Yasim 26 ust katimdaki insanlar 55 60 li yaslarda benden buyuk couklari var. Yakistiramadim kendime kapilarina cikmayi ne yapayim.Sustum sustum sustum demenden ben şişdim böyle devam et daha çok kriz geçirirsin
İyi yapmışsınbende kı guzel sozden de anlamıyordu
ben ayrı konustum ,esım ayrı ,yonetıcı ayrı ,gorevlı ayrı
yok laftan anlamıyor
bırgun halısı taa benım balkonumun ıcınde sarkıtmıs şıp şıp suyu akıyor
aldım makası kestım halıyı sacak sacak kısmını
o oldu.
Düğünün izni yoktu o zaman değil mi benim yaşadığım şehirde de çok yapılıyor sokak düğünü izinli olanlar 11 de bitiyor ama izinli olmayanlar polis geldiği an bitiriyor.Havai fişekten nefret ettim artık ben de her düğünde atılıyor.var tabı kı
cogu ınsan bılmıyor
beledıyeyı arayıp sıkayet edıyorsun
gelıyorlar
halı sılkelemek halı asmak sokak ta dugun yapmak gurultu cıkarmak yasak.
sıkayet etmem sonucu bır sokak dugunu durduruldu ve ust komsum para cezasına carptırıldı
yonetıcınız varsa ıhtarda gonderır uyarılar fayda etmezse
3 ıhtar sonrası ımza toplanıyor apt den tasınması ıcın
Üst komşu ses yaptığı için mi ceza kesildi.var tabı kı
cogu ınsan bılmıyor
beledıyeyı arayıp sıkayet edıyorsun
gelıyorlar
halı sılkelemek halı asmak sokak ta dugun yapmak gurultu cıkarmak yasak.
sıkayet etmem sonucu bır sokak dugunu durduruldu ve ust komsum para cezasına carptırıldı
yonetıcınız varsa ıhtarda gonderır uyarılar fayda etmezse
3 ıhtar sonrası ımza toplanıyor apt den tasınması ıcın
tamamen ayni durumdaymisiz nerdeyse. yüksek giriste oturuyorum. yukardakinin 3 cocugu var. ve inanin o kadar sesi nasil yapabildiklerine sasiriyorum. yani insan hic mi yapma yavrum demez. hamilelikte o kadar sinirlenmeme ragmen benim evimde uyanacak bebek yok bisey yok sabredeyim dogumdan sonra devam ederlerse cikarim dedim. lohusaligin 10.gununde duvara uyarmamiza ragmen susmadiklari icin agladigimi biliyorum. bunlarinki susmamak degil devamli yuksek bir yerdeb atliyorlar. ve gummm diye bi ses. suan kizim bir yasinda ve hala aynilar. cok bedduami aldilar. cocuktur yapar ama laftan anlayacak yastaki cocugu dizginlemesi gerekir. neyseki haftaya tasiniyorunMerhabalar. Kisaca anlatmaya calisacagim. 2 bucuk yillik evliyim. Esimle ailelerimiz ayni semtte biz farkli semtte ev aldik yuvamizi orada kurduk. Hic tanimadigimiz bilmedigimiz bir semte geldik ama medeniyetin oldugunu dusundugum bir semtteyim. Binamda toplamda 8 daire var ben yuksek giristeyim. Yani binanin giris kapisinin oldugu katta. Evlenip geldigimden beri yazlari ust katta oturan yasli teyze ve amcanin yurtdisindaki torunlari geliyor ve yaklasik 2 3 ay kaliyorlar. Yalniz bu torunlar oyle sandiginiz gibi cocuk degiller. Bir dakika yerinde durmayan aile terbiyesi almamis sabahin korunde gecenin bi yarisinda evin icinde kosan, aileninde dur yapma etme saat kac demedigi kisilikler.. kac kez esimle polisi aramayi istedik ama kendimize yakistiramadik. Yasimiz kucuk oldugu icin cikip uyarmakta bize tuhaf geldi. Neyse dedik sustuk. Bu yazda ayni durum yasandi. Duvara vurarak rahatsiz oldugumuzu gostermek istedik ama yine yok. Gecen gun tv den muzik actim temizlik yaparken biraz yuksek actim ama ses sistemim yok normal tv sesi. Hemen teyzem kapiya geldi.
Cocugu daha yeni uyuttum muzigi kis diye. Bende icimde ne var ne yok doktum. Teyze cokta aldiris etmedi cocuktur alttan al sinyali vermeye calisti gitti. Ama baska torunumu turedi.bilmiyorum yine yukaridan dayanilmayacak sesler. Zorlu bir hamilelik sureci geciriyorum geceleri uyuyamiyorum sabahin korunde cocuk bagirtisina gup gup ayak seslerine uyaniyorum. Neyse dedim yine sinir krizimi kendi icimde yasadim. Ama ne binaya girerken nede cikarken saatin gec olmasina ragmen seslerine merdiven inip cikislarina dikkat etmiyorlar. Yuksek cok yukses seslerle konusuluyor cocuklar apartmanda bagiriyor aileleri dur sus demiyor. Hatta suan bu yaziyi yazarken saat 00.39 yine girip cikan oldu cunku misafirleri vardi kakara kikiri merasimle ciktilar. Yazi yazip dis kapiya astim artik az once. Ve hemen dis kapinin yanindaki oda benim dogacak bebegimin odasi olacak. Ben ne yapacagim nasil bas edecegim. Her seste benim.bebegim sicrayarak uykudan mi uyanacak?
