• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadaşımın artık mesafeli olduğunu hissetmeye başlıyorum.

Bence tam tersi, size önem verildiğinde gerilmeniz etrafınızdaki insanlar için daha yorucu oluyodur.
Yalnız hep bence, bana göre, bence tam tersi yazıyorsunuz. Evet nezaketsizlik yapılmış ama ben nasılsam karşımdaki de tıpatıp aynı olmalı yapmalı tavrınız da sıkıyordur.
Hep ben aradım mesaj attım, konuşmaya devam ettim, tatlı telaşlarımı anlattım vs. Belki arkadaşınızın telaşı tatlı değil stres doludur. Kendi ailesiyle bile sorun yaşıyor olabilir. Bazısı sorunu yansıtmayı sevmez kendi çözmeye çalışır. Böyle davranışa maruz kalınca geri çekilmek lazım. Bırakın ararsa arar, çok mu soruyorsunuz detay bilmek istiyorsunuz? Kafanı toplayınca işleri yoluna koyunca ara görüşelim deyin çekin kendinizi geri. Demek ki yakın arkadaşlık da bir gün azalarak bitebilirmiş.

Seni kafasından çıkarmış belli ki. Onu sürekli sizin adım atmanız çok yanlış ve seni basit gösteriyor. Bir daha yazma eğer gerçekten sana değer veren birisi ise döner konuşur yok dönmezse de zaten bitmeye mahkum olan bir arkadaşlığın tezahürü olur. Ama ben bilirim senin gibileri hassas oluyorsunuz ilk başta kabullenmek zor oluyor ve zoruna gidiyor ama bence buna alış boşver bu tarz gereksiz insanları

Bu durum aslında çok kişisel bana göre. Kimi kırılır kimi normal karşılar. Ben normal karşılayanlardanım. Çok yakın bir arkadaşım var o bana geç yazdığı zaman asla alınmam tepki göstermem keza bende ona geç cevap verdiğimde tepki göstermez. Çünkü yakın arkadaşım zaten neden cevap vermediğimi bilir huyumu suyumu bilir ve alınganlık yapmaz bu duruma. Evlilik aşamasında yogun olduğunu sizde söylemişsiniz ayriyetten. Herkesin huyu suyu da bir değildir siz her anınızı anlatmayı seviyorsunuzdur ama karşı taraf sevmiyordur içine kapalıdır vs.

Ben size hak veriyorum. Siz de evlenmişsiniz ve evlilik zamanı böyle değilmişsiniz demek ki arkadaşa cevap verilebiliyor o kadar da imkansız bir şey değilmiş.
Benim de yakın zamanda bir arkadaşım evlilik zamanı hiçbir şeyini anlatmadı ben de küstüm onun da tınında olmadı. Hatta sitemimi yazdığım mesaja bir ay sonra dönmüştü şaka gibi.
Şimdi başka bir arkadaşım da evleniyor ve ben 1 2 saat geç cevap versem niye cevap vermiyosun diyen arkadaşım kendi cevap vermiyor ya da muhabbeti uzatmıyor diyecek bir şey bulamadım diyor. 7/24 sevgilisiyle konuşuyor bana zaman ayıramıyor tabi. O mesaj attıysa biliyorum ki araları bozuldu onu anlatacak düzelince beni yine unutuyor. Napıyım onu da öyle kabul ettim. Ben de öyle yazmıyom ya da kendi anlatmadıkça ilişkisini sormuyorum.
Zaten bu yaşlarda herkes kendi telaşıyla oluyor ben de saldım arkadaş sayımda azaldı zaten daha da azalmasın trip falan atmıyorum. Ama burada siz haklısınız.

