Nişan Yakında sözüm var yardım edin.

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

bntkn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
130
0
96
Sakarya
ya kızlar yakında istemeye gelecekler.
biz şöle düşünüyoruz erkek arkadaşımla;istemeye gelsinler,1 hafta sonra söz keselim diyoruz,ne yapmalıyız tavsiyeleriniz nelerdir??
sözde de alışveriş varmı?ben kendi kıyafetimi almıcam dimi onlar alacak?
söz mendili olayı hala var dimi ben de düşünüyorum almayı...
biz damada bişi alacazmı?
gibi bir sürü soru var kafamda..delikafaduldendelikafadulden

şimdiden hayırlı olsun.nişan yapayı düşünmüosanız söz bir hafta yada 2 hafta sonra olabilir.
söz mendilini ben işlettim verdim beni istemeye geldiklerinde.
sözde bildiğim kadasrıyla erkek tarafı almaz kıyafeti.

teşekkür ederim.
nişan düşünüyoruz daha sonra.bildiğim kadarıyla sözde giyilecek kıyafeti kayınvalide alır ama...
bunları konuşmak lazım galiba..:çok üzgünüm:

tabi konuşun tatlım.zor işler bunlar:)
bununla ilgili topiğim vardı benim.istemeye gelcekler yardım diye:)
şimdi de sohbet bölümünde bi topiğimiz var.nişanlancak kızlar diye:)

hayırlı olsun canım.bende yeni sözlendim bi z bişey yapmadık sözde alışveriş fln.
söz mendili verdim sandık içinde küçük çeyiz sandığı albümümde resmi var fikir almak istersen.
sözde mendil gibi birşey vermen yeter ama yinede sizin anlaşmanıza kalmış karşılıklı konuşup neler yapıp yapmıcağınızı belirleyin. allah tamamını erdirsin

hayırlı olsun canım. allah tamamına erdirsin.
16 ağustosta " ailelerin tanışması-isteme ve söz" aynı günde oldu benim.nişanlım başka şehirde oldukları için aynı yapıldı hepsi. alışveriş felan istemedim çünkü sevmiyorum. kendi kıyafetimi kendim almıştım. hazırlıklıydım. zemuszemus nişanlıma da birşey almadık. sözden 1 hafta sonra onlara gittik giderken ufak tefek hediyeler götürdüm. ve onlarda gelişlerinde getirdiler. böylesi daha güzel oldu. o alışverişler sırasında hep sorunların çıktığını gerginlik olduğunu biliyorum. istememe sebeblerimden birisi de buydu.

çok sağolun kızlar ya.bizde eğer bişi alınırsa bana galiba ben ve erkek arkadaşım yanlız çıkıp alırız.
sonbahar sana bişi sorayım albumune nerden görebilirim.çok bilmiyorum da siteyi??
dua edin:)

Bizim de söz nişan isteme aynı günde oldu..Aileler farklı şehirde olduğu için..Aslında aynı şehirde olsalar da herşeyin aynı gün içinde olmasını isterdim..Bu zamanda defalarca git geller insanlara eziyet..Zaten eşimle görüştümüzü ve evlilik amacıyla birbirimizi tanıdığımızı her ikimizin de ailesi biliyordu..Görücü usulü evlenmediğimiz için karşı tarafa 10 kere gidin gelin muamalesi yapmak istemedik...

Söz mendili diye bir şeyden haberim yok..Bizde böyle bir gelenek yok...:sm_confused:

Mutluluklar dilerim,Allah tamamına erdirsin..

