestiğim dönem çok duygusaldım, sonuçta anne çocuk arası özel bir bağ ama vakti geldi diye düşündüm ve o ara sanırım vaktinin geldiğini gerçekten hissettim.

Çünkü memeye çok düşkün olduğu için hep korkardım çok zor olacak sütten kesmek diye... Ama şaşılacak şekilde kolay oldu...

Uyuma konusunda yeni bi yönteme alıştırın. Öyle daha kolay olur. Ben 1,5 yaşından sonra yatarak emzirmiştim mesela. O yüzden sütten keseceğim zaman da beraber yattık ama memeyi açmadım. Gerçi sonradan ayakta sallanmak istedi bizimki, 2 yaşından sonra öyle devam ettik. Şimdi yine kitap okuyup yanına yatıyorum. 5-10 dk içinde uyumamışsa uyarıyorum yine 5-10 dk bekleyip uyumamışsa, kapıyı aralık bırakıp odasından çıkıyorum. Sesleniyor, ağlıyor gibi yapıyor ama 5 dk içinde uyuyor artık.

Anladım ama çocuk için yine bir düzen değişikliği sonuçta. Aynı andan ikisine birden alışmakta zorlanabilir diye dedim
Cok zorlanir gibi olursa yada kendisi tekrar eski yatagina donmek isterse diretmeyeyim o zaman simdilik iyi oglen hadi gidip yatalim dedim kendisi kurdu yeni yatagini. Tabi is ciddiye binince uyumamakta direndi orasi ayri

ağlayabilir sızlanabilir. 23 ay dediğin 2 yaşında çocuk artık. kuralları sen koyarsın çocuğun uygular. bugün ağladı diye geri adım atarsan ömür boyu o geri adımı attırır sana.. fena çakallar benden söylemesi.
benim oğlum 25 aylık ben 6 aylıkken ayırmıştım yatağını. gece yanına uzanıyorum, uyuyor yerine koyuyorum sabaha kadar yerinden kalkmıyor. tabi bazen gece kalktığı oluyor yanımıza gelmek istiyor biz de kırmıyoruz süreklilik arz etmedikçe.

bir de rica edeceğim oğlunuz bir birey siz ikiniz 1 kişi değilsiniz. emiyoruz, uyuduk, içmeyelim vb ikiniz birmişsiniz gibi kelimeler kullanmayın ne kendinizi ifade ederken ne oğlunuza karşı. ör: oğlunuza hadi uyuyalım yanlıştır. hadi oğlum (veya hitabınız ne ise) uyuma vaktin geldi gibi bir çümle daha uygun olur. veya acıktık mı? sorusu yerine acıktın mı? daha doğrudur naçizane önerim.

Ne kadar dogru soylemissiniz. Ben bu hatayi cok yapiyorum galiba, aksam esimle muhabbet ederken bile oglen uyuduk sunu yedik diye cogul konusuyorum. O artik bir birey ve soyledklerimin hepsini anliyor aslinda (sadece isine gelenleri) bilincaltina herseyi birlikte yapiyormusuz gibi yerlesmemeli

2 yaşında çocukla aynı odada yatmak bana çok garip geliyor ya. Anne babanın mahremi olmalı gibi geliyor. Ben kızımı 6 ay bitince ayırdım odadan. Oğlum 2.5 aylık Onu da aynı şekilde 6. Ayı bittiğinde ayırmayı düşünüyorum. Başladığınız işi geri döndürmeyin bu çocuğu daha çok sarsar. Korktuğu zaman yanınıza gelebileceğini bilsin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…