Yanlis mi yapiyorum? Oglumu sutten kesme ve oda ayirma

oglumbenimherseyim

Baslangic kilosu 79 ilk hedef 75 guncel 77.7
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2009
573
543
103
Kizlar iyi geceler. 23 aylik minnos bi oglum var. Bugune kadar hep memeyle uyuduk. Gectigimiz aylarda bir iki kez sutu keme girisimimiz oldu basariliydida gece hic uyanmadi yada suyunu icip yatti. Fakat baska sebeplerden oturu devam ettiremedik ve bugunlere geldik.

Simdi yaklasik 1 aydir evde degildik. Yeni geldik ve ben hazir evi yeniden kesfediyorken sutu kseyim sutu kesmiskende odasini ayirayim dedim. Birkac gun onu buna hazirladim. Yeni yaticagi yeri gosterip Sut bitince burda yaticaz felan diye derken gun gelip catti bugun oglen pembe oje surup "aaa sut aciyo artik icmeyelim"dedik. Kabullendi bidaha istemedi biraz aglayip sizlasada uyudu. Gun icinde senin yatagin nere diye sordugumda yeni yattigi yeri gosterdi hep. Hatta aksam kendisi buyuk hevesle yatagini serdi. Birlikte uzandik eline kuzucugu var yumusacik onu verdim. Bi ara tel. Resimlere baktik. Sonra garibim olmayan diliyle bana biseyler biseyler anlati vs. Ve aglamadan uyuduk bende yandaki kanepeye gecip uyudum hersey cok guzeldi....

Saat 01:25de aglamasna uyandim. Suyu kabul etmedi. Sut de istemedi talep etmedi. Biraz yatakta pispislemeye calistim baktim olmicak camdan baktirdim. Konustum durumu anlattim ve aglaya aglaya bazen susarak saat 2 de uyudu bende simdi ayakucunda oturuyorum.

Simdi dert nerde dert surda Ben yanlis mi yapiyorum? Hem oda hem sut agir mi gelir kuzucuga? Agirsa ince hangisinden baslamaliyim?

Bence gayet basarili halletmissiniz.ayni sekilde devam edin.sadece sutu keserken korkutarak yada birseyler surerek birden kesmeyi onaylamıyorum. Cocugu korkutmak etkiliyor.benim kizim 26 aylik oldu bende nasil kesicem bilmiyorum. Ilk kizim pat diye birakmisti.bu kizim cok duskun emerek uyuyor neredeyse gece hep.yataginda da yatmıyor. Konuyu takipteyim.birde biz tuvalet eğitimine başlamalıyız. Hepsi nasil olacak hic bilmiyorum

Sutten kesmeyontemini bende cok dusundum ama baska bir yontem gelmedi aklima biz zaten sadece uyurken ve gece emiyorduk gunduzu 18 aylikken felan kesmistim.
Alisicak degilmi hep boyle gece aglamicak sonucta. Sogukkanli oldugumu dusunurdum hep ama aglayinca birden icim ezildi. Suclu hissettim kendimi ama bugun olmazsa yarin biraktirmam lazim

Edit: sut ve oda olayini halledip bizde yazim sonunda agustos eylulde tuvalet egitimi dusunuyoruz bakalim Allah yardimcimiz olsun.

Tabiki alisacak.kardesimin bebegi de 26 aylik.o sutten 3 ay once kesti.aglamalari 1.5 hafta ara ara sürmüş. O dayandi.ben basarabilirmiyim bilmiyorum. Suan cok rahat.gece uyanip cok aglamis.fakat cabuk atlatmislar

Canım yanlış diye birşey yok, annesin sen herkesten çok onun iyiliğini istersin... Ama ben olsam ikisini aynı anda denemezdim. Cunku ikisi de bebegin hayatinda buyuk degisiklik. Hangisi seni en cok zorluyorsa önce onu öğretmeli. Bir ay fln alışsın rutine bağlayınca ancak diğerine geçilebilir. Ama bu sadece benim fikrim

Ne biliim aynı anda hem diyete girip hem de sigarayı bırakan bir insan geldi gözümün önüne, yazık kuzuya, meme bu kolay değil
Kolaylıklar dilerim

Not: Biraz ağlaması tabi ki normal, kendinizi kötü hissetmeyin, hatta yukardaki görüşüme rağmen oluyor gibiyse de devam edin, bozmayın... İyice bir öyle bir böyle olmasın eğitimi.

