Yabancı uyruklu komşu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şunu tekrar belirteyim. Haftada bir iki olsa tamam ama neredeyse her gün aynı koku...

Neyse araştırdım konuyu da internetten. Kat Malikleri Kanunu' na göre komşulara rahatsızlık veren durumlarda, şikayetçi olunabiliyormuş. 181' e de şikayet edilebiliyormuş. Olmadı edeceğim.
Önce insanlarla konuşun

Çirkin dğeil, onlar milli bilince sahip olmadıkları için ülkeleri parçalandı. Biz de aynı duruma düşmemek için, milli bilinç şart...
Ay sacmalama artik
Yemek kokusundan nerelere geldiniz.
Milli bilinc de yemek kulturunde geliyordu

Ya işte diyorum ya başlarına gelse, ortalığı ayağa kaldıracak insanlar, burada sevgi pıtırcığına bürünmüş...
Biliyorum çünkü çok deneyimledim. Kiracının her türlüsüne 50 yıldır daire kiralayıp şahit olduk, böylelerine rastlamadık. O kokuyu kızartma ve hamur kokusuyla, o koku bu kokuyla karıştırmayın. Semt kokuyor, kıyafetlerine kadar kokuyor; öyle böyle bir şey değil. Hamsi kokusu hiçbir şey yanında, öyle tanımlayayım. İğrenç ya, öğürdüm bir an yine burnuma geldi.

Biz ağır kokan yemek yaptığımızda koku gitmesin diye kapı baca örtüp aspiratörü sona kadar çalıştırırız, o gün mutfak dolaplarını baştan sona silinir, sirke kullanılır; daha sonra havalandırılır, böylece apartman kokmuyor. Ben tütsü yakarım hatta ağır şeyler yaparsam. Evime bile herhangi bir koku sinmez. Şükür çözdük, ne koku ne pislik ne böcek var artık.

Ayrica derdiniz yemeklerinin kokusu degil.
Irkcisiniz !

Türklerin de iskembe,mumbar,kelle pacasi gul bahcesi gibi kokmuyor.

Apartman da ki yemek kokusundan sikayetci isen müstakil eve cik.
Her ülkede var apartmana sinen yemek kokusu.

Son düzenleme:
Hayır bir de hamur kokusuyla bir tutmuşlar, konudan öyle uzaklar. 🤣

Benim mesajım. Konu sahibesi parfümle kıyasladı ancak o sorun değildi sanırım.

Pastanede aldığımız ürünün yapımındaki koku da ağır diye belirttim. O komşunun yemeği piştikten sonra çok lezzetli olamaz mı ?

Konudan uzak olduğumuz sizi düşünceniz.

Son düzenleme:
Ya gerçekten çoluk çocuğa asla karşı değilim ama adamlar tavşan gibi üretip altı yedi çocukla geziyorlar biz bı tane yapmaya korkuyoruz
Öyle demeyin. Onlar da çok sıkıntılı. Gece yarılarına kadar sokaklardalar, sesten, gürültüden çöpten durulmuyor yoğun oldukları bölgelerde. Toplu yaşama kültürleri yok.

ay bizimde vardi boyle bir komsumuz..
Kapinin onune cop koyarken asla coplerinin agzini baglamazlardi
Bir uyardik iki uyardik

Apartmanımıza birkaç ay önce yabancı uyruklu komşular taşındı. Afganlarmış. Evlerinden öyle bir yemek kokusu geliyor ki, içi dışına çıkıyor insanın. Sadece benim değil, kocamın ve wattshap da konusunu açtığımıda çoğu komşumuzun da öyle.

Kimsenin yediğine içtiğine karışmak olmaz tabi ama muhtelemen kullandıkları baharatlar neyse, o kokuyor. Uyarmışlar ama çözüm yok. Tamam her evden yemek kokuları gelebilir ama öyle böyle değil. Yani çemen kokusunu beşle filan çarpın, öyle ağır bir koku. Üst katlara kadar çıkıyor.

