• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yandaş medya Yusuf Yerkel'in yeni görüntülerini servis etti

http://www.takvim.com.tr/webtv/video-haber/video/2-muftu-karisi-skandali

Gercekten kadinin konusmasinda tek derdi, maden felaketi, ihmaller falan filan:)) Haber sitelerinde " arkadasimi kurtarin esi hamile " ve " cizmelerimi cikarayim mi" olayini anlatiyor:)) Zira zaten disardan geliyor ve tek bildigi haberlerde cikanlar..

Tek söyledigi, elini kivirta kivirta " hala AKP ye oy versinler insanlar, hala AKP ye oyversinler" dert sadece bu:))

Bu arada Bagyanlar sendika calisani:))

Aynı şey Taner KURUCA içinde yazıldı. O Taksim'de gösteride çekilen fotoğraftaki çocuğun kimliği belli. İsteyen ulaşabilir. Yemedi yani kimse o asılsız iddiaları. Peki siz bu kadınların kimliklerini açıklayabilir misiniz ? Gerçekten aynı kişiler olduklarını lütfen ispatlayın. Elinizde delil olmadan nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz ? Çok merak ediyorum bu kadınlar kimler ?

Son düzenleme:
BBC çalışanı bizim basınımızın ne kadar satın alındığını bilmediği için olayın trajik yönüyle daha ilgilenmesi gayet doğal.
Hepsi bir tarafa, o işçilerin itilmişliği, insan yerine konulmayışlarını göz önüne sermelerinin hükümet taraflarınca rahatsız edici oluşu.
İnsan canının ne kadar basite indirgendiğini göstermeleri tabii ki yanlış.
Hem onlar neden bizim ülke meselelerimizle bu kadar haşır neşirler...
BBC trajediye çok meraklıysa, İngiltere'de 1862 yılında yaşanan maden kazasında 204 kişinin ölümüyle alakalı o kazada ölenlerin torunlarıyla konuşup röportaj yapmalılardı... :8:
Bazı arkadaşlar hem bilmiyor, hem anlamıyor hem de anlamaya çalışmayarak anlatmaya gönüllü fedailerimizin sınırlarını zorluyor.
Olmadı, olmadı... :19:

Aynı şey Taner KURUCA içinde yazıldı. O Taksim'de gösteride çekilen fotoğraftaki çocuğun kimliği belli. İsteyen ulaşabilir. Yemedi yani kimse o asılsız iddiaları. Peki siz bu kadınların kimliklerini açıklayabilir misiniz ? Gerçekten aynı kişiler olduklarını lütfen ispatlayın. Elinizde delil olmadan nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz ? Çok merak ediyorum bu kadınlar kimler ?

Zaten mahkemeye vermişler.
Durduk yere kadınların fotoğrafını kullanıp hedef haline getiriyor yandaş medya.
Hiç konuşmaya bile değmez yani...

Kimli belirlenen kisi sayisi 38..

Bazilarini paylastim..

Kimligi belirlenemeyenlerde var..

Bakin kimli belli olan ve belirlenmeye calisilan kisiler var burada..

Soma da suana kadar isimleri, cisimleri, haklarindaki herseyle tesbit edilen provokatör sayisi 38..

Simdi bunlardan bazisini paylasacagim..

Eki Görüntüle 1121835 Eki Görüntüle 1121838

Gözlüklü kisi..
Adi Ethem Gülmez..
TGB li.
Izmirden geliyor..
Genelde yabanci basina gercek olamayan bilgiler veriyor, ve halki " hükümet istifa " slogani ile kiskirtiyor.. Demec verdigi basin, resimde görülen AFP ayrica BBC ve yabanci muhabirler..

Eki Görüntüle 1121839

Biyikli kisi

Adi: Isa Yaldiran
TGB li..
Izmir den geliyor..
Genellikle digerleri yabanci basina demec verirken, arkadan halki hükümet aleyhine kiskirtiyor..

Eki Görüntüle 1121845

Mavi gömlekli genc
Adi: Henüz tesbit edilemedi..
Somali olmadigi kesinlesti..
Isa Yaldiran la birlikte hareket ediyor, genellikle halki kiskirtiyor ayrica yabanci basina " ölenlerin sayisi 1000 kisiyi gecti, hükümet halkini kandiriyor" diye yanlis bilgiler veriyor..