Nolur birisi bana akil versin cunku benim sinirlerim gercekten yerinde degil artik. Ben oglen vakti temizlik yaparken ara sira actigim muzik disinda asla ses yapmam esimde bende cok dikkatliyizdir. Nolur bana akil verin yoksa ben yasli masli demeden kadinin bogazina yapisicam.. ☹☹☹☹
Not olarak bu insanlar oyle karakterki komurlugun anahtarini kaybettikleri icin yeni anahtar kilit taktirmislar ve sadece onlarda var anahtar. Neymis biz kendimiz yaptiracakmisiz. Nitekim saygisizlik etmemek icin yine sustuk kendi hatalari olmasina ragmen yine biz kendi anahtarimizi kendimiz yaptirdik. Bu insanlara tahammulum kalmadi benim.
Evet bende gordum cocuklari rahat 5 6 yasinda varlar belki daha fazla ama yok aile terbiye vermiyoki.. ne sanslisiniz kurtuluyosunuz darisi basima insallahhhhh ♡tamamen ayni durumdaymisiz nerdeyse. yüksek giriste oturuyorum. yukardakinin 3 cocugu var. ve inanin o kadar sesi nasil yapabildiklerine sasiriyorum. yani insan hic mi yapma yavrum demez. hamilelikte o kadar sinirlenmeme ragmen benim evimde uyanacak bebek yok bisey yok sabredeyim dogumdan sonra devam ederlerse cikarim dedim. lohusaligin 10.gununde duvara uyarmamiza ragmen susmadiklari icin agladigimi biliyorum. bunlarinki susmamak degil devamli yuksek bir yerdeb atliyorlar. ve gummm diye bi ses. suan kizim bir yasinda ve hala aynilar. cok bedduami aldilar. cocuktur yapar ama laftan anlayacak yastaki cocugu dizginlemesi gerekir. neyseki haftaya tasiniyorun
TabikiÜst komşu ses yaptığı için mi ceza kesildi.
Nasıl bir süreç yani nasıl bir yol izlediniz rica etsem ayrıntılı yazar mısınız?
Aynı üst komşudan bizde de var da..
Sokak düğününün saygısızlık olduğunu düşünüyorumDüğünün izni yoktu o zaman değil mi benim yaşadığım şehirde de çok yapılıyor sokak düğünü izinli olanlar 11 de bitiyor ama izinli olmayanlar polis geldiği an bitiriyor.Havai fişekten nefret ettim artık ben de her düğünde atılıyor.
Çok güzel olmuş sevindim adınıza. Bizim ki aşırı ses,gürültü yapmaları çocukları gece gündüz evde koşar, koltuktan atlar vs.Tabiki
Taşındıkları günden beri ses samataydi. Gece 12 de yer supuruyordu önce yöneticiye soyledik uyardı
Sonra saç kil tırnak halı silkelemeye başladı görevliye ayrı yöneticiye ayrı söyledik değişmedi
Video çektim sitenin whatsaap grubuna attım tam pisliğini balkonuma silkelerken bunun üstüne yönetici ihtar çekti komşuya noterden 3 uyarı sonucu ihtar . İhtar uymazsa imza toplanacak dedi komşuya
Bukezde kadın balkonuma pislik atmaya başladı meyve falan ama ispatlayamiyorum. Bende koymuş olabilirim yani ispat yok. Belediyeyi aradım böyle olanı anlattım. Kadının yaptığının suç olduğunu ve suç kapsamına giren halleri söyledi . Memur geldi sorular sordu cevapladim yukarı çıktı konuştu ikaz etti ceza yazmadı
Birkaç gün güzeldi dedim korktu iyi oldu derken yine başladı bukezde karakola gittik napilabilir diye dilekçe yazdırdı bize imza topladı yoneticide. Biz yoneticinin adımı sonucu siteden gönderilecek diye beklerken bilgi geldi 300 kusur ceza kesilmiş komşuya :)
Sadece ses ise sorun nasıl ispatlanir bilemiyorum ama ses olcum yapıyorlar diye duydumÇok güzel olmuş sevindim adınıza. Bizim ki aşırı ses,gürültü yapmaları çocukları gece gündüz evde koşar, koltuktan atlar vs.
Kaç defa uyardık çocuk napalm diyip duruyorlar sonuç saygısız insanlar...
Bu sesi nasıl kanitlayabiliriz ki bıktık artık.Evimi çok sevmeme rağmen bu acayipler yüzünden satacağım galiba