• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yandaş medya Yusuf Yerkel'in yeni görüntülerini servis etti

Nasıl ki provokatörler gerçekten acı duyanların önüne geçmemesi gerekirse, bir başbakanın da acılı insanlara dalga geçer gibi 1800 lerden bahsetmesi, tokat atması, müşavirinin şehit yakınını yerde tekmelemesi de provokatörlerin önüne geçmemelidir...
Gerçek daima gerçektir. :6:

Bunu halk yapınca provokatör oluyor ama işte.

kücük ayrintilara takinti yapacak kadar bazi insanlar kücülmüs ...önce insan olun ve insan olduktan sonrada büyüyün ondan sonra insanlara ders verin..:34:

Halk yok teessüf ederim pelin, bunu yapan olsa olsa çapulcu olur marjinal grup olur, Türkiye'nin büyümesini çekemeyen İsrail dölü olur...
:55:

O da olmadı terörüst olur.
Gerçi etlliye sütlüye karışmayıp maden işçisi olsan da o zaman ölüm yaptığın işin fıtratında oluyor.
Ne olsam bilemedim her türlü kötü ben oluyorum.

Zaten olaylari kaosa cevirip yapilmasi gerekenin yapilmasina engel olmaya calisiyor onlar..
O nedenle " amann canim provokatör iste" diyemiyoruz..

Yine mağduriyet. :36:

İfade çok can alıcı yalnız :

Yapılması gerekenin yapılmasına engel olmaya çalışıyormuş onlar.

Yapılması gerekeni yapılmasına engel olanlara mı kızıyprsunuz siz?

Hadi o zaman:

Yapılması gerekeni yapmadığı için ölen yüzlerce işçinin bizzat sorumlusu olan hükümete söyleyeceklerinizi duyalım önce. Hadi.

Yakini kaybeden herkesin basisagolsun..

Elbette ki insanlar acisini farkli yasayabilir..

Ama yukardaki provokatörlerin varligi ispatlanmis ise ve bu kisiler insanlarin acilarindan nemalaniyorsa ben bunu kabul edemem..
Tahammül edemem bu kadar adi, asagilik, insan müsvettelerinin yaptiklarina..

Hep provakatörler diye tutturmuş gidiyorsunuz. Kim neyden nemalanmaya çalışıyor Erdoğan'ı mı indirmeye çalışıyorlar sence indirebilirler mi bir avuç insan. Ben başka illerde olan olayları konuşmucam provakatör meselesini bırakın artık her cümlede bunlar. Peki orada acısı olan insanlar herşeyi söyleyebilir hakkı da var içi yanmış kimin yakasına yapışacak, kimi sorumlu tutacak bu olaylardan. Orada insanlar Erdoğan'a tepki gösterdi diye dövüldü, yardımcısı adam tekmeledi ve bir de 7 günlük rapor almışmış. Valla görüntüleri gördük hiçte 7 günlük rapora ihtiyacı varmış gibi değildi hışımla sinirle tekmelerken bu insanlar tekmelenmeyi, yumruklanmayı hakkedecek kadar ne yapmış olabilir o anki acısına verip tepkisiz kalınamaz mıydı?

Mart ayında denetledik dedikleri madenin yaşam odası yok, gaz maskeleri paslı olduğundan açılamamış, hiç kaçacak delikleri yok bu mu denetim. Bakan Yıldız'ı övüyor Hüseyin Çelik simit çayla uykusuz duruyor diye ama yalan! benim doktor arkadaşım var orada kendisi bizzst söyledi birkaç saat orada durup sonra oteline geçtiğini. Kameralar geldiğinde halkın içine girdiğini. Öyle aç uykusuz durumu olmadığını. Bizzat zaten gördük maden işçileri birilerinin kollarında çıkarılıyor bakanlar ellerini kavuşturmuş markalı takım elbiseleri içinde izliyorlar ne yaptılar.

Erdoğan felaketin yaşandığı akşam kameramanlar derneğinin gecesindeydi o gecede şöyle bir üzüntüsünü dile getirdi geçti. Öbür gün öğlen gitti ancak ama seçim zamanı 5 ili birden bir günde gezebiliyor isteyince değil mi. Onda da bir konuşma yaptı çekti gitti. O insanlara destek bile olmadı elbette insanlar tepki gösterecek. Özel sektör insan canına kıymet vermez en az maaşa en az güvenlikle çalıştırır. Bunlar denetleyecek yine devlettir ama yine kader de kader. Tedbir bizden takdir Allahtan. Kader diyen o insanlar karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakıyor değil mi. O zaman çarpacağı varsa kaderimde varsa zaten çarpar deyip bakmasın. Deprem olurken dışarı çıkmayalım kadere bırakalım kendimizi evimizde hiç güvenlik önlemleri almayalım.

