Onu da denedim hatta geçen usenmeden kalktim sadece dogal sabun satan bi dukkan buldum bittim sabunu aldim. Ondan once katran sabunu kukurt sabunu kullandim. Ama yok gecmedi. Degisik bi tabaka krem gibi basitirinca falan yok oluyor mumsu yagimsi bi his bırakıyor. Anlamadım 4 senedir geçmedi. Sehir değiştirince basladi. Cok yag bakimlari yapıyordum o tetikledi galiba. Icme suyuyla yıkıyorum hala ayni.Belki şampuandan oluyordur doğal bir sabun kullansanız
Pek bi bilgim yok benim de saçınızın gür olduğu ve şampuanın iyi durulanmadığı geldi aklıma sadece.Onu da denedim hatta geçen usenmeden kalktim sadece dogal sabun satan bi dukkan buldum bittim sabunu aldim. Ondan once katran sabunu kukurt sabunu kullandim. Ama yok gecmedi. Degisik bi tabaka krem gibi basitirinca falan yok oluyor mumsu yagimsi bi his bırakıyor. Anlamadım 4 senedir geçmedi. Sehir değiştirince basladi. Cok yag bakimlari yapıyordum o tetikledi galiba. Icme suyuyla yıkıyorum hala ayni.
Saçlarinizi temiz yıkamıyorsunuz herhangi bir hastalik degil bu. Gür sık saçlarınız olabilir.Merhabalar. Onceden de sordum ama açıkçası pek yeterli bilgi alamadim tekrar bi umut yazıyorum çok caresizim. Saç derimde sadece saclari yikadiktan sonra ortaya çıkan saclar nemliyken tirnakla kaziyinca tirnaga dolan beyaz kremsi yagimsi bi tabaka var. Egzama dendi ama egzama icin ne kullanilmasi onerilmisse her seyi herseyiii denedim. Asla degisim olmadi. Tek belirtisi bu tabaka ve sac dokulmesi. Saclar kuruyunca hic bisey yok. Ne kepek ne kabuk ne kaşıntı. Bu tabakayi yasayan geciren biri oldu mu ? Olduysa nasil gecirdi neler kullandi lutfen bi yazsın
Aslinda çok dikkatli yıkıyorum hatta bu 4 senedir hayatim sadece saclarim uzerine kurulu gibi oldu. bebegim olmus olsa anca bu kadar nazik ve hassas davraniyor olurdum. Yani saclarima bebegim gibi bakiyorum. Yeter ki dokulmesin diye. Psikolojik olarak beni bitirdi bu durum. Yag bakimlari çok yapıyordum aslinda saclarim asiri yagli degildi buna guvenerek bu bakimlari yapiyordum. Geceden sürüp boneleyip oyle yatıyordum sabah yikiyordum bu bi hataymis. Bi de saçlarım nemini korusun yumusacik olsun diye dustan sonra saçlarımı havluya sarar kuruyana kadar beklerdim oyle açardim. Malesef bu da sakincaliymis. Bunlar tetiklemis olabilir mi bilmiyorum. Kabuk kepek gibi sorunlarim yok. Ama o tabaka yumusamis kepek gibi. Sanki suyla yumusuyor mumsu oluyor gibi. Kuruyken görünürde bisey olmuyor kepekler görülmüyor ama yine tirnaklarsam arada minik kepekler gibi geliyor. Marketten kepek sampuanlari, eczaneden kepek ve egzama sampuanlari, bebek sampuanlari, sabunlar dogal sirkeler karbonatlar limon cay agaci yagi kortizonlu losyonlar o bu ne varsa ne onerilmisse her seyii denedim. 4 senedir elime gecen butun parayi sacim icin harcadim. Asla o tabakayi arindiramadim. Görünürde bisey olmayinca bazi doktorlar egzama degil diyor bazisi yakindan inceleyip egzama diyor. Ama onca seyden en azindan biri egzama olsa etki ederdi diyorum. Bambaska bi sorun gibi geliyor. Bu tabaka kökleri tıkıyor sanki. Ama bu saclari islatmadan once sampuanlamayi denemedim bi de o sekilde yikayayim bi umutSaçlarinizi temiz yıkamıyorsunuz herhangi bir hastalik degil bu. Gür sık saçlarınız olabilir.
Öncelikli olarak yagli bir saca sahipseniz ekstra yaglandiracak bir sey yapmayin
banyoya girince saclarinizi islatmadan sampuani diplere sürün. Bu sekilde yağ tam olarak çözülecek. Bunu şöyle düşünebilirsiniz, elimiz cok yağlıysa direkt suya tutunca hemen köpürmüyor kolaylıkla temizlenmiyor. Ama direkt sabun alirsak yağ daha kolay çözülüyor.
