Yalnızlığın getirdiği sorular... bu insanların genel ikiyüzlülüğü mü yoksa sosyal medyaya özgü mü?

elya1

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2023
171
205
25
Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle şunu belirteyim ben sosyal medyada çok az paylaşım yapan bir insanım. Tabi sık takip ederdim ama şimdilerde hiç kimseyi görmek istemiyorum. Dünyanın en sahtekar insanı dürüstlük ile ilgili, en sadakatsizi sadakat ile ilgili, en maddiyatçısı maneviyatla ilgili paylaşımlar yapıyor. Gördükçe midem bulanıyor. Bir de ne bu gösteriş merakı anlamış değilim.

Sosyal medya da bir eğlence hizmet sektörü üstelik ucuz ve ulaşılabilir. Kafa dağıtayım derken bağımlı oluyorsun. Kişi ekranı kapatıp kendine ve hayatın gerçeklerine dönmek istemiyor bir süre sonra. Tüm ruhunu el kadar bir makineye sığdırmak mümkün mü? Ben yapamadım ve çokça uzaklaştım. Kesinlikle huzurlu hissediyorum ama sorum şu ki ben genel olarak herkesten sıkıldım. Dediğim gibi telefondan bile birilerinin bencil, kibirli, riyakar tavırları beni rahatsız etmeye başladı. Yalnız kalıp düşününce insanların daha da kötü yanlarını görmeye başladım. Mesela kimse kimseyi cidden merak etmiyor, özlemiyor, sevmiyor... çoğunlukla çıkar ilişkileri yaşanıyor ve kullanılmış hissediyorum. Ben de mükemmel değilim. Sanırım çağa ayak uyduramıyorum. Belki de ben problemliyimdir...

Farkındayım her insan aynı değildir ki böyle diye diye kazık fazlalığından mütevellit güven eksikliğim oluştu 😂 sanırım kabul etmemiz gerekiyor dünyanın en ağır imtihanı insanın kendisidir. Şarkıda diyor ya ağaçlarla, balıklarla, kuşlarla ben amenna işte böyle tamamen kendimle bir de doğayla baş başa kalsam. Araya az insan alırım mesela iyi gelir mi? Gerçi zaten bu yoldayım nasıl gideceğini göreceğim.

Güzel insanlarla karşılaşmak da nimetmiş. Allah bizi ahir zamanın fitnelerinden korusun 😂 Siz ne düşünüyorsunuz sosyal medya ve insan ilişkileri konusunda? Gelin dertleşelim ya da şok olduğunuz iki yüzlülükleri yazın da gülelim 😂

Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle şunu belirteyim ben sosyal medyada çok az paylaşım yapan bir insanım. Tabi sık takip ederdim ama şimdilerde hiç kimseyi görmek istemiyorum. Dünyanın en sahtekar insanı dürüstlük ile ilgili, en sadakatsizi sadakat ile ilgili, en maddiyatçısı maneviyatla ilgili paylaşımlar yapıyor. Gördükçe midem bulanıyor. Bir de ne bu gösteriş merakı anlamış değilim.

Sosyal medya da bir eğlence hizmet sektörü üstelik ucuz ve ulaşılabilir. Kafa dağıtayım derken bağımlı oluyorsun. Kişi ekranı kapatıp kendine ve hayatın gerçeklerine dönmek istemiyor bir süre sonra. Tüm ruhunu el kadar bir makineye sığdırmak mümkün mü? Ben yapamadım ve çokça uzaklaştım. Kesinlikle huzurlu hissediyorum ama sorum şu ki ben genel olarak herkesten sıkıldım. Dediğim gibi telefondan bile birilerinin bencil, kibirli, riyakar tavırları beni rahatsız etmeye başladı. Yalnız kalıp düşününce insanların daha da kötü yanlarını görmeye başladım. Mesela kimse kimseyi cidden merak etmiyor, özlemiyor, sevmiyor... çoğunlukla çıkar ilişkileri yaşanıyor ve kullanılmış hissediyorum. Ben de mükemmel değilim. Sanırım çağa ayak uyduramıyorum. Belki de ben problemliyimdir...

Farkındayım her insan aynı değildir ki böyle diye diye kazık fazlalığından mütevellit güven eksikliğim oluştu 😂 sanırım kabul etmemiz gerekiyor dünyanın en ağır imtihanı insanın kendisidir. Şarkıda diyor ya ağaçlarla, balıklarla, kuşlarla ben amenna işte böyle tamamen kendimle bir de doğayla baş başa kalsam. Araya az insan alırım mesela iyi gelir mi? Gerçi zaten bu yoldayım nasıl gideceğini göreceğim.