Provakatörler en fazla ne yaptı kaldırım taşı söktü araçlara zarar verdi başbakana bir zarar verebildi mi hayır, devrildi mi iktidar yani hayır. İnsan canı mı daha önemli mal mı ne değerli devlet malı varmış insan canından da değerli toplayalım aramızda para da verelim. İnsanların tepkilerini de anlayın. Başka ülkeler deniz kazalarında bile devlet istifa ediyor ne diyorsunuz siz. Enerji bakanının saniye durmaması lazım. Kim peki sorumlular sadece patronlar mı peki o patronla el sıkışan kim, satan kim, nasıl daha ucuza bu kömürü çıkaracaksınız, maliyeti nasıl düşüreceksiniz diye neden sorulmaz? 13 yaşında çocuk eylem yaptı diye yaka paça gözaltına alındı 6 aydan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Zengine hiçbir şey olmaz o yumruğu halka değil patrona atsaydı ya başbakan halk tekmelemek kolay danışman rapor almış tekmelenen vatandaş nasıl ilgilenen yok. Yoksa sizde mi kader deyip geçenlerdensiniz. Emin olun o provakatörlerden daha suçlu olan bağıra bağıra gelen ölüme karşı hiçbir şey yapmayanlardır. Çünkü provakatörler adam öldürmedi yüzlerce kişinin ölümüne sebep olmadı fark burada suçlu arayacaksınız orada arayın yani. Devletin birincil görevi halkın güvenliğini sağlamaktır yaşam yemek içmekten önce gelir.

Son düzenleme:
Yine mağduriyet. :36:

İfade çok can alıcı yalnız :

Yapılması gerekenin yapılmasına engel olmaya çalışıyormuş onlar.

Yapılması gerekeni yapılmasına engel olanlara mı kızıyprsunuz siz?

Hadi o zaman:

Yapılması gerekeni yapmadığı için ölen yüzlerce işçinin bizzat sorumlusu olan hükümete söyleyeceklerinizi duyalım önce. Hadi.

O kadar insan öldükten sonra yapılacak ne kalmışta o provakatörler engel oluyormuş acaba çok merak ettim şimdi. İnsanların çıkarılmasına mı engel oldular ne yaptılar? Bu provakatörler devlet madeni denetleyecekken engel mi oldu, neden yaşam odası yok, neden gaz maskeleri paslı neden kaçış yeri yok diye araştırdılar da provakatörler mi engel oldu.

Ama hükümet pürü pak çünkü kader çünkü olacağı varmış, çünkü bu işim kaderi buymuş der geçerler ama insanların saatlerce yerin dibinde karanlık yerde üç kuruşa çalışıp çıkardığı kömürü bedava dağıtmaktan da geri kalmazlar. Bu çünkü devletin anladığı. Acaba parasını veripte mi alıyor dağıtıyor hiç sanmam. Körler sağırlar birbirini ağırlar bu patronla el sıkışmadı mı Erdoğan madeni özelleştirirken bir de chp li filan diye adını çıkardılar.

Yani kardeşim hiçbir şey bulamıyorlar burada yazılanlarda tutturmuşlar provakatörler biz izledik canlı yayınlarda herkes madende sükunetle izledi çalışmaları tepkilerde oldu mesela canlı yayında söylenen resmi rakamlara itiraz edenler oldu arkadan çünkü sayı çok daha fazla. Orada provakatör filan görmedik çalışmaları engelleyen biz. Hala hükümeti tutup kader diyenler kendi başlarına geldiğinde ki umarım gelmez; yine kader diyebilecekler mi acaba.

Son düzenleme:
Olay oldugundan beri, hatta bu konu basindan beri " nereden biliyorsunuz provokatörler oldugunu, onlar acili Soma halki" denilip durldu..
Simdi provokatörleri ve neler yaptiklarini ortaya koyduk bu seferde konu " onlar daha degerli, ama Basbakanda söyle dedi" ye geldi..

Yahu o kunulari ele alan konularda onlarida konustuk..
Neden bir konuda ispati ile gercekler ortaya konulunca hemen konu baska yöne carpitilmaya calisilir ki...:)

O da olmadı terörüst olur.
Gerçi etlliye sütlüye karışmayıp maden işçisi olsan da o zaman ölüm yaptığın işin fıtratında oluyor.
Ne olsam bilemedim her türlü kötü ben oluyorum.

