Şanssızlık demeyelim de sınav diyelim. Boşver millet ne diyorsa desin, demek ki yuva kurmanın daha zamanı gelmemiş. Ona fazla takılma, kader kısmet bu işler elbette seni bulur.
Işsizlik çalışmasını seven biri için kötü ama demek ki rızkın o kadarmış orada, allah gümüş kapıyı kapatir altın kapıyı açar. Boş olduğun zamanlar kurslara git etkinliklere katıl. Aktif olmaya çalış insanlarla iç içe olmaya gayret göster. Düşüncelerden arınırsın biraz da olsa.
Halk eğitim yok mu? Ücretsiz kurs sunanKurs etkinlik hepsi para işte... Demek ki zamanı gelmemiş diyorum ama herkese gelip bna gelmeyince moral bozucu oluyor.. yapacak da bişe yok tabi beklemekten başka
Evlilik kaderdir,hiç de olmayabilir.
Bunu kabullenince aşması daha kolay oluyor.
Yani herkes evleniyor,herkesin çocuğu var,ben ne olacam demek yerine evet ömrümün sonuna kadar yalnız kalabilirim,bunun dışında ben ne yapmalıyım diye düşünmeli bence.
Önce iyi kötü demeden bir iş bulmalı. Yani maddi olarak muhtaç olmamalı bence. Kendi kendine yetebilen insan mutludur. Çünkü ailen de olsa en ufak sütyen almak için bile para istemek bana göre büyük sıkıntı.
Önceliğin yalnızlığın değil maddiyatın olmalı bence.
Herkes aynı yaşlarda sözlenecek evlenecek evlenen herkesde çocuk sahibi olacak ya da herkes evlenecek diye bir zorunluluk yok..Bu tür şeyler Kader lakin kaderin üstünde de bir kader vardır ..Yani ettiğiniz Dualar kaderiniz olarak size döner.
Ayrıca düşünce gücünü de asla hafife almayın. iyi iyiyi, kötü ise kötüyü çeker ..
Her halde pozitif olmak zor olabilir ama siz zaten negatif olan olayları birde kelimelerinizde negatifleştirmeyin hayatınızı da kendinize zehir etmeyin.. Her şey olacağına Varır ..bunun bilincinde olup evvela negatif düşüncelerinizden uzaklaşın arının ..Olmamasını istediğiniz şeyleri değil olmasını istediğiniz şeyleri düşünün ve dile getirin ..Hayatınızın ve ruh halinizin olumlu yönde değiştiğine şahit olacaksınız..(bilinçaltı gerçeği ve hayali ayıramaz ve sizi düşüncelerinize göre alt yapıda yönetir)
Var da canım bu sene kapatılmış bazı yerler bize yakın olan kapalı mesela uzaktaki ne otobüs parası vermem lazım filan..Halk eğitim yok mu? Ücretsiz kurs sunan
Kader kısmet seninle aynı duyguları taşıyan kaç kişi var biliyor musun
Ara ara sizin durumunuza olan herkesin aklına takılan şeyler bunlar. Ama sürekli bu yüzden mutsuzsanız sıkıntı var demektir. Onu da ancks siz halledebilirsiniz. Öncelikle herkes evlenmek zorunda değil ve evlenmeyin dünyanın sonu olmuyor diye düşünün. Daha sonra bu işlerin kader kısmet olduğunu düşünün, ne zaman ne zaman diye düşünürseniz zaten çok dert edersiniz. Ben de 27 yaşına basacağım 3 ay sonra. Benimde önümde en az 3 4 sene kadar bir evlilik görünmüyor, çünkü garanti iyim ve her şey garanti altında olmadan evliliği düşünemiyorum. Belki de böyle düşündüğüm için hiç evlenemeueceğim. Artık kendimi o fikre de alıştırmaya çalışıyorum. İşim olsun da evlenmesem de olur diyorum. Çocuk çok çok sevmeme rağmen, herkesin çocuğu olcak diye bir şey yok dünyanın sonu da değil demeye başladım. Evlilikte çocuktur artık olursa olur olmazsa olmaz moduna girdim. Evet benimde yakın olan neredeyse tüm arkadaşlarım evlendi. Çocuklarının doğum günlerine gidiyorum, evlerine gidiyorum. İster istemez baz3n bunaldığımda etkileniyorum. Ama sonra dşyorum ki onların hayatı çok mu harika? Onlarda başka sıkıntılar çekiyorlar. Yani evlenmemek vs kıstas değil. Her zaman her koşulda mutlu olabilmekte var mutsuz olabilmekte. O yüzden tek kıstasım önce bir işimin olması sonra mutlu olmaya çalışmak. Evlenmeden de mutlu olunabilecrğine inanıyorum. 50 yaşında da evlenebilineceğine inanıyorum. Çocuğun olmicaksa, evlatlık almak gibi şanslarda var. Hiçbir şey Çözümsüz değil. Yeterki elinizdekilerle mutlu olmayı bilin