Güzel insanlarla karşılaşmak da nimetmiş. Allah bizi ahir zamanın fitnelerinden korusun 😂 Siz ne düşünüyorsunuz sosyal medya ve insan ilişkileri konusunda? Gelin dertleşelim ya da şok olduğunuz iki yüzlülükleri yazın da gülelim 😂

Sosyal medyanın özelliği insanların kendi hayatlarının profillerini bir vitrin gibi sergilemeleri. 😄 Orada elbette herkes kendini toplumun idealize ettiği şekilde gösterecek. Uygulamaların mantığı bu.

İnsan ilişkileri konusunda sizin gibi düşünmüyorum. Önemli olan doğru paylaşımları doğru kişilerle yapabilmek.

Eğer birileriyle bir ortamda tanışıp arkadaşlıklar konusunda çok sorun yaşıyorsanız çevrenizi değiştirin. Bir kurs dernek vakıf ortamında ortak amaçtaki insanlarla görüşün. Oturup çay kahve içip sohbet etmeli buluşmalar yerine müze gezmeli farklı yerler gezmeli buluşmalarınız olsun, anı biriktirin.

Herkesin etrafında vardır öyle birileri ama bu kadar kafaya takmak için bir neden göremiyorum.
Haklısınız aslında takmıyordum herkesin kendi hayatı kafasındaydım ama insanız ya sosyalleşmek istedim ve etrafıma göz atınca da ruhum çekildi 😂

Benim de çevremde çok insan vardır ama bir iki hariç hepsiyle mesafeliyim arayanların telefonunu açmam mesajlarına cevap vermem. Az olsun temiz olsun. Ama şu da bir gerçek ki ben hayvanları insanlardan daha çok seviyorum. Çünkü onlar yalancı iki yüzlü menfaatçi değil
Mesela hayvanlar kötülük yaptığında bile buna mecburlar hayatta kalma içgüdüleri var ama insanın kötülüğünün çoğu zaman kabul edilebilir hiçbir sebebi olmuyor. Yine de yakınlık kurduğunuz birkaç insanın olması güzel çok şükür benim de var neden yeni arayışlara girdim ki bitkisel hayat is loading 😂

insan insanın aynasıdır. Kişi kendi nasılsa karşısındaki insanı da öyle görür. Hz. Muhammed s.a.v.

Eğer sen bir kardeşinde bir kusur görürsen bilmelisin ki o kusur sende de vardır. İnsan insanın aynasıdır sen onda kendini görürsün. Mevlana Celaleddin Rumi.

Mesela kimse kimseyi merak etmiyor sevmiyor özlemiyor demişsin ya. Belki de bu ara senin ruh halin bu olduğu için, bu sıralar insanlardan pek hazetmediğin için onları da öyle görüyor olabilirsin. Ben samimi değilim demek ki onlar da değil gibi gibi.

Son düzenleme:
Sosyal medyanın özelliği insanların kendi hayatlarının profillerini bir vitrin gibi sergilemeleri. 😄 Orada elbette herkes kendini toplumun idealize ettiği şekilde gösterecek. Uygulamaların mantığı bu.

İnsan ilişkileri konusunda sizin gibi düşünmüyorum. Önemli olan doğru paylaşımları doğru kişilerle yapabilmek.

Eğer birileriyle bir ortamda tanışıp arkadaşlıklar konusunda çok sorun yaşıyorsanız çevrenizi değiştirin. Bir kurs dernek vakıf ortamında ortak amaçtaki insanlarla görüşün. Oturup çay kahve içip sohbet etmeli buluşmalar yerine müze gezmeli farklı yerler gezmeli buluşmalarınız olsun, anı biriktirin.
Karun bunları görse en kötüsü ben değilmişim diye umut dolar istiğfar eder 😂

Çok haklısınız herkes herkesle zaten uyuşamaz sanırım ben de kısıtlı çevreden muzdarip oldum. Yeniliklere açık olup farklı ortamlarda bulunmalıyım. Hiç yoktan güzel anılarım olur. Kabirde yeterince yalnız olacağım zaten 😂

insan insanın aynasıdır. Kişi kendi nasılsa karşısındaki insanı da öyle görür. Hz. Muhammed s.a.v.

