Yalnızlığın getirdiği sorular... bu insanların genel ikiyüzlülüğü mü yoksa sosyal medyaya özgü mü?

Sosyal medya tamamen yalanla dolu bana göre. Olsa olsa elma kurdu olabilecek abimin "kurt yediği ayazı unutmaz bilmem ne" paylaşımlarından sonra buna kanaat getirdim. Kezolar kezosu arkadaşlarımdan da çok elit falan takılanlar var, ne halt olduklarını bilmiyoruz sanki...
Hahahahahaha oldukları gibi görünmeye yetecek cesaretleri yok göründükleri gibi olmaya yetecek yürek de yok onlarda demek ki

Hiç sosyal medya hesabım yok. YouTube whatsapp ve burada takılıyorum. Hiçte aramam merakta etmem. Bi arkadaş ortamına girdiğim an herkes çıkarır şakır şakır fotoğraf çekerler hiç sevmem. Eşimde kullanmaz o kadar yer gezeriz yeriz içeriz telefon aklıma bile gelmiyor eve geldiğimde aaa keşke fotoğraf çekseydik anı kalırdı diyoruz. 😂 çektiğim fotoğraflarda tipimiz hep kaymış çıkıyor onu bile seviyorum 🫶🏻 Her tanıştığım insan instagram dan takip ediyim diyor kullanmıyorum diyorum şok oluyor 😂 seviyorum her şeyden uzak kalmayı
İşte sanırım tam olarak istediğim bu zaten o kadar uzaklaştım ki bu yola doğru ilerliyorum herkes nasıl mutluysa öyle yaşamalı size de çok sevgiler

rahmetli babam en yakınlarının yalanına, vefasızlığına sonunda çok kötü tepki verir di evden kovmak veya yüzlerine ne mal olduklarını söylerdi şimdi eşim diyor ki baban haklıymış ki o zaman ınternet yoktu bence iyi kaliteli insanlar azınlıkta ve bu insanlar birbirini bulduktan sonra aralarına başka insan sokmuyor ve yıllarca birbiriyle görüşüyorlar ,yeni insan tanımak risk
çoğu maskeli dolaşıyor
Evet haklısınız kimse istemez ki etrafında inciten insanlar olsun ya da travmatik ilişkiler yaşasın ama hayat bu her şey olur. Yaşadıklarımızdan öğreniyoruz belki de bu yüzden uzaklaşma, açıkça konuşma, çevreyi daraltma girişimlerinde bulunuyoruz

Ben de böyle hissediyorum. Ama bir üye de yazmış bunu bu gerçekten bir ruh hali aynı zamanda. Ben de çok kazıklar yedim ve artık insanları sevmiyorum, özlemiyorum ve merak da etmiyorum. Ve kendi tecrübeme bakarak da insan ilişkilerinin çok büyük bir oranda böyle olduğunu düşünüyorum şu yaşıma kadar da farklı bi örnek görmedim açıkçası. Ama bu sağlıklı bi psikoloji de değil aynı zamanda. Yani böyle de yaşayamayız çünkü bunlar da tehlikeli düşünceler. İnsan gerçekten insana muhtaç, gerçekten de hayat paylaşınca güzel ve yalnızlık da Allah’a mahsus. Böyle napıcaz bilemiyorum bazen kendimi insanları sevmek vakit geçirebilmek için zorluyorum ama olmuyor. Keşke herkes göründüğü gibi olsa.

Çoğuna katılamayacağım. Çoluk çocuğunu, başarısını ve mutluluğunu paylaşanları kıskandığını düşünmüyorum. İnsanların çoğu da çıkarı olunca ulaşıyor. Yalan değil. Bazı kişilerin de paylaşımı itici. Mutsuz, fesat, kibirli, nispet yapanlar veya hak yiyen olduklarını bildiklerim kendini farklı lanse ediyorlar.

Bir zamanlar yeterlikte kopya çeken biri var demiştim. Kendi emeğiyle bir yere gelmiş gibi reels atmıştı, bana zorla da beğen demişti. Hiç içimden gelmedi beğenmek. İlkin sınavı geçtiğini söyleyince mutlu olmuştum, sonra kopyayı deyince tiksindim. Bunda kötü olan tek ben mi oluyorum?