Benim ailem ve eşimin ailesi farklı şehirlerde olduğu için, aslında 1,5 saatlik bir mesafe çok da uzak değil ama olsun, eziyete gerek yok dedim... Eşim geldi birgün ailemle tanıştı.... 2-3 ay sonra ailesi geldi tanıştılar.... 2. ciye ilk geldiklerinden 2 hafta sonra geldiler, isteme söz-nişan hepsi birarada oldu...
Onlar geliriz sorun deil dediler, ama ben istemedim.. Hiç uğraşamam on gkere git gel, hazırlık yap, temizlik yap... Ben zaten çalışıyordum, annei yormak istemedim....
Hepsi brarada olacağı için alışveriş yaptık, ama taahmin edin kimlerle yaptım alışverişi... TEK BAŞIMA...
Haa formaliteden bir tek ayakkabı ve çata alacağı zaman büyük görümcemi aldım gönülleri olsun diye...
Hiçbişeyi çeyizmağazasından almadım, ıçime sine sine en kalitelisinden aldım... Yanımda birileri olsa bir mağazaya girip herşeyi alcaktık... Ben parfümümü Tekin acardan(burberry ve rush2), makyaj malzemeleimi Cosmostoredan(cecile), iççamaşırı kaşkorse takımımı dagiden, gecelik sabahlık takımımı pierre cardin ve silk and cashmereden, Ayakkabımı inciden, çantamı beyazıtta dericilerin olduu centilmen handan aldım.... Eşim o zaman sevgilim bu alışveriş için 1000 lira vermişti ama yetmedi bi 200-300 ben ekledim üstüne... Aramızd para lafı olmaz....
Takı işini de sevgilimle beraber yaptık, kimseyi istemedim başka. Kapalı çarşıdan birsürü altıncıya girip çıktık. Artık eşim sıkıntıdan patlamak üzereydi ve tartıştık biraz.. Binlerce odelin içinde nasıl olurda bir tane bile bişey beğenemezsin diye....
Neyse 2-3 dükkan sonra bir set beğendim, alyanslarımızı atasaydan aldık, bileziklerimi ise gene seti aldığımız kuyumcudan....

Ama benim bildiğim tek söz yaılacaksa kıyafeti falan kız tarafı kendisi alır, erkek taraf sadece ufak tefek hediyeler getirebilir...

canım hayırlı olsun öncelikle...biz boşnağız söz mendili olayını ilk defa duydum.. bizde söz kesildği akşam damada ufak bir bohça yapılır verilir... kıyafetleride erkek tarafı alır siz yinede bi görüşün kayınvalidenle..

Son düzenleme:
bizde şöle bi durum var ben ailesini tanıyorum,bayramlarda falan el öpmeye gittim.iyi anlaşıyoruz(Allah bozmasın) Erkek arkadaşımda ablamın düğününde babamla tanıştı oda bayramda seyranda el öper gelip,bi tek ailelerin tanışması kaldı.kolay olur diye ümit ediyorum.
biz sakaryada oturuyoruz ama aslen buralı değiliz onlar buralı,ablamın sözünde burda adet oldugu için söz mendili yaptık,bende yapcam bu durumda galiba...
alışverişi falan anneler konuşsa sanki daha iyi olcak...

Ben tokatlıyım,söz mendılını bende ılkkez duydum.

Ayrıca ben sözümde alışverişe cıkmıştım görümcemle.

Bohca,iç çamaşırı,havlu,kıyafet,ayakkabı,gecelık takımı. vs.. bişeyler almıştık.

Söz sepetının ıcıne koyduk bunları,süslediler püslediler üstünede bi çeyrek astılar,oldu bıttı.

canım buraya resim koyayım daha rahat bakarsın.

canım bizde bu söz mendili istemeye geldikleri gece verilir.
sandığın içinde çorap 2adet mendil ve havlu var.küçük bir hediye amaçlı bişey.

Son düzenleme:
tatlım valla bizim isteme ve söz aynı gün oldu hatta aslında isteme olacaktı fakat baya kalabalık geldikleri için söze cevrildi aksamın 9unda kuyumcu actırdık ööle bi yüzük tattık baska hiç bişey takılmadı bana bişeyde alınmadı bana ööle işte :)))

söz mendili burda var ya, küçük süslü mendilcikler hazırlıyo kız tarafı,söze gelen yakın akrabalara hatıra olsun diye dağıtılıyo,külfetli bişi değil yani.
sonbahar'cım gördüm resimleri ,çok güzel.Allah tamamına erdirsin.sağol
biz ayrıca nişan da yapacağımız için alışverişte öyle gecelik falan almayız şimdi heralde,onlar nişanda olur dimi?

söz mendili isteme akşamı verilir bildiğim kadarıyla kızı verdik hadi hayırlı olsun manasında bayanssulusmile

söz bohçası yapılır damada,geline ama ufak şeyler alınır
damada havlu iç çamaşırı gömlek kravat çorap yeterlidir daha fazlası nişanda yapılır =)

kıyafet işine gelincede erkek tarafı alır kıyafeti ama yöreye göre değişir bunlar bazıları almak istemez senin konuşman değilde annelerin konuşması daha iyi olur canım bu konuda

başka yardımcı olabileceğim birşey varmı olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…