Eğer sen bir kardeşinde bir kusur görürsen bilmelisin ki o kusur sende de vardır. İnsan insanın aynasıdır sen onda kendini görürsün. Mevlana Celaleddin Rumi.
Mevlana Firavun'a Ebu Cehil'e bakıp güzellik görebilir miydi? Bir katile, hırsıza bakıp aman ağzımızın tadı bozulmasın ben bir kusur göremedim mi diyeceğiz? Aslında haksız değilsiniz insan elbette kendine bakmalı ilk olarak ben de bunu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum normal hayatımda. Sadece bazen ilişkilerini, hayatını gözden geçirirsin sanırım durumum bu.

Yaklaşık 4 yıldır instagramı max 3 ay kullandım. Ve beni iyi yönde etkiledi sosyal mecradan uzak durmak. Ciddi anlamda daha çok kitap okumaya daha çok egzersiz yapmaya başladım son yıllarda. Daha çok yemek tarifi öğrenip yeni tatlar deneyimleyerek geçirdim bu 4 yılı takılma kategorisinde. Hiç bir şekilde kullanasım gelmiyor. Anlamı yok benim için. Şimdi de dil öğrenmeye başladım. Hepsini instagramı kullanmamaya bağlayamam belki ama odağımı daha sağlıklı noktalara çevirmem daha kolay oldu diyebilirim kısaca.

Bence herkes çevresini kendisi gibi görüyor.
Mesela ısrarla herkesin onu kıskandığıni düşünen insanları biraz deşsen aslında kıskanç olduklarını görebilirsin.
Sizin de bence bu kadar negatif yorumunuz aslında kendinizden yola çıkınca yapılmış bir yorum.
Mesela "kimse kimseyi cidden merak etmiyor, özlemiyor, sevmiyor" demişsiniz. Siz kimseyi merak etmediginiz, izlemediğiniz ve sevmediğiniz için bence böyle düşünüyor olmayasınız?
Ben sosyal medyada zorunluluktan / hatır gönül için kimseyi eklemiyorum. Sevmediğim kuzenlerim, sevmediğim iş arkadaşlarım bile yok..hatta sevdiğim halde hep yeğenini,çocuğunu paylasani bile çıkarttım, sonradan sorunca da zaten sosyal medyaya ayıracak az vaktimin olduğunu,onda da hoşuma giden içerikleri görmek istediğimi,ama arkadaşımı çok sevdiğimi söyledim, konu kapandı:)
Takip ettiğim ikiyuze yakın insanı cidden seviyorum,merak ediyorum:)
Blablacarda arabasına bindigim genç çocuk mesela , modellik yapıyordu. Bilindik bir yerde çekime mi katılmış, mutlu olur beğenirim. İki yil önce gezdirdigim - arasıra mektup attığım turist şu an hala geziyor mu, hemen beğenirim. Arkadaşımın çocuğu okumayı mi sökmüş? Hemen nazar boncuğu emojisi atarım En buyuk kk En buyuk kk şarkı mi soylemis, dinlememe gerek yok, görür görmez beğenirim. Arkadaşım yarışmaya mi katilmis, bol şans yazarım. Kkdan zamaninda takı sayfasını paylaşan bir arkadaş geçenlerde dükkan açtı mesela..ozelden sohbetimiz bile yok ama mutlu oldum,hiç üşenmedim,bir boş animda tam iki yıllık bütün paylaştıklarını beğendim like sayısı artsın diye :)))
Gayet de insanlar birbirini önemsiyor, özlüyor, mutLu oluyor.
Ben x şehrinden y şehrine giderken arada kalan şehre uğrayıp canım arkadaşımı görüyorum mesela,küçük bir mola veriyorum.
Geçenlerde hepsinden alakasız başka bir şehre tatile gittim, eski iki arkadaşımla buluştum. Kız dikkat etmiş, söyledi 'cok hosuma gidiyor yakın arkadaşına zaman ayirmak için fırsat yaratman' dedi, eminim bunu söylerken benim adıma mutlu olmuştur. Ben de o paylasim yapınca mutlu bir dünyası oldugu için cidden mutlu oluyorum. O şehirde paylaşım yapınca uzun süredir görmediğim başka arkadaşlarım da görüşelim yazdı, neredeyse hepsiyle buluştum,birer kadehlerini ictim 😇
Yani yazılanlara genel olarak katılmıyorum. Bence siz mutsuz olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz.
Ben sevgilim varken mutlu çift görmeyi çok seviyorum. Enerji veriyorlar böyle pıtır pıtır.
Ama sevgilimden ayrıldıysam, ya da uzakta diye özlüyorsam - özellikle metrobüs sevişgenlerine uyuz oluyorum. Tıklım tıklım metrobuste miçmiç 🙈
Tamamen kendimden gelen bir negatiflikle ama.
Sizde de durum bundan ibaret. Yeniden seveceğiniz insanlarla tanışınca fikrini degisecekrir

