yalnızlığa nasıl alışılır?

Böyle negatif düşünme, bu düşünce bile senin sosyal bir ortamda davranışını etkiler, rahat olamazsın. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Birileriyle tanışırken beni yargılayacaklar , ben iticiyim deyip kendini geri çekmek yerine, bulunduğum ortamın keyfini çıkaracağım, eğleneceğim diye düşün, davranışlarına da yansıyacaktır.
yani şuan ağlamaktan gözlerim şişti.daha öncede konu açtım.yani sanki kaybolmuş gibiyim.aklımda bişeyler var spor vs gibi.şuanki pskolojimi anlatacak kelime yok.sskdaki pskiyatrıye gittim ilaç veriyor sadece.oda etki etmiyor.belli dk konuşmaya izin vardı alelacele derdimi anlatmaya çalıştım.bi taneside makyaj yap geçer dedi :KK43: insanı ciddiye almıyorlar.kime derdimi anlatayımda çare arayım bilemedim.aileminde hiç umrunda değilim.arkadaşlarda ararsam konuşabiliyoz yoksa aramıyorlar.halbuki üzgünüm şuan dediklerinde yanına koşardım arkadaşımın.akrabalarımda güya severler ama sokakta karşılaşırız tanımıyor gibi davranır :KK43: yoruldum gerçekten her gün ölümü düşünüyorum

baba evi meydan evi koca evi zindan evi demişler illede öyle olcak değil tabi de hayatın tadını çıkar çok ararsın bu günlerini

baba evi meydan evi koca evi zindan evi demişler illede öyle olcak değil tabi de hayatın tadını çıkar çok ararsın bu günlerini
yani şuan ağlamaktan gözlerim şişti.daha öncede konu açtım.yani sanki kaybolmuş gibiyim.aklımda bişeyler var spor vs gibi.şuanki pskolojimi anlatacak kelime yok.sskdaki pskiyatrıye gittim ilaç veriyor sadece.oda etki etmiyor.belli dk konuşmaya izin vardı alelacele derdimi anlatmaya çalıştım.bi taneside makyaj yap geçer dedi :KK43: insanı ciddiye almıyorlar.kime derdimi anlatayımda çare arayım bilemedim.aileminde hiç umrunda değilim.arkadaşlarda ararsam konuşabiliyoz yoksa aramıyorlar.halbuki üzgünüm şuan dediklerinde yanına koşardım arkadaşımın.akrabalarımda güya severler ama sokakta karşılaşırız tanımıyor gibi davranır :KK43: yoruldum gerçekten her gün ölümü düşünüyorum

Buraya bir düzine de yazsam seni bu ruh halinden kurtaramayacağımı biliyorum maalesef. Çok yazdım çünkü sana mutlu ve ümitkar olma adına bu konu hakkında.. Fakat görüyorum ki bu çırpınışlarımız boş..

Sana ruhi şifa versin yüce Allah.. Umarım tez vakitte bu sıkıntılı ruh halinden kurtarır Rabb'im seni.

Öyle ölüm falandan da bahsedip durma. Bu kötü ruh halinin iyi olması içinde ruhi (dua, ibadet) ve bedeni (terapi, psikiyatriste gitme, ilaç,..) tedavi görmen şart. Meşgale bulmaya çalış kendine.. Kendini dinleyip durma habire.

Allah'a emanet ol.. Allah yardımcın olsun

yaşım 30 a yaklaşmış olmasından dolayı evlilik hayalleri kurdum hep.ama ne sevgilim oldu ne de görücü geldi.bu yüzden karamsarlığa sürüklendim.çok gözyaşı akıttım ve isyan ettim.şimdi anlıyorum artık.kaderime razı gelmeliyim.sonuçta herkes evlenmek zorunda değil.ama bu evlilik sorunu bende takıntı haline geldi.yalnızlığı da sevmeliyim diyorum.ama olmuyor.isyan ve gözyaşı beni artık çok yoruyor.yaşamak bile işkence gibi geliyor.ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

köpek al
hobi edin
spora başla
çalışmıyosan işe başla
insanlarla sosyalleş

Evlilik için 30 yaş geç değil ki. Siz bakmayın çok kalabalık gözükenlere herkes yalnız aslında. Ücretsiz kurslar var daha az masaraflı olanlardan birine gitmeyi deneyin. Hiç bir şey yapamazsanız mahallelerde spor parkları var yürüyüş yapıp kafanızı dinleyin.

