Yanağım çöktü...

skyblue

Mutlu olmayı diliyorum...
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
62
1
296
Merhaba hanımlar, konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama benim bi sorunum var.
Bundan 4 yada 5 yıl önce üst çenemin sol tarafında bi azı dişim kırıldı ve yemek yerken sol tarafı kullanmamaya başladım.
Önceleri bu durumu çok önemsemedim, uzun bi süre sonra dolgu yaptırdım dişime.
Dolgu yaptırmama rağmen sıcak-soğuk ve sert yiyeceklere hassasiyetim var. Bu yüzden sol tarafı pek kullanamıyorum.
Bakıyorum ki sol yanağım sağ yanağıma göre daha çökük, elmacık kemiğim daha belirgin durumda.
Sakız çiğniyorum, yemeği ağzımın sol tarafıyla yemeye özen gösteriyorum ama nedense bi türlü yanağım düzelmiyor.
Sizce de bu durumun sebebi sol tarafla yemek yememek midir?
Bir de dolgu yaptıran arkadaşlar; sizin de sıcak ve soğuğa karşı hassasiyetiniz var mı yoksa sadece ben mi böyleyim?

yanağınızdaki çöküklüğün sebebi nedir bilmiyorum ama doktorum bana çenede kullanılmayan tarafdaki dişlerin daha çabuk çürüyeceğini ve zarar göreceğini filan söylemişti hatta şaşırmıştım..dişinizdeki hassasiyetin sebebide çürüğün köklere kadar inmiş olması olabilir.kanal tedavisi gerekebilir bence..yoksa normal bir dolguda hassasiyet olmaz diye biliyorum..en azından benim 3 dolgumda da olmadı..

Çene kaslarımı sıktığımda farkı hissedebiliyorum. Sağ taraf daha kaslı duruyor.
Peki ben bu dişimi çektirsem altından yeni bir diş çıkar mı? Yoksa diş doktoru onun yerine yeni bir diş mi takar? Hani böyle çeneye vidalayıp takıyorlar ya.

uzun süre kullanmadığınız için olabilir..
dişi çektirseniz yerine yenisi çıkmaz..kanal tedavisi yaptırın en azından 3 4 sene daha kullanırsınız..o çeneye vidalanıp takılan dişlere implant deniyor..onlarda ücretli sanırım

Kanal tedavisi daha uygun gibi duruyor implanta göre.
Şimdilik sol tarafı kullanıp alıştırmaya çalışıyorum kendimi.
Eğer dayanılamayacak kadar şikayetim olursa kanal tedavisini düşüneceğim.
Teşekkür ederim cevabınız için.

Aynı sorun bende de var. Bir yanağım daha şiş duruyor. Bu tek taraflı çiğnemeden kaynaklı olabilir ama eşitlemek için şiş yanağımla mı çiğnemeliyim yoksa zayıf olan yanakla mı bilmiyorum. Çiğneme yapılan yanak daha mı şiş oluyor , yoksa tam tersi mi. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

dolgu yapılan dişte birkaç hafta bazen de 1 ay kadar hassasiyet olması normaldir ama bu zamanı çoktan geçtiyse dolgunuz, doktorunuza danışın. çürüğünüz ilerlemiş olabilir, dolgunuzda bir sorun olabilir...kullanmadığınız taraftaki dişlerin çürüme riski daha fazladır. özellikle bir tarafla yemek yemeyin. kullanmadığınız tarafı çalıştırmaya bakın :) geçmiş olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…