Mevlana Firavun'a Ebu Cehil'e bakıp güzellik görebilir miydi? Bir katile, hırsıza bakıp aman ağzımızın tadı bozulmasın ben bir kusur göremedim mi diyeceğiz? Aslında haksız değilsiniz insan elbette kendine bakmalı ilk olarak ben de bunu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum normal hayatımda. Sadece bazen ilişkilerini, hayatını gözden geçirirsin sanırım durumum bu.
Yorumumun devamını okursan kendimden de yorum ekledim. Sana kötüsün demek istemedim. Zaman zaman benim de böyle hissettiğim oluyor. Sevgiler sahte geliyor dünya boş insan ilişkileri anlamsız geliyor falan sonra bakıyorum bu benim ruh halimle modumla ilgili. O modadan çıkınca farklı bakıyorum. Demem o ki içini karartma. 😂😂

Genel olarak hepimizin çevresi aşağı yukarı böyledir.

Mesela aile içinde birbirini yiyip sosyal medyada canım ailem ölürüm biterimli fotoğraflar , bu kez kesin bitti boşanıyorum evi terkediyorum diyip hayatımın anlamı herkes gitsin sen kal'lı yorumlarla fotoğraflar paylaşamlar oldu cevremde..

içeriği bilmeyen insan ayy ne kadar güzel aşka bak ailedeki bağa bak diyor ama işin içini gorunce dün düşmanlardı bugün neyin nesi şimdi bu diyor. Ben alıştım bu gibi durumlara o yüzden takılmiyorum artık 😅

Ama favorim maddi açidan para yok diye ağlayıp bilmem kaç bin liraya ayakkabı alıp spor salonuna yazilip hiç bir tatil( yurtiçi ve yurtdışı) zamanından mahrum kalmayanlar 😏😃

Daha öncede bu konuyla ilgili eleştirilerim olmuştu. Sosyal medyayı bence fazla önemsiyorsunuz. Yani tabiki de insanlar güzel olan şeyleri, mutlu hallerini paylaşacaklar. Ağlayıp zırladığımız, evde kavga ettiğimiz, küstüğümüz durumları paylaşsak çok tuhaf ve itici olmaz mıydı? Ben bu yüzden sosyal medyada sadece iyi yönlerini paylaşmalarını normal buluyorum. Ben mesela gün içerisinde yaşadığım sıkıntıyı neden paylaşımlarımda yansıtayım ki? Bırakın insanlar gezdiği, güldüğü anları paylaşsınlar. Bunları dert ederseniz asıl sıkıntınız büyür. Günlük hayatta da evet çıkar ilişkileri çok arttı önceden önemsemediğim bu durumu artık önemsiyor ve mesafemi koyuyorum. Beni sadece işi düştüğünde arayan biriyle küsmüyorum ancak uzak duruyorum. Yalnız kalmak böyle durumlarda en güzeli. Genel olarak çoğu kişinin yaşadığı bir durum bence :)

Yaklaşık 4 yıldır instagramı max 3 ay kullandım. Ve beni iyi yönde etkiledi sosyal mecradan uzak durmak. Ciddi anlamda daha çok kitap okumaya daha çok egzersiz yapmaya başladım son yıllarda. Daha çok yemek tarifi öğrenip yeni tatlar deneyimleyerek geçirdim bu 4 yılı takılma kategorisinde. Hiç bir şekilde kullanasım gelmiyor. Anlamı yok benim için. Şimdi de dil öğrenmeye başladım. Hepsini instagramı kullanmamaya bağlayamam belki ama odağımı daha sağlıklı noktalara çevirmem daha kolay oldu diyebilirim kısaca.
Sizin adınıza çok sevindim ben de birkaç aydır pek kullanmıyorum daha fazla kitap okumaya, yürüyüş yapmaya, yeni tatlılar denemeye, öğretici alanlara yönelmeye başladım. Çok daha iyi hissediyorum. Hayatı ıskalamıyoruz böylelikle ya da zihnimizi uyuşturup bir ekrana kilitlenmiyoruz. Dünyayı gerçek anlamda iyisiyle kötüsüyle kucaklıyoruz. Benim ailem dışında birkaç yakın arkadaşım var ve güzel ilişkilerim var onlarla. İştahım kabardı sanki yenilik aradım yeni biriyle tanışınca mutlu bile oluyordum tabi bahsettiğim durumlardan ötürü çok sıcak bakamıyorum artık ama bazen akışına bırakmak gerekli

