dikişler ile ilgili bunları buldum.
Contractubex, cepae ekstresi, heparin ve allantoin içerir. Cepae ekstresi soğandan elde edilir, antimikrobiyal ve antienflamatuar etkileri vardır. Yara iyileştikten sonra (10-14 gün sonra) mümkün olduğunca erken uygulamaya başlanması öneriliyor. Uygulama şekli 6-12 ay boyunca, günde 3-4 kez pomadın yara izi üzerine yedirilmesi şeklindedir.
DermatixSiGel, silikon jel içeren, yara izinde silikleşme sağladığı iddia edilen bir jeldir. Sabah ve akşam olmak üzere yara izi üzerine günde 2 kez sürülmesi öneriliyor. Etkili olması için en az 2 ay kullanmak gerekiyor.
Scarfade ise silikon jel içeren bir üründür. Bununda yara izi üzerine günde 1-2 kez yedirilmesi gerekir.
Benev silikon sprey, silikon içeren bir başka üründür. Yara izlerinin silikleşmesi için kullanılır.
Zeraderm jel, silikon içeren, jel formunda bir üründür. Yara izi üzerine günde 1 kez ince bir kat sürülmesi yeterlidir. En az 2 ay, daha çok önerildiği şekliyle 6 ay kullanılmalıdır. Dikişler alındıktan ve yara iyileştikten hemen sonra başlanabilir.
contractubex çok duydum ben ama bir soracağım eczaneye.