Bence en büyük sorun düşüncelerinizi değiştirmeye çalışmak, bastırmaya çalışmak; siz onlarla uğraştıkça daha da artıyor sizi ele geçiriyorlar. Düşünceleriniz bir sorun değil çoğu kadın-ben dahil- yaşıyor bu düşünceleri. Yaşamayan da vardır tabi. Ama burda bile günde kaç konu görüyoruz çoğunun içeriği bu. Düşüncelerinizi kabul edip onların varlığıyla da günlük işlerinizi yapmaya devam edin derim. Siz onlarla uğraşmayı bırakınca yoğunlukları azalacaktır.
Ayni duygu ve ruh halindeyim ben deBir önceki konumda kendimi gayet iyi ifade ettim ama bence yanlış anlaşıldı diye düşünüyorum bana çok yüklenenler olmuştu kıskancsın fesatsın diye . Sonucta beni tanımayan sadece internette bir formda yazdıgım cümlelere göre degerlendiren her türlüüye var burada aslında hepsinin anlamasını beklemem de saçmaydı.
Sorun şu ki anksiyete belasıyla zaten uzun yıllardır ugrasmaktayım . Düzelmek için çabalıyorum ve yol kattettim. Ama doğal süreç zorlastırıyor bu durumu çünkü işsizim yazdan beri önce kendim ayrılıp ara vermek istemiştim bu duygusal sorunlar yüzünden ve mesailer yüzünden lakin şimdi calısmam lazım artık diyerek iş bakmaya basladım 1 aydır henüz bir şey yok. Her gün kendimi motive etmek baya zor bazen düşüp bazen kalkıyorum . Bunun yanında kaygılarımın en büyük sebebi yalnız kalmak bu korku bana nerden geldi bilmiyorum beynim bunu felaket gibi algılıyor. Şuan en yakın arkadasım sözlenecek biriyle tanıstı evlenme teklifi aldı. Onun adına bazen seviniyorum bazen kendimi üzgün cok mutsuz aglamaklı buluyorum. Sebebi ise şu artık o hayat arkadasını buldu herkes birer birer evleniyor sen böyle kalacaksın şanssızsın diyor içimdeki ses. Ne iş tutturabildin ne aşk bahtın yok diyor. Ve korku kaplıyor içimi . Bir cocukluk arkadasım daha nişanlanıyor kuzenim evli cocugu oldu yani cevrem böyle şuan ve bu beni üzüyor . Tabiki herkesin zamanı var kısmet işi ama üzülmekten alamıyorum kendimi . Benim karsıma neden düzgün biri cıkmıyor diyorum . Netten tanısıyorum ama ordan da güzel ilişki kuranlar var. Kurs desem suan maddi durum yok ismek de kadro yok. Bişey zaten zorladıkca olmuyor bence ben buna inanıyorum.
Kendimi bazen cok karanlıkta hissediyorum. Herkes bişeyler telasında mutlulugunu yasıyor tam yasımızda iken diyorum ki yasımız 27 oldu. Umudum azalıyor. İşe girince yapamayacagım gibi geliyor korkuyorum cünkü ilk defa 5-6 ay ara verdim bu kırılgan ruh halleri yüzünden yine o hale dönmek korkutuyor.
Çevrenin de saçma salak sözlerini daha cok duyar oldum akrabalar vs ee sende bişey yokmu sende kimseyi begenmiyorsun herhalde herkes evleniyor diye mi mutsuzsun .. vs vs .. evet öleyim yani neyini soruyorsunuz ki bıktım bu ruh hallerinden . Herseyde ben şanssız olmak zorunda mıyım gercekten diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?