yanlış bir karar almak istemiyorum ne yapmam gerek

hayatbiigarip132

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2018
14
2
28
arkadaşlar merhaba yeni evliyim . daha önceki is hayatımda sürekli çalıştığım için ev işleriyle aram pek iyi değildi ta ki evlenene kadar . evlendim aynı zamanda çalışıyorum çalışma saatimde çok geç bir vakitte çıktığım için akşam yemeğini eşimle beraber yiyemiyorum . evlendim evleneli işimden dolayı bir gün olsun evimde yemek yapıp yiyemedim akşam yemeği doğrusu . arefe günü erken çıkacağım işten eşimi aradım akşama napıyoruz dedim annemlere gideriz dedi . bende hayatım ben evimde hiç yemek yiyemedim evde birgün olsun yemek yapıp seninle yemek yemek istiyorum dedim . tamam bakarız akşama haberleşiriz dedi. tamam dedim neyse akşam eve geldim yemeğimi hazırladım . arefeden birgün önce plaj çantamız vardı kıyafetlerle berabar çamaşır makinasına attım bütün kıyafetlere içindeki karton dağılıp yapışmış elimde yıkadım ikinci kez tekrar makinaya attım bana hep diyip duruyordu annemi aramıyosun bisey danışmıyosun diye aradım anne makina hep tüylü çıkarıyo dedm oda şöyle böyle yap kızım diye akıl verdi bana . çorabı kalmamış hiç evde giymesi için makinaya attığım çorapta tüylü çıkınca arefe günü geldiğinde bi tane bile giyecek çorabım yok diye sinirlendi çorabı yere attı sinirli bi şekilde benmde moralim bozuldu senelerdir ben ev hanımı değilim dedim . gidip alırım çorapta sana dedim . ordan tartışma başladı . tamam özür dilerim bi daha kıyafetlerine daha dikkatli yıkarım dedim . annemi aramışın akıl almak için tekrar makinaya atabilirdin filan dedi bana yıkamadığımı nerden biliyosun dedim tabi plaj çantasını attığımı söylemedim makina yapmış dedim . o gün bana sinirlendi baya bi bende ağladım odama geçtim arkamdan geldi bende sinirle kapıyı yüzüne kapatacekken itti kapıyı sen bana bağıramazsın sesini yükseltme bana karşında kocan var senin terbiyesizlik yapma diye bağırdı . sesimi çıkarmadım terbiyesizliğimde kendimi savunmam yeter artık üstüme gelip durma demem oldu konuşmaya çalıştı o gün baya bi konuşmak istemedim çıktı gitti evden beni bırakıp gece 01:00 de eve geldi geri . ailemi aramamak için kendimi çok zor tuttum . günahını almayım ama ben kayınvalidemin doldurduğunu düşünüyorum çünkü ben annesine danıştığımı söylemedim eşime . neyse bugun bayramdı. gecede poğaça yaptım ertesi gün kayınvalideme götürüyüm diye evde yokken onuda götürdüm kurban kesme yerine gittik. ardından kahvaltıya oturduk . benden bikaç ay önce evlenen bi gelinleri var oda ordaydı elini birşeylere sürmeye korktu sürekli bana bir seyler yapmam için bir şeyler söylediler bişey demedim elimden geldiğince her şeye koştum . eşimin 4 5 tşört 4 5 pantolonu var evde geri kalan kıyafetlerini annesinin evinden getirmiyor inatla . bugun onu söyledim daha ne kadar getrmyceksin artık senin evin burası dedim . benm evim burasıda orasıda burasıda kıyafetlerim var . yine tartıştık bizim evliliğimizde bişeyler oturmamış oturana kadar ikimizde annemde yaşıycaz ben bu kararı aldım dedi. yeter ya dedım ne istyosun benden 1 ay da ne beklyosun sen dedim . ben hiç bi yere gidemem gitmek istersen buyur git yapmak istediklerinde özgürsün dedim . çantamı aldım çıkacakken dur gitme tamam diyor . aramızda ailesi dışında bi problem yok ama artık benm çok zoruma gidiyor ben mi hatalıyım arkadaşlar bana akıl verin artık aileme bir şey yansıtmak istemiyorum ilk zamanlarımda hemen.