Eki Görüntüle 1121847

Burada Ethem Gülmez i tutan ve Isa Yaldirana " kapa artik ceneni ne yapmaya calisiyorsun, yeter artik" diyen sakalli ve ekose gömlekli kisi Soma li.. Bu kisileri durdurmaya calisiyor..

Eki Görüntüle 1121850 Eki Görüntüle 1121852

Ekose gömlekli sakalli genc yine yabanci basina yalan demec veren ve halki kiskirtan Isa Yaldiran i ve Ethem Gülmezi durdurmaya caliyor..

bbc-eylem_3784.jpg

Somada basini kapatip, BBC ye " kocam somada öldü, devlet katil" tarzinda ropörtaj veren provokatör kiz..

Allah acilardan nemalanan mahluklari nasil bilirse öyle eylesin..
Insanlara acilarini bile yasatmadilar..

Kimli belirlenen kisi sayisi 38..

Bazilarini paylastim..

Kimligi belirlenemeyenlerde var..

Bakin kimli belli olan ve belirlenmeye calisilan kisiler var burada..

Soma da suana kadar isimleri, cisimleri, haklarindaki herseyle tesbit edilen provokatör sayisi 38..

Simdi bunlardan bazisini paylasacagim..

Eki Görüntüle 1121835 Eki Görüntüle 1121838

Gözlüklü kisi..
Adi Ethem Gülmez..
TGB li.
Izmirden geliyor..
Genelde yabanci basina gercek olamayan bilgiler veriyor, ve halki " hükümet istifa " slogani ile kiskirtiyor.. Demec verdigi basin, resimde görülen AFP ayrica BBC ve yabanci muhabirler..

Eki Görüntüle 1121839

Biyikli kisi

Adi: Isa Yaldiran
TGB li..
Izmir den geliyor..
Genellikle digerleri yabanci basina demec verirken, arkadan halki hükümet aleyhine kiskirtiyor..

Eki Görüntüle 1121845

Mavi gömlekli genc
Adi: Henüz tesbit edilemedi..
Somali olmadigi kesinlesti..
Isa Yaldiran la birlikte hareket ediyor, genellikle halki kiskirtiyor ayrica yabanci basina " ölenlerin sayisi 1000 kisiyi gecti, hükümet halkini kandiriyor" diye yanlis bilgiler veriyor..

Eki Görüntüle 1121847

Burada Ethem Gülmez i tutan ve Isa Yaldirana " kapa artik ceneni ne yapmaya calisiyorsun, yeter artik" diyen sakalli ve ekose gömlekli kisi Soma li.. Bu kisileri durdurmaya calisiyor..

Eki Görüntüle 1121850 Eki Görüntüle 1121852

Ekose gömlekli sakalli genc yine yabanci basina yalan demec veren ve halki kiskirtan Isa Yaldiran i ve Ethem Gülmezi durdurmaya caliyor..

bbc-eylem_3784.jpg

Somada basini kapatip, BBC ye " kocam somada öldü, devlet katil" tarzinda ropörtaj veren provokatör kiz..

Allah acilardan nemalanan mahluklari nasil bilirse öyle eylesin..
Insanlara acilarini bile yasatmadilar..

Evet bunlar doğrudur tabiki ama orada yüzlerce kişi vardı. Birkaç kişi yüzünden genele yorum yapıp, provokatör demek ne kadar yanlış. Saydığınız kişiler hepi topu 3 / 5 kişi. Daha da fazlası vardır. Bunu inkar etmem. Ama oradaki yüzlerce kişinin Soma'lı olmadığı anlamına gelmez. Kocam Soma'da öldü, devlet katil diyen kız demişsin. Bahsettiğin bu kadınlarsa bunlar kocalarının öldüğünü söylemiyor. Ve ben hala bu kadınlar kim olduklarını okuyamadım yorumunda. Hala ortada bir ispatın yok. Ayrıca bu acılardan nemalanmaya çalışanlar konusunda bende senin gibi düşünüyorum. Allah verir elbet cezalarını.

Arastirin daha net fotograflarinida bulabilirsiniz, nette var..

Provokatör yok deniliyordu, iste varliginin ispati yukarda isimleri cisimleri ile..

Kimseyide tek tek ikna edecek degilim..

Bu arada, kücücük bir fitne koca bir milleti bile yok eder..

Orada zaten, bilincli ve sakin Soma lilar bu provokatörleri durdurmaya calisiyor..

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Örnek ekose gölekli sakalli genc, provokatörleri durdurmaya calisiyor.. Yani Insanlar acilarini bile yasayamiyor....