Başkasına zorla kahve yaptırıp sonra ikram edilmiş gibi fotosunu çekip sosyal medyada paylaşmak?

Arkasından dedikodunun alasını yapıp sonra davet edildiğinde canımlı cicimli paylaşımlar yapmak?

Kocişinin doğum günü hediyesini fakir ablasına nispet yapmak ve zengin arkadaşlarına bakın durumum o kadar ki iyi gibiymiş için paylaşmak?

Çocuğuna sözlü ve fiziksel şiddet uygulayıp canım evladımlı fotolar paylaşmak?

Başkalarının emeklerini hiçe sayıp yayınlattığı makaleyi veya yaptığı çalışmayı övünerek paylaşmak?

...

Bir kısmını çıkardım sosyal medyadan. Kafam daha rahat. Riyakarlıklarını çekemeyeceğim. Gerçekte ne olduklarını bilmesem neyse.

Şimdi birileri mutsuzsun veya kıskanıyorsun da o yüzden bla bla yazar. Kıskandığım falan da yok.
Neler görmüşsünüz yaa ve çoğu örnekte acaba aynı ortamda mıyız diye düşündüm 😂
Bana da küçük eleştiriler geldi tabi ve ben normal hayatta polyanna diye anılan biriyim güzel bakıp güzel düşünmek için çok çabaladım yok olmuyor yani
Başkalarının iş, aile, arkadaş ortamındaki insanlar Şirine kıvamındaysa bu da onların şansı yoksa gargameller de var hayatta

Ben de böyle hissediyorum. Ama bir üye de yazmış bunu bu gerçekten bir ruh hali aynı zamanda. Ben de çok kazıklar yedim ve artık insanları sevmiyorum, özlemiyorum ve merak da etmiyorum. Ve kendi tecrübeme bakarak da insan ilişkilerinin çok büyük bir oranda böyle olduğunu düşünüyorum şu yaşıma kadar da farklı bi örnek görmedim açıkçası. Ama bu sağlıklı bi psikoloji de değil aynı zamanda. Yani böyle de yaşayamayız çünkü bunlar da tehlikeli düşünceler. İnsan gerçekten insana muhtaç, gerçekten de hayat paylaşınca güzel ve yalnızlık da Allah’a mahsus. Böyle napıcaz bilemiyorum bazen kendimi insanları sevmek vakit geçirebilmek için zorluyorum ama olmuyor. Keşke herkes göründüğü gibi olsa.
Ya işte aynı şeyleri yaşıyoruz :KK43: şöyle ki iki bohçamız olsun güzel ilişkiler/kötü deneyimler gibi. Biri -kötü olan- çok ağır, bayağı dolmuş, taşıması zor ve hatta tüy konsa artık kaldırılamayacak gibi. Öbürü de boş sayılır. Tekrar ümit etmek, adım atmak içinden gelince de gözünün önüne bu iki bohça geliyor.
Elbette hayat böyle yaşanmaz inşallah zamanla güzellikler de biriktiririz 🤭

Ben İnsatgram'ı 5 yıldır falan kullanıyorum ama hiiiç fotoğraf paylaşmam. Bazen hoşuma giden reels videolarını falan paylaşırım onun haricinde sevdiğim merak ettiğim birkaç arkadaşım var onların paylaşımlarına bakarım,yorum yazarım falan. Zaten son zamanlarda en az 60 kişiyi takipten çıkarmışımdır sanıyorum. Kimsenin gezdiğinde,yediğinde,içtiğinde gözüm yok. Ben yaşadığım hayattan memnunum. Kimsenin paylaşımına bakıp da iç çekişlerim olmamıştır. Görmek istemediğim hiçbir sayfayı,insanı takip etmiyorum ya da hesaplarına,paylaşımlarına bakmıyorum.
Ben rahatsız olmuyorum yani.