Benim arkadaşlık ilişkilerim son zamanlarda aylarca konuşmayıp konuşunca hiçbir şey olmamış gibi eski samimiyeti kurmaya evrildi. Bazen ben de günlerce cevap vermiyorum onlar da bana yapıyor. Mesajla hiçbir şey konuşmuyoruz sadece reels atıyoruz yüzyüze gelince konuşuyoruz. Büyüdük yani yapacak bir şey yok. Ayrıca sen evliyken sana durup dururken vayy evlenince unuttuuun bizi diyen o arkadaşları kendileri o sürece girince görüyorsun. Tek taraflı çabaya gerek yok. Ben insan silmiyorum ama eskisi gibi olmadığım insan çok

e niye merak etsin ki? benim öz ablam evlendi ben de hic soru sormadim, anlattigi kadarini dinledim. benim de cok arkadasim evlendi bunca zaman. onlar anlatmadiysa asla soru sormam - ayip gelir bana. ne sorayim kaynanan kac gram takacakmis diye mi sorayim, ev kiraladiniz mi kaca kiraladiniz diye mi sorayim?
paylasildigi kadarini dinle yeter :)
bunda kötü ne var ki?
Öyle değil özel sorular gibi de değil, anlatamadım sanırım, normal kız arkadaşlar gibi değildik, çok yakındık yani yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezken, ben onu kardeşim gibi görüyorken, evlilik sürecinde inanılmaz yoruluyorken, onun her derdini defalarca kez tekrar tekrar dinlemişken, onun benim kuaförüme eşlik etemesi, evden çıkarken gözüm onu aradı yoktu. Sürecimi en baştan beri merak etmedi. Ev tuttuk temizledim kendi başıma kendi başıma yerleştirdim. Yani bana çok eksik hissettirdi.

Vardı bende de bir tane böyle yakın arkadaşcık.2 3 ay ben yazmasam konuşmuyorduk.Sebep hep aile sorunları ve dersler.Kafayı yiyecek derecede dersleri taktığını söylerdi .Sonra zar zor buluşma ayarladık .
Geldi bana yeni edindiği arkadaşlarıyla olan fotoğraflarını gösterdi, benimle buluşmaya zamanı yokmuş ama başkasına derya deniz vakti varmış.
Bende gülümsedim he öyle mi olmuş dedim.Eve gidince de her yerden engelledim benim böyle birisine ihtiyacım yok diye.Kıçı kırık insanlara neden ederlerinden fazla değer vereyim ki ? Benden önemli asla değiller.
Yani madem bir bahane uyduruyorsun arkasında dur.Başkalarıyla görüşüpte nispet yapar gibi göstermek nedir .

Öyle değil özel sorular gibi de değil, anlatamadım sanırım, normal kız arkadaşlar gibi değildik, çok yakındık yani yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezken, ben onu kardeşim gibi görüyorken, evlilik sürecinde inanılmaz yoruluyorken, onun her derdini defalarca kez tekrar tekrar dinlemişken, onun benim kuaförüme eşlik etemesi, evden çıkarken gözüm onu aradı yoktu. Sürecimi en baştan beri merak etmedi. Ev tuttuk temizledim kendi başıma kendi başıma yerleştirdim. Yani bana çok eksik hissettirdi.
peki siz teklif ettiniz mi "ezgi, ben sabah 9da gidecegim kuafore. istersen oncesinde bize gel beraber buradan arabayla geçelim" diye sordunuz mu? eger siz teklif etmediyseniz kuafore gelmek istemeyebilir çünkü adettir, düğüne gelenin saçı damada kitlenir. Belki bu yüzden teklif beklemiştir - kendi atlarsa ayip olur diye düşünmüştür. ben de 3 kere nikah sahidi oldum üçünde de kuafore gitmedim çünkü yazık yani niye benim sacimi arkadasimin kocasi odesin? birkac kere kuafore gittim ama onların da biri ablamdi digerleri israr kiyamet götürdüler - sehir disindan geldim diye.
bazen dil ile istemek lazim.
mesela siz bos ev temizligine yardım icin çağırdınız mi?
bazen insanlar dile dökmeyip karsi tarafin anlamasini bekliyor. Sonra karsi taraf düşünmeyince ona sanki davet etmis de yapmamis gibi gönül koyuyor.
sizde de öyle olduysa yazik olmus arkadasliginiza.
ama agzinizla davet ettiginiz halde sizin yaptiginiz seyleri yapmaya mirin kirin ettiyse iyi yapmissiniz bitirmekle