Oradaki acidan yüregi yanan insanlarin acilarini, sanki onlardanmis gibi aralarina karisip bir yöne yönlerdirmek cok kolay..
Bunun icinde yüzlerce kisi lazim degil..
Kaldiki tam sayilari belli degil, 38 kisinin kimligi belli suan ama 100 kisi olsalar yeterde artar bile..

O acili Soma halkinin acisini istedikleri yöne yönlendirirler..Zaten yaptiklarida bu..

Son düzenleme:
$16911_12_08_38.jpg
Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun ` Yandaş Medya Soma Katliamının Bir Numaralı Sorumlusu Hükümeti Kurtarmak İçin Yalan Haberlerle Hedef Saptırmaya Çalışıyor!` başlıklı açıklama metnidir.

Soma`da hayatını kaybeden madencilerle ilgili bütün Türkiye yas tutarken, Soma halkının tarifsiz acısını yaşamasına bile izin vermeyip acılı ailelere saldıran siyasi iktidar ve yandaşları, katliamın üzerini örtmek için seferber olmuş durumdadır.
Yayıncılık çizgisi ile yandaşlık kavramını bile geride bırakan malum gazete ve haber siteleri, Soma`da yaşanan Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamının bir numaralı sorumlusu olan AKP hükümetini kurtarmak için yalan haberler ve arsızlık sınırlarını zorlayan iftiralar ile Eğitim Sen Manisa Şube Eğitim Sekreteri Leyla Duran ve SES şube yöneticisi Birgül Salman`ı açıkça hedef göstermiştir.
Soma`da yaşanan işçi cinayetindeki sorumluluğu nedeniyle hükümete yönelik eleştirilerden kurtulmak için çıkış yolu arayan yandaş gazete ve haber siteleri, Soma halkını provoke ederek hedef saptırıp, Eğitim ve SES yöneticisi iki arkadaşımız ile Soma`da yakınlarını kaybeden iki kadın arasında zorla benzerlik kurmaya çalışarak, günlerdir yaptıkları gibi hükümeti haklı çıkarmak için adeta çırpınmış, son çare olarak Gezi direnişi sürecinde yaptıkları gibi alçakça iftiralara başvurmaktan çekinmemişlerdir.
Soma`da BBC Türkçe servisinin yaptığı röportajdaki başları kapalı iki kadının Başbakan aleyhine ve doğruluğu kolayca ispat edilebilecek ifadeler kullanmasını provokasyon olarak değerlendiren yandaş haber siteleri (başta star haber, Türkiye Gazetesi internet sitesi, Yeni Şafak Gazetesi, Akit Gazetesi, ensonhaber.com, beyazgazete.com ve daha pek çok web sitesi) bu kadınların kim olduklarını araştırıp bulabilecekken, yoğun uğraşlar sonucunda madenci yakını iki kadının görüntüleri yanında Eğitim Sen şube yöneticimiz Leyla Duran ile SES şube yöneticisi Birgül Salman`ın fotoğrafını "iliştirip", en temel basın ahlak değerlerini bile ayaklar altına alan bir iftiraya daha imza artmışlardır.
Yandaş gazete ve internet sitelerinde hedef gösterilerek çirkin iftiralara maruz kalan arkadaşlarımız savcılığa giderek iftira dolu haberleri yayınlayarak açık bir provokasyona imza atan haberleri yayınlayan gazeteler ve haber siteleri hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır.

Yandaş gazete ve internet sitelerinin bütün çırpınmalarına, yalan haber ve karalama girişimlerine rağmen Soma`da yaşanan katliamın sorumluları ve arkasındaki güçler hesap verene kadar ne iktidarın şiddeti ne de yandaş medyanın yalan haberleri gerçeklerin üzerini örtmeye yetmeyecektir.
http://www.egitimsen.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=21463&sube=0#.U3dqy_RdVOH

Son düzenleme:
Arastirin daha net fotograflarinida bulabilirsiniz, nette var..

Provokatör yok deniliyordu, iste varliginin ispati yukarda isimleri cisimleri ile..

Kimseyide tek tek ikna edecek degilim..

Bu arada, kücücük bir fitne koca bir milleti bile yok eder..

Orada zaten, bilincli ve sakin Soma lilar bu provokatörleri durdurmaya calisiyor..

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Örnek ekose gölekli sakalli genc, provokatörleri durdurmaya calisiyor.. Yani Insanlar acilarini bile yasayamiyor....

