Yakında yalnız yaşayacağım... çok üzülüyorum. :(

bibibibiy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
882
1.068
Merhaba Güzel Kadınlar,

Hemen uzatmadan konuya girmek istiyorum.

Ablamla birlikte yaşıyoruz. Abim yurt dışında.
Annem ve babam emekli oldukları için 3 yıl önce ege kıyılarına yerleştiler ve orada yaşıyorlar.
Arada bir abimin yanına gidiyorlar 2 haftalığına, bazen de bizim yanımıza geliyorlar ama maximum 2 hafta kalıyorlar...

Benim sorunum Nisan ayında ablam evlenecek. Evlendikten sonra ben yapayalnız olacağım. :KK43:
Bu durum beni aşırı derece de üzüyor. Ve zaman da o kadar hızlı geçiyor ki... Bakınız Eylül ayı geldi ... :/ :KK43:

Özel sektörde tasarımcıyım, işlerim yoğun oluyor ve geç vakitlerde evde oluyorum.
Saat 8 de evde olsam ben biraz tembel bir insanım yemek işini nasıl halledeceğim ? Hele yalnızken benim canım yemek yemek bile istemiyor.

Ablam iş için bazen seyahat etmek zorunda oluyor yada tatile çıktığı zamanlar, ben yalnız kaldığımda ablam eve döndüğünde 2 kilo kaybetmiş oluyorum. Zaten zayıf bir insanım 49 kiloyum iyice iskelete dönüyorum.

Hayatımda kimse yok biri olsa en azından bazı akşamlar birlikte yemek yerdik vs....
Eeee arkadaşlara git diyeceksiniz. En yakın arkadaşlarımın çoğu avrupa yakasında yaşıyorlar. Ben zaten diğer yakadayım o tarafa geçene kadar akşam saat bilmem kaç olur.... Her akşam böyle arkadaşlar ile de görüşemeyiz.

Oturduğumuz yer güvenli ondan korkum yok ama başka korkular oluştu :
Hem yalnızım hemde yalnız kaldığımda sağlığım dan da olacağım iyi beslenmeyeceğim için.

Yalnız yaşayan kadınlar siz nasıl yapıyorsunuz ?
bana imkansız geliyor :KK43: Yemek konusunda akşamları kendinizi nasıl motive ediyorsunuz ?

Başka korkular da oluştu bende bir ömür böyle yalnız kalırsam ? o zaman ne yapacağım :KK43:

Bir çok arkadaşım "ayhh senin yerinde olmak çok isterdim" vsvs gibilerinden cümleler sarfediyorlar çünkü hayatları boyunca hiç yalnız kalmamışlar.

Kapı yı açtığınızda tek bir sessin olmaması.
Yalnız kendi kendinize sohbet ediyorsunuz.
Yalnız film seyretmek... yalnız yemek pişirmek... yalnız alışveriş yapmak... yalnız balkon keyfi yapmak... yalnız yemek yemek. Bu o kadar zor ki. İnsanı gerçek anlamda bunalıma ve depresyona sokuyor yalnızlık.

Nisan ayından sonra bana ne olacak bilmiyorum, bilmek te istemiyorum.

KORKUYORUM :KK43: :KK43:

Evde yalnız yaşasam damak zevkime göre yemek yapardım ne güzel. Benim eşim sebze yemeklerinden pek hoşlanmıyor. Sabah kahvaltılarında da üşenmem. Kendime menemenler, omletler yaparım. Sanırım mutfak sevmekle ilgili bu durum.

Akşam 8de evdeysen zaten 11de uyursun. 3 saat için mi bu endişe?

Daha gerçekleşmemiş bir şeyi bu kadar takmayın kafanıza bence. Aylar var henüz. Evet kötü bir ilişkiden çıktınız ama bu demek değil ki ömür boyu yalnız kalacaksınız. İlla ki biri olacaktır yine. Belki o zaman akşamları keyifle beklersiniz.

Yalnız dahi olsanız bu kadar telaşlanmamalısınız çünkü gerçekten yalnız yaşamak güzel bir şey. En ideal şey olmayabilir fakat benim en mutlu olduğum dönem yalnız yaşadığım dönemdi. Karışanım yok, evi toplarım toplamam. Yemek yaparım yapmam. İstediğim saatte yatar kalkarım. İnsan kendisiyle baş başa kalınca daha iyi tanıyor kendisini. Değişik şeyler keşfediyor.

Eğer sağlıksız beslenme endişeniz varsa da şimdiden çalışmalara başlayın bence. Burada pek çok çalışan kadın var yardımcı olacaklardır. Ben yeni evliyim ve okul henüz açılmadı. O yüzden çalışırken mutfak nasıl idare edilir bilmiyorum. Konuyu takipteyim. Güzel taktikler gelir diye ümit ediyorum.