Tabiki alisacak.kardesimin bebegi de 26 aylik.o sutten 3 ay once kesti.aglamalari 1.5 hafta ara ara sürmüş. O dayandi.ben basarabilirmiyim bilmiyorum. Suan cok rahat.gece uyanip cok aglamis.fakat cabuk atlatmislar
Nasil su serptiniz yuregime bilemezsiniz. Insallah bizimki de 1 2 haftaya biter sizde yapabilirsiniz bence sadece firsat bulunca kacirmamak lazim o kadar. Yoksa sizin 2. Cocukmus zaten bizden daha tecrubelisiniz. Elbette yaparsiniz

Ne biliim aynı anda hem diyete girip hem de sigarayı bırakan bir insan geldi gözümün önüne, yazık kuzuya, meme bu kolay değil
Uuu bu benzetme kotu oldu ya
Insallah kuzum en azindam bu gece birdaha uyanmaz. Birde onun iyice alistigina emim olana kadar bende ayni odada kalicam 1 ay gerekirse daha uzun

Nasil su serptiniz yuregime bilemezsiniz. Insallah bizimki de 1 2 haftaya biter sizde yapabilirsiniz bence sadece firsat bulunca kacirmamak lazim o kadar. Yoksa sizin 2. Cocukmus zaten bizden daha tecrubelisiniz. Elbette yaparsiniz
Benim aralarinda 8 yas var kizlarin.buyuk kizim 10 yasinda tecrübe falan unutuldu yani.acemiyim gibi bisey oldu.merak etmeyin gece en fazla 2 hafta icinde bitiyormus ağlamalar. Kardesim gece bazen cok aglayinca, hazir kucuk kutu sutlerden vermis.bu nekadar dogru bilemiyorum tabi.birde bazen sabah 4 lere kadar sirtini sevip uyutmaya uğraşmış. Sonucta alisiyorlar dedi.bende cesaretimi toplayip biraktiricam en kisa zamanda

Uuu bu benzetme kotu oldu ya
Insallah kuzum en azindam bu gece birdaha uyanmaz. Birde onun iyice alistigina emim olana kadar bende ayni odada kalicam 1 ay gerekirse daha uzun
Ayy valla sadece örnek diye yazmıştım, sakın kötü hissetmeyin. Ben de üzüldüm şimdi. Bence artık başlamışsınız. Devam edin. İkisini bir arada öğrenirse tabi ki size kolaylık olur. Ama işte tuvalet eğitimi oda ayırma vs bunları hep diğer herşey rutinken yapın diye tavsiye ediyolar. Ama kurallar sadece yol gösterir, herkesin yetiştirmesi kendine göre. Siz iyisiniz bile üzülmeyin, ben kızımın odasını 40ı çıkınca ayırmıştım

Benim kiz babasiyla yatti 10 gun falan, ben geceleri gozune gozukmedim. Sorunsuz atlattik. Ama memeyi biraktigimiz halde uyanip agliyor geceleri deliksiz uyku hayallerim hep islak.

Evet küçük kutu süt iyi bir fikir.. Ben de gece emmesini keserken uyku arası uyandığında biberonla su veriyordum. Emme güdüsünü tamamen almayım diye, doğru mudur bilmiyorum

Ben en az 2 hafta uykusuzlugu goze alarak basladim ise bakalim hayirlisi

Sizinki en iyisiymis aslinda ama ben ancak cesaret edebildim oda ayirmaya bakalim biraz daha direnicem. Tuvalet egitimi agustos eylulde ancak olur heralde

.

Hayir bitti emme olayi artik 22 aylik 1 ay oldu birakali. Pispisliyoruz bi sekilde uyuyor. Emerken daha sik uyaniyordu ama memeyi verince hemenuyuyordu. Simdi az uyaniyor ama ciglik cigliga.
1 ay uzunda bir sure insallah bizi.ki o kadar uzun surmez. Sizinde bir an once kesilir uyanmalari

Bana kalırsa önce memeyi bıraktırın. Zaten memeyi bırakınca gece uyanmaları kesilecektir. Sonra da ilk zamanlar yanınızda yatırıp uyuduktan sonra yatağına koyarak yeni yatağına alıştırabilirsiniz. Memeyi bırakması oldukça zor zaten sizi kaybettiğini düşünebilir odaları da ayırırsanız.

Yatmadan çok sıvı alıyorsa çişe de kalkabiliyorlar, e memede uyumaya alıştığı için de geri uykuya dönemiyor. Bence camdan baktırarak iyi yapmamışsınız, daha uykusunu açmışsınız, ama siz çocuğunuzu daha iyi bilirsiniz elbette. Ben pışpışlayarak beya ninniyle uyutuyorum sessizce. 3,5 yaşındaki bile halen geceleri arada uyanıyor benim, uykusunu açacak bir şey yapmamaya gayret ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…