- Konu Sahibi oglumbenimherseyim
-
Gun icinde cok iyiyiz hicbir fark yok telsiz benimde aklimda ama henuz cok yeni oldugi icin birakip gitmek istemiyorum acikcasi ama odada kendime muntazam bir yatakda hazirlamadim battaniye ve yastigimi aldim sadece onuda aksam o uyuduktan sonra getirip sabah oglum uyanmadan kaldirdim. Bu sekilde devam edio ufak ufak azaltmayi dusunuyorum. Tamamen kendi odama dondugumde duruma gore eger gece uyaninca agliyorsa telsiz alicam aglamiyor direk cikip yanimiza geliyorsa da telsize gerek olmaz diye dusunuyorumBence de iyi gidiyor gibi görünüyor. İkisinin birden fazla geldiğini gün içindeki hırçınlımlarından anlayabilirsiniz diye düşündüm. Eğer bebeğinizin davranışlarında ciddi bir değişim görmüyorsanız böyle devam edin. Az sabır edin rahatlamanıza çok az kalmış bence. Sadece gece aynı odada yatmaya o uyıduktan sonra devam etmeniz gerekiyor mu? Telsiz kullansanız.
Siz nasil kestiniz peki ne kadar zamanda alisti uykulari duzene girdi mi ve sutu kestikten sonra uyutmak icin ne yaptiniz.Bana yaptiklariniz yanlis geldi kusura bakmayin.
Uzmanlar sutten kesme surecinde birsey surup aciyor denmesini dogru bulmuyorlar.Farkli ev oldugu icin ayri yatmasi sorun olmaz belki ama bilmiyorum . ilk sutten kesip sonra yatagini ayirin diye okumustum.
Yaklasik bes ay once ben de sutten kestim.Yavas yavas azaltarak.
Gece kalktiginda esiniz bakabilir .Ben pismanim keske esime devretseydim gece kalktiginda .anneyi gormeyince daha iyi oluyor sanki.
Ben emzirmeyi biraktirirken ayni odadaydim sizin farkli oda oldugu oyle dusunebilir oglunuz . Sizin fikriniz.Siz nasil kestiniz peki ne kadar zamanda alisti uykulari duzene girdi mi ve sutu kestikten sonra uyutmak icin ne yaptiniz.
Uzgunum ama bende babaya devretmeyi cok uygun bulmuyorum. Bu defa cocuk meme ile birlikte anneyide kaybettigini dusunebilir
Bir arkadaşım 23 aylık kızını sütten kesti 1-2 gün önce. Memesine yarabandı yapıştırmış ve kızı görünce anne acıyo uff vs demiş kolaylıkla bırakmış. Belki faydası olur sizeBence gayet basarili halletmissiniz.ayni sekilde devam edin.sadece sutu keserken korkutarak yada birseyler surerek birden kesmeyi onaylamıyorum. Cocugu korkutmak etkiliyor.benim kizim 26 aylik oldu bende nasil kesicem bilmiyorum. Ilk kizim pat diye birakmisti.bu kizim cok duskun emerek uyuyor neredeyse gece hep.yataginda da yatmıyor. Konuyu takipteyim.birde biz tuvalet eğitimine başlamalıyız. Hepsi nasil olacak hic bilmiyorum
Ağır değil oğlum şuan sekiz aylık üç gündür odamızı ayırdık iki buçuk yaşında kızım var aynı odada uyuyorlarKizlar iyi geceler. 23 aylik minnos bi oglum var. Bugune kadar hep memeyle uyuduk. Gectigimiz aylarda bir iki kez sutu keme girisimimiz oldu basariliydida gece hic uyanmadi yada suyunu icip yatti. Fakat baska sebeplerden oturu devam ettiremedik ve bugunlere geldik.
Simdi yaklasik 1 aydir evde degildik. Yeni geldik ve ben hazir evi yeniden kesfediyorken sutu kseyim sutu kesmiskende odasini ayirayim dedim. Birkac gun onu buna hazirladim. Yeni yaticagi yeri gosterip Sut bitince burda yaticaz felan diye derken gun gelip catti bugun oglen pembe oje surup "aaa sut aciyo artik icmeyelim"dedik. Kabullendi bidaha istemedi biraz aglayip sizlasada uyudu. Gun icinde senin yatagin nere diye sordugumda yeni yattigi yeri gosterdi hep. Hatta aksam kendisi buyuk hevesle yatagini serdi. Birlikte uzandik eline kuzucugu var yumusacik onu verdim. Bi ara tel. Resimlere baktik. Sonra garibim olmayan diliyle bana biseyler biseyler anlati vs. Ve aglamadan uyuduk bende yandaki kanepeye gecip uyudum hersey cok guzeldi....
