Ecolina1995

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
150
44
13
Nasıl yapabilirim ? Tarifi nedir?

Yalancı Çerkez Tavuğu nasıl yapılır?

bir tane tavuk göğsünü tuzlu suda iyice pişip dağılacak kıvama gelene kadar haşlıyosun. soğuduktan sonra tel tel ayırıp küçük parçalara bölüyosun. 2-3 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 kase yoğurt, yaklaşık 1 su bardağı çekilmiş ceviz, tuz, karabiber, kimyon de ekleyip karıştırıyosun. üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapıyosun. afiyet olsun ^^

Bunlara ek ekmek parçaları da konuyor sanırım

Tavuğu haslarken suya bir elma atıyorum bu sayede tavuk kokmuyor sonra biraz cevizi un haline gelecek kadar çekiyorum robotta içine tekrar ceviz ekliyorum bu sefer daha az çekiyorum biraz dişe gelsin diye içine tavuğu atıp yine çekiyorum kıvama gelsin diye gerektiği kadar süt ekliyorum biraz sarımsak biraz karabiber

Tavuğu haşlayıp tel tel ayırın, rondoda ekmeği çekin bir kaba alın, içine tavuk, ceviz, sarmısak,tuz,karabiber, 1-2 kaşık mayonez, 2-3 kaşık yoğurt ve tavuğun suyundan koyup karıştırın, üzerine pul piberli yağ hazırlayın. Mayonez benim eklememdir çok lezzet veriyor.

tavugu didikliyoruz ince ince.
sonra bi kenarda süt icine ekmek kirintisi , tuz, k. biber toz pulbiber z.yagi , sarimsak rendesi, tavuk suyu karistiriyoruz... sonra sivi karisimi tavuklarla bulusturuyoruz . tavuk suyunu biraz sicakken sütle bulusturun tavuklar daha iyi icine ceksin.
tavugu haslarken sogan havuc vs. koyabilirsiniz

Şuna ilave olarak ben haşlanmış tavuk göğsü, ekmek kırıntısı ve cevizi birlikte rondo yapıyorum.

ben size orjnalini vereyim, zor değil.
bütün tavukla çok lezzetli oluyor, eğer çok gelirse bir kalçalı but, bir göğüs yeterli ve 1 bardak ceviz.
tavuğu tuz koyarak haşlayın, soğuyunca didikleyin. suyunun üzerindeki yağı ayırıyorum, ekmek sarımsak ve cevizi rondodan çekiyorum. cevizi çok un gibi yapmayın, dişe gelsin.
rondodan çektiklerinizi tavuğun suyuyla ıslatın, göz kararı ne sulu ne kuru olsun. didiklediğiniz tavukları katın.
üzerine pul biber ve bütün ceviz ekleyin.
afiyet olsun.

Ben de buna yakın olan kendi tarifimi paylaşayım.

3-4 dilim normal ekmek içini 1 bardak tavuk suyu ve 1 diş sarımsak rendesiyle beraber tencereye alıp kaynara çıkana kadar Ocakta tutuyorum. Ocaktan alıp kaşıkla hafif eziyorum, ekmek zaten yumuşamış oluyor. İçine göz kararı tuz karabiber ve didiklediğim tavuğu katıyorum. İyice karıştırıp tabağa alıyorum. Sonra tavaya 1 kaşık tereyağ ve elimle parçalandığım cevizleri koyup hafif kavuruyorum, en son 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi de ekleyip bi 15-20 saniye daha kısık ateşte tutuyorum ve tavuklu karışımın üstüne gezdiriyorum.

Sarımsak pişmiş olduğu için rahatsız etmiyor. Ceviz de elle parçalanınca ve yağda kavrulunca daha güzel dişe geliyor.

Orijinal tarifte ceviz iyice ezilip içine katılıyor. Tek fark bu diye biliyorum...

Yağını en son dökmek kaydıyla sıcak ya da soğuk tüketilebiliyor bu şekilde. Yağı önceden dökerseniz donar zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…