yalnızlığa nasıl alışılır?

Kendin gibi evlenmemiş arkadaşlar edinmelisin. Bak o zaman hayat ne kadar eğlenceli olacak. Millet evde koca çocuk derdi ile uğraşırken, sizin derdiniz bu hafta sonu nereye gitsek olacak.
Hayatta tek mutlu olma yolu, evlenip çoluklu çocuklu olmak değil.
arkadaş edinme konusundada iyi değilim

kullanılmaktan korkuyorum
yahu sen istemessen nasıl kullanacaklar seni...
seni seviyorum benimle seviş dese evet mi diyeceksin... en abartılı örnegi veriyorum ki anlayabilesin...
sevdin ama senden bir sebeple ayrıldı. o zaman fikirleriniz uyuşmuyormuş diyeceksin. herkes kendi yoluna gidecek. bu da kulanılmak degil.
aldatıldın mı ? ögrendin. adam zaten pislik miş iyi ki ögrendin. yoluna önüe bakarsın.
bence sen acı cekmekten korkuyorsun. ve her sadece aşk sevgili acısı degil her acıdan kaçıyorsun.

yahu sen istemessen nasıl kullanacaklar seni...
seni seviyorum benimle seviş dese evet mi diyeceksin... en abartılı örnegi veriyorum ki anlayabilesin...
sevdin ama senden bir sebeple ayrıldı. o zaman fikirleriniz uyuşmuyormuş diyeceksin. herkes kendi yoluna gidecek. bu da kulanılmak degil.
aldatıldın mı ? ögrendin. adam zaten pislik miş iyi ki ögrendin. yoluna önüe bakarsın.
bence sen acı cekmekten korkuyorsun. ve her sadece aşk sevgili acısı degil her acıdan kaçıyorsun.
evet acı çekmekten korkuyom çok hasas biriyim kçk bir sorun bile bni yıkıyor

valla arkadasım bende 30um sevgılımde yok ama yalnız hısedıp karaları baglamıyorum. suan atanmayı beklıyorum mis gibi işim olucak dunyayı gezıcem. ayrıca spor hayatım var. nedır sendekıı bu karamsarlık cozemedım. saglıklısın gerisi bos . kafana ttaktıkca bunalıma gırersın ben diyim.

Evlenmek fikri nasıl girdi aklınıza. Bunu bir anlatır mısınız bize?

Evlenince hayatınızda ne değişecek sanıyorsunuz? Mesela ben 30'undan sonra evlendim. Hayatımda hiç birşey değişmedi. Yani evlenince hayat bir anda toz pembe olmuyor.

Bence sizin sorununuz, evlenince mevcut sorunlarınızdan kurtulacağınıza olan inancınızdan kaynaklı. Yoksa evde oturup, "kocam benle ilgilenmiyor" demeyeceğinize emin misiniz? Sanki evlenseniz bu size dert olacakmış gibi geldi bana.

İnsan önce maddi-manevi kendine yetebilmeli. Sonra hayatına birilerini almalı ki, karşından beklentisi asgari düzeyde olsun, mutlu olabilsin.

Konularını biliyorum. Senin bir işe girip çalışman lazım. İş ortamında, arkadaş edindikçe çevren oluşur, hem vaktini değerlendirecek aktivite oluşur hem de karşına birisi çıkabilir. Sürekli evde boş boş oturarak daha fazla bunalıma girersin. Zaten bunalımdasın, bu durumdan kurtulman lazım. Sadece yalnız olan sen değilsin, milyonlarca insan yalnız ve birçok yalnız insan bir meşgale buluyor kendine o şekilde hayatlarını dolduruyor. Ben de yalnız yaşıyorum, bekarım yaşım 32. çalışıyorum, arkadaşlarımla etkinlik yapıyorum, spora gidiyorum. Evde olduğum zaman da mutfakta bir şeyler deniyorum, iyi olursa komşulara veriyorum :) kitap okuyorum, işimle ilgileniyorum, netten sinema dizi vs. takip ediyorum.Yani bir şeylerle meşgul oluyorum. Sen, hayatı kendine zehrediyorsun. Evlenmek yalnızlığını gidermeyebilir.Evli olup kocasından ilgi görmediği için duygularını, hayatını yalnız yaşayan kadınlar da var. Kendine güven, mutlu olma yolları ara, evliliğe odaklanmaktan vazgeç artık. Bu kadar kafaya taktığın için olumsuz enerji yüklüyorsun bedenine, yüzüne. Çevrendekiler de evliliğe niyeti olan da bu yüzden, olumsuz elektrik alabilir senden.

Yalnizlik zor . Kolay diyen yalan soyler. Evlenmezsin hayatini evcillerine adarsin. Sonra bir gun onlar da gider. Benim gibi dimdizlak kalirsin ortada. Arkadaslarinla yalnizligi yeterince paylasamazsin. Hayatinin amaci evlilik olmasin ama bir an once evlenmeye bak.

gittim.ilaç verdi değişen yok.başka bırıde makyaj yap geçer dedi pek ilgilenmedi.
psikiloga git pskiyatr a degil. psikolog seni dinlemek zorunda. öteki ilac verir.
belediyelerin psikolojik hizmet veren ucretsiz birimleri var. istersen 1 sene istersen daha uzun veya kjısa gidiebiliyorsun. bulundugun yerin belediyesinin mutlaka nette sitesi vardır. bak oradan olmadı pts gunu ara belediyeyi sor danışmaya böle böle birşey varmış bizim bölgemiz de de varmı filan...

psikiloga git pskiyatr a degil. psikolog seni dinlemek zorunda. öteki ilac verir.
belediyelerin psikolojik hizmet veren ucretsiz birimleri var. istersen 1 sene istersen daha uzun veya kjısa gidiebiliyorsun. bulundugun yerin belediyesinin mutlaka nette sitesi vardır. bak oradan olmadı pts gunu ara belediyeyi sor danışmaya böle böle birşey varmış bizim bölgemiz de de varmı filan...
anladım.sorup öğrenirim doğru dediniz

beni anlamıyorsunuz.pskiyatrıye gittim bi tanesi ilaç verdi diğeride makyaj yap geçer dedi.ruh halim çok kötü ne yapacağımı bilmiyorum aileme anlatıyorum.anlamıorlar.dua ediyorum sürekli ama yoruldum.çareyide bilmiyorum
İş ya da okul? Ne yaparsınız? İngilizcede böyle sorulur, manidar.

Görücü usulu evlenmeyi kabul edecekseniz bunu birilerine çıtlatın. Anne olur yenge olur komşu teyze olur...
Benim kuzenim de sizin gibiydi. Umutsuzdu. Halbuki guzel bir kizdi. Bu yuzden kimse onun gorucu isteyecegini dusunmezdi. Komsular tanistirmis. Evli cok mutlu...

Borçlar varsa neden çalışmıyorsun ? Ailen baskıcı mıdır ? Genellikle baskıcı ailelerde yetişenlerin çevreleri dar oluyor. Eğer öyleyse artık isyan bayrağı açmanın zamanı gelmiş demektir. Öncelikle çalışma ısrarıyla başlayabilirsin.

Back
X