Oradaki acidan yüregi yanan insanlarin acilarini, sanki onlardanmis gibi aralarina karisip bir yöne yönlerdirmek cok kolay..
Bunun icinde yüzlerce kisi lazim degil..
Kaldiki tam sayilari belli degil, 38 kisinin kimligi belli suan ama 100 kisi olsalar yeterde artar bile..

O acili Soma halkinin acisini istedikleri yöne yönlendirirler..Zaten yaptiklarida bu..

Bakın bunlarda Soma'lılar. O acılı aileler. Etraflarında bahsettiğiniz gibi kalabalık provokatör grubu da yok. İşte bunlar da gerçek acılı ailelerin görüşleri.

https://www.facebook.com/photo.php?v=291741714318395&set=vb.259365930889307&type=2&theater

Zaten mahkemeye vermişler.
Durduk yere kadınların fotoğrafını kullanıp hedef haline getiriyor yandaş medya.
Hiç konuşmaya bile değmez yani...

Aynen canım. Ayrıca farklı illerden insanlar gelebilir şehit madencilerin hepsi Somalı değil ki içlerinde Mersinli olanı da varmış mesela yakınları haberi aldıklarında gittiler ama cenazesini getirdiler:14:, şimdi Somalı değil diye provokatör mü oluyor yani?

Son düzenleme:
Allah kahretsin günler geçti Alp GÜRKAN' ı göz altına almadılar. Herşey ortadayken adamı elini kolunu sallayarak Başbakan' ı karşılama protokolüne sokmuşlardı. Günlerce yine elini kolunu sallayarak dolaştı. Şimdi de adama hiçbiryerde ulaşılamıyormuş ! Nerde bu adam ? Kaçmasına neden fırsat verildi ?Varya bunlara ne küfür etsen az. !!!!!

Son düzenleme:
Ben anlamiyorum tekmeyi savunanlar hangi kafada?(vatandasimiza atilan haksiz tekmeyi diyorum) Hukuk mukuk degil bu is. Merhamet. O da yok. O zaman soyleyecek laf da yok.

Son düzenleme:
Allah kahretsin günler geçti Alp GÜRKAN' ı göz altına almadılar. Herşey ortadayken adamı elini kolunu sallayarak Başbakan' ı karşılama protokolüne sokmuşlardı. Günlerce yine elini kolunu sallayarak dolaştı. Şimdi de adama hiçbiryerde ulaşılamıyormuş ! Nerde bu adam ? Kaçmasına neden fırsat verildi ?Varya bunlara ne küfür etsen az. !!!!!

Sevgili nur_dan,
dün başka bir topikte yazmıştım, Alp Gürkan yeni yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu'na göre sorumlu sayılmıyor, oğlu da öyle.

Kimse bana bu ülkede fakir fukara hakkı korunuyor demesin, devlet maaş bağlayacakmış, bağlasın çok sevinirim fakat koca holding'in maden işletme müdürü Ramazan Doğru'nun sorumlu tutulup asıl patronların elini kolunu sallayarak gezmesi hak mıdır?

Bu yasa kaç patronu sorumluluktan kurtaracak? İşçi güvenliği, işçi hakları ayaklar altında çiğnenmişken.
Patrona yasa, çalışana asgari ücrete talim et, kader de, tevekkül et mesajı.
Çok hakkaniyetli gerçekten.

Benim eşim toprağa girecek, beyler plazalarına plaza katıp ceplerini dolduracak, 3 yıldır madene gelmiyorum, madenle alakam yok deyip sıyrılacak ve bunu da yeni yasalaşan Türk Ticaret Kanunu'yla destekleyecek.

Sonra da birileri bana dönüp ama devlet size sahip çıkıyor diyecek, oldu, devlet maaş bağlıyormuş eyvallah ya holding sahibinin durumu ne olacak? Neden dışarda rahatça gezip tozacak? 76 yaşındaymış, orda ölen 18 yaşındaki gençlerin yaşından çıkın 76'yı, o kadar yıl daha yaşayabilecek gençlerin toprağa girmesine sebep birtek Ramazan Doğru mu?

Vay vay vay...

Tazminat mı ödeyecek Soma Holding, açın bakın Münevver Karabulut için nasıl hesaplamışlar tazminatı, hadi onu da geçtim, yav benim evladım, benim eşim, benim kardeşim, dayım, amcam ölmüş dünyayı verseler geri getirebilirler mi kayıpları mı?
Ben ne isterim peki? Sorumluların hepsi yargılansın isterim, kanunla patron sorumluluktan sıyrılırken, ordan maaşlı iki elemanı çıkarıp işte sorumlu bunlar denildi mi benim şalter atar.

