Yanık ve Dikiş İzi Yardım...

elif91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
5
0
Merhaba kız arkadaşım bu foruma üyeymiş ve daha önce hiç yazmamış ama sizi okuyormuş.orada sor yardımcı olur dedi kız arkadaşım.size 3 tane sorum olacak.

ben bir erkeğim dün gömleğimi ütülerken kolumu yaktım.suyun altına hemen koydum sonra da bugün yanık kremi hametan diye bir krem sürdüm.su toplamıştı ama patlamıştı.şimdi kolumda krem duruyor.bu yıl polis okulu düşündüğüm için kolumda faça gibi bir yanık izi kalmasından çok korkuyorum.yanık 3-4 cm ince birşey ama içime kurt düştü.
kremden başka tavsiyeleriniz var mıdır yanığa karşı.

şu an 19 yaşındayım 14 yaşındayken ayak bileğim kırılmıştı ve ameliyat olmuştum.dikiş izi kaldı bileğimde bunu geçirmek kremle mümkün mü.

son sorum ise 2-3 yaşındayken çay dökülmüş karnıma.yuvarlak bir şekide 4-5 cm genişliğinde bir leke var.bu izleri kullanabileceğim bir krem var mı.9 ay kullansam etkisi olur mu çok teşekkürler.

Bende maşyla boynumu yakmıştım:gitme:
Hergün bir elmayı ortadan ikiye kesiip yanık olan yere koyarsan iz kalmaz.

şimdi krem var kolumda.gece elmayı yatmadan sürecektim.püre falan yapmaya gerek yok değil mi.2 ye bölüp 1 saat sürsem yeterli mi.

Yok hyr püreye feln gerk yok ortadan kes yanık olan yere koy 1 saat yeterli olur.Ama hergün yapmalısın

İz belirsizleşene kadr bir süre yap.
Dikiş izine bi bilgim olsa kendim uygulucamkaydirigubbakcemile3

dikişler ile ilgili bunları buldum.
Contractubex, cepae ekstresi, heparin ve allantoin içerir. Cepae ekstresi soğandan elde edilir, antimikrobiyal ve antienflamatuar etkileri vardır. Yara iyileştikten sonra (10-14 gün sonra) mümkün olduğunca erken uygulamaya başlanması öneriliyor. Uygulama şekli 6-12 ay boyunca, günde 3-4 kez pomadın yara izi üzerine yedirilmesi şeklindedir.
DermatixSiGel, silikon jel içeren, yara izinde silikleşme sağladığı iddia edilen bir jeldir. Sabah ve akşam olmak üzere yara izi üzerine günde 2 kez sürülmesi öneriliyor. Etkili olması için en az 2 ay kullanmak gerekiyor.
Scarfade ise silikon jel içeren bir üründür. Bununda yara izi üzerine günde 1-2 kez yedirilmesi gerekir.
Benev silikon sprey, silikon içeren bir başka üründür. Yara izlerinin silikleşmesi için kullanılır.
Zeraderm jel, silikon içeren, jel formunda bir üründür. Yara izi üzerine günde 1 kez ince bir kat sürülmesi yeterlidir. En az 2 ay, daha çok önerildiği şekliyle 6 ay kullanılmalıdır. Dikişler alındıktan ve yara iyileştikten hemen sonra başlanabilir.

contractubex çok duydum ben ama bir soracağım eczaneye.

bu arada bi forum sitesinden okudum...cilt hekimi bunların arasında scarfade i öneriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…