Yalnızlığın getirdiği sorular... bu insanların genel ikiyüzlülüğü mü yoksa sosyal medyaya özgü mü?

Bence herkes çevresini kendisi gibi görüyor.
Mesela ısrarla herkesin onu kıskandığıni düşünen insanları biraz deşsen aslında kıskanç olduklarını görebilirsin.
Sizin de bence bu kadar negatif yorumunuz aslında kendinizden yola çıkınca yapılmış bir yorum.
Mesela "kimse kimseyi cidden merak etmiyor, özlemiyor, sevmiyor" demişsiniz. Siz kimseyi merak etmediginiz, izlemediğiniz ve sevmediğiniz için bence böyle düşünüyor olmayasınız?
Ben sosyal medyada zorunluluktan / hatır gönül için kimseyi eklemiyorum. Sevmediğim kuzenlerim, sevmediğim iş arkadaşlarım bile yok..hatta sevdiğim halde hep yeğenini,çocuğunu paylasani bile çıkarttım, sonradan sorunca da zaten sosyal medyaya ayıracak az vaktimin olduğunu,onda da hoşuma giden içerikleri görmek istediğimi,ama arkadaşımı çok sevdiğimi söyledim, konu kapandı:)
Takip ettiğim ikiyuze yakın insanı cidden seviyorum,merak ediyorum:)
Blablacarda arabasına bindigim genç çocuk mesela , modellik yapıyordu. Bilindik bir yerde çekime mi katılmış, mutlu olur beğenirim. İki yil önce gezdirdigim - arasıra mektup attığım turist şu an hala geziyor mu, hemen beğenirim. Arkadaşımın çocuğu okumayı mi sökmüş? Hemen nazar boncuğu emojisi atarım @En buyuk kk şarkı mi soylemis, dinlememe gerek yok, görür görmez beğenirim. Arkadaşım yarışmaya mi katilmis, bol şans yazarım. Kkdan zamaninda takı sayfasını paylaşan bir arkadaş geçenlerde dükkan açtı mesela..ozelden sohbetimiz bile yok ama mutlu oldum,hiç üşenmedim,bir boş animda tam iki yıllık bütün paylaştıklarını beğendim like sayısı artsın diye :)))
Gayet de insanlar birbirini önemsiyor, özlüyor, mutLu oluyor.
Ben x şehrinden y şehrine giderken arada kalan şehre uğrayıp canım arkadaşımı görüyorum mesela,küçük bir mola veriyorum.
Geçenlerde hepsinden alakasız başka bir şehre tatile gittim, eski iki arkadaşımla buluştum. Kız dikkat etmiş, söyledi 'cok hosuma gidiyor yakın arkadaşına zaman ayirmak için fırsat yaratman' dedi, eminim bunu söylerken benim adıma mutlu olmuştur. Ben de o paylasim yapınca mutlu bir dünyası oldugu için cidden mutlu oluyorum. O şehirde paylaşım yapınca uzun süredir görmediğim başka arkadaşlarım da görüşelim yazdı, neredeyse hepsiyle buluştum,birer kadehlerini ictim 😇
Yani yazılanlara genel olarak katılmıyorum. Bence siz mutsuz olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz.
Ben sevgilim varken mutlu çift görmeyi çok seviyorum. Enerji veriyorlar böyle pıtır pıtır.
Ama sevgilimden ayrıldıysam, ya da uzakta diye özlüyorsam - özellikle metrobüs sevişgenlerine uyuz oluyorum. Tıklım tıklım metrobuste miçmiç 🙈
Tamamen kendimden gelen bir negatiflikle ama.
Sizde de durum bundan ibaret. Yeniden seveceğiniz insanlarla tanışınca fikrini degisecekrir
Ne güzel uzun uzun yazmışsınız. Aslında ben küçüklüğümden beri her işini tek başına görmüş bir insanım. Ailem dahil maddi manevi desteğim pek olmadı. O yüzden etrafımda ihtiyaç duyduğum değil de öncelikle sevdiğim insanlar var. Yine de alışkanlık olarak teklikten kopamadım. Sanırım bu içe kapanıklık, yalnızlık büyüdü bende. Sonra hani cıvıl cıvıl arkadaş ortamları olur ya özendim. Bana da bana da dedim 😂 E bu öyle kolay olmayınca umutsuzluğa sürüklendim zaten zihnimde sağlıklı sevgi şeması yok o yüzden buraya yazdım illa benim doğrum dememek farklı açılardan bakabilmek için
Tabi insan sevip sevilmeli güzel örneklerin olması sevindirici. Kötü örneklere gelince de bazı şeyleri geride bırakmalı hayatının götürdüklerinden haberdarız getireceklerinden değil ♥️

Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle şunu belirteyim ben sosyal medyada çok az paylaşım yapan bir insanım. Tabi sık takip ederdim ama şimdilerde hiç kimseyi görmek istemiyorum. Dünyanın en sahtekar insanı dürüstlük ile ilgili, en sadakatsizi sadakat ile ilgili, en maddiyatçısı maneviyatla ilgili paylaşımlar yapıyor. Gördükçe midem bulanıyor. Bir de ne bu gösteriş merakı anlamış değilim.