Ha bi de, şunu da unutmamak lazım eğer maden işçisiysen dışarı çıkamıyorsan akıllı davranamamışsındır.
Bunu da es geçmeyelim.
Açıklamalarında hünkarlarımız bunu beyan ettiler. :6:

Ha bi de, şunu da unutmamak lazım eğer maden işçisiysen dışarı çıkamıyorsan akıllı davranamamışsındır.
Bunu da es geçmeyelim.
Açıklamalarında hünkarlarımız bunu beyan ettiler. :6:

AAaaa ben bu açıklamayı kaçırmışım kim dedi ki ?

Olay oldugundan beri, hatta bu konu basindan beri " nereden biliyorsunuz provokatörler oldugunu, onlar acili Soma halki" denilip durldu..
Simdi provokatörleri ve neler yaptiklarini ortaya koyduk bu seferde konu " onlar daha degerli, ama Basbakanda söyle dedi" ye geldi..

Neden bir konuda ispati ile gercekler ortaya konulunca hemen konu baska yöne carpitilmaya calisilir ki...:)

BBC Türkçe: Haberimizin arkasındayız
Murat Nişancıoğlu
BBC Türkçe Editörü
19 Mayıs 2014 Son güncelleme 20:55 TSİ
Paylaş

Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana BBC’ye BBC Türkçe’ye ve muhabirimiz Rengin Arslan’a yönelik asılsız iddialara dayalı saldırılara ilişkin BBC’nin merkezi olarak yaptığı açıklamayı kısa bir süre önce BBC Türkçe’nin sayfasına koyduk.

İlgilenenler bu linkten göz atabilir.

Bu açıklamaya ek olarak, bir kısmı tekrar da olsa, birkaç şey de ben söyleyeceğim.

BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan’ın 15 Mayıs günü, Soma’daki mezarlıkta, o sırada zaten medyaya konuşmakta olan kadınların görüntülerini içeren 59 saniyelik video klibini BBC Türkçe’nin canlı anlatım sayfasında ve daha sonra da multimedya sayfasında yayınladık. BBC Türkçe bu kadınlarla mülakat yapmamıştır. Aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, iki kadın medyaya konuşurken görüntülerini almıştır. Madenci eşi olduklarını da teyit etmiştir. Bu nedenle haberimizin tamamıyla arkasındayız.

'Asılsız iddialar'

İki gün sonra bazı medya organlarında bu linkteki gibi ve türevi haberler yayınlandı:

Bu haberlerdeki iddialar tamamen asılsızdır.

1- Görüntülerini yayınladığımız kadınların faciada “ölen” madencilerin eşleri olduğunu hiçbir yerde söylemedik. Bu iki kadın sağ olan iki madencinin eşidir.

2- Sözkonusu medyada habere eşlik eden fotoğraflarda başka iki kadının fotoğrafı da yer almakta, bunların görüntülerini yayınladığımız iki madenci eşine ait olduğu ve bu iki kadının ‘Gezi eylemcileri’ oldukları söylenmektedir. Bu iddialar tamamen uydurmadır. Nitekim yukarıdaki haberde fotoğrafları verilerek videodaki kadınlar oldukları iddia edilen kişiler ortaya çıkıp kimliklerini açıkladılar ve olayla ilgileri olmadığını söylediler. Manisa Eğitim Sen görevlisi olan bu kadınların fotoğraflarının Eğitim Sen internet sayfasından alındığı ortaya çıktı. Eğitim Sen bu konuda bir açıklama yaptı ve bu iki kadın bu haberi yayınlayanlara karşı yargı yoluna gitmiş durumda. Eğitim Sen’in açıklamasını buradan okuyabilirsiniz:

3- Bu tahrifatın ortaya çıkmasından sonra bazıları bizim iki madenci eşinin isimlerini açıklamamız talebinde bulundu. Biz kamuoyu önünde konuşan iki kadının görüntülerini aldık, madenci eşi olduklarına ilişkin kimliklerini teyid ettik. Gazeteci olarak görevimizi yaptık. Bu kişilerin isimlerini kendi istekleri olmadıkça açıklamak bizim işimiz değil.

'Kadınlar ve muhabirimiz hedef gösterildi'

4- Mezarlıkta basına konuşan iki kadın hiçbir kanıt olmadan "madenci eşi" değil diye lanse edilmiş, provokatörlükle suçlanmış ve özel hayatları ve güvenlikleri de tehlikeye atılacak şekilde hedef gösterilmişlerdir.