Buraya bir düzine de yazsam seni bu ruh halinden kurtaramayacağımı biliyorum maalesef. Çok yazdım çünkü sana mutlu ve ümitkar olma adına bu konu hakkında.. Fakat görüyorum ki bu çırpınışlarımız boş..

Sana ruhi şifa versin yüce Allah.. Umarım tez vakitte bu sıkıntılı ruh halinden kurtarır Rabb'im seni.

Öyle ölüm falandan da bahsedip durma. Bu kötü ruh halinin iyi olması içinde ruhi (dua, ibadet) ve bedeni (terapi, psikiyatriste gitme, ilaç,..) tedavi görmen şart. Meşgale bulmaya çalış kendine.. Kendini dinleyip durma habire.

Allah'a emanet ol.. Allah yardımcın olsun
beni anlamıyorsunuz.pskiyatrıye gittim bi tanesi ilaç verdi diğeride makyaj yap geçer dedi.ruh halim çok kötü ne yapacağımı bilmiyorum aileme anlatıyorum.anlamıorlar.dua ediyorum sürekli ama yoruldum.çareyide bilmiyorum

yaşım 30 a yaklaşmış olmasından dolayı evlilik hayalleri kurdum hep.ama ne sevgilim oldu ne de görücü geldi.bu yüzden karamsarlığa sürüklendim.çok gözyaşı akıttım ve isyan ettim.şimdi anlıyorum artık.kaderime razı gelmeliyim.sonuçta herkes evlenmek zorunda değil.ama bu evlilik sorunu bende takıntı haline geldi.yalnızlığı da sevmeliyim diyorum.ama olmuyor.isyan ve gözyaşı beni artık çok yoruyor.yaşamak bile işkence gibi geliyor.ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
benim senin gibi düşünüp evde kaldım diye isyan eden bir ark. 35 yaş civarındaydı evlendi. hemde sümügünü atmayacak biriyle evlendi. pişmanlıgın dibini yaşıyor.
bir ark. gecen sene evlendi 42-43 yaşlarında cok ama cok mutlu. bekledi. ve turnayı gözünden vurdu.
ben eşimin 2. karısyım. erken yaşın getirdigi cahillik tecrubesizlik vs.. evlenip ayrılmışlar . biz evlendigimiz de 37 yaşında idi. bende 27 :)
şimdi ben 37 o 47. süper 7 liyiz :P
elbet kısmetin cıkar. enişde etme. diyelim ki kısmetin cıkmadı dunyanın sonu degil. kursa git, eglen dolaş, gezi turlarına katıl, çalış ne biliyim bir sürü şey yapabilirsin.
hem sosyal olursun. belki evlenecek dogru adamı bulamazsın ama eglenip keyif aldıgın mutlu dk gecirecegin arkadaşlıkların, dostlukların olur. ele ele tutuşuğ gezdigin bir sevgilin olur...
ne biliyim böyle işte....
-ek . ben eşimle tanışmasaydım asla evlenmeyi düşünmüyordum. beni bildiginiz kandırmıştır. hem de tanıştıgmız 1.gun. yazık bana... :D

benim senin gibi düşünüp evde kaldım diye isyan eden bir ark. 35 yaş civarındaydı evlendi. hemde sümügünü atmayacak biriyle evlendi. pişmanlıgın dibini yaşıyor.
bir ark. gecen sene evlendi 42-43 yaşlarında cok ama cok mutlu. bekledi. ve turnayı gözünden vurdu.
ben eşimin 2. karısyım. erken yaşın getirdigi cahillik tecrubesizlik vs.. evlenip ayrılmışlar . biz evlendigimiz de 37 yaşında idi. bende 27 :)
şimdi ben 37 o 47. süper 7 liyiz :p
elbet kısmetin cıkar. enişde etme. diyelim ki kısmetin cıkmadı dunyanın sonu degil. kursa git, eglen dolaş, gezi turlarına katıl, çalış ne biliyim bir sürü şey yapabilirsin.
hem sosyal olursun. belki evlenecek dogru adamı bulamazsın ama eglenip keyif aldıgın mutlu dk gecirecegin arkadaşlıkların, dostlukların olur. ele ele tutuşuğ gezdigin bir sevgilin olur...
ne biliyim böyle işte....
-ek . ben eşimle tanışmasaydım asla evlenmeyi düşünmüyordum. beni bildiginiz kandırmıştır. hem de tanıştıgmız 1.gun. yazık bana... :KK70:
bu zamana kadar arkadaşlarımı arayan yanında olan hep bendim.çevrem çok vurdumduymaz iyi gün dostu.sevgili dediğinde karşındakini kullanıyo.dünya zorlu bir sınav.aslında bende eskiden öle düşünüyodum ama çevremdekiler hep evli.onları görüp imreniyorum.elimde değil malesef.bu durumdan nasıl kurtulacağımı düşünüyorum