Sosyal medya da bir eğlence hizmet sektörü üstelik ucuz ve ulaşılabilir. Kafa dağıtayım derken bağımlı oluyorsun. Kişi ekranı kapatıp kendine ve hayatın gerçeklerine dönmek istemiyor bir süre sonra. Tüm ruhunu el kadar bir makineye sığdırmak mümkün mü? Ben yapamadım ve çokça uzaklaştım. Kesinlikle huzurlu hissediyorum ama sorum şu ki ben genel olarak herkesten sıkıldım. Dediğim gibi telefondan bile birilerinin bencil, kibirli, riyakar tavırları beni rahatsız etmeye başladı. Yalnız kalıp düşününce insanların daha da kötü yanlarını görmeye başladım. Mesela kimse kimseyi cidden merak etmiyor, özlemiyor, sevmiyor... çoğunlukla çıkar ilişkileri yaşanıyor ve kullanılmış hissediyorum. Ben de mükemmel değilim. Sanırım çağa ayak uyduramıyorum. Belki de ben problemliyimdir...

Farkındayım her insan aynı değildir ki böyle diye diye kazık fazlalığından mütevellit güven eksikliğim oluştu 😂 sanırım kabul etmemiz gerekiyor dünyanın en ağır imtihanı insanın kendisidir. Şarkıda diyor ya ağaçlarla, balıklarla, kuşlarla ben amenna işte böyle tamamen kendimle bir de doğayla baş başa kalsam. Araya az insan alırım mesela iyi gelir mi? Gerçi zaten bu yoldayım nasıl gideceğini göreceğim.

Güzel insanlarla karşılaşmak da nimetmiş. Allah bizi ahir zamanın fitnelerinden korusun 😂 Siz ne düşünüyorsunuz sosyal medya ve insan ilişkileri konusunda? Gelin dertleşelim ya da şok olduğunuz iki yüzlülükleri yazın da gülelim 😂
Bu aralar bana da böyle bir duygu çöktü nedense, instagramı whatsappı bile sildim yaa öyle midem bulandı iki yüzlülükten. Kemal Sayar Hocamızın BAŞI SINUKLAR İÇİN KILAVUZ kitabını nacizane tavsiye ederim. Ben de sonlardayım özellikle şeffaf ol bu bir emirdir bölümünü çok beğeneceğinizi düşünüyorum. Sevgiler

Arkadaşlar biz kaos severiz burada yazılanları instada canlı canlı paylaşsalar ya 😂 sizi de haklı buldum sanırım konu çok yönlü. Şöyle düşünün biri sizin yanınızda arabam şöyle arabam böyle, üstümdekiler marka, bak herkes etrafımda vs. vs. konuşursa itici bulmaz mıydınız? Tamam anladık the best life ever sende yani. Demek istediğim çok fazla abartan kişilerden bahsediyorum mesela adam içki masasından kalkmaz ama attığı story şefaat ya Muhammed(s.a.v) bu aşırılık göze batıyor ister istemez.
Ya ahahahaha ayrıntılara girince dank etti :KK70: Evet olmadığın gibi görünmek ayrı bir mesele tabi. Sevmediğin bir mekana gidip seviyormuş gibi storyler atmak, alakan olmayan işleri paylaşmak tabi gösterişe kaçıyor ve itici haklısınız ama işte onlarda ilgi eksikliğinden kaynaklı sorunlar var bence. Ne bileyim tamamen dikkat çekip egosunu tatmin etmek istiyor olabilir. Benim söylemek istediğim paylaşımlar güzel, eğlenceli olmalı düşüncesiydi :)

Mesela hayvanlar kötülük yaptığında bile buna mecburlar hayatta kalma içgüdüleri var ama insanın kötülüğünün çoğu zaman kabul edilebilir hiçbir sebebi olmuyor. Yine de yakınlık kurduğunuz birkaç insanın olması güzel çok şükür benim de var neden yeni arayışlara girdim ki bitkisel hayat is loading 😂
Kesinlikle öyle insanlar irade sahibi oldukları yaptıkları hiç bir yanlış kabul edilemez. Aslında zaman zaman bende yeni arayışlara girerim tabi bu arayışlardan kastım sadece kendimi mutlu etmek için yapmak istediğim şeyler.

