Yalnızlık duygusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.879
1.196
133
Arkadaşlar 2 sene önceye kadar çalışıyordum. uzun yıllar sonra ayrıldım. ms hastası olduğum için vasıtaları yolları çekemedim artık. neyse çok şükür yine evde olmak rahat. 1 oğlum var 12 yaşında. bide dünya iyisi eşim. annem yıllar önce vefat etti. baska şehirlere abilerim var. tek kızım malesef. öyle yalnız hissediyorum ki bazen. çocuğuma ve eşime şöyle civil cıvıl bir ortam hazirlayamiyorum. hep bir kasvetli sanki evimiz yalnızlıktan. arkadaşlarım ile nadiren gorusuyorum. haftada 1 2 ancak müsait oluyorlar. Bugün öyle bir çöktü ki üstüme bu duygu siz aklıma geldiniz. sizler ne diyorsunuz bu duygu normalmi. benim yerimde olsanız aynı mı düşünürsünüz?

Ah canım ben de bu aralar aynı duyguları hissediyorum. Hamileyim onun da etkisi ile iyice yalnız hissediyorum kendimi. Oğlun var büyük hem de Allah bağışlasın. Belki oturduğun yerde kurslara falan gidebilirsin zira ben öyle yapma fikrindeyim. :)

Ablacım valla bende aynıyım . Okul yeni bitti iş arama sürecindeyim sabah akşam evde vakit geçirmek sıkıyor insanı. Çıkıyım dolaşayım bi yerlere gidiyim desen bir yere kadar insanın bi meşgalesi olmaması kötü. Şöyle kendine uygun bi iş bulsan? Hastalığın engel olur mu çalışmana? Yakınlarda falan hani kolay ulaşabileceğin bi yer olsa. Kurslara falan gitsen? Hem sosyalleşirsin, hem vakit geçer, hem yeni bişeyler öğrenirsin. Ben bu ara yeni bi yabancı dil öğrenmeye taktım mesela

Yok be canım yakınında öyle bir tesis.

Canım çok doğru dedin. meşgale olmadan zorlanıyor insan. işe giremem artık. Özel sektör yoruyor beni. 20 yıl çalıştım bitti artık o güç yok

Nerede ikamet ediyorsunuz belki belediyenin halk eğitim kursları vardır. En olmadı birbirimizle muhabbet eder destek oluruz :) ben de yalnızlıktan şikayetçiyim
istanbul uskudar cnm. ama belediye kursları pek hoşuma gitmiyor. denemistim. sen Nerede oturuyorsun?

Yok be canım yakınında öyle bir tesis.
Benım de hıc arkadasım yok hep annemlr gıdıyorum alış verıslere gezmelere o da sesını cıkartmıyor hıc yalnızlıgımı bıldıgı ıcın hatta sureklı gıttıgım bır magaza tanıyo bıle artık bızı demıştır arkadası yok bu kızın annecıgıyle gelıyo hep .Boyle yalnızlık cok cok zor bakıyırsun etrafa hep arkadaslarıyla gezenler magzalara arkadaslarıyla gelenler bır de kendıme bakıyırum ne uzucu .Kurslara katılıcagım bu yaz sende gıt belkı buluruz.

istanbul uskudar cnm. ama belediye kursları pek hoşuma gitmiyor. denemistim. sen Nerede oturuyorsun?

Üsküdar da yapacak bir şey bulamamak :)
Komşumuz ta Bakırköy’den oraya enstruman ve şan kursuna geliyordu. Bir şey korosu varmış şu an hatırımda değil. Ama çok keyifli ki o zahmete giriyor kadın, genelde 40-50 yaş arası insanlar oluyormuş.
Yada ilgiliyseniz Ebru sanatı çok iç açıcı geliyor yine Üsküdar da meşhur bir merkez var.
Hiç olmadı Çengelköy e bir otobüs uzaklıktasınız, bir sürü kitap cafe ve edebiyat söyleşileri yapılır haftada En az 2 gün.
Bence biraz dışarı çıkmamızın vakti gelmiş :) kendinize bahaneler üretmeyin derim :)

haftada bir iki görüşüyormuşsunuz arkadaşlarınızla, bence yeterli. ne güzel çekirdek aileniz var işte cıvıl cıvıl olmak için başka bişeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. canınızı sıkmayın. yaz da geliyor, piknik sinema tiyatro vs yapılacak bi sürü şey var.

Bende uzun zamandır sizin gibiyim...
Bazen çok neşeli ve keyifli olabiliyor iken genel de mutsuz ve sakinim..
Benim de cevrem de dertlesebilecegim neredeyse kimse yok .
Annem üzülmesin diye hep içime atıyorum.
Ama doldum.
Ara ara ağlıyorum .
Lütfen siz de şükür edin.
Iyi bir eşiniz, sağlığınız yerinde .
Çocuğunuz var.
Kimseye muhtaç değilsiniz .
Ne zaman mutsuz olsam sağlıklı olduğum için şükür ediyorum .

Ah canım benim evden yalnız çıkıyorum her gün gidip kahve vs içiyorum. kurslar bana göre değil ki. ben el işi vs sevmem ki. ben tiyatro sinema vs severim mesela. onada tek gidilmiyor işte

Aynen öyle @Esfetefset. çoğu zaman düşünüyorum. çok şükür tabiki. Allah sağlık versin evvela. benimki şımarıklık oluyor. senin annenin olması büyük lüks bence. canım annem hayatta olsa hergün giderdim gibi geliyor bana.

Sağol tatlım. Bu iyi geldi

Canım ben de ms hastasıyım. Yalnız degilsin. Şu an zaten arkadaş ortamında görüşsen de çok fazla o senin hissettiklerini anlamayabilirler. Bu hastalık çok zorluyor. Ms grupları var sosyal medyada ortak toplantılar vs düzenleniyor. İlk defa geçen gittim gerçekten beni anlayan yorgunum kelimesini söylediğimde benim ne demek istediğimi gayet bilen kişiler gördüm. Tabii çevreni sadece bunla sınırlama mesela kurslar filan oluyor belediyenin veya özel olan. Oralara katıl çok güzel arkadaşlıklar oluyor hem de bişeyler yapıyorsun. Öyle hadi buluşalım demekle olmuyor bu tür etkinliklerle daha verimli ilişkiler kurabilirsin.

Yası da çok kucuk dağılmış çocuğunuzun beraber bıseylee yapabılırsınız. Ben ım kız kardesım var da ne oluyor dıcem karaktersız. Neyse uzak sehırde esım ve bebegımle beraberız. Sağlık problemım var benımde .böyle daha huzurluyum insanlardan uzak .canımız sıkılınca çıkıyoruz dışarı işte .beraber pıknık yemek sinema gezebılırsınız aslında

Okul aile birliğine katılın çocuğunuzun. Biraz sosyalleşirsiniz. Kitap okuyun bol bol. Hatta yazma konusunda iyiyseniz ms hastası olarak yaşadıklarınızı yazıp kitaplaştırabilirsiniz. Özel sektörde 20 yıl çalışmışsınız. Çalışma hayatınızı yazarak anlatabilirsiniz. Baya rahatlatır sizi bu çalışmalar. Spora gidip yeni bir çevre edinebilirsiniz. Benim gittiğim salonda ms hastası bir arkadaşım var. Spor öyle iyi geliyormuş ki ona söylediğine göre.

En azından eşin ve çocuğun varmış onlar için şükret .
Peki Bulunduğunuz yerde komşunuz veya sizinle arkadaşlık yapabilecek birileri yok mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…