• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yanlış mı yaptım

Mnkpnda

Dualar eder insan mutlu bir ömür için.❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
4.202
4.776
133
merhaba hanımlar. daha çok taze bir olayı anlatmaya geldim. hamileyim ve hala o kötü bulantılı uykulu zamanlarımdayım. Biraz önce kayınvalidem aradı nasılsın iyimisin derken biz size gelmek istiyoruz seni arayıp sorayım dedim dedi. şehir dışındalar ve gelirken kalmaya gelecekler. ben tabi şok oldum çünkü kötü durumda olduğumu biliyor. Geldiklerinde benden hem hizmet hem hürmet bekliyecekler. Dede falan da var yanlarında ama gel gör ki ben sürekli yatıyorum ve yemeği bile sürekli ya hazır ya makarna diye geçiştiriyoruz. E hal böyle olunca annecim bimem ki aslında benim anım anım tutmuyor falan dedim ama hala ısrarcı bir şekilde biz yemek yedik senden bir şey beklemiyoruz falan demeye devam etti. İyi de gelince 3 gün boyunca ne yiyecekler. Eşim dışarıdaydı ve bende anne ben bir eşimi arıyayım sana dönerim dedim. Eşimi aradım ama açmadı msj attım dönmesini bekledim o sırada tekrar kayınvalidem aradı şey biz başka zaman gelelim o zaman size falan dedi. Çok mu kötüsün ki falan dedi. Biz anlayışlı insanlarız halden anlarız kötüysen gelmeyiz seni zor duruma sokmayız dedi. Bende siz bilirisiniz anne ben iyi değilim dedim ama kendimi çok kötü hissettim yani beni durduk yere kötü etti sanki onları kabul etmemiş gelin oldum şimdi. Cidden kötü olmasam asla sıkıntı yok ama kayınlarım kaynatam ve dedeyle 2+1 evde o kadar kötü bir durumda asla rahat edemezdim. Yatsam olmaz kalmaya çalışsam halim müsait değil. Şaştım kaldım. Şimdi eşime msj atmış tekrar biz gelmek istiyoruz diye. Daha 1 hafta önce beraberdik ve benim halimi gördü. Buna rağmen hala neden böyle yapıyor anlamıyorum. Ben ona iş yaptırmam o yatsın keyfine baksın diyormuş. E ben onca insan evdeyken nasıl yatayım kalkayım. Haremlik seramlık takılıyoruz yanlarında örtüm yeleğim tıkırında olması beklenicek. Lovaboya gitmeye kalsam üstümü başımı giymem gerekecek. Düşündükçe bu halimle beni sıkıntıya soktuğu için çok sinirleniyorum. Sizce abartıyormuyum.

Kv sadece kendisi gelse ve size yardimci olacak olsa tamam da kayinlar, dede vs 2+1 evde olmaz ki.

İlla kabile seklinde mi gelinmesi lazim? Ben hamile degilim, saglikliyim da cok sukur ama benim de evim kucuk hiç kalabalik misafir agirlamadim degil ki yatiya kalmak.
En fazla anne+baba 2 kişi aldim yatili, o da 2 gun max.

ama kötüsün ? değil misin ? yani virüs var bi kere hamile olup ölen kaç kişi duydum? surat asma gül ilgilen ama hasta ol 😬
Kötüyüm ve sadece bulantı değil ki sürekli uyuyorum. Dip köşe karıştırmaya çok meraklılar ailecek bayadır da evi çekip çeviremedim şimdi gelip her şeye laf da yaparlar. Neresinden tutarsan tut sorun işte. Ahh çok sinirliyim şuan.

bence bırak gelmek istiyorlarsa gelsinler, sen kendine oturma odasına bir yastık bir battaniye hazırla. de ki ben yerimden bile kalkamıyorum.
zaten kötü olduğunu görcekler. belki de yardımcı olmak istiyordur. yemeğini yapsın çayını koysun. hamile kadından kimse hizmet beklemez kendini hiiiç strese sokma. gerekirse uzan gerekirse kalk kimse seni ayıplamaz. zaten haini gördükten sonra da toplu geldikleri için kendileri de rahatsız olur diye düşünüyorum. senn güzel canını sıkma

Gelsinler yataktan çıkmayın yatın bi güzel. Çok hastayım anne canım şunu çekti bunu çekti deyin baksın size ikinci güne kalmaz giderler zaten. Ayrıca kayınpederinizin yanında haremlik seramlık neden takılmanız gerektiğini anlamadım ne yeleği örtüsü yani babanız neyse o da o.

Kv sadece kendisi gelse ve size yardimci olacak olsa tamam da kayinlar, dede vs 2+1 evde olmaz ki.

İlla kabile seklinde mi gelinmesi lazim? Ben hamile degilim, saglikliyim da cok sukur ama benim de evim kucuk hiç kalabalik misafir agirlamadim degil ki yatiya kalmak.
En fazla anne+baba 2 kişi aldim yatili, o da 2 gun max.
Benim kayınvalidem bu konuda çok anlayışsız evim küçük ama 3 aileyi yatılı getirdi mutfağa bile yatak sardık. Görsen halimi acırdın. Asla anlamaz anlatamazsın. Kendi hastalık hastası gelse bir oyana bir buyana bayılacak bana bakmayı bırak onu hastane hastane gezdirmesek şükürlüğüz.

