yanık !!! sızısı nasıl geçer!

zafya

Guru
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2012
3.670
1.497
398
İstanbul
sıcak tencereye 3 parmak ucum yapıştı. sol elim gazi oldu. Hayatımda hiç canımın bu kadar acıdığını hatırlamıyorum, buzlu suyun içinde bile hissettim yanmasını.

eczaneden silverdin aldım surdum ama daha beter yaptı sanırım cok acıyor sızlıyor sankı parmak uclarımdan elektroşok verıorlar gibi.. sizce ne yapmam lazm

yanan deriyi hemen normal suya tutmak gerekir buzlu veya cok soguk su derinin yanmasini(agrisini da yanmasini da) devam ettirir.derinin tamamen sogumasi icin yanan bolgeyi normal cesme suyu altinda 10 dk kadar bekletmek faydali olur arkadasim.yeni olmadiysa yanik merhemi alman gerekecek.ama acil yardim egitimi almis biri olarak aklinizda bulunsun yanar yanmaz bu dedigimi yaparsaniz derinin yanisini sogutmaya gecirirsiniz.

sıcak tencereye 3 parmak ucum yapıştı. sol elim gazi oldu. Hayatımda hiç canımın bu kadar acıdığını hatırlamıyorum, buzlu suyun içinde bile hissettim yanmasını.

eczaneden silverdin aldım surdum ama daha beter yaptı sanırım cok acıyor sızlıyor sankı parmak uclarımdan elektroşok verıorlar gibi.. sizce ne yapmam lazm

Çok geçmiş olsun canım Anestol diye bir krem var onu al hemen acıyı baya hafifletir o silverdini de sürmeyi ihmal etme...

zaten ılk yandıgında normal musluk suyunun altında beklettım sonra da baktım sızlıyor eczaneden aldım ılac sılverdini ama daha beter acıttı sankı sızısını dındırmesı gerekırken dahada sızlattı :/

yanan deriyi hemen normal suya tutmak gerekir buzlu veya cok soguk su derinin yanmasini(agrisini da yanmasini da) devam ettirir.derinin tamamen sogumasi icin yanan bolgeyi normal cesme suyu altinda 10 dk kadar bekletmek faydali olur arkadasim.yeni olmadiysa yanik merhemi alman gerekecek.ama acil yardim egitimi almis biri olarak aklinizda bulunsun yanar yanmaz bu dedigimi yaparsaniz derinin yanisini sogutmaya gecirirsiniz.

koca karı ilacı gibi olucak ama kesin çözüm.. yanan yere yumurta akı sürün kuruyana kadar bekleyin..

Canım eczanenin verdiği ilaç gayet iyi gelmesi gerekiyor fazla sürme biraz sürsen yeterli olurdu sabah ve akşam bir kez sür kesin iyi gelecektirr . Geçmiş olsun .

Gecmiş olsun ne zaman birinin bir yerinde yanık olduğunu duysam bi arkadaşımdan duymuştum yanan yere krem vs.olayını ihmal etmeden makina yağı sürdüğünde lekesi kalmıyormuş bn şahit oldum ama ne kadar dezenfekte olur orası meçhul:)

izinden cok acısını alsn yeter istiyorum parmak ucları cunku tamda sınırlerimin tavan yaptıgı yerler :((

Gecmis olsun.. Bence ne sürersen sür tamamen almaz siziyi azaltir belki.. seker biliyorum, yumurta biliyorum , bide patates rendeleyim koymayi dene ama aslinda en iyisi sabir yarina kalmaz INSALLAH acisi..:31:

izinden cok acısını alsn yeter istiyorum parmak ucları cunku tamda sınırlerimin tavan yaptıgı yerler :((

gecmis olsun arkadasim... dis.macunu sur istersen... bacagima kaynar su dokuldugunde.acilen dis macunu surmustum..
hem serinletti hem sizisini.aldi.. bana baya bi iyi gelmisti bi dene derim umarim sana da iyi gelir...

Çok geçmiş olsun.

Mümkünse eczaneden Furacin merhem alın su toplamış yanığı bile anında geçiren bir merhemdir. Ağrısını sızısını anında alıyorr.

Back
X