5- Olayla hiçbir ilgisi olmayan iki kadın, fotoğrafları bir sendika sitesinden habersiz alınarak gerçek dışı bir senaryoya bulaştırılmış ve hedef haline getirilmiştir.

6- Muhabirimiz asılsız saldırıların hedefi olmuş, fotoğrafı ve ismi internet sitelerinde kullanılmış ve hedef gösterilmiştir. Sosyal medyada sayısız ve çeşitli hakarete maruz kalmıştır.

7- Soma’da hükümeti eleştiren, çoğu madenci, onlarca kişi benzer açıklamalar yapmışken, bunların bazılarıyla BBC de konuşmasına rağmen, nasılsa ilginçtir, beş kadın hedef alınmıştır.

8- BBC tarafsızlığı, dengeli ve doğru haberciliği ilke edinmiş, buna büyük önem veren 92 yıllık bir yayın kuruluşudur. Soma faciasıyla ilgili yayınımızda hükümeti eleştirenler kadar savunanlara, muhalifler kadar hükümet yetkililerinin görüş ve açıklamalarına yer vermeye çalıştık. Provokasyonla suçlandığımız günden bir gün önce AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik’le ayrıntılı bir mülakat yayınladık. Eleştirilere her zaman açığız fakat yalan ve tahrifatı kabullenmemiz mümkün değil.
BBC

fotoları kullanılan iki sendika üyesi bayan yalan haber için yasal işlemleri başlatmışlar zaten

Şu Yerkel'i elime versinler dakikada boğarım cezam neyse çekerim. Bu ne yaa. İnsan sinirle tepkiyle arabayı tekmeledi diye yerlere atılıp tekmeleniyor sebep neymiş linç edilecekmiş hadi oradan. O kadar koruması olan insan linç ediliyormuş. Bir de rapor almış hani nerede yarası beresi varmış çıksın göstersin şuradan darp aldım diye. Valla tekmelerken hiçte birşeyi yok maşallah sallıyor tekmeleri peki tekmeyi yiyen adam başbakan ondan da sözetsin adam en halde acaba hep onlar mağdur diğerleri terörist.

Ama yumruk atan bir başbakanın müşavirinden ne beklenir ki. İnsanların acısına saygı göstermeyi bile bilmiyorlar başlarını önlerine eğip o insanlar yüzlerine bakmamaları lazım, o insanlar karşılarına dikilip vursalar dahi gık ses çıkarmamaları lazım. Ama bir onların canı var tabi o madenlerde eşini çocuğunu yitirenlerin canı yok. Onlar tepki veremez, onlar hesap soramaz, bağıramaz onlar. Yazık çok yazık :47:

Ölen biçare insanlara akılsız dediler, bu işin fıtratında var dediler... İtiraz edene tokadı geçirdiler... :55:
Biraz daha devam ederlerse kimin imanı güçlüyse o hayatta kaldı diyecekler...:27:
Az kaldı bir sonraki Cuma sohbetinde. :6:

RTE'den daha büyük provokatör tanımıyorum. Siz tanıyoır musunuz?

Mesela Amerika RTE'den tokat atması konusunda hesap vermesini istedi.

Almanya istemiyor.

Bütün dünya uzaklaşıyor.

Ülke içinde zaten, ısrarlı davranış ve söylemleriyle büyük çoğunluğun nefretini kazandı.

Soma faciasında, daha önce aklı karışmış olsa da kalbi yerinde duran AKPLileri de hızla kaybetti.

O sonsuz sandığı çember daralıyor.

http://www.takvim.com.tr/webtv/video-haber/video/2-muftu-karisi-skandali

Gercekten kadinin konusmasinda tek derdi, maden felaketi, ihmaller falan filan:)) Haber sitelerinde " arkadasimi kurtarin esi hamile " ve " cizmelerimi cikarayim mi" olayini anlatiyor:)) Zira zaten disardan geliyor ve tek bildigi haberlerde cikanlar..

Tek söyledigi, elini kivirta kivirta " hala AKP ye oy versinler insanlar, hala AKP ye oyversinler" dert sadece bu:))

Bu arada Bagyanlar sendika calisani:))

Son düzenleme:
Vah bir bilseniz su gayet basit bir agizla yazdiklarinizin benim icin hicbir önemi olmadigini:))

Benim yazim sizin tabirinizle sizi germesin...Hadi es gecin hadi..

Back