Evlenememekten ziyade ciddi bir depresyonunuz oluşmuş sanırım. Bu depresyonun verdiği bir karamsarlık aslında. Eğer depresyonunuz hafiflerse daha geniş bir açıdan bakabileceksiniz olaylara. Verilen ilacı düzenli kullanmaya devam edin en az 6ay, mutlaka ruh halinize bir katkısı olacaktır. Ama biliyorsunuz sizin de çaba göstermeniz şart. Hergün yürüyüş yapın, evde boyama vs yapın. Yani bu evliliğe saplanıp kalmış düşüncelerinizi başka bir yöne kanalize etmeniz lazım bunun başka yolu yok.

Bir ablam vardı, talihsiz bir kaza sonucu yüzünde bir yanık izi kalmıştı. 30unu geçmişti aşk onu bulduğunda. Evli şimdi çok da güzel bir evladı var. Sizi böyle düşündüren yaşadığınız depresyon olmalı. Önce bunu aşmaya çalışın. Sİz kendinizi sevmez değer vermezseniz yaydığınız negatif enerji belki çevrenizi görmenize aynı şekilde onların da sizi görmesine engel. İnsanın mutlu olması için arkadaşları olmasına gerek yok illa ki. Olsa güzel elbette ama insanlar şimdi öyle çıkarcı ki-belki biz de içimizde bir parça öyleyizdir kim bilir- Depresyon illeti insanın iliğini sömürüyor, ama kurtulmak da mümkün Allahın izniyle. Yalnız sadece ilaçla olmaz. Tedavinize devam edin, çıkın sabah yürüyüşleri yapın hazır bahar da geliyorken. Doğayla ilişki kurun kendi sorunlarınızı bırakın bakın nasıl iyi gelecek. Belediyenin ücretsiz spor tesisleri var. Gidin spor yapın hobi edinin. Depresyondaki insan için basit görünen şeyler bile külfet gelebilir, sizin de gözünüzde büyüyebilir belki. Ama yılmayın. Size Mustafa Ulusoy'un kitaplarını öneriyorum. Evlilikler, Umutlar, Yalnızlıklar; Yakınlık, Aynalar Koridorunda Aşk ve diğerleri. Şöyle bir bakın internetten eminim kendinizden birşeyler görüp devam etmek isteyeceksiniz. İnşallah önce kendinizi sever sonra da sizi seven bir adamla bir ömür mutlu yuva kurarsınız. Unutmayın Allah her sıkıntının ardından bir ferahlık verir, kim bilir şimdiye kadar yaşadığınız dertler bu bekleyiş hiç ummadığınız kadar güzel bir evlilikle taçlanacak! Duayı eksik etmeyin. Selametle

Borçlarımız var demişsiniz borç olunca zor biliyorum bunu.
Ama halk eğitimin ücretsiz ve ya az ücretli kursları var onlara gitseniz. Havalar güzelleşiyor yürüyüşe başlasanız güzel olur sizin için. İnternet imkanınız var sanırım youtube'ta güzel spor videoları var onları izleyip yapabilirisniz evde... En önemlisi ruhi halinizin düzelmesi için ibadet, dua öneririm... Ben evde keçe işi yapıyorum. Satmıyorum az bir maliyetle malzemeleri aldım.Kendime eşime, dostuma, aileme hediye yaptım. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz bile...Bu bir örnekti kendinize meşgaleler bulup bu ruh halinden kurtulmanız lazım. Hayat kısa sağlığımız var , ailemiz var.. Şükredecek ne çok neden var düşünsene... Benimde arkadaşım yok. Ararsam ararlar yani. Ama bu böyle diye karalar bağlayamam ki.

beni anlamıyorsunuz.pskiyatrıye gittim bi tanesi ilaç verdi diğeride makyaj yap geçer dedi.ruh halim çok kötü ne yapacağımı bilmiyorum aileme anlatıyorum.anlamıorlar.dua ediyorum sürekli ama yoruldum.çareyide bilmiyorum

Arkadaşım seni anlamaz olur muyum? Ben de bekarım, 31 yaşındayım, evlenip hayırlı bir yuva kurmak istiyorum. Ben de bu sabır olayının zor olduğunu biliyorum çünkü yaşıyorum bu durumu bire bir. Ben de ara ara üzülüyorum bu durumuma, çevre baskısı, laf edenler, evde kaldığımı ima eden tavırlarla karşı karşıya ben de kalabiliyorum.