Ki bakınız taksirle birden fazla adam öldürmeden yargılanacakmış galiba, ona da trafik kazası cezası gibi bir karşılığı olur gibi şeyler deniyor, ne kadar doğru zaman gösterecek.

301 can=kaç yıl?

Yeni yasalaşan Türk Ticaret Kanunu'na göre Yönetim Kurulu üyelerine münferiden yetkiler verilebiliyor ve bu yetki ve sorumluluk tanımlamasının ardından artık o alanda yaşanabilecek sorunlardan bu üye tek başına sorumlu oluyor. Genelde bu usul şirketlerde mali ve vergi konularında uygulanırken Soma Kömür'de iş güvenliği ve kaza riskinde kullanılmış. Hukukçulara göre kararın niteliği ise doğrudan Ramazan Doğru'nun kurban seçilmesi anlamına geliyor. Bu çapta büyük bir kazada yürütülecek bir soruşturmada şirketin tüm yöneticileri göz altına alırken, kusur ve cezanın belirlenmesinde bu kararın göz önüne alınacağı ve sorumluluğun büyük ölçüde Ramazan Doğru'da olacağı belirtiliyor.

http://www.takvim.com.tr/Guncel/2014/05/18/tek-sorumlu-ramazan

Zaten farkındaysanız Ramazan beyin basın toplantısı boyunca başı öne eğikti, başına gelecekleri biliyor gibiydi.

Sevgili nur_dan,
dün başka bir topikte yazmıştım, Alp Gürkan yeni yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu'na göre sorumlu sayılmıyor, oğlu da öyle.

Kimse bana bu ülkede fakir fukara hakkı korunuyor demesin, devlet maaş bağlayacakmış, bağlasın çok sevinirim fakat koca holding'in maden işletme müdürü Ramazan Doğru'nun sorumlu tutulup asıl patronların elini kolunu sallayarak gezmesi hak mıdır?

Benim eşim toprağa girecek, beyler plazalarına plaza katıp ceplerini dolduracak, 3 yıldır madene gelmiyorum, madenle alakam yok deyip sıyrılacak ve bunu da yeni yasalaşan Türk Ticaret Kanunu'yla destekleyecek.

Sonra da birileri bana dönüp ama devlet size sahip çıkıyor diyecek, oldu, devlet maaş bağlıyormuş eyvallah ya holding sahibinin durumu ne olacak? Neden dışarda rahatça gezip tozacak? 76 yaşındaymış, orda ölen 18 yaşındaki gençlerin yaşından çıkın 76'yı, o kadar yıl daha yaşayabilecek gençlerin toprağa girmesine sebep birtek Ramazan Doğru mu?

Vay vay vay...

Tazminat mı ödeyecek Soma Holding, açın bakın Münevver Karabulut için nasıl hesaplamışlar tazminatı, hadi onu da geçtim, yav benim evlafım, benim eşim, benim kardeşim, dayım, amcam ölmüş dünyayı verseler geri getirebilirler mi kayıpları mı?
Ben ne isterim peki? Sorumluların hepsi yargılansın isterim, kanunla patron sorumluluktan sıyrılırken, ordan maaşlı iki elemanı çıkarıp işte sorumlu bunlar denildi mi benim şalter atar.

Ki bakınız taksirle birden fazla adam öldürmeden yargılanacakmış galiba, ona da trafik kazası cezası gibi bir karşılığı olur gibi şeyler deniyor, ne kadar doğru zaman gösterecek.

301 can=kaç yıl?

Bu şekilde olduğunu duymuştum ama emin değildim. Şimdi yorumlarınızda detaylı okumuş oldum. Bekir BOZDAĞ' ın yaptığı basın toplantısında aynı soru sorulmuş. BOZDAĞ, ceza hukukunda hükümler var diye yanıtlamış. Şuan Alp GÜRKAN' ın oğlu tutuklandı, dün izledim. Aliağa Şakran F Tipi Cezaevinde. Tabi ne kadar kalır orası meçhul. Özgür ÖZEL'in soruşturmanın trafik kazalarında uygulanan 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma'dan açıldığı hakkında yaptığı açıklamaları dinledim. Bekir BOZDAĞ' a buda sorulmuş. Bilinçli taksir, olası kast, kast ve taksir bir bütün olarak değerlendirildiğinde, ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme ve taksirle ölüme neden olma suçları bir bütün halinde değerlendirildiğinde, ortada bir hukuki boşluk olmadığı görülecektir" demiş. Bunları yazıyorum ama benim hukuka inancım kalmadı. Bu davaların hakkıyla sonuçlanmayacağına inanıyorum. :14:

Bu arada Bekir BOZDAĞ' ın konuşmalarını kısa yazdım. Okumak isteyen olursa linki buradadır. http://www.f5haber.com/siyaset/hukuk-isleyecek-haberi-33255/

Son düzenleme:
Ben Yusuf Yerkel'in iktidarsız olduğunu düşünüyorum, hayır şiddetin ötesinde adamın hayalarına ayağıyla basarak neyin hıncını çıkarıyorsa ? :53:

Hiçbir haklı gerekçesi olamaz bu insanın .

kücük ayrintilara takinti yapacak kadar bazi insanlar kücülmüs ...önce insan olun ve insan olduktan sonrada büyüyün ondan sonra insanlara ders verin..:34:

Küçük ayrıntılara takılmıyoruz;ama sizin bir yandan arkadaşa 'peki deyil,piki canım kireste değiliz türkçeyi düzgün kullanalım' deyip bir yandan bunu yaparken değil'i deyil ,değil 'mi yi de değilmi diye yanlış yazmanız ironik olmuştu onu düzelttik.Hani lan diye konuşan birine 'Lan deme lan' demek gibiydi yaptığınız.
Ha bu arada herkez değil herkes.

Sevgili nur_dan,

Bu yasa kaç patronu sorumluluktan kurtaracak? İşçi güvenliği, işçi hakları ayaklar altında çiğnenmişken.
Patrona yasa, çalışana asgari ücrete talim et, kader de, tevekkül et mesajı.
Çok hakkaniyetli gerçekten.

Vay vay vay...

Tazminat mı ödeyecek Soma Holding, açın bakın Münevver Karabulut için nasıl hesaplamışlar tazminatı, hadi onu da geçtim, yav benim evladım, benim eşim, benim kardeşim, dayım, amcam ölmüş dünyayı verseler geri getirebilirler mi kayıpları mı?

301 can=kaç yıl?

Munem yazılarını hep beğenirim hep araştırır bilir öyle yazarsın çünkü ama bunu beğenemiyorum maalesef çünkü elim gitmiyor beğen tuşuna beğenilecek tarafı yok ki bu olayların ne yazık ki. Tutturmuşlar provakatörler var da tekmelenen adam şöyleydi böyleydi ya anlayamıyorum provakatörlerin olması bu olayların asıl suçlusunu örtbas etmeye yeter mi yani. Provakatörlerin var olması patronu, başbakanı, enerji bakanını aklar mı? sadece bunun cevabını merak ediyorum. Hesap soracağımız merciileri iyi bilelim rica ediyorum ya. Zengine hiçbir şey olmaz yine sırtı sıvazlanır. Bu olayda hedap kime çıkacak işletme müdürüne, vardiya amirlerine yine üç kuruş maaşa çalışanlara. Sanki patronun orada olan aksaklıklardan haberi yok mu nasıl olmaz var. Ama o müdürün, vardiya amirlerinin uyarıları dinlenmediyse ne yapabilirler onlarda emir kulu onlarda orada canlarını koyuyorlar o madene girip çıkan onlar patron değil baksanıza patron uğramıyordum diyebiliyor. Herşey para mı bu ülkede. Ne kadar tazminat verecekler ki bir ev alınabilir mi mesela, sgk para ödeyecekmiş bir zaman öder keser. Parayla yerine gelmeyecek şeyler de var hakkın yerini bulması gibi ne zaman ki o patron cezasını çeker o madene nasıl sokup yaşam odasız paslı gaz maskelerine mahkum ettiyse o da bir hücreye hapsolur o zaman bir nebze içi soğur bu insanların. O amirlere ne kadar ceza verilecek sanki. İnsanlar orada canını vermiş ayy canım enerji bakanı yememiş içmemiş uyumamış yazıkmış ona tabii ki öyle yapacak ki yapmamışta kendim arkadaşımdan duydum kameralar geldikçe girmiş insan içine.

Ne enteresan ki 7 gün rapor alan, linç edilmek istendim, zor kurtuldum diyen müşavirin kravatı bile yamulmamış. Provakatörler filan deneceğine bir de bu yönden baksınlar yeter artık yaa bu kadar da olmaz.

Back