Hem gerçekten de çalışan bir insan için kısa bir zaman dilimi evde olunan süre. O kadar bunalmış olacaksınız ki evime koşsam diyeceksiniz. Nisan gelsin, bir yaşamaya başlayın tekrar konuşuruz bence. Alışabildiniz mi yoksa korktuğunuz gibi mi diye.

Çalişiyomuşsun ve geç evde oluyomuşsun. Çalişmasan sürekli evde tek başina olacağin için senin adina üzülürdüm ama zaten evde bulunduğun saatler çok az.
O süre zarfinda da dinlen,keyfine bak kafa dinle. Iyi yönünden bak :KK66:

• Ay bu nasıl konu öyle. 18 yaşımdan beri hayatım belirli dönemlerinde yalnız yaşadım, yine yalnızım.
Gayet keyifli ya. Bir sorun yok. Ne istersem pişirip yiyorum, üşenirsem dışardan alıyorum.

Ablanız çok mu uzak da yaşayacak? Arada gider gelirsiniz, çok gözünüzde büyütmeyin.

Yanlız yaşayabilecek yaşa gelmişsin zaten hayatım için iyi bir deneyim olur
Başta bi zorlanırsın sonra alışırsın
Ben 15 yaşında ayrıldım ailemden oluyor yani korkma bu kadar

Merhaba Güzel Kadınlar,

Annem ve babam emekli oldukları için 3 yıl önce ege kıyılarına yerleştiler ve orada yaşıyorlar.
Arada bir abimin yanına gidiyorlar 2 haftalığına, bazen de bizim yanımıza geliyorlar ama maximum 2 hafta kalıyorlar...

Benim sorunum Nisan ayında ablam evlenecek. Evlendikten sonra ben yapayalnız olacağım. :KK43:
Bu durum beni aşırı derece de üzüyor. Ve zaman da o kadar hızlı geçiyor ki... Bakınız Eylül ayı geldi ... :/ :KK43:

Özel sektörde tasarımcıyım, işlerim yoğun oluyor ve geç vakitlerde evde oluyorum.
Saat 8 de evde olsam ben biraz tembel bir insanım yemek işini nasıl halledeceğim ? Hele yalnızken benim canım yemek yemek bile istemiyor.

Ablam iş için bazen seyahat etmek zorunda oluyor yada tatile çıktığı zamanlar, ben yalnız kaldığımda ablam eve döndüğünde 2 kilo kaybetmiş oluyorum. Zaten zayıf bir insanım 49 kiloyum iyice iskelete dönüyorum.

Hayatımda kimse yok biri olsa en azından bazı akşamlar birlikte yemek yerdik vs....
Eeee arkadaşlara git diyeceksiniz. En yakın arkadaşlarımın çoğu avrupa yakasında yaşıyorlar. Ben zaten diğer yakadayım o tarafa geçene kadar akşam saat bilmem kaç olur.... Her akşam böyle arkadaşlar ile de görüşemeyiz.

Hem yalnızım hemde yalnız kaldığımda sağlığım dan da olacağım iyi beslenmeyeceğim için.

bana imkansız geliyor :KK43: Yemek konusunda akşamları kendinizi nasıl motive ediyorsunuz ?

Başka korkular da oluştu bende bir ömür böyle yalnız kalırsam ? o zaman ne yapacağım :KK43:

Bir çok arkadaşım "ayhh senin yerinde olmak çok isterdim" vsvs gibilerinden cümleler sarfediyorlar çünkü hayatları boyunca hiç yalnız kalmamışlar.

Yalnız film seyretmek... yalnız yemek pişirmek... yalnız alışveriş yapmak... yalnız balkon keyfi yapmak... yalnız yemek yemek. Bu o kadar zor ki. İnsanı gerçek anlamda bunalıma ve depresyona sokuyor yalnızlık.

Kaç sene yalnız yaşadım, ailemin yanına geri döndüm. Evet insanın canı yemek istemiyor yalnızken ama kilo vermekten korkuyorsanız düzenli yemek yersiniz. Her zaman evde yemek zorunda değilsiniz çok yorgun olduğunuzda dışarıdan söyleyin. İlla fast food olmak zorunda değil bunlar. Ev yemeği, salata hatta çorba bile söyleyebilirsiniz. İnternette çok fazla pratik yemek tarifi var. Bazen bunaldığımda ışığı 24 saat açık bırakırdım ben. Elektrik faturasında ödeyeceğiniz miktar sizden önemli değil işe giderken kapatırsınız.
Yakın zamanda alışırsınız, insan yaşadığı şartlara çok kolay uyum sağlıyor. Nelere nelere alışıyor. Size tavsiyem hayatınızdaki değişimleri korkarak değil merakla karşılamanız. Henüz bilmiyorsunuz, yalnız yaşamak insana çok şey katar. Bekleyin bakalım hayat size neler getirecek :)

Merhaba Güzel Kadınlar,

Aaa ben senden hiç böyle bir konu beklemezdim, şaşırdım.

