selam kızlar.. bu meseleden çeken birisi olarak sizleri de aydınlatmak istedim..
ilk olarak cilt tipimi sizinle paylaşayım çünkü herkeste aynı sonucu vermeyebilir.. aşırı aşırı yağlı bir cildim vardı ve sivilcelerim çok büyük çıkardı.. hani öyle yüzümün tamamında değil sadece alnımda ve yanaklarımda. sayıları çok değildi ama çıktıkları zaman büyük çıkarlardı ve aylarca izi geçmezdi.
ilk olarak işe neutrogena yeşil serisinin peeling jelini alarak başladım. sonuç beni çok şaşırttı çünkü elimi attığımda yağ yoktu ve düzenli kullandım. çok kısa sürede sonuç aldım.
yağlanma sorununu çözdükten sonra asıl kabus sivilce ve siyah noktalar
sivilceler için belki siz de çok duymuşsunuzdur la roche effaclar duo yu kullandım. bu krem gerçekten bir mucize. ancak ilk başlarda canımı çok sıktı. bu kremi ilk başta sivilcenizin üzerine yoğun bir şekilde uyguluyorsunuz. sivilcenin üzerinde durunca acayip kaşıntı yapıyo ve emene kadar baya bir bekliyosunuz ama çok kısa sürede kurutuyor. yüzünüzdeki tüm sivilceler bittikten sonra tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. bu püf noktayı bilmezseniz canınız biraz sıkılabilir..
ve önemli bir nokta. yüzünüze çok fazla kozmetik ürünü uygulamayın. çok yıpranır. ben tüm makyajımı-göz dahil- temizlemek için neutrogenayı kullandım.. çok da memnun kaldım..
şuan yüzümden çok memnunum. neutrogenayı kullanmayı bırakalı çok oldu. la rocheyi de bazı günler sürüyorum. onun dışında makyajımı la rochenin temizleme jeliyle temizliyorum ve her akşam uyumadan önce mutlaka bir kalıp buzu eriyene kadar yüzümde gezdiriyorum.
sivilceleriniz minik minik ve sayıları çok fazla ise la rocheden ziyade roacutane yi öneririm.
dilerim yardımcı olmuştur