- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Kredi kartı varsa neden hep senet yapılıyordu her yerde. Kredi kartı makinesi bile yoktu hiçbir dükkanda ne diyorsunuz siz. İnsanlara bunu tanıtan, özendiren, reklamlarını yapan kim? olsa ve yaygınlaşsa zaten herkes kullanırdı bir anda öyle bir duruma getirildi ki insanlar cüzdanlarında para yerine kredi kartı taşımaya başladı kredi kartının var olması ayrı şey, yaygın olarak kullanılması ayrı şey. Aylarca yapılan taksitlendirmeler insanları özendirdi. Hangi bankanın kredi kartı sistemi vardı Erdoğan'dan önce. Benim annem asla kredi kartı kullanmadı mesela eskiden Erdoğan öncesi olduğu gibi herşeyimiz senetli sepetli yapıldı elimizde varsa harcadık yoksa harcamadık ben 18 li yaşlarıma kadar hiçbir ailenin kredi kartı kullandığını onunla alışveriş yaptığını, eşya aldığını görmedim komşularımız herkes sener yaptırır yorganına göre ayağını uzatırdı yani biz bu ülkede yaşamıyoruz bilmiyoruz neyin en zaman başladığını yaygınlaştığını bir siz biliyorsunuz hem de bu ülkede bile yaşamadan. Elimizde varsa giyer alır yerdik şimdi ver kredi kartını nasılsa sonra ödeyeceğiz diyerek borç üstüne borç eklendi. Tabbi ekonomi çok iyi milletvekilleri parasına para attı zenginler daha da zengin oldu fakirinse cebinden gitti şimdi evde birkaç kişi çalışmadan geçinin geçinebiliyorsanız ben çok zor şartlarda yetiştim hanımefendi Erdoğan olmadığı dönemde de annem tek başına gayet iyi yetiştirdi bizi. Şimdi bir alınan maaşa bir de gelen zamlara bakın ayy ama doğru siz bilmezsiniz ki burada neye ne kadar zam geliyor bir marketten alışveriş kaça mal alıyor, insanlar et alabiliyor mu yiyebiliyor mu dimi siz burada yaşamıyorsunuz ki.
Walla anlamadim ben bu isi hem hirsiz hem de bir sürü şeyler yapiliyor hem cebini doldurup hem bu kadar şey yapamaz ki mümkün değil bu !!
polemik çıkarmaya çalışıyorsunuz...oyununuza gelmek istemiyorum....söylenecek çok şey var ama :26:
Bende tam buna dikat çekmiştim . yazarda bunu yapmış oda dikkatinizi çektimi aceba
Walla anlamadim ben bu isi hem hirsiz hem de bir sürü şeyler yapiliyor hem cebini doldurup hem bu kadar şey yapamaz ki mümkün değil bu !!
Aynen Ipek;
Gercekten bir belge gösterseler, görsem ki adamlar yemis amenna.
Ama soruyorsun ya diyorlar " gizli hesabi var bilmiyor kimse" ya diyorlar " gizli ortak aciklanmasi yasak"..
Iyide güzel kardesim , gizli ise yasak ise sen nasil ögrendin?
Simdi bakiyorum adam daha h_arward a okuker calistigi parayi hic etmiyor morgage sistemi ile ev aliyor.
Ama simdi ülkemizde adamin yaptigi her is yolsuzluk oluyor..
Diyorsun ki bak onun delil gösterilen bir yolsuzlugu yok ama su adamin yaptigi yolsuzluk ispatlanmis hatta ceza almis diyorsun amannn efendim nasil aklayacaklarini sasiriyorlar.
Eger ben görmedim, ispatida yok ise ama yapmis ise Rabbim elbet ortaya cikaracaktir.
Aksi takdir de söylenen " gizli servet" sözleri benim icin karalamadir.
Ne söyleyecekseniz söyleyin,içinzde kalmasın..
Polemik çıkarma gibi bir becerim yok maalesef...
Hele oyuna getirmek hiç yoktur..
Yazarın paylaştığı yazıyı alıntıladım sadece...
Bu demek hakaretse size göre,siz öyle düşünün o zaman..
Ne söyleyecekseniz söyleyin,içinzde kalmasın..
Polemik çıkarma gibi bir becerim yok maalesef...
Hele oyuna getirmek hiç yoktur..
Yazarın paylaştığı yazıyı alıntıladım sadece...
Bu demek hakaretse size göre,siz öyle düşünün o zaman..
biraz önce bana bunlar dediğim için uslup tartışması çıkarıyorsunuz....şimdide bu demek hakaret mi diyorsunuz bu ne çelişki
Devaju kağıt kullanımının zamana paralel azalmasıyla kredi kartı kullanımına geçilmesi tamamen teknolojik bir olay değil mi? O zaman o devirde mektup yazıyorduk hala yazalım. Neden mail vs kullanıyoruz?
zaten söylemim yazara..
sizde arkadaşın BUNLAR kelimesini hoş görmedigniz için yazmıştım .arkadaşın bunlar kelimesini hoş görmeyen yazarın BU diye hitabınıda hoş görmez demiştim ....
AKP den önce Türkiye de kredi karti yokmuydu:)))
Türkiye de kredi karti 1968 yilindan beri kullaniliyor:)
Ama insanlar asla ellerine gecemeyecek bir para icin kredi kartinin sagldigi taksiti kullanamaz.
Yani eger insanlar olmayan bir parayi harciyor olsayi 12 yildir AKP basta, Türkiye de evine haciz gelmeyen, hapse atilmayan insan kalmazdi:))
Insanlar para kazaniyor ama kredi karti o paralari, ellerine gecmeden harcalamarina neden oluyor.
Ayrica AKP ülkemizi herkesin milyoner oldugu, kimsenin fakir olmadigi bir ülke yapti demiyor kimse.
Elbetteki düzelmesi gereken seyler var ama 2001 de acliktan kirilan, ekonomiyi düzeltsin diye yurtdisindan adam getirilen, gelen adaminda IMF den gelen parayi destekcileri ile arasinda pay edip caldigi bir ülke konumundan bugünlere geldi.
Azcik gercekler konusulsun ya...
Uslup dedimse dikkatli olun anlamında dedim..
Bu demekse benşm değil yazarın sözü,s,z hakaret olarak algılıyorsanız tamam..
yeni üyeliğimde sizin gibi birkaç kişinin oyununa gelip ban yemişliğim var merak etmeyin dikkat ederim ben...beni bu kadar düşünmeniz gözümü yaşarttı...
Hala oyun diyorsunuz yazık diyorum size ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?