- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.802
- Konu Sahibi Meredith Grey
Saatinizi gecirmeyin diye mi? Giris cikis yapilmazsa maasin moladada odeniyo mu mesela?Bizde şey var molaya girip çıkarken parmak okutuyoruz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Saatinizi gecirmeyin diye mi? Giris cikis yapilmazsa maasin moladada odeniyo mu mesela?Bizde şey var molaya girip çıkarken parmak okutuyoruz.
Biraz yanlış yazmışım galiba.Hayır.
Yalakalıkla ne alakası var?
Ayrıca normalde de vardiya başlangıcı 13:00 ise 15 dakika önceden yani 12:45'de alman gerekiyor.
Yani 12:45'te hazır olman gerekiyor.
Hem çalışma saatleri düzgün hesaplansin, hemde fazladan mola yapmayalım diye galiba.Saatinizi gecirmeyin diye mi? Giris cikis yapilmazsa maasin moladada odeniyo mu mesela?
Çok saçma,bu şekilde ayrıcalıklı olduğunu düşünürler.Biraz yanlış yazmışım galiba.
Iş alma saatim 13.00, ben çalışmaya başlamış oluyorum bilmem kaç dakika önceden.
Bu haftanın izni bugündü, gelecek haftaninkini de yarin yapmislar. Yani pespese 2 gun izin. Sanirim bilerek güzellik yapmışlar.
Ama ben işi özledim mesela :/
Ya bak mola her turlu kesiliyosa yani molaya cikio cikmaman farketmeksizin o zamani odemiyolarsa evet yalakalik gibi durabilir..1-2 kere olurda her gun olmaz. Molada calisinca erken gidersin eve ya da mola parasinida oderler o baska. Neden fazladan calisayimki:) patron benden her turlu daha zengin:))Hem çalışma saatleri düzgün hesaplansin, hemde fazladan mola yapmayalım diye galiba.
Şu anda sorunlu olduğumu düşünmeye başladım.Ya bak mola her turlu kesiliyosa yani molaya cikio cikmaman farketmeksizin o zamani odemiyolarsa evet yalakalik gibi durabilir..1-2 kere olurda her gun olmaz. Molada calisinca erken gidersin eve ya da mola parasinida oderler o baska. Neden fazladan calisayimki:) patron benden her turlu daha zengin:))
Hiim mesela ne yapıyor olabilirim hayalinizde canlandırdığınız nedir? Çok merak ettim.Konuyu okudum " yooo işini yapiyorsun" diye düşündüm. Sonra konuyu açana baktım " acaba"? Dedim.
Hepsi beni seviyor. Herhalde isyerindekilere de deli gibi tutkulu, arzulu yönümü göstermiyorum.Kariyerini yaparsin orda bu çalışmayla, ama arkadaş yapamayabilirsin. en azindan ben olsam arkadas olmam mesela senle.
Ama arkadasin vardir illaki, boşver. İİstedigide bir yerse, kariyeri seç.
Ama lutfen 1 ay sonra da iş yerimdekiler beni hiç sevmiyor diye konu açma. Bu bir seçim, make your own.
Hepsi beni seviyor. Herhalde isyerindekilere de deli gibi tutkulu, arzulu yönümü göstermiyorum.
Okul, sosyal hayatım vs.de sevilen biri olmuşumdur hep. Sevimli sıfatım sağolsun.
Teşekkür ederim güzel yorumun için. Birkaç konuma yaptığın yorumlarla anladigim kadarıyla tam da arkadaşlık etmek isteyeceğim birinij düşünce yapısına sahipsin.M Meredith Grey
Yalakalıkmış değilmis cok da önemli değil fakat şuan yaptığın her fedakarlık ve ettiğin her feragat ileride sorumluluğun olarak üzerine binecek, her daim aynı davranışlar senden beklenecek. Yaptikca da daha fazla yük üzerine binecek. Beklentiyle doğru orantılı olarak memnuniyetsizlik oluşma ihtimali de cabası.
Böylesine istekli olman takdire şayan ancak mesai saati mesai, mola saati de molanı yap derim.
Peki ayrı olarak sormak istediğim bir şey var.Ben yine de dikkatli ol derim. İş arkadasliklari oyle başlar, öyle gitmez. Benden tavsiye sadece
Ama bence kariyerini seç ve yalakalik gibi goruncekse de bırak görünsun. Patronlar sever caliskanlari.
Eski isyerimde çok tatlı bir hanım arkadaşımız vardı bizim departmanda. Evi isyerimize yakındı yürüyerek geliyordu çok da seviyordu işini. Biraz tecrübe olarak deneyimsizdi ama gayretliydi bizlere yetişmek istiyordu çok sempatik ve tatlı olduğu için herkes seviyordu hep yardimciydik kadına. Sabah herkesten önce gelip akşam hepimizden sonra çıkardı. Öğle yemeğine elindeki işi bıraktirip cikartamiyorduk. Sonra başka bölümün şefi bunu, deneyimi az kapasitesi yetersiz bu nedenle mesai saatleri dışında da çalışarak iş yükünü yerine getirmeye çalışıyor diye raporlamislar. Birkaç gün sonra performans düşüklüğü sebebiyle işine son verdiler. Tabi biz hepimiz şok! Ağlaya ağlaya gitti gerçekten çok üzülmüştüm. Devletteysen bise diyemem de özel sektör çok acımasız. Kurallar neyse onu yap. Fazla yada az çalışmak... ikisi de göze batar sen de deneyimsiz gibisin. Sürüden ayrı davranma ama kendini geliştirmeye çabalamaya ara vermeYaklaşık 2-3 hafta önce çok istediğim yerde işe başladım.
Işimi severek yapıyorum. Normalde yeni başlayanlara nazaran çabucak her şeyi öğrendim.
Çoğunlukla mesaime vaktinden önce giriyorum. Atıyorum mesela 13.00da başlıyorsa muhtemelen ben 12.50de girmiş çalışmaya başlamış oluyorum.
Molaya çıkarmak istediklerinde sonra çıksam olur mu vs deyip çok çıkma yanlısı olmuyorum.
Vardiyam bittiyse ya da molaya çıkarmışlarsa bile elimde bir iş varsa bitirip öyle çıkmaya çalışıyorum ama genelde müdür yardimcilarimiz buna izin vermeyip elimden işi alıp kendileri hallediyorlar.
Benden yaşca büyük, iş dışından bir arkadaşım yaptıklarımın yalakalık olarak görülebileceğini söyledi. Benden bundan çekindim açıkçası.
Sizce arkadaşım haklı mi? Biraz abartılı mi davranıyorum?
Yok ya, hiç bir fikrim yok onceki konularinla ilgili. Nerden bakilio onu bile bilmiyorum. İş yerinde senin gibi biri olsa demek istedim, ben arkadaş olmam.sevmem ben çok calisan insan. Gevsek insan severim. ondan yani.Peki ayrı olarak sormak istediğim bir şey var.
Seninle arkadaş olmak istemezdim dediniz.
Önceki konularımdan dolayı mı?