Son düzenleme:
Ben İnsatgram'ı 5 yıldır falan kullanıyorum ama hiiiç fotoğraf paylaşmam. Bazen hoşuma giden reels videolarını falan paylaşırım onun haricinde sevdiğim merak ettiğim birkaç arkadaşım var onların paylaşımlarına bakarım,yorum yazarım falan. Zaten son zamanlarda en az 60 kişiyi takipten çıkarmışımdır sanıyorum. Kimsenin gezdiğinde,yediğinde,içtiğinde gözüm yok. Ben yaşadığım hayattan memnunum. Kimsenin paylaşımına bakıp da iç çekişlerim olmamıştır. Görmek istemediğim hiçbir sayfayı,insanı takip etmiyorum ya da hesaplarına,paylaşımlarına bakmıyorum.
Ben rahatsız olmuyorum yani.
Reels paylaşma olayı çok güzel ya
Evet hesabında belli başlı kişiler olması daha iyi

Hic bu kadar ayrintili dusunmuyorum ya. Paylastigi sey ile yasadigi hayat farkli olsun, banane ki 😅 Herkes mutlu oldugu sekilde yasasin. Ben instagrami seviyorum cunku dunyanin obur ucunda yasadigim icin arkadaslarimi ve ailemi takip edebiliyorum. Beni takip edenler de en cok kopegimin maceralarini, yasadigim tropikal adayi ve civarda gezdigim ulkeleri goruyorlar. Bundan ne cikaran olur bilmem 🙈 Gerci esimle fotografimizi paylasma gibi bir adetim yok, nadirdir, o yuzden bir arkadasim aramiz iyi diye sormustu 😬 Hicbir sorunumuz yok ama beraber fotograf goremeyince boyle dusunen insanlar oluyormus demek ki. 🤷🏻‍♀️

Hic bu kadar ayrintili dusunmuyorum ya. Paylastigi sey ile yasadigi hayat farkli olsun, banane ki 😅 Herkes mutlu oldugu sekilde yasasin. Ben instagrami seviyorum cunku dunyanin obur ucunda yasadigim icin arkadaslarimi ve ailemi takip edebiliyorum. Beni takip edenler de en cok kopegimin maceralarini, yasadigim tropikal adayi ve civarda gezdigim ulkeleri goruyorlar. Bundan ne cikaran olur bilmem 🙈 Gerci esimle fotografimizi paylasma gibi bir adetim yok, nadirdir, o yuzden bir arkadasim aramiz iyi diye sormustu 😬 Hicbir sorunumuz yok ama beraber fotograf goremeyince boyle dusunen insanlar oluyormus demek ki. 🤷🏻‍♀️
Aslında ben de instagramı seviyorum mesela Twitter'a girince kanser olmuş gibi hissediyor insan. Yani negatiflik saçmaktansa insanların hoş şeyleri paylaşması daha güzel. Tabi arada her şeyi sorguladığımız dönemler oluyor. Sanırım öyle bir süreçten geçiyorum aman boş ver be diyebilmeye 😂 size de mutluluklar

Ben sosyal medyada sadece instagram kullanıyorum 10 yıl oldu.İlk baslarda çok guzeldi ,fotoğrafçılık ilgi alanimdi Çok güzel fotoğraflar çekip atıyordum manzara ,doğa, cicek,deniz vs ama gitgide oranın da bozulduğunu düşünmeye ve hissetmeye başladığımda paylaşımlarımi yılda 1 e hatta hiçe indirdim.En zararsız bildiğim çevreme story atıyorum nadir .Sosyal medya özellikle instagram bana göre genellikle güzel anı biriktirme deposu.Laf ,söz de paylaşmıyorum ben.Yasadigim yer Tr de marka olmuş bir sahil bölgesi olduğu için insanların çok beğenisini topluyordu paylasimlarim ama çok sonradan farkettim ki iyi niyetli dahi baksa gıpta edip alkişlasa bile nazar çekiyor benim paylasimlarim.Mesela bir begonvilli kapı paylaştım diyelim çekip, ayyy şöyle sanslisin böyleee muhteşem bir yerde yaşıyorsun vs vs(bilmezler burda sular 10 gündür kesik,internet alt yapı en ufak bi Şimşekte gidiyo,doktor branslari yok,evler kümes kadar ve küflü vsvs) diye diye anında etkilerini görmeye başlıyorsunuz.terslikler yaşanıyor hayatınızda.Saniyorlar ki ultra süper bi hayat yaşıyorsunuz. Halbuki gelseler asla katlanamayacaklari şartlarla buraya sabrediyoruz bazı nedenlerden.Bunlari anlatamadığım için paylasimlarimi en minimuma story den sınirladim. Böyle hem çok daha huzurluyum hem de daha çok zamanım kalıyor daha faydalı uğraşlara🌸