Yorumumun devamını okursan kendimden de yorum ekledim. Sana kötüsün demek istemedim. Zaman zaman benim de böyle hissettiğim oluyor. Sevgiler sahte geliyor dünya boş insan ilişkileri anlamsız geliyor falan sonra bakıyorum bu benim ruh halimle modumla ilgili. O modadan çıkınca farklı bakıyorum. Demem o ki içini karartma. 😂😂
Teşekkür ederim şimdi daha iyi anladım bakış açısı her şeydir demek istediğin odağımı değiştirmeliyim ben de yazımda belki ben problemliyim demiştim işte kendimdeki bir kusuru gördüm sayenizde dikkate alacağım eğer bir yanlışım olduysa hakkınızı helal edin ☺️

Teşekkür ederim şimdi daha iyi anladım bakış açısı her şeydir demek istediğin odağımı değiştirmeliyim ben de yazımda belki ben problemliyim demiştim işte kendimdeki bir kusuru gördüm sayenizde dikkate alacağım eğer bir yanlışım olduysa hakkınızı helal edin ☺️
Estağfurullah. ♥️

Daha öncede bu konuyla ilgili eleştirilerim olmuştu. Sosyal medyayı bence fazla önemsiyorsunuz. Yani tabiki de insanlar güzel olan şeyleri, mutlu hallerini paylaşacaklar. Ağlayıp zırladığımız, evde kavga ettiğimiz, küstüğümüz durumları paylaşsak çok tuhaf ve itici olmaz mıydı? Ben bu yüzden sosyal medyada sadece iyi yönlerini paylaşmalarını normal buluyorum. Ben mesela gün içerisinde yaşadığım sıkıntıyı neden paylaşımlarımda yansıtayım ki? Bırakın insanlar gezdiği, güldüğü anları paylaşsınlar. Bunları dert ederseniz asıl sıkıntınız büyür. Günlük hayatta da evet çıkar ilişkileri çok arttı önceden önemsemediğim bu durumu artık önemsiyor ve mesafemi koyuyorum. Beni sadece işi düştüğünde arayan biriyle küsmüyorum ancak uzak duruyorum. Yalnız kalmak böyle durumlarda en güzeli. Genel olarak çoğu kişinin yaşadığı bir durum bence :)
Arkadaşlar biz kaos severiz burada yazılanları instada canlı canlı paylaşsalar ya 😂 sizi de haklı buldum sanırım konu çok yönlü. Şöyle düşünün biri sizin yanınızda arabam şöyle arabam böyle, üstümdekiler marka, bak herkes etrafımda vs. vs. konuşursa itici bulmaz mıydınız? Tamam anladık the best life ever sende yani. Demek istediğim çok fazla abartan kişilerden bahsediyorum mesela adam içki masasından kalkmaz ama attığı story şefaat ya Muhammed(s.a.v) bu aşırılık göze batıyor ister istemez.

Arkadaşlar biz kaos severiz burada yazılanları instada canlı canlı paylaşsalar ya 😂 sizi de haklı buldum sanırım konu çok yönlü. Şöyle düşünün biri sizin yanınızda arabam şöyle arabam böyle, üstümdekiler marka, bak herkes etrafımda vs. vs. konuşursa itici bulmaz mıydınız? Tamam anladık the best life ever sende yani. Demek istediğim çok fazla abartan kişilerden bahsediyorum mesela adam içki masasından kalkmaz ama attığı story şefaat ya Muhammed(s.a.v) bu aşırılık göze batıyor ister istemez.
😂😂😂 İşte içki masasından kalkmadığı için en çok onun şefaate ihtiyacı var. 😂😂 Adam çok doğru Bi paylaşım yapmış.

X