Bu sekilde diplere masaj yaparak uyguladiktan sonra su ile durulayip yeniden sabunlayin.
banyoda saç taramak sakıncalı ama yine de duş başlığı elinizdeyken tarayin. Diplerinden su aksın iyice.
saç tipinize gore sampuan kullanin.
Gün aşırı yıkayin bekleyebilirseniz daha fazla bekleyin. Çünkü siz saçı yıkadıkça saçtaki doğal yağı yok ettikçe vücut yeniden üretmeye basliyor. Azaldi yok oldu hemen uretmeliyim diyerek daha cok yağlanmaya sebep oluyor.
Benim önereceklerim bunlar. Sorunuz oluesa cevaplandirabilirim.
Lise zamanında oldu bende yapış yapış oluyo dimi ?Merhabalar. Onceden de sordum ama açıkçası pek yeterli bilgi alamadim tekrar bi umut yazıyorum çok caresizim. Saç derimde sadece saclari yikadiktan sonra ortaya çıkan saclar nemliyken tirnakla kaziyinca tirnaga dolan beyaz kremsi yagimsi bi tabaka var. Egzama dendi ama egzama icin ne kullanilmasi onerilmisse her seyi herseyiii denedim. Asla degisim olmadi. Tek belirtisi bu tabaka ve sac dokulmesi. Saclar kuruyunca hic bisey yok. Ne kepek ne kabuk ne kaşıntı. Bu tabakayi yasayan geciren biri oldu mu ? Olduysa nasil gecirdi neler kullandi lutfen bi yazsın
Merhaba cnm papatya özlü sampuan kullan otacınin yada ersağnin al bide sampuan yaptıktan sonra durulama suyu yap bi kovanın içine yarim çay bardağı sirke koy yarım kova suya hafta da 2 kez faydasını görürsünMerhabalar. Onceden de sordum ama açıkçası pek yeterli bilgi alamadim tekrar bi umut yazıyorum çok caresizim. Saç derimde sadece saclari yikadiktan sonra ortaya çıkan saclar nemliyken tirnakla kaziyinca tirnaga dolan beyaz kremsi yagimsi bi tabaka var. Egzama dendi ama egzama icin ne kullanilmasi onerilmisse her seyi herseyiii denedim. Asla degisim olmadi. Tek belirtisi bu tabaka ve sac dokulmesi. Saclar kuruyunca hic bisey yok. Ne kepek ne kabuk ne kaşıntı. Bu tabakayi yasayan geciren biri oldu mu ? Olduysa nasil gecirdi neler kullandi lutfen bi yazsın
Normalde olmuyor ama dustan sonra nemliyken tirnakla kaziyorum dibini o cikan tabaka yapis yapis gibi yagli gibi mumsu bisey beyaz boyle. O kadar da yikiyorum yine ayni.Lise zamanında oldu bende yapış yapış oluyo dimi ?
Siz de o tabaka sac dökülmesi yapmis miydi peki? Dusta tarama yapmadim hic. Bi kez sampuanliyorum genelde. Sampuan zararlı diye okuyunca 2 kez sampuanlamaya cesaret edemiyordum.Ben tam olarak bahsettiginiz beyaz tabaka sorununu yasadim uzunca süre . Yag gibi ve beyaz oluyor dustan sonra . Anlam da verememistim. Şu an yok çok şükür.
