Yanlış arkadaşlık...

KellyKelly

AshleyTisdale.
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
57
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar . Size uzun süredir olan bir sorunumu anlatıcam. Umarım yardım edersiniz. Ben 1 yıl önce (okulların açıldıgı gun) , yeni bir kızla tanıstım adı sena.Onla gecirdiğimiz 1 yıl gayet guzel gecti bazı sorunlar oluyodu arada ama her arkadaslıkta olan seyler. Arkadaşlıgımızın 2.yılında yıne aynı sınıfa denk geldık. Ama bu sefer hersey daha farklı olmaya baslamıstı. Yani sena'nın kendini aşırı begenmek, kendini en üstün görmek vs. gibi davranışları ortaya çıktı. Beni resmen kıskanmaya başladı. Harika bir kankalık ilişkimiz vardı ama bu kıskançlığı,kendini begenmişliği,üstün görmesi,kötü alışkanlıkları,ondan baska sınıfta kımseyle arkadas olmamamı ıstemesi vs. ondan yavas yavas sogutmaya basladı.Daha sonra sena'nın bitmek bilmeyen erkek arkadaş(sevgili) düşgünlüğüde eklendi. Bu yuzden senanın başına baya bi olaylar oldu. Bunu teyzem öğrendi. Ve senayla arkadas olmamam gerektiğini söyledi uyardı. Bende herseyın farkındaydım o zamanlar ama en yakın arkadasımdı her sırlarımızı paylasırdık..Bana çok zarar verdi.Zaman zaman benıde kendı gibi yapmaya calıstı. Ama başaramadı. O yönlerde kendimi ondan hep uzak tuttum. Ama ondan kopamıyodum. Teyzemin dedikleri doğruydu bilyordum ama ... Sena'nın yuzunden teyzem ve halamla çok fazla tartıştım.2.yılda böylelıkle bitti. Artık samimi değilim. Gördüğümde konusmuyorum. Peki ya bu durum yeni dönem,sınıfta ne olacak?? 2 senede hep yan yana otururmuştuk. Ondan uzak durucam. Ama nasıl? Onun yuzunden sınıfta arkadaslarım doğru duzgun yok cunku hep onlardan uzak tuttu. Sınıftakılerle nasıl aramı ıyı yapabılırım? Nasıl Lütfen yardım edin. Görüşlerinizi yazın. Lütfen. Biliyorum onunla arkadaslık yapmam en basından yanlıstı, pişmanım... :2: :30:

son pişmanlık hiç birzaman faydası olmaz ama hayattanda umut kesilmez sen bunu yaşayaçakmışsın ve yaşadın hatalar malesef yaşayarak insanlara tecrübe lendiriyor yeni bi döneme giriyorsun yapacağın tekşey kötü olma ama arana mesafeni koy onnu istemiyorsan söyleyemiyorsan vücut diliyle konuşursun sınıftaki arkadaşlarınla da aran iyi olur buna eminim canını sıkma ölüm yokya ucunda

Benimde oldu böyle bir arkadaşım. Ama kimsnein özgürlüğümü kısıtlamasına izin vermedim.
Kimsenin kimseyi başkalarından uzak tututp, kendisine köle yapmaya, mahkum yapmaya kakkı yok.
Ne o öyle. Oyuncağını paylaşmayan çocuklar gibi. Sen niye onun kontrolüne bağlı kalıyorsun ki ?
Bir kere ona takılıp, başka arkadaşlarınla ilişki kurmaman hata olmuş en başta.
Bulunmaz hint kumaşı falan mı bu kız ? Başka arkadaş mı yoktu ? Sana zarar veren bir kişiyle uzun bir arkadaşlık yaşamana çok kızdım doğrusu. :20:
Yapabileceğin şey gidip herkesle güler yüzle konuşmak, sohbetlere girmek. Sen onlara yaklaşırsan, onlar da sana yaklaşır.
En önemlisi de bu zaten. Güler yüzlü olmalısın, sıcak kanlı olmasın, sır tutabilmelisin ve başkalarının arkasından konup arkadaşlarının güveninin sarsmamalısın.
O zaman zaten sağlam temelli arkadaşlıklar kurarsın. Önce biriyle samimi olursun sonra birini tanıştırır sana, onla olursun, bunla olursun derken bir bakarsın bir sürü arkadaşın olmuş.
Bir daha da böyle kişilerin niyetlerini anladığında boşver gitsin. Başka arkadaş mı yok sanki. :63:

son pişmanlık hiç birzaman faydası olmaz ama hayattanda umut kesilmez sen bunu yaşayaçakmışsın ve yaşadın hatalar malesef yaşayarak insanlara tecrübe lendiriyor yeni bi döneme giriyorsun yapacağın tekşey kötü olma ama arana mesafeni koy onnu istemiyorsan söyleyemiyorsan vücut diliyle konuşursun sınıftaki arkadaşlarınla da aran iyi olur buna eminim canını sıkma ölüm yokya ucunda