Saat 01:25de aglamasna uyandim. Suyu kabul etmedi. Sut de istemedi talep etmedi. Biraz yatakta pispislemeye calistim baktim olmicak camdan baktirdim. Konustum durumu anlattim ve aglaya aglaya bazen susarak saat 2 de uyudu bende simdi ayakucunda oturuyorum.
Simdi dert nerde dert surda Ben yanlis mi yapiyorum? Hem oda hem sut agir mi gelir kuzucuga? Agirsa ince hangisinden baslamaliyim?
Bugun arkadasim geldi yanima oda ayni seyi soyluyo bu krizler olur 5gunden sonra duzelir dedi. Bende bugun bismillah deyip yeniden basladim. Bakalim kac gum surecekPes etme kendine de çok yüklenme. Ben şöyle yapmıştım gündüz öğünlerini kestikten sonra önce öğlen uykusunda memeyi kestim, buna alıştıktan sonra (4-5 gün ya da 1 haftaydı tam hatırlamıyorum) akşam uyuturkenkini kestim. Tabi hemen olmuyor ama alışıyor bir kaç güne(20 aylıktı). Tv karşısında uyumaya alışmıştı bu bi haftada o yüzden gece uyanıp tv istiyordu, ona da bi kaç gün direnip sabredip unutturduk. Senin direnç gücün burda çok önemli. Çünkü bu direnme savaşından kim üstün çıkarsa o kazanıyor. Yani ikinci krizde de sabretseydin keşke 1 gün olacak çünkü bu ertesi gün ya azalacak direnme süresi ya da hiç olmayacak.oglumbenimherseyim sen kötü bir anne değilsin, bebeğin memeye muhtaç değil artık, sadece bir alışkanlığı değiştirmek hepimiz için zor olduğu gibi onun için de hemen olmuyor. Ama oluyor merak etme. Kendini üzme, oyuna gelme . Kolay gelsin.
Galiba oyle yapicam. Cunku oglum yeni sutun kesilmesinde yemi odasini sucladi sanki eski yerimize donsek sut gelecekmis gibi az once uyutmaya calistim yeni odasinda sut istemedi ama uyumadi bende eski yerimze goturdum orda hemen sut istedi salca surmustum bakti ki sut yok biraz aglayip uydu.Bence önce sütten kesin beraber uyumaya devam edin sütten kesilip aynı anda farklı odada olunca daha hırçın olabilir ama önce sütten kesilince süt vermediği halde annem hep yanımda güveni hissetmesi daha iyi
Kesinlikle öyle sütten kesilme ile oda değişikliğini bütünleştirir süt yüzünden oda veya oda yüzünden süt şeklinde anne birincil bağ kurduğu kişi olduğu için sütün yoksunluğunu suçlaması annenin suçlanması ile eşdeğer iç dünyasındaBugun arkadasim geldi yanima oda ayni seyi soyluyo bu krizler olur 5gunden sonra duzelir dedi. Bende bugun bismillah deyip yeniden basladim. Bakalim kac gum surecek
Galiba oyle yapicam. Cunku oglum yeni sutun kesilmesinde yemi odasini sucladi sanki eski yerimize donsek sut gelecekmis gibi az once uyutmaya calistim yeni odasinda sut istemedi ama uyumadi bende eski yerimze goturdum orda hemen sut istedi salca surmustum bakti ki sut yok biraz aglayip uydu.
Tabi ki fazla emmesinin de zararı var. Hem ağız diş sağlığı için, hem de artık anne sütünün kalitesi düşüyor bebeğin ihtiyacını karşılayamıyor, sürekli emen bebek de bununla yarım yarım doyduğu için asıl alması gereken gıdaları yeteri kadar alamıyor. Ayrıca anne için de artık bıktırıcı olmaya başlıyor doğrusu.sütten kesmeseniz ne olur? yani sizler için mi zor oluyor kesilmesi mi gerekiyor belli yaşta? İlla bir yerde bırakmaz mı kendisi? Bilmediğimden soruyorum.
Fizyolojik etkisini ben bilemem ilk hamileliğim ama psikolojik olarak uzun süre emen çocuklarda anneye bağlılık değil bağımlılık sosyal içe dönüklük insanlara karşı güven problemi oluyor ilerleyen yıllarındasütten kesmeseniz ne olur? yani sizler için mi zor oluyor kesilmesi mi gerekiyor belli yaşta? İlla bir yerde bırakmaz mı kendisi? Bilmediğimden soruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?