Asıl seni en iyi anlayanlardan biri benim buna emin ol ama olmuyorsa da kendimizi bu kadar yıpratmaya değer mi bunu söylüyorum sana. İnançlı bir insan bu sıkıntılı ruh halinin geçmesi için çaba harcamalı. Allah dilediği zaman kısmetini er geç karşına çıkaracak. İnanan insan buna iman eder ve o güzel günlerin gelmesini hayırla, duayla, sabırla, ümitle bekler.

Benim sana demek istediğim kendi kendini bu kadar yıpratmana izin verme.. Yazık canına, ruhuna. Üzülmemeye çalış. Kendini bu kötü düşüncelerden uzak tutmak için meşgale bul, hobi bul.

Allah yardımcın olsun inşaAllah..

Arkadaşım seni anlamaz olur muyum? Ben de bekarım, 31 yaşındayım, evlenip hayırlı bir yuva kurmak istiyorum. Ben de bu sabır olayının zor olduğunu biliyorum çünkü yaşıyorum bu durumu bire bir. Ben de ara ara üzülüyorum bu durumuma, çevre baskısı, laf edenler, evde kaldığımı ima eden tavırlarla karşı karşıya ben de kalabiliyorum.

Asıl seni en iyi anlayanlardan biri benim buna emin ol ama olmuyorsa da kendimizi bu kadar yıpratmaya değer mi bunu söylüyorum sana. İnançlı bir insan bu sıkıntılı ruh halinin geçmesi için çaba harcamalı. Allah dilediği zaman kısmetini er geç karşına çıkaracak. İnanan insan buna iman eder ve o güzel günlerin gelmesini hayırla, duayla, sabırla, ümitle bekler.

Benim sana demek istediğim kendi kendini bu kadar yıpratmana izin verme.. Yazık canına, ruhuna. Üzülmemeye çalış. Kendini bu kötü düşüncelerden uzak tutmak için meşgale bul, hobi bul.

Allah yardımcın olsun inşaAllah..
haklısın evde durmaktan oluyor böyle.

bu zamana kadar arkadaşlarımı arayan yanında olan hep bendim.çevrem çok vurdumduymaz iyi gün dostu.sevgili dediğinde karşındakini kullanıyo.dünya zorlu bir sınav.aslında bende eskiden öle düşünüyodum ama çevremdekiler hep evli.onları görüp imreniyorum.elimde değil malesef.bu durumdan nasıl kurtulacağımı düşünüyorum
sosyalleş. sevgli olmaktan da neden korkuıyorsun ki bence korkma. belli olmaz 1.2 derken belki 3. kişi hayatının aşkı cıkar ?

Çok sevdiğim bir psikolog bir programda şöyle demişti. Bu topraklarda aşk çok yanlış anlaşıldı. İki kişi bir araya gelince tamamlanacağız gibi bir algı var. Oysa ki sağlıklı olan kişinin kendisinin tam olması ve iki ayrı kişi olarak birarada bulunmalarıdır. Evlenmek istemek son derece normal bir istektir. Fakat olmadı diye kendinize eksik insan muamelesi yapmayın. Birçok insan yalnızlıktan nefret eder. Fakat öyle bir nimettir ki anlatamam. Üretin. Kendinizi ve yaşamı keşfedin. Herkes bu yaşama kendi rengini bırakmaya geldi. Akışına bırakın. Ve kaygı duymadan yaşamayı öğrenin...

Kendin gibi evlenmemiş arkadaşlar edinmelisin. Bak o zaman hayat ne kadar eğlenceli olacak. Millet evde koca çocuk derdi ile uğraşırken, sizin derdiniz bu hafta sonu nereye gitsek olacak.
Hayatta tek mutlu olma yolu, evlenip çoluklu çocuklu olmak değil.

Zevkle yapacağanız birşeyler bulmalısınız mutlu insan enerjisiyle çekim halindedir siz başkasını bulmak için değil başkaları sizli bulmak için arayışa geçer o vakit.

Back
X