Tek çözümüm duşta taraya taraya ve kaşıyarak dipleri yikamak oldu. Hatta eşim abartma ne kadar cok yikiyorsun dibini demisti ama sacim cok gür . Baktim artik yok. Demek ki yanlis yikiyordum ve dibinde kalintilar birikiyordu
Turbanli degilim aslinda kazitmayi bile düşündüm ama annem tepki verdi o yüzden kazitmama asla izin vermez gibi :) konak gibi goruntulere de baktim o genelde kabuk kabuk bi görüntü gibi. Benim saclarim kuruyken normal sac derisi gibi. Sadece islakken nemliyken oluyor. Bi tabaka var kesin ama yagli bi tabaka bu zeytinyagi gibi yaglar surersem daha da artmaz mi ki? Kukurtlu salisilik asitli selenyumlu ketokonazollu kullanamadigim sampuan kalmadi o yuzden iste ilginc geliyor kac sis bitirdim her duydugumu aldim asla gecmiyor bu bahsettigim samouanlar losyonlar en agir egzamalarda bile en azindan bi surelik etki gostermis şeyler ben de ne olumlu ne olumsuz bisey yapmadılarBahsettiğiniz sey sanirim konak.Saclarinizi kazitmaniz gerekiyor.Eger turbanliysaniz ve çareniz kalmadiysa kazitin.Olmadi zeytinyagiyla sac derisine masaj yapip konak taragiyla tarayın.Kükürt ve salisilik asit içeren özel bir şampuan kullanın.Arastirma yapip birde konak olma ihtimalinize karşı tedavi arayın bence
Ben turbanli degilim o zaman demek ki sebep turbanli olmak değil baska seyler tetikliyor gibi. Bende kaşıntı olmuyor. sizde bu tabaka sadece dustan sonra mi oluyor normalde saclar kuruyken de tırnağa geliyor mu?O dediğin tabaka bende de var durulamayla alakali olduğunu düşünmüyorum çünkü durulamaya çok fazla zaman harcıyorum . .kaşıntı yapıyor bana doktorlar egzama demişti senelerdir var ve saçlarım çok dökülüyor. Ben tesettürlü olup saçlarımin güneş gormemesine ve hava almamasına bağlıyorum çözümünüde bulamadim
Bu sampuanlar dogal bi sampuan mi? Otaci sanırım oyle bi markaydi ama bi bakayım dediklerinize. Sirkeyi yapmıştım ama malesef gecirmediMerhaba cnm papatya özlü sampuan kullan otacınin yada ersağnin al bide sampuan yaptıktan sonra durulama suyu yap bi kovanın içine yarim çay bardağı sirke koy yarım kova suya hafta da 2 kez faydasını görürsün
Geçmedi mutasyona uğradı, yıllar süren bi evre. Öyle başladı saç derilerim eriyo falan sandım hastaneye gittim ilaç şampuan falan yazdı kâr etmedi. Bitkisel sabunlar kullandım bana mısın demedi. Kepeklenme başkadı o tabaka kalınlaştı yara gibi oldu egzemalar belli yerlerde çıkmaya başladı kafam deli gibi kaşınıyodu. Taktıkça daha kötü hale geldi. Çnkü stresten olmuş zaten. Bi şampuan var yıllardır onu kullanırım başkası kepeklendiriyo. Egzemalarım içinde saçımı boyamaktan başka çarem yok. Geçici önlemler uyguluyorum yaniNormalde olmuyor ama dustan sonra nemliyken tirnakla kaziyorum dibini o cikan tabaka yapis yapis gibi yagli gibi mumsu bisey beyaz boyle. O kadar da yikiyorum yine ayni.sizin nasil gecmisti ki?
Gul hastalığı mi acaba diyecem en son.Kardesim de var geçmiyor ama onun yuzu de soyuluyorTurbanli degilim aslinda kazitmayi bile düşündüm ama annem tepki verdi o yüzden kazitmama asla izin vermez gibi :) konak gibi goruntulere de baktim o genelde kabuk kabuk bi görüntü gibi. Benim saclarim kuruyken normal sac derisi gibi. Sadece islakken nemliyken oluyor. Bi tabaka var kesin ama yagli bi tabaka bu zeytinyagi gibi yaglar surersem daha da artmaz mi ki? Kukurtlu salisilik asitli selenyumlu ketokonazollu kullanamadigim sampuan kalmadi o yuzden iste ilginc geliyor kac sis bitirdim her duydugumu aldim asla gecmiyor bu bahsettigim samouanlar losyonlar en agir egzamalarda bile en azindan bi surelik etki gostermis şeyler ben de ne olumlu ne olumsuz bisey yapmadılar
Hangi sampuan bahsettiginiz? Bende boyadım belki boya o kalintiyi alir diye ama elimde sadece turuncu renk sac kaldi dipler yine ayni kalıntıyla dolu bi ise yaramadi yani boya da.Geçmedi mutasyona uğradı, yıllar süren bi evre. Öyle başladı saç derilerim eriyo falan sandım hastaneye gittim ilaç şampuan falan yazdı kâr etmedi. Bitkisel sabunlar kullandım bana mısın demedi. Kepeklenme başkadı o tabaka kalınlaştı yara gibi oldu egzemalar belli yerlerde çıkmaya başladı kafam deli gibi kaşınıyodu. Taktıkça daha kötü hale geldi. Çnkü stresten olmuş zaten. Bi şampuan var yıllardır onu kullanırım başkası kepeklendiriyo. Egzemalarım içinde saçımı boyamaktan başka çarem yok. Geçici önlemler uyguluyorum yani
Gul hastaligini ilk kez duydum. Saç diplerim dışında yuzumde bisey yok aslındaGul hastalığı mi acaba diyecem en son.Kardesim de var geçmiyor ama onun yuzu de soyuluyor