Biz koku olmasın diye balkonda mangal bile yakmıyoruz. Ne bileyim aspitarör açararız, cam açarız.
Oy birligiyle binadan gonderebiliyorsunuz yasal olarak

Hangi yorumda hiçbir şekilde yemek yapmasınlar yazıldı ki aç mı kalsınlar dediniz? Ben göremedim.
Ben yemek yapmasınlar yazıldı demedim ki evet kimse de yazmadı kimsede yazmaz tabiki yemek yapıcaklar herkesin kültürü neyse o yemeği yapicak baştan beri yazıyorum o yemek koksa de yansa da yapicak
Bizde yabancı ülkede olsak belki bizim yemeklerde avrupalılara kokuyor
Yanı ben orda örnek yada ironi yapmaya çalıştım sanki yazilmis gibi yapmışınız oysa öyle bir şey yok

Hor görüp nefret ettiklerinizin bir kap kokmuş yemeğine bile muhtaç olmanız dileğiyle...
Yaa bı de şeyi merak ettim hani on sekiz yaşında çocuğu başıni taşla ezerek tecavüz edilmeye çalışıldığında böyle beddua ettiniz mi
Ya da geçen şeytana uydum asansörde tecavüz etmeye çalıştım deyince
Hiç mültecilere de genel olarak toplu beddua seansı düzenliyor musunuz mesela ( ki bunu da doğru bulmuyorum )

Biliyorum çünkü çok deneyimledim. Kiracının her türlüsüne 50 yıldır daire kiralayıp şahit olduk, böylelerine rastlamadık. O kokuyu kızartma ve hamur kokusuyla, o koku bu kokuyla karıştırmayın. Semt kokuyor, kıyafetlerine kadar kokuyor; öyle böyle bir şey değil. Hamsi kokusu hiçbir şey yanında, öyle tanımlayayım. İğrenç ya, öğürdüm bir an yine burnuma geldi.

Biz ağır kokan yemek yaptığımızda koku gitmesin diye kapı baca örtüp aspiratörü sona kadar çalıştırırız, o gün mutfak dolaplarını baştan sona silinir, sirke kullanılır; daha sonra havalandırılır, böylece apartman kokmuyor. Ben tütsü yakarım hatta ağır şeyler yaparsam. Evime bile herhangi bir koku sinmez. Şükür çözdük, ne koku ne pislik ne böcek var artık.
Eminim çoğu nasıl bir koku olduğunu bile idrak edemiyor. Balık, kızartma hatta kelle kuyruk yağı kokusu vs. bu kokunun yanında limon kolonyası kalır.

İlk koku geldiğinde demiştim heralde birini öldürüp gömdüler. İnsanın içine işliyor koku...

hor görmeye karsıyim ama kendi milletimizede onlara muhtac olun demesek mi acaba?
Konu sahibinin üslubunundan, yazdıklarından apaçık anlaşılıyor ki derdinin kokudan ziyade ırk olduğu! Ve kim herhangi birine ırkçılık yapıyorsa o nefret ettiğine muhtaç olsun.

Konu ses, gürültü vs. olsa evet haklısınız ama. Baharat olunca, yemeğe az koyun nasıl denir, bilemedim açıkçası..

Çirkin dğeil, onlar milli bilince sahip olmadıkları için ülkeleri parçalandı. Biz de aynı duruma düşmemek için, milli bilinç şart...

Konu sahibi derdinizin koku olmadığı bu mesajınızda ayan beyan anlaşılıyor.

Karşıdan bakınca kimin hangi yıl , hangi nedenle ülkemizde yaşamaya başladığını gösteren özel bir yeteneğiniz olduğunu sanmıyorum.

Her yabancı uyrukluyu milli bilinci yok vs diye itham edemezsiniz.

Ben yemek yapmasınlar yazıldı demedim ki evet kimse de yazmadı kimsede yazmaz tabiki yemek yapıcaklar herkesin kültürü neyse o yemeği yapicak baştan beri yazıyorum o yemek koksa de yansa da yapicak
Bizde yabancı ülkede olsak belki bizim yemeklerde avrupalılara kokuyor
Yanı ben orda örnek yada ironi yapmaya çalıştım sanki yazilmis gibi yapmışınız oysa öyle bir şey yok
Ben sanmıyorum başka ülkede yaşasam
1 2 3 4 5 kezlik değil, bir ömürlük, yani o binada 10 yıl yaşasam 10 yol boyunca binanın 1.katıntan 5.katına milleti kusturacak kadar koku yaysam beni tolere etsinler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X