Uzun yıllar yalnız yaşamış ve yemek yemesi problemli olan bir kadın olarak hiç kafana takma diyorum. Yalnız yaşamak güzeldir, arada delirip eşyalarla sohbet etsen de yemek yapmaya falan üşensen de güzeldir.

Ben de yalnızken pek yemek yiyemem, hatta yanımda biri varken de yiyemem. Yemek yemek benim için yaşamak için mecburen yapmamız gereken bir şey. Yalnızken genelde kolay şeyler yapardım. Makarna, tost çeşitleri(özellikle ton bakıklı), salata, kahvaltılık falan şeklinde besleniyordum.

Eğer maddi durumun kaldıracaksa bir yardımcı abla bul. Haftada bir gelip hem temzliği yapsın hem bir iki tencere yemek yapıp bıraksın.

Yemem diye korkma, acıkınca yiyeceksin nasıl olsa.

Tam "biraz büyü. bunlar 15 yaşında birinin yazacağı şeyler" diyecektim ki konuyu açanin sen olduğunu gördüm. Şaşırdım.

Yalnız yaşıyorum ve gayet memnunum.

Yemeği genelde dışarıda hallediyorum. Evde yapacağım zaman da pazar akşamından birkaç günlük hazırlıyorum.

Evde yaparken genelde kolay yemekleri tercih ediyorum. Ayıklanmış dondurulmuş ıspanak, dondurulmuş bamya gibi hazıra yakın yemekler çok pratik oluyor. Eve gelince atın tencereye, siz günlük işlerinizi halledene kadar pişer ertesi güne hazır olur.

Yakınlarınızda ev yemeği yapan bir yerler bulup, evde yapmanızın vakit alacağı ev yemeklerini oradan söyleyebilirsiniz. Yemek sipariş siteleri de hayat kurtarır.

Evet 3 saat için baya bunaltmışsın kendini. Ben de ablamla yaşadım ikimiz de üşengeçtik ama :KK48:
Akşam köfte salata,mantı vs yapıyoduk. Kilo alma sorunun da yok bu da çok iyi. Birgün çiğköfte birgün kebap bir gün mantı bir gün köfte bir gün vs. Akşamları da dizi ohh. Tatilde de gezmenin dibi.:süslü:

Aaa ben senden hiç böyle bir konu beklemezdim, şaşırdım.

Uzun yıllar yalnız yaşamış ve yemek yemesi problemli olan bir kadın olarak hiç kafana takma diyorum. Yalnız yaşamak güzeldir, arada delirip eşyalarla sohbet etsen de yemek yapmaya falan üşensen de güzeldir.

Ben de yalnızken pek yemek yiyemem, hatta yanımda biri varken de yiyemem. Yemek yemek benim için yaşamak için mecburen yapmamız gereken bir şey. Yalnızken genelde kolay şeyler yapardım. Makarna, tost çeşitleri(özellikle ton bakıklı), salata, kahvaltılık falan şeklinde besleniyordum.

Eğer maddi durumun kaldıracaksa bir yardımcı abla bul. Haftada bir gelip hem temzliği yapsın hem bir iki tencere yemek yapıp bıraksın.

Yemem diye korkma, acıkınca yiyeceksin nasıl olsa.

Benim yalnız kalma gibi bir fobim var malesef... bu yüzden korkuyorum biraz. Ve aylar önceden dert edinmeye başladım :KK43:

yalnızlık çok zor... o senin yerinde olmak isterdim diyenler bende de var... bir hafta yaşayamazlar yeminle :) 49 kilo mu eneem pek zayıfmışsın maşallah keşke bende yemesem bende yalnızlığı yemek yiyerek bastıranlardanım.... şişip şişip duruyorum..... valla ben de kabuslar görüyorum böyle mi geçecek ömrüm diye diye... insana sohbet etcek biri lazım valla...

Tam "biraz büyü. bunlar 15 yaşında birinin yazacağı şeyler" diyecektim ki konuyu açanin sen olduğunu gördüm. Şaşırdım.

Benim yalnız kalma gibi bir fobim var malesef... bu yüzden korkuyorum biraz. Ve aylar önceden dert edinmeye başladım :KK43:

X