Sosyal medyada insanların sahte olması, hep mutlu gibi gözükmesi bana normal geliyor ya sonuçta orası sanal bir ortam. Elalemin mutsuzluğunu, nefret kusmasını görmektense şatafatını, görgüsüzlüğünü görmeyi tercih ederim. Benimde samimiyetsiz, iki yüzlü bulduğum akraba ve arkadaşlarım oluyor onları arkadaşlıktan çıkarıyorum, cikartamayacak durumda olduklarımı ise sessize alıyorum oh kafam rahat.

Bu aralar bana da böyle bir duygu çöktü nedense, instagramı whatsappı bile sildim yaa öyle midem bulandı iki yüzlülükten. Kemal Sayar Hocamızın BAŞI SINUKLAR İÇİN KILAVUZ kitabını nacizane tavsiye ederim. Ben de sonlardayım özellikle şeffaf ol bu bir emirdir bölümünü çok beğeneceğinizi düşünüyorum. Sevgiler
Aslında insan sosyal bir varlıktır ama bu sosyallik değil. Oturup penceremden gelip geçeni izliyormuşum gibi bir hayat. Bir dön evine bak değil mi ya da arada sen de çık karış kalabalığa. Önerdiğiniz kitabı netten inceledim ve bayağı seveceğimi düşündüm. Çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda okuyacağım, ihtiyacım olan alıntılara denk geldim. Allah razı olsun ❤️

Ya ahahahaha ayrıntılara girince dank etti :KK70: Evet olmadığın gibi görünmek ayrı bir mesele tabi. Sevmediğin bir mekana gidip seviyormuş gibi storyler atmak, alakan olmayan işleri paylaşmak tabi gösterişe kaçıyor ve itici haklısınız ama işte onlarda ilgi eksikliğinden kaynaklı sorunlar var bence. Ne bileyim tamamen dikkat çekip egosunu tatmin etmek istiyor olabilir. Benim söylemek istediğim paylaşımlar güzel, eğlenceli olmalı düşüncesiydi :)
Mesela uçan kuşa borcu olan arkadaşımız rızkımı veren hüdadır kula minnet eylemem diye paylaşım yaparken neyi amaçlamıştır ve neyin kafasını yaşıyordur? Vallahi psikolojik çözümlemeler yapsak ülke komple kapanır 😂 Elbette hayat zaten zor. Biz güzeli aramalı, güzeli paylaşmalıyız. İnsan estetiğe, güzelliğe hep meyilli olmuştur. Bundan rahatsızlık duymaz aksine hoşnut olur.

Kesinlikle öyle insanlar irade sahibi oldukları yaptıkları hiç bir yanlış kabul edilemez. Aslında zaman zaman bende yeni arayışlara girerim tabi bu arayışlardan kastım sadece kendimi mutlu etmek için yapmak istediğim şeyler.
Çünkü çoğunlukla herkes her şeyi bilerek ve isteyerek yapıyor. İnsan sevince de onun yerine çok kolay bahaneler bulabiliyor. Mutluluk getirecekse en uzak arayışlarınız bile yakın olsun size 🌸

Sosyal medyada insanların sahte olması, hep mutlu gibi gözükmesi bana normal geliyor ya sonuçta orası sanal bir ortam. Elalemin mutsuzluğunu, nefret kusmasını görmektense şatafatını, görgüsüzlüğünü görmeyi tercih ederim. Benimde samimiyetsiz, iki yüzlü bulduğum akraba ve arkadaşlarım oluyor onları arkadaşlıktan çıkarıyorum, cikartamayacak durumda olduklarımı ise sessize alıyorum oh kafam rahat.
Tabi dümdüz gerçek hayatta bile rolden role bürünenler varken bunu sosyal mecrada yapmak çok daha kolay. Problem değil ama irite olunuyor en azından sosyal medyada sessize almak gibi seçenekler var 😂

Çünkü çoğunlukla herkes her şeyi bilerek ve isteyerek yapıyor. İnsan sevince de onun yerine çok kolay bahaneler bulabiliyor. Mutluluk getirecekse en uzak arayışlarınız bile yakın olsun size 🌸
Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım sizde hayat boyu mutlu olursunuz 😊

Ben kedime hesap açtım orda takılıyorum takip ettiklerim de hep kedi😁 keşfet kısmı hep hayvan videosu tertemiz miss

Bir arkadasimin kayınvalidesinden ne kadar nefret ettiğini dinlediğim günün akşamına, kayınvalidesi ile fotoğraf paylasip "canim anneeeem seni seviyorum" yazdığını görünce ya da eşini artık hiç sevmediğini, ayrılmak istediğini dinlediğim günün ertesi günü "en sevdiğim değerlim kıymetlim gurban olduğum iki gözümün çiçeği kocaaaam" yazip arkada ağlak romantik şarkılarla videolarını paylaştığını görünce benim de bazen mide öz suyum agzima geliyor. Ama yapacak bir şey yok. Tüket geç yapıyorum artık. Ciddiye almamak lazım sosyal medyayı. Çoğu yalan dolan.

