- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.619
- 498
- Konu Sahibi yamukprenses
-
şifremi unutmuşum,aylardır giremedim buraya,yazamadım...
bazen kendimi uzaydan gelmiş gibi hissediyorum,özellikle bu sıralar...
insanı durduk yere hırslandırıyorlar,nerede kaldı maneviyat,herşey para mı?neden insanın abisi ablası kardeşini aramazki,evlenince çoluk çocuk sahibi olunca unutulmalımı herkesi?
bir alo demek o kadar zormu?hep benden bekleniyor,peki benimde beklemeye hakkım yokmu?
bazen herşeyi,evimi,işimi,eşimi,ailemi!herşeyi terkedip gidesim var,ve son günlerde tek düşündüğüm şey sanırım ya ben bu dünyaya ait değilim,yada yanlış yerde doğmuşum.
hergün niye bakıyorsun diye birbirini öldüren insanlar,alışverişiçin gittiğin yerlerde satıcıların sanki kral/kraliçe gibi ukala tavırları,sanki almak için biz yalvarmalıyız gibi,egosunu tatmin
etmek için bar kapılarının önüne konmuş badyguartlar,pazardan kilosunun 5 tl ye almama rağmen ağız tadıyla yiyemediğim hormonlu domates,vs vs...bu liste uzar gider.
birisi bana kendi memleketimde neden turistlere öncelik verildiğini anlatsın lütfen,bunun elle tutulur bir açıklaması varmı?
Antalyalıyım ve antalyada yaşıyorum,hersene eşimle 2-3 günlüğüne alanyaya tatile gideriz,her gittiğimizde uğradığımız bir bar vardır,rock bar.herneyse bu sene yine gittik,kapıdaki bodyguartın bize dediği şu;kusura bakmayın Türkleri alamıyoruz sadece iskandinavları alıyoruz.
bu ne demektir ya,bu resmen ırkçılıktır,gece boyunca adamın söylediği aklımdan çıkmadı,eğlencemin içine etti,moralim bozuldu.
acaba tipimizi mi beğenmedi diye senaryolar kurdum ama olamaz çünkü yıllardır gittiğimiz yer.hıncımı alamadım 2-3 saat sonra önünden geçerken türklerle bir sorununuzmu var,daha önce böyle değildi dedim,adam sezon başı iskandinav şirketle anlaşma yaptıklarını,sadece türk değil,alman ve ruslarıda almadıklarını söyledi!
peki dedim almanları nasıl ayırt ediyorsunuz,tiplerinden anlaşılıyor dedi.ne derse desin dediklerinin hiçbir mantıklı açıklaması yok,kendimi aşşağılık hissettim,oraya girmeye çok meraklı değilim,ama söylenen kelime çok ağrıma gitti,Türkleri almıyoruz!
bu ne ya,bu nedemek,ben nerede yaşıyorum,türkiyede yaşıyorum ve türküm,sen önce beni almalısın asıl,düşünsenize diyelimki isveçe gidiyorsunuz,isveçteki adam diyorki kendi vatandaşına,kusura bakmayın isveçli almıyoruz sadece türkleri alıyoruz,böyle saçma sapan birşey olabilirmi,valla hemen orayı şikayet ederler,kapatırlar.oranın sahibi ne olursa olsun kusura bakmayın ben kendi milletimide alırım demeliydi.
bende şikayet etmek istiyorum ama herşeyden önce bu duruma çok üzüldüm,yazıkki ne yazık,vay benim ülkemin haline.başka ülkelere yabancıydık amma velakin kendi ülkemde de yabancıymışım meğer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?