• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaklaşık 1 senedir hamileyim:1:

rayiha76

Guru
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
48
-1
286
Ankara
önce bir düşük arkasından 1 ay sonra tekrar hamilelik.Eşimde bende çok mutluyduk birazda endişeli bu bebeği kucağımıza almayı çok istiyorduk düşükle sonuçlanan hamileliğimde bebeğin kalp atışını duyamamıştık bundada öyle bişeyle karşılaşacaz diye çok korktuk ama çok şükür öyle olmadı minik kalbi atıyordu ve artık o varlık aleminde bizimleydi artık üç kişiydik hergün sabahtan akşama yaşadığım mide bulantılarım onun bizimle olduğunun bir göstergesiydi.Bir düşük yaşayınca mide bulantılarım bile bir sevinç kaynağıydı fazla sevinmiş olacam 9 ay boyunca mide bulantım ve istifralarım devam etti.Hamileliğim boyunca 4 kg verdim ve bu verdiğim 4 kg son iki haftada alarak doğuma gittim doğum sonrasında eskisinden daha zayıftım:)bebeğimin doğum tarihini dr 25 aralık olarak söylenmişti bende işin açıkcası biraz daha beklese de yeni yılda dünyaya gelse diye dualar ediyordum tabi bu arada sürekli dr kontrollerimiz sürüyor.Nihayet beklenen tarih geldi fakat doğum için hiçbir belirti yok dr biraz daha bekleyelim dedi kendisi normal doğum taraftarıydı bende çok istiyordum zaman geçiyor fakat oğlum bir türlü doğmak bilmiyor bense şehir dışında oturduğum için ya sancılarım tutarda hastanaye yetişemesem ya yanımda kimse olmazsa diye endişeleniyordum her dr gittiğimde doğum çantamıda yanımda götürüyordum.Derken 42 hafataya girdim hala bir belirti yok dr gittim hemen sezeryanla alalım dedi ama ben normal doğum istiyordum dr 3 gün daha mühlet istedim 3 günde en ufak bir sancıda mutlu oluyor doğum başladı diye seviniyordum ama maalesef 3 gün sonra güle oynaya hiçbir sancım yokken hastaneye gittim.Dr tekrar muayene etti ve hiç açılma yok bebekde gittikce irileşiyor sezeryanla alalım dedi bende mecburen kabul ettim ve 5 ocak günü 4kg 200 gr la oğlumu kollarıma aldım.Epidüral anestezi ile doğumu istedim çünki bebeğimi ilk ben görmek istiyordum her şey o kadar hızlı geliştiki eşim bile sezeryana giderken yanımda yoktu onu markete nar almaya göndermiştim:1:1doğuma gittiğimde beni hazırladılar anesteziyi uygularken canım hiç acımadı ama tansiyonum çok düştü istifra ederek rahatladım.Operasyon o kadar kısa sürdüki hiçbir şey anlamadan benim doğumuna özenle hazırlandığım 9 ay karnımda taşıdığım oğluşum bir anda benden uzaklaştırıldı ben şok oldum tabi hiçde öyle seyrettiğim bize anlatılan gibi olmadı .Hani doğar doğmaz anneye gösteriliyordu hani dr seninle bişeyler konuşuyor sana bebeğini anlatıyordu hiç biri olmadı.ben dr görmedim bile sesini bile duymadım üstelik özel hastanade doğum yaptım bebeğimi alıp hemen odaya çıkarmışlar ben herkesden sonra gördüm benden önce başkasının kokusuyla tanıştı bebeğim beklide o yüzden beni emmeyi reddetti.annelik dünyanın en güzel şeyi şüphesiz ama ben yaşadığım şokdanmıdır nedir öyle muhteşem duygular yaşamadım bebeğimi görünce.Annelik duygusuda zamanla gelişiyor şimdi oğluşum 3 aylık ve yaşama sebebim her şeyim.Bebeğime doğunca anne sütünden önce birkaç damla nar suyu içirdim ve çok şükür hiç gaz problemi olmadı sağlıda iyi çok şükür tek problemimiz emmemesi ama napalım onun canı sağ olsun.Allah herkesin bebeğine sağlık sıhhat ve afiyet versin yeni doğum yapacak arkadaşlarında Allah yardımcısı olsun gerçi ben bu doğumu saymıyorum:1:en kısa zamanda bir tane daha doğuracam:emir_bebek:

Maşallah yerini fazla sevmiş biraz daha dursa önlükle çıkacakmış :86:
Allah bahtını açık etsin

yalnız değilmişim :) 42. haftada en ufak bir sancı bile çekmeden(hamileliğim boyunca da hiç ağrı filan çekmedim, beynimin ağrıyla bir sorunu var sanırım:))8 saat suni sancı serumu bile aldım ama sancı bir yana sızı bile yoktu)oğlumu mecburen sezaryanla kucağıma aldım.
eee şimdi ben oğlumu 10 ay taşıdım diye takılıyorum.

yalnız değilmişim :) 42. haftada en ufak bir sancı bile çekmeden(hamileliğim boyunca da hiç ağrı filan çekmedim, beynimin ağrıyla bir sorunu var sanırım:))8 saat suni sancı serumu bile aldım ama sancı bir yana sızı bile yoktu)oğlumu mecburen sezaryanla kucağıma aldım.
eee şimdi ben oğlumu 10 ay taşıdım diye takılıyorum.

Aynen bende senin gibi ağrı falan yaşamadım aslında çokda merak ediyorum doğum sancıları nasıl normal doğum nasıl ama kısmet değilmiş.Ben suni sancıda istemedim madem sonunda sezeryan olacam bari suni sancı çekmeyeyim dedim.

Allah anal babalı büyütsün hayırlı evlat etsin canım.üzülme canım bende senin gibi geç kendime gelmiştim. doğumda yaşanan beklenmedik şeyler, üzerine ağır geçen lousalığım, bitmek tükenmek bilmeyen misafirler yavruma ben anneyim diyerek sarılmam 6 ayımı almıştı. şimdi geriye baktığımda öylesine içim yanıyoki ilk günlerini doğru düzgün yaşayamadığım annelik duygusu gerçekten çok acı.ayrıca kıyaslandığımızda çokta şanslısın en azından odana çıktığın gibi endindeymişsin ve kucaklayabilmişsin. normal doğum içiin saatlerce suni sancı çektim epidural bile istemedim onu herşeyiyle yaşabilmek için ama kısmet olmadı epidural sezeryan olmama rağmen sezeryan kararından sonrası siyah bir perde gibi ilk sütünü bile sağolsun hemşireler sağarak vermişler kuzuma ben kendimde değilmişim çünkü :50:

Allah anal babalı büyütsün hayırlı evlat etsin canım.üzülme canım bende senin gibi geç kendime gelmiştim. doğumda yaşanan beklenmedik şeyler, üzerine ağır geçen lousalığım, bitmek tükenmek bilmeyen misafirler yavruma ben anneyim diyerek sarılmam 6 ayımı almıştı. şimdi geriye baktığımda öylesine içim yanıyoki ilk günlerini doğru düzgün yaşayamadığım annelik duygusu gerçekten çok acı.ayrıca kıyaslandığımızda çokta şanslısın en azından odana çıktığın gibi endindeymişsin ve kucaklayabilmişsin. normal doğum içiin saatlerce suni sancı çektim epidural bile istemedim onu herşeyiyle yaşabilmek için ama kısmet olmadı epidural sezeryan olmama rağmen sezeryan kararından sonrası siyah bir perde gibi ilk sütünü bile sağolsun hemşireler sağarak vermişler kuzuma ben kendimde değilmişim çünkü :50:

Sağol canım Allah senin bebeğide sanada babasınada hayrlı uzun güzel ömürler nasip etsin.Nasıl tohum kendinden vazgeçmeden ağaç olamıyorsa bizde zorluk yaşamadan vlatlarımıza kavuşamıyoruz.Rabbim hiç birimizi evladımızdan ayırmasın hep güzel günlerini göstersin.

Allah analı babalı büyütsün inş.
Benzer sıkıntıları yaşamış birilerini okuyunca güç buluyorum ben de.
İlk zamanlar ciddi mide sıkıntısı yaşamış ve 6 kilo vermiş biri olarak, umarım ben de sizin gibi bebeğimle beraber sağlıkla atlatırız bu günleri.
Rabbim nazarlardan korusun bebeğinizi:nazar:

Allah analı babalı büyütsün evladınızıda size bağışlasın.Maşallah şimdi çok tatlıdır o tombik tombik...:emir_bebek:

Back