Sosyal medya tamamen yalanla dolu bana göre. Olsa olsa elma kurdu olabilecek abimin "kurt yediği ayazı unutmaz bilmem ne" paylaşımlarından sonra buna kanaat getirdim. Kezolar kezosu arkadaşlarımdan da çok elit falan takılanlar var, ne halt olduklarını bilmiyoruz sanki...

Hiç sosyal medya hesabım yok. YouTube whatsapp ve burada takılıyorum. Hiçte aramam merakta etmem. Bi arkadaş ortamına girdiğim an herkes çıkarır şakır şakır fotoğraf çekerler hiç sevmem. Eşimde kullanmaz o kadar yer gezeriz yeriz içeriz telefon aklıma bile gelmiyor eve geldiğimde aaa keşke fotoğraf çekseydik anı kalırdı diyoruz. 😂 çektiğim fotoğraflarda tipimiz hep kaymış çıkıyor onu bile seviyorum 🫶🏻 Her tanıştığım insan instagram dan takip ediyim diyor kullanmıyorum diyorum şok oluyor 😂 seviyorum her şeyden uzak kalmayı

rahmetli babam en yakınlarının yalanına, vefasızlığına sonunda çok kötü tepki verir di evden kovmak veya yüzlerine ne mal olduklarını söylerdi şimdi eşim diyor ki baban haklıymış ki o zaman ınternet yoktu bence iyi kaliteli insanlar azınlıkta ve bu insanlar birbirini bulduktan sonra aralarına başka insan sokmuyor ve yıllarca birbiriyle görüşüyorlar ,yeni insan tanımak risk
çoğu maskeli dolaşıyor

Çoğuna katılamayacağım. Çoluk çocuğunu, başarısını ve mutluluğunu paylaşanları kıskandığını düşünmüyorum. İnsanların çoğu da çıkarı olunca ulaşıyor. Yalan değil. Bazı kişilerin de paylaşımı itici. Mutsuz, fesat, kibirli, nispet yapanlar veya hak yiyen olduklarını bildiklerim kendini farklı lanse ediyorlar.

Bir zamanlar yeterlikte kopya çeken biri var demiştim. Kendi emeğiyle bir yere gelmiş gibi reels atmıştı, bana zorla da beğen demişti. Hiç içimden gelmedi beğenmek. İlkin sınavı geçtiğini söyleyince mutlu olmuştum, sonra kopyayı deyince tiksindim. Bunda kötü olan tek ben mi oluyorum?

Başkasına zorla kahve yaptırıp sonra ikram edilmiş gibi fotosunu çekip sosyal medyada paylaşmak?

Arkasından dedikodunun alasını yapıp sonra davet edildiğinde canımlı cicimli paylaşımlar yapmak?

Kocişinin doğum günü hediyesini fakir ablasına nispet yapmak ve zengin arkadaşlarına bakın durumum o kadar ki iyi gibiymiş için paylaşmak?

Çocuğuna sözlü ve fiziksel şiddet uygulayıp canım evladımlı fotolar paylaşmak?

Başkalarının emeklerini hiçe sayıp yayınlattığı makaleyi veya yaptığı çalışmayı övünerek paylaşmak?

...

Bir kısmını çıkardım sosyal medyadan. Kafam daha rahat. Riyakarlıklarını çekemeyeceğim. Gerçekte ne olduklarını bilmesem neyse.

Şimdi birileri mutsuzsun veya kıskanıyorsun da o yüzden bla bla yazar. Kıskandığım falan da yok.

Bir arkadasimin kayınvalidesinden ne kadar nefret ettiğini dinlediğim günün akşamına, kayınvalidesi ile fotoğraf paylasip "canim anneeeem seni seviyorum" yazdığını görünce ya da eşini artık hiç sevmediğini, ayrılmak istediğini dinlediğim günün ertesi günü "en sevdiğim değerlim kıymetlim gurban olduğum iki gözümün çiçeği kocaaaam" yazip arkada ağlak romantik şarkılarla videolarını paylaştığını görünce benim de bazen mide öz suyum agzima geliyor. Ama yapacak bir şey yok. Tüket geç yapıyorum artık. Ciddiye almamak lazım sosyal medyayı. Çoğu yalan dolan.
Sanırım bu insanlar kendilerini kandırıyorlar bazen çok göze batıyor Allah herkese yalan dolan değil gerçek mutluluklar nasip etsin

X