Yalnızlığın getirdiği sorular... bu insanların genel ikiyüzlülüğü mü yoksa sosyal medyaya özgü mü?

Ne güzel uzun uzun yazmışsınız. Aslında ben küçüklüğümden beri her işini tek başına görmüş bir insanım. Ailem dahil maddi manevi desteğim pek olmadı. O yüzden etrafımda ihtiyaç duyduğum değil de öncelikle sevdiğim insanlar var. Yine de alışkanlık olarak teklikten kopamadım. Sanırım bu içe kapanıklık, yalnızlık büyüdü bende. Sonra hani cıvıl cıvıl arkadaş ortamları olur ya özendim. Bana da bana da dedim E bu öyle kolay olmayınca umutsuzluğa sürüklendim zaten zihnimde sağlıklı sevgi şeması yok o yüzden buraya yazdım illa benim doğrum dememek farklı açılardan bakabilmek için
Tabi insan sevip sevilmeli güzel örneklerin olması sevindirici. Kötü örneklere gelince de bazı şeyleri geride bırakmalı hayatının götürdüklerinden haberdarız getireceklerinden değil

Bu aralar bana da böyle bir duygu çöktü nedense, instagramı whatsappı bile sildim yaa öyle midem bulandı iki yüzlülükten. Kemal Sayar Hocamızın BAŞI SINUKLAR İÇİN KILAVUZ kitabını nacizane tavsiye ederim. Ben de sonlardayım özellikle şeffaf ol bu bir emirdir bölümünü çok beğeneceğinizi düşünüyorum. Sevgiler

Ya ahahahaha ayrıntılara girince dank etti Evet olmadığın gibi görünmek ayrı bir mesele tabi. Sevmediğin bir mekana gidip seviyormuş gibi storyler atmak, alakan olmayan işleri paylaşmak tabi gösterişe kaçıyor ve itici haklısınız ama işte onlarda ilgi eksikliğinden kaynaklı sorunlar var bence. Ne bileyim tamamen dikkat çekip egosunu tatmin etmek istiyor olabilir. Benim söylemek istediğim paylaşımlar güzel, eğlenceli olmalı düşüncesiydi :)

Kesinlikle öyle insanlar irade sahibi oldukları yaptıkları hiç bir yanlış kabul edilemez. Aslında zaman zaman bende yeni arayışlara girerim tabi bu arayışlardan kastım sadece kendimi mutlu etmek için yapmak istediğim şeyler.

Sosyal medyada insanların sahte olması, hep mutlu gibi gözükmesi bana normal geliyor ya sonuçta orası sanal bir ortam. Elalemin mutsuzluğunu, nefret kusmasını görmektense şatafatını, görgüsüzlüğünü görmeyi tercih ederim. Benimde samimiyetsiz, iki yüzlü bulduğum akraba ve arkadaşlarım oluyor onları arkadaşlıktan çıkarıyorum, cikartamayacak durumda olduklarımı ise sessize alıyorum oh kafam rahat.

Aslında insan sosyal bir varlıktır ama bu sosyallik değil. Oturup penceremden gelip geçeni izliyormuşum gibi bir hayat. Bir dön evine bak değil mi ya da arada sen de çık karış kalabalığa. Önerdiğiniz kitabı netten inceledim ve bayağı seveceğimi düşündüm. Çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda okuyacağım, ihtiyacım olan alıntılara denk geldim. Allah razı olsun

Mesela uçan kuşa borcu olan arkadaşımız rızkımı veren hüdadır kula minnet eylemem diye paylaşım yaparken neyi amaçlamıştır ve neyin kafasını yaşıyordur? Vallahi psikolojik çözümlemeler yapsak ülke komple kapanır Elbette hayat zaten zor. Biz güzeli aramalı, güzeli paylaşmalıyız. İnsan estetiğe, güzelliğe hep meyilli olmuştur. Bundan rahatsızlık duymaz aksine hoşnut olur.