peki siz teklif ettiniz mi "ezgi, ben sabah 9da gidecegim kuafore. istersen oncesinde bize gel beraber buradan arabayla geçelim" diye sordunuz mu? eger siz teklif etmediyseniz kuafore gelmek istemeyebilir çünkü adettir, düğüne gelenin saçı damada kitlenir. Belki bu yüzden teklif beklemiştir - kendi atlarsa ayip olur diye düşünmüştür. ben de 3 kere nikah sahidi oldum üçünde de kuafore gitmedim çünkü yazık yani niye benim sacimi arkadasimin kocasi odesin? birkac kere kuafore gittim ama onların da biri ablamdi digerleri israr kiyamet götürdüler - sehir disindan geldim diye.
bazen dil ile istemek lazim.
mesela siz bos ev temizligine yardım icin çağırdınız mi?
bazen insanlar dile dökmeyip karsi tarafin anlamasini bekliyor. Sonra karsi taraf düşünmeyince ona sanki davet etmis de yapmamis gibi gönül koyuyor.
sizde de öyle olduysa yazik olmus arkadasliginiza.
ama agzinizla davet ettiginiz halde sizin yaptiginiz seyleri yapmaya mirin kirin ettiyse iyi yapmissiniz bitirmekle
Teklif ettim tabi, ev tttuk eşyalar geldi gel gör dedim , yok mok mırın kırın etti. Yoruluyor belki dedim ama gezmeye gidiyordu haftasonu. Kuaföre de gelin çıkışına da çağırdım gelmek istemedi ve neden ben aramazsam hiç aramadığını sorduğumda, SENİ ARTIK MERAK ETMIYORUM dedi. Evlilik sürecine ilk girdiğimizde, hayatıma birini aldığımda, artık sevgin bölündü, şimdi sadece beni değil onu da seveceksin dedi. Onun sevgisi başka sen benim hep kızkardeşimsin dedim. Bilmiyorum uzaklaşmak kendi kararıydı, bir yıl daha benim zorumla telefonda konuştuk olmadı.

Teklif ettim tabi, ev tttuk eşyalar geldi gel gör dedim , yok mok mırın kırın etti. Yoruluyor belki dedim ama gezmeye gidiyordu haftasonu. Kuaföre de gelin çıkışına da çağırdım gelmek istemedi ve neden ben aramazsam hiç aramadığını sorduğumda, SENİ ARTIK MERAK ETMIYORUM dedi. Evlilik sürecine ilk girdiğimizde, hayatıma birini aldığımda, artık sevgin bölündü, şimdi sadece beni değil onu da seveceksin dedi. Onun sevgisi başka sen benim hep kızkardeşimsin dedim. Bilmiyorum uzaklaşmak kendi kararıydı, bir yıl daha benim zorumla telefonda konuştuk olmadı.
heee tamam. kiz agziyla bunu soylediyse zaten o dostluk coktaaan bitmis. zaten dedikleri de cok sacma sapan şeylermis.
allahin manyagi. sapik midir nedir eş sevgisi ayri, dost sevgisi ayri

heee tamam. kiz agziyla bunu soylediyse zaten o dostluk coktaaan bitmis. zaten dedikleri de cok sacma sapan şeylermis.
allahin manyagi. sapik midir nedir eş sevgisi ayri, dost sevgisi ayri
Vallahi çok üzgünüm ya, aynı tabaktan yemek yediğiniz ortak dertlerimize küçüklükten beri ağladığımız bir kardeşlikti benim gözümde. Ama salaklığımdan hala uzattım hala kopmak istemedim işte. Babam vefat etti bir yıl sonra duymuş bir yerden, mesaj attı teşekkür ettim konu yine kapandı. Nasılsın dese valla affedicektim...Neyse nasip napalım 🥺

35 yaşındayım şunu anladım insanları insan yerine koydukça sevdikçe kendilerini bir halt sanıyorlar sana diledikleri gibi davranacaklarını zannediyorlar o yüzden mottom şu: Ben önemliyim ben değerliyim önce kendim. Daha birkaç ay önce 30 senelik arkadaşlığımı bitirdim çünkü yeter artık
Neden?

yakın arkadaş herşeyini paylaşır hislerini çok özel değil ama anlatır yani
bizimde böyle evlenen arkadaşlarıyla alakasını kesen çok etrafımızda dost değil başka sebebi yok

Back