Yalnızlık korkusu yaşayan var mı ?

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
874
985
Merhabalar.
Yıllardır anksiyete rahatsızlığım var. En büyük nedeni ; sevdiklerimi kaybetmek. Onun kökeni de yalnızlıktan korkmak.
Sırf bu yüzden yanlış bir evlilik bile yaptım ve ayrıldım.
Tek çocuğum. Akrabalarımızın çoğu başka şehirde ve kendi hayatlarındalar. Biraz da annem sağolsun bizi yalnızlaştırdı. Herkesin bir şeyine takılıp görülmeyi kesti. Kendisi çok evcimen kimseye gitmedi, çok insanları çağırmadı vs sonuç bu oldu.
Bayramlarda vs hep yalnızız zaten. Bu durum beni çok üzüyor. Şimdi eşimden de ayrıldım yine bir gün yalnız kalacağım ben korkularım arttı ki annemle babamın da yaşı artık epey var.
Çok kalabalıktan da hoşlanmıyorum bu arada etrafımda 1-2 tane mantıklı sohbet edebileceğim birileri olsun yeter diyorum. Aslında biraz ben de annem gibiyim herkesle de kafam uyuşmuyor. Sonuç olarak hem çok kalabalık olmak istemiyorum hem de yalnızlıktan çok korkuyorum. Yalnızken depresyona giriyorum hatta. Böyle hislere kapılıp atlatabilenler var mı ?

Böyle hislerdeyim ama atlatma aşamasında değilim. Hem fiziksel hem ruhsal yalnızlık korkutuyor beni, eşim eve geç gelse tüm ışıklar açıktır mesela, normalde akşam 10 hadi en geç 12'de uyurum ama evde teksem sabahı da ederim fiziksel kısmı bu.
Ruhsal olarak ise ailemden sadece annem var. 2 de halam var görüşmediğim onları saymıyorum. Babam 17'imde dedem 19'umda vefat etti aynı evdeydik onunla da. Amcamla son 2 sene görüşmesek de yine de benim için en azından 25 sene baba yerindeydi onu da geçen sene kaybettik. Annem kanser hastası. Bazen yalnızken oturup ağlıyorum mesela. Bazen kedimin yaşlandığını onun da öleceğini düşünüp ağlıyorum. Beni de etkiliyor çok fazla maalesef

Böyle hislerdeyim ama atlatma aşamasında değilim. Hem fiziksel hem ruhsal yalnızlık korkutuyor beni, eşim eve geç gelse tüm ışıklar açıktır mesela, normalde akşam 10 hadi en geç 12'de uyurum ama evde teksem sabahı da ederim fiziksel kısmı bu.
Ruhsal olarak ise ailemden sadece annem var. 2 de halam var görüşmediğim onları saymıyorum. Babam 17'imde dedem 19'umda vefat etti aynı evdeydik onunla da. Amcamla son 2 sene görüşmesek de yine de benim için en azından 25 sene baba yerindeydi onu da geçen sene kaybettik. Annem kanser hastası. Bazen yalnızken oturup ağlıyorum mesela. Bazen kedimin yaşlandığını onun da öleceğini düşünüp ağlıyorum. Beni de etkiliyor çok fazla maalesef
Ben terapi de aldım bu konuyla ilgili ama yok geçmiyor bu his :/ annemde de var yalnızlık duygusu bence zaten ondan bana miras kaldı

Nasılsın ?

Aynı :)) benim bu hislere de bağlı arada çok depresif hissettiğim dönemler oluyor. Hani şu an ölsem üzülmem diyebileceğim dönemler. Birkaç gündür öyle hissediyorum yine. Sende ne var ne yok
Aynı bende öyleyim. Hatta sanki ölsem ve o anı hissetsem gülümseyerek giderim gibi. Annem olmasa intihar ederdim şuan diyorum. Bu yüzden ilaca da başladım tekrar. Sen ilaç kullanıyor muydun? Son 3 gündür tavan yaptı bende yine

Aynı bende öyleyim. Hatta sanki ölsem ve o anı hissetsem gülümseyerek giderim gibi. Annem olmasa intihar ederdim şuan diyorum. Bu yüzden ilaca da başladım tekrar. Sen ilaç kullanıyor muydun? Son 3 gündür tavan yaptı bende yine
Belli bi dönem kullandım sonra doktor kontrolünde bıraktım. Bana lazım olan terapi aslında, kendim de alandan olduğum için az çok anlayabiliyorum, yaşadığım zorluklarla baş edebilmeyi bilmiyorum hep halı altına süpürüyorum o da bi yerden sonra patlak veriyor maalesef

Belli bi dönem kullandım sonra doktor kontrolünde bıraktım. Bana lazım olan terapi aslında, kendim de alandan olduğum için az çok anlayabiliyorum, yaşadığım zorluklarla baş edebilmeyi bilmiyorum hep halı altına süpürüyorum o da bi yerden sonra patlak veriyor maalesef
Online terapi düşündün mü hiç ?

X