Evliliğindeki şeyleri oturtmak için ailesine gideceksiniz öyle mi?

Daha neler:deli:
Vaktinde oturta da evleneymiş.

Allah kolaylık versin.
İşin biraz uğraştırıcı.

Güzel güzel konuşarak halletmeye çalış sen yine de.
tüm problem aslında o gün ailesine yemeğe gitmememiz

Evlilikte ilk zamanlar erkekler böyle sapıtabılıyor .
İnşallah ikşnziin bir aile oldugunu unutmaz .
Sen kararlı ol .
Ben eşimin kaç tshirtünü mahvettim ne var yanı alınır yenısı kalp kırmadan kötüsü var mı ?

İnaşşallah aklı başına gelir . Yuva kurmak zor . Bozmak 1 sn ..

tüm problem aslında o gün ailesine yemeğe gitmememiz
O yemeğe gidemedi diye senin de canını sıkmış.
Bilerek veya bilmeyerek.

Acemilik de var tabii
Henüz yeni evlisiniz.
Birbirinizi yıpratmayın böyle şeyler için.
Saygınız kaybolursa
Bir daha toparlanmaz.

Şu an düzen oturtma aşamasındasınız.
Vura kıra değil de
İnsanice iletişim kurarak bi rutin oturtun kendinize.
Birlikte konuşun karar verin.

Hayat zaten zor.
Eşler bari birbirini yormasın.
Yükünü hafifletsin
Hayatını kolaylaştırsın.

Sen kararlı ol .
Ben eşimin kaç tshirtünü mahvettim ne var yanı alınır yenısı kalp kırmadan kötüsü var mı ?

kimse boşanmak için evlenmez zaten ama 2 gündür bana yaptıkları çok zoruma gidiyor artık bişey demedğim bisey yapmadığım halde bu duruma düşmek

Bu ne saçma bir ilişki biçimi. Size böyle davranmaya hakkı yok.

Çamaşır makinesine kağıt atılıp çamaşırları berbat etse ben de sinir olurum ama elinizde yıkamışsınız. Daha ne yapabilirsiniz.

Herkes kendi kıyafetlerinden sorumlu olsun. Kendi çamaşırını kendi yıkasın assın kaldırsın.

Ayrıca giysilerini inatla eve getirmemesi de evliliği sindiremediğinin göstergesi

adam sonuna kadar haksız. Sizde çalışıyorsunuz o da. Üstüne yemek yapmak, çamaşır yıkamak gibi şeyler size kalıyor tamam şikayet etmeden yapmaya çalışıyorsunuz. Ama neymiş çorap tüylenmiş can sıkıcı bir durum ama bağırıp çağırmaya değmez. Madem kendi çok istiyor kendi yıkasın kıyafetlerini. Hem siz yıkayacaksınız hemde olmamış diye azarlayacak bağırıp çağıracak. Yok öyle dünya madem kendi yapmıyor siz yapabilene kadar acemiliklerinize katlanacak. Daha babamın bu sebeplerle anneme bir gün bağırıp çağırdığını duymadım. Yok ev temiz değil, yok yemek kötü yok çamaşır şöyle diye. Çok istiyorsa kendisine bir hizmetçi tutsun beyfendi.

ben eşimin formalarını mahvettim saolsun sesini çıkarmadı . Napim bilmiyordum öle yıkanacağını. Çok şükür eşim anlayışlı . Kv beni ara bana danış modundaydı. Bir gün bile aramadım aramayı da düşünmüyorum kendi annemi arıyorum . Kv sorsan arkandan İş bilmez herşeyi ben söylüyoruk moduna girer. Beraber yaşama fikri evliliğiniz için çok kötü olur..zamanla oturuyor hersey . Bende çalışıyorum İnan ilk aylarda çok bocaladım . Yetiştiremiyodum ağlıyacak seviyeye gelmiştim . Çok şükür şimdi hersey yolunda sende sıkma canını düzelir. Tek sorun bu olsun

Evliliği oturtmak için asıl yalnız kalmak önemli ..

