Yalakalık gibi mi duruyor?

Meredith Grey

Su’nun Annesi 🤰🏼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
5.233
6.047
Yaklaşık 2-3 hafta önce çok istediğim yerde işe başladım.
Işimi severek yapıyorum. Normalde yeni başlayanlara nazaran çabucak her şeyi öğrendim.
Çoğunlukla mesaime vaktinden önce giriyorum. Atıyorum mesela 13.00da başlıyorsa muhtemelen ben 12.50de girmiş çalışmaya başlamış oluyorum.
Molaya çıkarmak istediklerinde sonra çıksam olur mu vs deyip çok çıkma yanlısı olmuyorum.
Vardiyam bittiyse ya da molaya çıkarmışlarsa bile elimde bir iş varsa bitirip öyle çıkmaya çalışıyorum ama genelde müdür yardimcilarimiz buna izin vermeyip elimden işi alıp kendileri hallediyorlar.
Benden yaşca büyük, iş dışından bir arkadaşım yaptıklarımın yalakalık olarak görülebileceğini söyledi. Benden bundan çekindim açıkçası.

Sizce arkadaşım haklı mi? Biraz abartılı mi davranıyorum?

Işimi severek yapıyorum. Normalde yeni başlayanlara nazaran çabucak her şeyi öğrendim.
Çoğunlukla mesaime vaktinden önce giriyorum. Atıyorum mesela 13.00da başlıyorsa muhtemelen ben 12.50de girmiş çalışmaya başlamış oluyorum.
Molaya çıkarmak istediklerinde sonra çıksam olur mu vs deyip çok çıkma yanlısı olmuyorum.
Vardiyam bittiyse ya da molaya çıkarmışlarsa bile elimde bir iş varsa bitirip öyle çıkmaya çalışıyorum ama genelde müdür yardimcilarimiz buna izin vermeyip elimden işi alıp kendileri hallediyorlar.
Benden yaşca büyük, iş dışından bir arkadaşım yaptıklarımın yalakalık olarak görülebileceğini söyledi. Benden bundan çekindim açıkçası.

Bana sorarsan haklı arkadaşın. Çünkü bir süre sonra ne kadar istersen iste yorulacaksın yada belli sorunların olup aynı performansı gösteremeyeceksin o zaman da sana hani o performans diyecekler. O yüzden herşey vaktinde ve zamanında güze

Bayağ bayağ bayağ abartı o ne yaa.. hakkın olan şeyleri yapmamak nedir ? İlerde bunun ceremesini şöyle görürsün "annaboleyna yapar annaboleyna halleder annaboleyna gider" vb gibi şeyler cok olur ilerde.. o yüzden sen hakkın olan saatleri molalari falan değerlendir. .

Bayağ bayağ bayağ abartı o ne yaa.. hakkın olan şeyleri yapmamak nedir ? İlerde bunun ceremesini şöyle görürsün "annaboleyna yapar annaboleyna halleder annaboleyna gider" vb gibi şeyler cok olur ilerde.. o yüzden sen hakkın olan saatleri molalari falan değerlendir. .
Haklisin aslında. Kendi isteğinle yaptığın şeyler gün gelir görevin sayılır falan derler hep

Çalışma hayatımda böyleydim.
İşe erken gelirdim, elimdeki işi bitirmem, biraz mola dan vermemi gerektirecekse, işi bitirmeyi tercih eder, sonra ufak mola verir devam ederdim. Öyle işten kaçayım demez mesaiyi dakikası dakikasına doldururdum. Bazen geç çıktığım olurdu.

Ve hiçbir şekilde yalakalık gibi görülmesi tarzı bir endişem olmadı. Çünkü öyle olmadığımı biliyordum. Sadece işimi sevmiştim.

Bilmem anlatabildim mi?

Arkadaşınızın gözünden öyle görünüyorsunuz demek ki.yeni başlamışsınız heves ediyorsunuz ama böyle devam etmeyin bence.bir süre sonra sizi kullanmaya çalışabilirler,hakkınız olan saatlerde iş yıkabilirler bu duruma onlar da alışabilirler.ilerisini düşünün.bir ara ben çalışırken yerine ise girdiğim kız demişti her işi hemen bitirme,ağırdan al diye.bende sizin gibi yaptım ama sonradan anladım.patron manyağı boş duyduğum bir an yakalasa saçma sapan işler veriyordu.bir ara abarttı odasına çağırıp bana elinin altındaki bilgisayarı kapattırıyordu.işte öyle.kendinizden odun vermeyin olmasi gerektiği gibi islesin süreç

Hayor 10 dk once gotmen vs iyi birsey. Keske ulkemizde herkes boyle dakik olsa. Ama molaya cikmamak filan abarti. Bole alisirlarsa mola ciktiginda goze batarsin demedi deme:)
Benimle aynı rütbede olanlar bile dert ediyorlar bunu. Annaboleyna yorulmuş görünüyor, bugün molaya çıkmadı mi diyen bile oldu müdüre :)

Hayır.
Yalakalıkla ne alakası var?
Ayrıca normalde de vardiya başlangıcı 13:00 ise 15 dakika önceden yani 12:45'de alman gerekiyor.
Yani 12:45'te hazır olman gerekiyor.

X