Evet haklısın olucağı varmıs oldu ... Mesafemi koyucam tabıkıde. Bi daha aynı hatayı yapmıcam. :28: Cevap yazdıgın ve dusundugun ıcın çok sağol :) :80:

Benimde oldu böyle bir arkadaşım. Ama kimsnein özgürlüğümü kısıtlamasına izin vermedim.
Kimsenin kimseyi başkalarından uzak tututp, kendisine köle yapmaya, mahkum yapmaya kakkı yok.
Ne o öyle. Oyuncağını paylaşmayan çocuklar gibi. Sen niye onun kontrolüne bağlı kalıyorsun ki ?
Bir kere ona takılıp, başka arkadaşlarınla ilişki kurmaman hata olmuş en başta.
Bulunmaz hint kumaşı falan mı bu kız ? Başka arkadaş mı yoktu ? Sana zarar veren bir kişiyle uzun bir arkadaşlık yaşamana çok kızdım doğrusu. :20:
Yapabileceğin şey gidip herkesle güler yüzle konuşmak, sohbetlere girmek. Sen onlara yaklaşırsan, onlar da sana yaklaşır.
En önemlisi de bu zaten. Güler yüzlü olmalısın, sıcak kanlı olmasın, sır tutabilmelisin ve başkalarının arkasından konup arkadaşlarının güveninin sarsmamalısın.
O zaman zaten sağlam temelli arkadaşlıklar kurarsın. Önce biriyle samimi olursun sonra birini tanıştırır sana, onla olursun, bunla olursun derken bir bakarsın bir sürü arkadaşın olmuş.
Bir daha da böyle kişilerin niyetlerini anladığında boşver gitsin. Başka arkadaş mı yok sanki. :63:

Haklısın en basında hata yaptım keske ona baglı olmasaydım. Evet uzun surelı bır arkadaslık yapmamam gerekıyodu :( Hatamın artık farkındayım. Onla bir daha arkadaslık kurmucam. Sınıftakı diğerleriylede, verdiğin tavsiyelerle arkadaslık kurucam. Bu konuyu okuyup, dusundugun ve cevap yazdıgın ıcın çok sağol... :80:

bak ne yapacaksın biliyo musun?
tatili işte ne güzel fırsat başka arkadaşlarınla mesajlaş onları yakından tanımaya çalış kendini de onlara tanıt başka arkadaşlarınla gez dolaş ailenle tanıştır ki onların da içine sinsin
tatlım valla bu lisede arkadaş ilişkileri çok karışık oluyo
ben de 9dayken bi kız tüm sınıfı birbirine katmıştı şimdi de o kavga ettiği kızların hepsiyle çok samimi
bide bişey diyim mi sana büyükler gerçekten çok haklı oluyo ama olan oluyo işte
onunla çok samimi olmuşsun ve muhtemelen çoğu sırrını biliyo bence sen ondan uzaklaşırken o kızın bunları kullanmasından da endişe ediyosun çünkü sana göre bi kız olmadığını farketmişsin merak etme o kızda eminim cin gibidir senin huzurunu kaçıramaz
geçen sene kendi sınıf arkadaşlarıma çok ağır küfürler eden başka sınıftan iki samimi arkadaşımla kavga etmiştim arkadaşlığımı bitirmiştim bu yıl onların sınıfı karılıyo sadece o iki kız bizim sınıfa geliyo eskiden olsa elim ayağım birbirine dolaşırdı sinir olurdum ama artık dert etmiyorum
bizim yaşımızda arkadaşlık ilişkileri çok sorunlu oluyo üzme kendini kafana da o kızı takma taktıkça başına mutlaka bişeyler gelir arkadaşım :)
(tecrubeyle sabittir)

Son düzenleme:
Back
X