- 31 Ocak 2009
- 1.585
- 19
Kızlar malum hepimiz en büyük derdi yağlardan kurtulmak.Benimde aynı sorunum var.Yağ oranımızı düşürerek hem vücudumuzu daha sağlıklı bir hale getirip hemde incelmemiz mümkün.
Hepiniz daha önceden cardio antremanları hakkında az da olsa birşeyler duymuşsunuzdur.Evet yağ yakmak için cardio çalışma yapılmalıdır da peki cardio çalışma nedir önce buna bir göz atalım ;
basitçe cardio çalışmada kan dolaşımımız hızlanır ve böylece vücudumuz daha fazla enerji tüketir.Çok basit bir açıklama oldu ama ana mantık bu. Gelelim interval cardio çalışmasına,interval cardionun düz mantığıda vücudu şaşırtmak :)
yani 45dk dümdüz yürümektense bir hızlanıp bir yavaşlıyoruz böylece vücudumuzu şaşırtmış oluyor, vücut sürekli tetikte oluyor ve normal cardiodan çok daha etkili oluyor.
resimde de gördüğünüz gibi mantık çok basit. bir hızlanıp bir yavaşlıyoruz.şimdi size 4 aylık bir program yazıcam.Bu antrenmanın başka bir şekli yok kızlar yani koşu bandı,bisiklet veya eliptik bisiklette de kullanılabilir ancak bence en etkili olanı koşu bandı.bence tabii.
programın levellerini ben kendime göre ayarladım.sizlerde öncelikle kendi üst limitinizi bulmalısınız ki hız yapacağımız yerler o seviyeye hemen geçebilelim.
örnek vermem gerekirse , diyelim ki koşu bandında koşabildiğiniz en üst seviye 8 bu bizim üst sınırımız oluyor. bu durumda 1 dk 8 levelde koşuyoruz 2 dk 5-6 arası koşuyoruz. Levelleri ayarlamak sizin elinizde.Ama kolaya kaçmayın derim nede olsa en hızlıda sadece 1 dk koşacaksınız.
ayrıca sorularınız olursa buradayım hemen cevaplarım.
ben bu akşam bu programa başlayacağım bana katılmak isteyen varsa birlikte başlayalım derim çok sevinirim yaptıkçada yazarız.
yazacağım programın kendime uyarlanmış olduğunu tekrar hatırlatayım levelleri kendimiz ayarlıyoruz.ısınma ve soğumayı mutlaka yapıyoruz.
1. - 4. Hafta : Hafta da 3 gün 3 set ( yani 3 tekrar) 19 dk
5 dk ısınma (leveli kendimize göre ayarlıyoruz) ben 4-5arası ısınıyorum
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
5 dk soğuma
5 - 8 . Hafta : Haftada 4 gün 4 set 22 dk
5 dk ısınma
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7
5 dk soğuma
9 - 12. Hafta : Haftada 4 gün 5 set 25 dk
5 dk ısınma
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7
1dk level10
2dk level 7
5dk soğuma
13 - 16. Hafta : Haftada 5 gün 6 set 28 dk.
5 dk ısınma
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
5 dk soğuma
programımız böyle hızları kendinize göre ayarlayın azıcıkta yediklerimize dikkat ettik mi bence olur bu iş :)
Hepiniz daha önceden cardio antremanları hakkında az da olsa birşeyler duymuşsunuzdur.Evet yağ yakmak için cardio çalışma yapılmalıdır da peki cardio çalışma nedir önce buna bir göz atalım ;
basitçe cardio çalışmada kan dolaşımımız hızlanır ve böylece vücudumuz daha fazla enerji tüketir.Çok basit bir açıklama oldu ama ana mantık bu. Gelelim interval cardio çalışmasına,interval cardionun düz mantığıda vücudu şaşırtmak :)
yani 45dk dümdüz yürümektense bir hızlanıp bir yavaşlıyoruz böylece vücudumuzu şaşırtmış oluyor, vücut sürekli tetikte oluyor ve normal cardiodan çok daha etkili oluyor.
resimde de gördüğünüz gibi mantık çok basit. bir hızlanıp bir yavaşlıyoruz.şimdi size 4 aylık bir program yazıcam.Bu antrenmanın başka bir şekli yok kızlar yani koşu bandı,bisiklet veya eliptik bisiklette de kullanılabilir ancak bence en etkili olanı koşu bandı.bence tabii.
programın levellerini ben kendime göre ayarladım.sizlerde öncelikle kendi üst limitinizi bulmalısınız ki hız yapacağımız yerler o seviyeye hemen geçebilelim.
örnek vermem gerekirse , diyelim ki koşu bandında koşabildiğiniz en üst seviye 8 bu bizim üst sınırımız oluyor. bu durumda 1 dk 8 levelde koşuyoruz 2 dk 5-6 arası koşuyoruz. Levelleri ayarlamak sizin elinizde.Ama kolaya kaçmayın derim nede olsa en hızlıda sadece 1 dk koşacaksınız.
ayrıca sorularınız olursa buradayım hemen cevaplarım.
ben bu akşam bu programa başlayacağım bana katılmak isteyen varsa birlikte başlayalım derim çok sevinirim yaptıkçada yazarız.
yazacağım programın kendime uyarlanmış olduğunu tekrar hatırlatayım levelleri kendimiz ayarlıyoruz.ısınma ve soğumayı mutlaka yapıyoruz.
1. - 4. Hafta : Hafta da 3 gün 3 set ( yani 3 tekrar) 19 dk
5 dk ısınma (leveli kendimize göre ayarlıyoruz) ben 4-5arası ısınıyorum
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
5 dk soğuma
5 - 8 . Hafta : Haftada 4 gün 4 set 22 dk
5 dk ısınma
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7
5 dk soğuma
9 - 12. Hafta : Haftada 4 gün 5 set 25 dk
5 dk ısınma
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7
1dk level10
2dk level 7
5dk soğuma
13 - 16. Hafta : Haftada 5 gün 6 set 28 dk.
5 dk ısınma
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level7
1dk level 10
2dk level 7
1dk level 10
2dk level 7
5 dk soğuma
programımız böyle hızları kendinize göre ayarlayın azıcıkta yediklerimize dikkat ettik mi bence olur bu iş :)