Bir de keşke evinde yemek yemek istiyordun madem , napcaz akşama denek yerine akşam evimizde yemek yiyelim birlikte deseydin ..

Evet evlilik çok yeni oturacak zamanla .. ama böyle olayları ailene iletmen , onun evdekileri annesiyle konuşması gibi olur ... sen nasıl onaylamıyorsan aynısını kendin yapma derim

Sen kararlı ol .

düzeliyorlar mı sonradan çok merak ediyorum düzelir mi sizce

Kadınların kesinlikle çalışması taraftarıyım beni asla yanlış anlamayın. Ama evliligimin ilk bir ayında eşimle yemek bile yiyemesem ben de evliliğe alışmam arıza da çıkartırım. Tabi bunun çözümü annesinde yaşamanız değil ama çalışma saatleri daha makul bi iş bulsanız hem sizin hem evliliğiniz için cok daha iyi olur. Yani sadece annesine yemeğe gitmediniz diye böyle davrandığını sanmıyorum ben.

Eşinizin çorabından çamaşırından siz sorumlu değilsiniz. Zira siz onun eşisiniz, eşitisiniz, annesi değilsiniz. Çorabı yoksa makine orada duruyor, bir zahmet atıp yıkasın. Bu konuda ona böyle bir hak vermemelisiniz. Bu zihniyete sahip olmamalı. O evden ikiniz eşit derecede sorumlusunuz. Sizin çorabınız kalmamış olsaydı sinirlenme hakkınız var mıydı?

Annesinde yaşamak diye bir saçmalık olmamalı. Kimsenin işine de koşmak zorunda değilsiniz. Sizi uşak olarak mı almışlar? Bu muameleyi yaptırmayın kendinize.

Tek sorununuz ailesi değil. Tek sorununuz eşiniz. O izin vermese bunlar yaşanmaz. Kayınvalide sizin hakkınızda doldurmaya çalışırken susturmalı eşiniz. Niye sizin aileniz karışmıyor da onunkiler karışıyor? Çünkü bu izni onlara eşiniz veriyor. Sorun eşinizde yani. Kulağını çekin ya da yol yakınken terk edin. Ayrıca eşinizin öfke problemi de var, ileride şiddete dönüşebilir. Çocuk yapmayın hemen.

Bir de annesini bir şeyler danışmak için arayıp da k.çını kaldırmayın. Başınıza kakınç olur. Sen bir şey bilmiyordun, ben öğrettim der. Ev hanımlığı bilmek zorunda da değilsiniz. Kocanız ne kadar anlıyor ki ev işlerinden siz anlamak zorunda olasınız? Çalışıyorsunuz, eve sizin de katkınız var, unutmayın.

ben eşimin formalarını mahvettim saolsun sesini çıkarmadı . Napim bilmiyordum öle yıkanacağını. Çok şükür eşim anlayışlı . Kv beni ara bana danış modundaydı. Bir gün bile aramadım aramayı da düşünmüyorum kendi annemi arıyorum . Kv sorsan arkandan İş bilmez herşeyi ben söylüyoruk moduna girer. Beraber yaşama fikri evliliğiniz için çok kötü olur..zamanla oturuyor hersey . Bende çalışıyorum İnan ilk aylarda çok bocaladım . Yetiştiremiyodum ağlıyacak seviyeye gelmiştim . Çok şükür şimdi hersey yolunda sende sıkma canını düzelir. Tek sorun bu olsun
normalde bu durumları takacak bi adam değil ama 2 gündür bi haller oldu

Kadınların kesinlikle çalışması taraftarıyım beni asla yanlış anlamayın. Ama evliligimin ilk bir ayında eşimle yemek bile yiyemesem ben de evliliğe alışmam arıza da çıkartırım. Tabi bunun çözümü annesinde yaşamanız değil ama çalışma saatleri daha makul bi iş bulsanız hem sizin hem evliliğiniz için cok daha iyi olur. Yani sadece annesine yemeğe gitmediniz diye böyle davrandığını sanmıyorum ben.
bende kesinlikle çalışma taraftarıyım üniversitemi okudum mesleğimi elime almama kısa bi zaman dilimi kaldı çok şükür

X