Bebek Beslenmesi yakında işe başlayacağım,4 aylık bebeğime beslenme tavsiyesi verin:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rehbermelek60

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
320
4
26
Kayseri
arkadaşlar bebeğimin 4 aylık olmasına 10 gün kaldı.deliler gibi emziriyorum.çok fazla emiyor.saat başı emziriyorum.sütüm az sanırım tatmin olamıyor.
işe başladığım da aç kalacak, ne versem korkusu şimdeden sardı.5 aylık olunca işe başlıyorum.süt izninden dolayı işte bulunma sürem en fazla 5 saat olacak.nasıl bir beslenme programı tavsiye edersiniz?
mamamı versem meyve sebze pürelerimi,devam sütümü?bebeğimin kilosu normal işe başlamadan önce ben olmadan bişeyler yemeye alışsın istiyorum.yardım edin lütfen

öncelikle bir pompa alıp,akşamları sağabildiğiniz kadar süt sağıp buzluğa koyun.sonrasında sütünüz yeterli gelmez ise mamalardan 1 numara olanından alın,sütünüzün cc ne göre eksik kısmı biberon maması ile tamamlayın.ek gıdalar doyumluk olmuyor ilk başlarda.biz 5 aylığa yaklaştık,meyve püresi,sütlaç,yoğurt veriyorum ama tadımlık.temel beslenme anne sütü veya mama oluyor bu aylarda.sağlıkla büyütün bebeğinizi.

benim sütüm olmadığından 4 ayllıkken yoğurtla başlamıştım sonra artırıp öğünün birini sırf yoğurt yaptım sonra sebze çorbası sonra en son meyve tatlıya alışıp diğerlerini yemez diye azar azar ver bişey olmaz

teşekkürler pınar nehir.bi öğünün yerine koysam bişeyler yeter zaten.pompam var ama geçen sağayım dedim ancak 10 damla süt çıktı

teşekkürler pınar nehir.bi öğünün yerine koysam bişeyler yeter zaten.pompam var ama geçen sağayım dedim ancak 10 damla süt çıktı

O zaman 1 numaralı bebek maması kullanın çünkü bebeklere 6 aylık olup oturabilene kadar doyumluk ek besin vermemek gerekiyormuş.yoğurda 2-3 çay kaşığı ile başlayın,2-3 gün bu şekilde verin sonra bir kaç kaşık arttırarak devam edersiniz.yoğurdu bulabilirseniz keçi sütünden yapın.meyveler içinde cam rende kullanın.ek gıdayıda çok açken ve çok tokken vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…