Ben sosyal medyada sadece instagram kullanıyorum 10 yıl oldu.İlk baslarda çok guzeldi ,fotoğrafçılık ilgi alanimdi Çok güzel fotoğraflar çekip atıyordum manzara ,doğa, cicek,deniz vs ama gitgide oranın da bozulduğunu düşünmeye ve hissetmeye başladığımda paylaşımlarımi yılda 1 e hatta hiçe indirdim.En zararsız bildiğim çevreme story atıyorum nadir .Sosyal medya özellikle instagram bana göre genellikle güzel anı biriktirme deposu.Laf ,söz de paylaşmıyorum ben.Yasadigim yer Tr de marka olmuş bir sahil bölgesi olduğu için insanların çok beğenisini topluyordu paylasimlarim ama çok sonradan farkettim ki iyi niyetli dahi baksa gıpta edip alkişlasa bile nazar çekiyor benim paylasimlarim.Mesela bir begonvilli kapı paylaştım diyelim çekip, ayyy şöyle sanslisin böyleee muhteşem bir yerde yaşıyorsun vs vs(bilmezler burda sular 10 gündür kesik,internet alt yapı en ufak bi Şimşekte gidiyo,doktor branslari yok,evler kümes kadar ve küflü vsvs) diye diye anında etkilerini görmeye başlıyorsunuz.terslikler yaşanıyor hayatınızda.Saniyorlar ki ultra süper bi hayat yaşıyorsunuz. Halbuki gelseler asla katlanamayacaklari şartlarla buraya sabrediyoruz bazı nedenlerden.Bunlari anlatamadığım için paylasimlarimi en minimuma story den sınirladim. Böyle hem çok daha huzurluyum hem de daha çok zamanım kalıyor daha faydalı uğraşlara🌸
Evet, muhakkak hayatımıza negatif geri dönüşleri oluyor. Ben tamamen kapattım, hiç kullanmıyorum. Çok rahatım, eksikliğini hiç hissetmiyorum. Siz de paylaşımları azaltarak iyi yapmışsınız. En önemlisi iyi olmamız ve iç huzurumuz. Yorumunuz için teşekkürler 🌸

Ben sosyal medyayı album olaraj kullanıyorum açıkcası .
Story bile bakmam fazla zaten fazla takipçim de yok takip ettiğimde.
Hepsi tanıdık kişiler tanımadığım kimseyi kabul etmem .
Yemek diyet yabancı dil film müzik sanat moda bu tarz şeylere bakarım.
Sosyal medya yararlı bir şekilde kullanıldığında bence zararı yok.
Ben sosyal medyaya kim ne yapmış nereye gitmiş gelmiş şeklinde kullanmıyorum.

Ben sosyal medyayı album olaraj kullanıyorum açıkcası .
Story bile bakmam fazla zaten fazla takipçim de yok takip ettiğimde.
Hepsi tanıdık kişiler tanımadığım kimseyi kabul etmem .
Yemek diyet yabancı dil film müzik sanat moda bu tarz şeylere bakarım.
Sosyal medya yararlı bir şekilde kullanıldığında bence zararı yok.
Ben sosyal medyaya kim ne yapmış nereye gitmiş gelmiş şeklinde kullanmıyorum.
Elbette insan dengeyi yakalayınca gayet güzel bir alan. Ayrıca faydalı da kullanılabilir. Sizin gibi kullanıcılar pek yok 🌸

X