• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakınlarınız bebekle ilgili koyduğunuz kurallara uymadığında ne yapıyorsunuz?

demetanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
324
31
68
Diğer
Hepimiz bebeklerimizi korumaya çalışıyoruz. Kendimden örnek verecek olursam bebeğimin televizyona bakmasını, inek sütünden yapılmış ürünler yada bal, çilek yemesini istemiyorum. Evime gelen yakınlarımı bebeği tv.den uzak tutması vb. konularda uyarıyorum ama "bir şey olmaz" diye bir tepkiyle karşılaşıyorum. Yapılan araştırmaları söylüyorum. Tv izleyen bebeklerin beyin ve dil gelişiminin % 30 eksik kaldığı kanıtlandı, diyorum. Hala aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar. Böyle durumlarda çileden çıkıyorum.

Siz ne yapıyorsunuz?

uyarıyorum tabı kı mesela bı yakınım cocukları cola ıcmesıne bısey demıyor oysakı bırı 2 yasında dıgerı 5 yasında kızıma vermeye calıstıgında verme dıyorum onun ıcın cok zararlı dıyorum hatta kendı cocuklarına da vermemesı gerektıgını soyluyorum aman bısey olmaz dıyor bu sefer esım tepkı gosterıyor verme dıyerek oda vermıyor tabı gerekıyorsa elınden bardagı bıle alırım onemlı olan cocugum saglıgı.

Hepimiz bebeklerimizi korumaya çalışıyoruz. Kendimden örnek verecek olursam bebeğimin televizyona bakmasını, inek sütünden yapılmış ürünler yada bal, çilek yemesini istemiyorum. Evime gelen yakınlarımı bebeği tv.den uzak tutması vb. konularda uyarıyorum ama "bir şey olmaz" diye bir tepkiyle karşılaşıyorum. Yapılan araştırmaları söylüyorum. Tv izleyen bebeklerin beyin ve dil gelişiminin % 30 eksik kaldığı kanıtlandı, diyorum. Hala aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar. Böyle durumlarda çileden çıkıyorum.

Siz ne yapıyorsunuz?

çileğin ne gibi zararı var acaba?alerjisi mi var bebeğinizin.bende alerjik egzama var.çileğe karşı ve bir çok seye karşi
sizde de aynı sorun mu var

uzman tv sitesinde "1 yaşından önce verilmemesi gereken besinler" diye bir başlık vardı. Bal, inek sütü ve çilek diyordu. Çilek ve inek sütü alerji yapabiliyormuş, balın içinde de bebekler için zehirli maddeler olabiliyormuş.

:56:

uyarıyorum tabı kı mesela bı yakınım cocukları cola ıcmesıne bısey demıyor oysakı bırı 2 yasında dıgerı 5 yasında kızıma vermeye calıstıgında verme dıyorum onun ıcın cok zararlı dıyorum hatta kendı cocuklarına da vermemesı gerektıgını soyluyorum aman bısey olmaz dıyor bu sefer esım tepkı gosterıyor verme dıyerek oda vermıyor tabı gerekıyorsa elınden bardagı bıle alırım onemlı olan cocugum saglıgı.

en iyisini yapıyorsunuz, ben de aynı fikirdeyim ama insanlar bizdeki anne hassasiyetini anlayamıyor, kırılıyor ya da küsüyor. Geçenlerde bir arkadaşım bebeğimin ağzına magnum dondurma sürdü. Annemin bir arkadaşı kendi torununa çay içirmiş gizlice. Kimileri de 3 aylık bebeğe kavun karpuz veriyormuş.

Ben mi pimpirikliyim, insanlar mı rahat, ne diyeceğimi bilemiyorum. :50:

yapmayın yada vermeyin diye uyarıyorum kibarca ama nedense hep aynı cevapla karsılasıyorum :"eskiden böyle yapıyoduk şöyle ediyodukta bişimi oluyodu sanki" diye..işte o an dicek bişi bulamıyorum herkeste yapcanı yapıyor..

ben onceleri cok fazla takardim ama sonucta eve gelip bikac saat oturup gidecekler,insalnlarin kalbini kirmaya degmez (kiii zamaninda cok kirdim,kotu olan da ben oldum tabiki) cocuk bu,onlar verir,sen vermezsin....eger evet mesela bi yiyecege ciddi allerjisi varsa soylerim karsimdaki da anlar zaten.ama bi cikolata verirler bisey demiyorum,zaten ben vermiyorum,bi kereyle bisey olmaz....tv seyretmez kizim,16 aylik...bu konuda sanslimiyim degilmiyim bilmiyorum :1: cunku biraz oyalanmasi her ikimize de iyi gelir ama yok izlemiyor...)))

bende uyarıyorum benim koyduğum yasaklara uyun ki anne olarak bi otoritem olsun çocuk karşısında allaha şükür oğlum(4 yaşında) benim yasakladığım şeyleri yapmamaya çalışır ayrıca bende yapmıyorum ki çocuk heveslenmesin mesela biz 4 yıldır kola gazoz almadık çocuğun yanında içmedik misafir gelirde yadında getirirse öyle girer evimize onuda biz içmeyiz en son bu yıl halası buna bardakla katmış vermiş annem izin vermiyor içmem demiş çocuk ben yoktum tabi oda aman annen nereden bilecek iç demiş çocuk tabi içmem demiş ama şimdi yasak koyan yanında yoksa koyulan yasakta yoktur mantığı oluştu çocukta babam yok bilgisayarı açabilirim annem yok şeker yiyebilirim gibi şimdi bu mantığı nasıl yenebilirim onunla cebelleşiyorum sizde bana yardım edin

daha yaşamadım ama bir haftaya yaşıcam
bizde sürekli söylüyoruz ama her söylediğimizde hıı öyle mi cevabını alıyoruz.
ne kadar desekte herkes istediğini yapıyor.
o değilde ben 6-7 aylık bir bebeğe,biberona kola koyupta içeren gördüm.
elinde de kuru pasta,nasıl anne baba bunlar anlamıyorum
daha çocuğun aklı ermezken veriliyor.
aklı ersede istesede mecbur alsan içse
daha 1 yaşında değil düşünün artık

Back