Yağ yakımı için koşu bandında interval cardio

missdance

beden eğitimci
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2009
1.585
19
Kızlar malum hepimiz en büyük derdi yağlardan kurtulmak.Benimde aynı sorunum var.Yağ oranımızı düşürerek hem vücudumuzu daha sağlıklı bir hale getirip hemde incelmemiz mümkün.

Hepiniz daha önceden cardio antremanları hakkında az da olsa birşeyler duymuşsunuzdur.Evet yağ yakmak için cardio çalışma yapılmalıdır da peki cardio çalışma nedir önce buna bir göz atalım ;

basitçe cardio çalışmada kan dolaşımımız hızlanır ve böylece vücudumuz daha fazla enerji tüketir.Çok basit bir açıklama oldu ama ana mantık bu. Gelelim interval cardio çalışmasına,interval cardionun düz mantığıda vücudu şaşırtmak :)

yani 45dk dümdüz yürümektense bir hızlanıp bir yavaşlıyoruz böylece vücudumuzu şaşırtmış oluyor, vücut sürekli tetikte oluyor ve normal cardiodan çok daha etkili oluyor.

resimde de gördüğünüz gibi mantık çok basit. bir hızlanıp bir yavaşlıyoruz.şimdi size 4 aylık bir program yazıcam.Bu antrenmanın başka bir şekli yok kızlar yani koşu bandı,bisiklet veya eliptik bisiklette de kullanılabilir ancak bence en etkili olanı koşu bandı.bence tabii.

programın levellerini ben kendime göre ayarladım.sizlerde öncelikle kendi üst limitinizi bulmalısınız ki hız yapacağımız yerler o seviyeye hemen geçebilelim.

örnek vermem gerekirse , diyelim ki koşu bandında koşabildiğiniz en üst seviye 8 bu bizim üst sınırımız oluyor. bu durumda 1 dk 8 levelde koşuyoruz 2 dk 5-6 arası koşuyoruz. Levelleri ayarlamak sizin elinizde.Ama kolaya kaçmayın derim nede olsa en hızlıda sadece 1 dk koşacaksınız.

ayrıca sorularınız olursa buradayım hemen cevaplarım.

ben bu akşam bu programa başlayacağım bana katılmak isteyen varsa birlikte başlayalım derim çok sevinirim yaptıkçada yazarız.

yazacağım programın kendime uyarlanmış olduğunu tekrar hatırlatayım levelleri kendimiz ayarlıyoruz.ısınma ve soğumayı mutlaka yapıyoruz.

1. - 4. Hafta : Hafta da 3 gün 3 set ( yani 3 tekrar) 19 dk

5 dk ısınma (leveli kendimize göre ayarlıyoruz) ben 4-5arası ısınıyorum

1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7

5 dk soğuma

5 - 8 . Hafta : Haftada 4 gün 4 set 22 dk

5 dk ısınma

1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7

5 dk soğuma

9 - 12. Hafta : Haftada 4 gün 5 set 25 dk

5 dk ısınma

1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7
1dk level10
2dk level 7

5dk soğuma

13 - 16. Hafta : Haftada 5 gün 6 set 28 dk.

5 dk ısınma

1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7

5 dk soğuma

programımız böyle hızları kendinize göre ayarlayın azıcıkta yediklerimize dikkat ettik mi bence olur bu iş :)

Cnm konun hayırlı olsun eminim çoğu kişiye faydalı olucaktır.Yararlı bi program hazırlamışsın cnm.Insanıty noldu devam ediyor musun peki.ben nasıl ara verdim hala kendimi toparlayamıyorum motivasyonumda kondüsyonumda düştü tabi.Spor yapmak istememe rağmen bazen aksıyo henüz kendime göre bi program oluşturamadım sanırım.Bende de eliptik bisiklet var hazır ben gidiyorum zor olanları seçiyorum zoruda seviyorum zaten.Bakalım bi plan program yapabilsem o düzende giderimde işte.

Aslında bende dizime baktırsam iyi olucak da sol dizimde bazen sıkıntı oluyo ama okadar da rahatsız edecek kadar da değil.

dizime ne olduğunu öğrendikten sonra devam ediceö lioncum :) ama bende biraz koptum

Cnm cevabımı buraya yazayım dedim geçmiş olsun Allahtan geç kalmadan gittin cnm bundan sonra dikkat edersin.Insanıty ağır bi program sürekli hareket var.Ben bi ara merdiven inip çıkarken bile dizlerimden zorlanıyodum.Bıraktığımda ağrıması da acımasıda gitti.En iyisi bu tür sporlara yönelmemek.

Emin ol koşu bandından daha fazla verim alırsın cnm.Ben iki spor aletininde faydasını gördüm.Koşu bandı yok bende ama eliptik bisikletle 10 kilo vermiştim zamanında.Bacaklarım bile incelmişti.Şimdi ondan sıkılıyorum biraz heyecan adrenalin arıyorum.Diğer spor aleti stepper aleti var ya bi sağa bi sola bacakları çalıştırdığımız onuda 2.doğumumda 20 kilo almıştım hem doğumda hemde süt olsun emziriyorum diye habire yedimde yedim baktım çok ileri gidiyorum yüzüm bile şişmişti resmen o aletten almıştım hergün düzenli yaptım sonucuda çok güzel oldu hem inceldim hemde şekle girdim bacaklarım kalçam belim toparlandı ve sıkılaştı.Herşeyin aşırısı zarar bunun püf noktası düzenli bi şekilde spor yapmak dengeli beslenerek sadece yediklerimize dikkat ve akşam yemeklerini keserekte istediğimiz sonucu alırız zaten.

lioncum bende de stepper var ama kullanmıyorum hatta kutusuyla kaldırmıştım.gerçekten işe yarıyorsa kullanayım yahu.

lioncum bende de stepper var ama kullanmıyorum hatta kutusuyla kaldırmıştım.gerçekten işe yarıyorsa kullanayım yahu.
Kullan tabi daha niye bekliyorsun ki cnm bende tekrar stepper alsammı diye tekrar tekrar düşündüm karar veremedim leg magıc ile ikisi arasında kararsız kaldım.Sitede canlı destek bölümünde ki müşteri temsilcisiyle görüştüm her ikisininde istenilen bölgelerde etkili olduğunu söyledi.bende leg magıc kullanayım bide dedim.Madem hazır imkanımızda var onu kullanalım.Bende eliptik bisiklet arkasından leg magıc kullanayım.Müzikle ve televizyon karşısında nasıl bittiğini anlamıyorum bile.Sence leg magıc almakla iyimi ettim.

leg magic bence çok etkili olabilir mzellikle bacak yanları konusunda baya iyi gelir gibi geliyor bana.dene bakalım memnun kalırsan belki bende alırım :)

leg magic bence çok etkili olabilir mzellikle bacak yanları konusunda baya iyi gelir gibi geliyor bana.dene bakalım memnun kalırsan belki bende alırım :)
Bugün biraz denedim daha 2.dk da terlemeye başlıyorsun.Bacakları zorluyo özelliklede iç bacakları fena çalıştırıyo hergün düzenli yapmak lazım tabi öncesinde ısınarak başlamak lazım ben meraktan 1 dk yapayım dedim dizim birazcık acıdı.Yarına dizim için randevu aldım baktırmadan rahat edemiycem galiba.

baktır canım ya mutlaka bu insanity mahvetti hepimizi.dizler ayvayı yedi hepimizin zayıflıcaz diye ne hallere düştük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…