Kötüyüm ve sadece bulantı değil ki sürekli uyuyorum. Dip köşe karıştırmaya çok meraklılar ailecek bayadır da evi çekip çeviremedim şimdi gelip her şeye laf da yaparlar. Neresinden tutarsan tut sorun işte. Ahh çok sinirliyim şuan.
aslaaa yapma. evi mpk götürsün. Mutfakta birikmişler olsun yemek olmasın sal gitsin. gücüm yok elim kalkmıyor kalkınca bayılacak gibi oluyorum de. gelen rezil olduğuyla kalsın,anne bi çorba yapar mısın de ? ben uyumaya gidiyorum kusacağım de , ya dinsizin hakkından imansız gelir

bence bırak gelmek istiyorlarsa gelsinler, sen kendine oturma odasına bir yastık bir battaniye hazırla. de ki ben yerimden bile kalkamıyorum.
zaten kötü olduğunu görcekler. belki de yardımcı olmak istiyordur. yemeğini yapsın çayını koysun. hamile kadından kimse hizmet beklemez kendini hiiiç strese sokma. gerekirse uzan gerekirse kalk kimse seni ayıplamaz. zaten haini gördükten sonra da toplu geldikleri için kendileri de rahatsız olur diye düşünüyorum. senn güzel canını sıkma
Çok haklısın ama gel gör ki benden bakışlarıyla imalarıyla illa bir şeyler bekleyecekler. Bunu takmayacak olsam asla umrumda olmaz ama kayınvalidem de biraz sıkıntılı yani oluru yok illa ben yapmalıyım her şeyi.

Korona var..Ama olmasaydi normal bir zaman olsaydi ayıp etmissiniz derdim..3 gun icin ben esimi arayayim demem..Insan insana 3 gun katlanir..Gelince de etrafta fir fir donmeyin normal davranin.Baklava borek acmaya luzum yok..ne piserse onu yerler.

Gelsinler yataktan çıkmayın yatın bi güzel. Çok hastayım anne canım şunu çekti bunu çekti deyin baksın size ikinci güne kalmaz giderler zaten. Ayrıca kayınpederinizin yanında haremlik seramlık neden takılmanız gerektiğini anlamadım ne yeleği örtüsü yani babanız neyse o da o.
Babam gibi evet ama kayınlarım büyük ve bekar sürekli gelin büyümez ama kayın büyür diyip düzgün giyinmemi tebbihliyorlar. Sinir olsamda sonuç bu. Kayınpederimle aslında çok yakınız ama kayınvalidem ikimizin arasında da sorun yaratıyor işte. Aa öyle yapılmaz kayınpederinin yanın da aa öyle söylenilmez aa öyle giyilmez diye diye beni tedirgin ediyor. Bir kere arabada müzik açık bende mırıldanıyordum ayıp ayıp kaynatan var arabada falan dedi. Yani ablayacağın kayınvalidem bu konuda sıkıntı çıkarıyor.

Eşiniz size bırakıyorsa kötü gelin desinler boşverin. Ben aylardır görmediğim yaşlı annemi ziyarete gittim ve korona oldum. Çok şükür atlattık ama daha kötü olabilirdi. Hamileyken daha riskli.
Mesaj atıp hiç iyi değilim başka zaman alalım diyin.

Eşiniz ne diyor? Anne gelmeyin diyemiyor mu? Ha o diyemiyorsa siz açın söyleyin. Demek ki incelikten anlamıyorlar.
Eşim bir şey demiyor ne onlara ne bana ben istemediğim için tamam gelmezler o zaman dedi ama annesi anlayışsız ve hala msj atıyor. Oda arada kaldı.

Eşiniz size bırakıyorsa kötü gelin desinler boşverin. Ben aylardır görmediğim yaşlı annemi ziyarete gittim ve korona oldum. Çok şükür atlattık ama daha kötü olabilirdi. Hamileyken daha riskli.
Mesaj atıp hiç iyi değilim başka zaman alalım diyin.
İşte bir yanım boşver kötü ol diyor bir yanım da annesi babası mecburuz diyor. Halim az iyi olsa hiç düşünmeden buyrun gelin derdim.

Babam gibi evet ama kayınlarım büyük ve bekar sürekli gelin büyümez ama kayın büyür diyip düzgün giyinmemi tebbihliyorlar. Sinir olsamda sonuç bu. Kayınpederimle aslında çok yakınız ama kayınvalidem ikimizin arasında da sorun yaratıyor işte. Aa öyle yapılmaz kayınpederinin yanın da aa öyle söylenilmez aa öyle giyilmez diye diye beni tedirgin ediyor. Bir kere arabada müzik açık bende mırıldanıyordum ayıp ayıp kaynatan var arabada falan dedi. Yani ablayacağın kayınvalidem bu konuda sıkıntı çıkarıyor.
bu mantığı da inanın hiç anlamıyorum ya. artık aile oluyorsunuz yok onu yapma bunu etme. bence eşinle güzelce görüş, eğer gerçekten hizmet bekliyorlarsa eşiniz halinizi görüyordur hiç gelmesinler.

Bu nedir ama ya... Pandemi var cümbür cemaat hamile kadının evinde ne işiniz var. Hayır bide dışarı çıkma yasağı var gezmek isteseler gezemezler. bütün gün küçücük evde onca insan napıcak acaba.Eşiniz söylesin uygun Bi dille. Kötüyüm dedikten sonra da ısrar etmek...🤦‍♀️

Back
X