Çünkü çoğunlukla herkes her şeyi bilerek ve isteyerek yapıyor. İnsan sevince de onun yerine çok kolay bahaneler bulabiliyor. Mutluluk getirecekse en uzak arayışlarınız bile yakın olsun size

Tabi dümdüz gerçek hayatta bile rolden role bürünenler varken bunu sosyal mecrada yapmak çok daha kolay. Problem değil ama irite olunuyor en azından sosyal medyada sessize almak gibi seçenekler var

Çünkü çoğunlukla herkes her şeyi bilerek ve isteyerek yapıyor. İnsan sevince de onun yerine çok kolay bahaneler bulabiliyor. Mutluluk getirecekse en uzak arayışlarınız bile yakın olsun size
Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım sizde hayat boyu mutlu olursunuz

Ben kedime hesap açtım orda takılıyorum takip ettiklerim de hep kedi keşfet kısmı hep hayvan videosu tertemiz miss

Bir arkadasimin kayınvalidesinden ne kadar nefret ettiğini dinlediğim günün akşamına, kayınvalidesi ile fotoğraf paylasip "canim anneeeem seni seviyorum" yazdığını görünce ya da eşini artık hiç sevmediğini, ayrılmak istediğini dinlediğim günün ertesi günü "en sevdiğim değerlim kıymetlim gurban olduğum iki gözümün çiçeği kocaaaam" yazip arkada ağlak romantik şarkılarla videolarını paylaştığını görünce benim de bazen mide öz suyum agzima geliyor. Ama yapacak bir şey yok. Tüket geç yapıyorum artık. Ciddiye almamak lazım sosyal medyayı. Çoğu yalan dolan.

Sosyal medya tamamen yalanla dolu bana göre. Olsa olsa elma kurdu olabilecek abimin "kurt yediği ayazı unutmaz bilmem ne" paylaşımlarından sonra buna kanaat getirdim. Kezolar kezosu arkadaşlarımdan da çok elit falan takılanlar var, ne halt olduklarını bilmiyoruz sanki...

Hiç sosyal medya hesabım yok. YouTube whatsapp ve burada takılıyorum. Hiçte aramam merakta etmem. Bi arkadaş ortamına girdiğim an herkes çıkarır şakır şakır fotoğraf çekerler hiç sevmem. Eşimde kullanmaz o kadar yer gezeriz yeriz içeriz telefon aklıma bile gelmiyor eve geldiğimde aaa keşke fotoğraf çekseydik anı kalırdı diyoruz. çektiğim fotoğraflarda tipimiz hep kaymış çıkıyor onu bile seviyorum Her tanıştığım insan instagram dan takip ediyim diyor kullanmıyorum diyorum şok oluyor seviyorum her şeyden uzak kalmayı

rahmetli babam en yakınlarının yalanına, vefasızlığına sonunda çok kötü tepki verir di evden kovmak veya yüzlerine ne mal olduklarını söylerdi şimdi eşim diyor ki baban haklıymış ki o zaman ınternet yoktu bence iyi kaliteli insanlar azınlıkta ve bu insanlar birbirini bulduktan sonra aralarına başka insan sokmuyor ve yıllarca birbiriyle görüşüyorlar ,yeni insan tanımak risk
çoğu maskeli dolaşıyor

Çoğuna katılamayacağım. Çoluk çocuğunu, başarısını ve mutluluğunu paylaşanları kıskandığını düşünmüyorum. İnsanların çoğu da çıkarı olunca ulaşıyor. Yalan değil. Bazı kişilerin de paylaşımı itici. Mutsuz, fesat, kibirli, nispet yapanlar veya hak yiyen olduklarını bildiklerim kendini farklı lanse ediyorlar.

Bir zamanlar yeterlikte kopya çeken biri var demiştim. Kendi emeğiyle bir yere gelmiş gibi reels atmıştı, bana zorla da beğen demişti. Hiç içimden gelmedi beğenmek. İlkin sınavı geçtiğini söyleyince mutlu olmuştum, sonra kopyayı deyince tiksindim. Bunda kötü olan tek ben mi oluyorum?

Başkasına zorla kahve yaptırıp sonra ikram edilmiş gibi fotosunu çekip sosyal medyada paylaşmak?

Arkasından dedikodunun alasını yapıp sonra davet edildiğinde canımlı cicimli paylaşımlar yapmak?

Kocişinin doğum günü hediyesini fakir ablasına nispet yapmak ve zengin arkadaşlarına bakın durumum o kadar ki iyi gibiymiş için paylaşmak?

Çocuğuna sözlü ve fiziksel şiddet uygulayıp canım evladımlı fotolar paylaşmak?

Başkalarının emeklerini hiçe sayıp yayınlattığı makaleyi veya yaptığı çalışmayı övünerek paylaşmak?

...

Bir kısmını çıkardım sosyal medyadan. Kafam daha rahat. Riyakarlıklarını çekemeyeceğim. Gerçekte ne olduklarını bilmesem neyse.

Şimdi birileri mutsuzsun veya kıskanıyorsun da o yüzden bla bla yazar. Kıskandığım falan da yok.

Sanırım bu insanlar kendilerini kandırıyorlar bazen çok göze batıyor Allah herkese yalan dolan değil gerçek mutluluklar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…